Skroutz.gr

Συζήτηση για το Blackberry Priv (32GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Blackberry Priv (32GB)
 1. Κινηταρα λίγο ακόμα να πέσει και το χτύπησα...Στα 270-300 ευρώ που Πουλιέται τωρα εξωτερικό ειναι ευκαιρία!

 2. έλεος το έχουνε παει 400 δολάρια στις ΗΠΑ και 490 ευρώ Αγγλία και εδώ ακόμα στα 600 - 700 ευρώ κολλημένο!

 3. Άμα κατεβάσετε και λίγο τιμές θ πουλήσετε αλλά έτσι αφήστε τα στην αποθήκες σας να πουλάτε ένα το τρίμηνο .... αν κάποιος δηλαδή δεν θέλει να αγοράσει S7 που το παίρνουν όλοι θα πρέπει να πληρώσει +100/ +150 ??

 4. Ας πέσει η τιμή του και οι πωλήσεις θα αυξηθούν αλλά ας πέσει η τιμή του.
  Καλήτερο ειναι που μένουν στις αποθήκες;
  Καλήτερα να τα πουλήσετε και ας μην βγάλετε κέρδος παρά να αναγκαστείτε μετά απο μήνες, χρόνια να τα κατεβάσετε περισσότερο για να τα ξεφορτωθείτε

 5. Δε ξερω αν κοιτουν εδω τα σχολια τα μαγαζια αλλα σε περιπτωση που..
  Παιδια το κινητο η τιμη ειναι πια (αρχικη) 385 ευρω! Ριξτε την να το αγορασουμε οποιοι θελουμε.

 6. Αν και είμαι κάτοχο iOS μπορώ να πω ότι θεωρητικά δεν είμαστε τόσο ασφαλείς απο πουθενά και γι αυτό βγαίνουν πολύ τακτικά και αναβαθμίσεις που σχετίζονται και με την ασφάλεια τόσο στο iOS όσο και στο adroid με τη διαφορά ότι το iOS αυτή τη στιγμή ειναι πιο ασφαλείς άλλα οι κίνδυνοι υπάρχουν και θα υπάρχουν παντου

  1. Το ios είναι ασφαλές και θα παραμείνει ασφαλές, όσο η Apple θελήσει να το κρατήσει ασφαλές. Το android ήταν, είναι και θα είναι τρύπιο, γιατί η Google το θέλησε να μείνει τρύπιο. Όσες ασφάλειες και να βάλεις, πάντα η Google θα παίρνει δεδομένα των χρηστών και θα τα πουλάει σε άλλες εταιρείες για διαφημιστικούς σκοπούς. Η Apple, η MS κτλ είναι εταιρείες που παραγουν software και hardware. Η Google πουλάει προσωπικά δεδομένα.

   Η BB φημίζονταν για την ασφάλεια που παρείχαν στο χρήστη τα κινητά της, αλλά δε μπορεί πλέον να την παρέχει, αφού, λόγω android, όλα τα δεδομένα θα πάνε στη Google. Γι αυτό και δε βρίσκω ούτε έναν λόγο να αγοράσω αυτό το πανάκριβο κινητό με μέτριο (πλέον) hardware και ένα μενού που δεν ξεχωρίζει από το σωρό σε τέτοια υπερβολική τιμή.

   1. Απο ότι βλέπω το έχεις μελετήσει καλά το θέμα βέβαια εγώ πάντα ήμουν της άποψης ότι το ιός σέβεται το χρήστη και γι αυτό το περιβάλλον ειναι ίδιο σε όλες τις συσκευές της όσα χρόνια και αν περάσουν Ως κάτοχος iPhone 6s έχω πειστεί ότι τα χρόνια θα ειναι πολλά σαν χρήστης iOS στο μέλλον και βέβαια η αγορά και ταμπλέτες iOS το επιβεβαιώνει!

    1. Πίστευα στην αξιοπιστία και την ασφάλεια της Blackberry, όμως οι περισσότεροι χρήστες στον κόσμο δεν κατάλαβαν την αξία τους. Το BB OS της εταιρείας είναι πολύ καλό και γρήγορο λειτουργικό με πολύ μικρή υποστήριξη. Η δυνατότητα να εγκαθιστάς εφαρμογές Android έσωζε την κατάσταση, αλλά η εταιρεία το γυρίζει σιγά σιγά σε Android στην προσπάθεια να πουλήσει.

     Υπάρχουν 2 είδη προστασίας του χρήστη: από τρίτους που θέλουν τα προσωπικά του δεδομένα και από τρίτους που θέλουν τις προσωπικές του προτιμήσεις με σκοπό τη δημιουργία καταναλωτικού προφίλ. Το πιο επικίνδυνο (για το μέσο χρήστη) είναι το δεύτερο. Με τη δημιουργία καταναλωτικών προφίλ δημιουργούνται καλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες που επιτυγχάνουν στο να κάνουν το μέσο πολίτη πιο καταναλωτικό, του δημιουργούν "επιθυμίες" και όχι "ανάγκες". Η κατανάλωση χρειάζεται χρήματα και η συνεχής αναζήτηση χρημάτων δημιουργεί άγχος. Γενικότερα το όλο κλίμα οδηγεί σε μια πιο καταναλωτική και άδεια ζωή γεμάτη επιθυμίες. Το FBI, η CIA κτλ δεν ενδιαφέρονται καν για το αν υπάρχω, αφού δεν είμαι "κάποιος", η Google νοιάζεται γιατί είμαι κομμάτι του καταναλωτικού κοινού και θέλουν να μάθουν πράγματα για μένα, προκειμένου να φτιαξουν καταναλωτικό προφίλ και να φτιάξουν διαφημίσεις που θα με πείσουν καλύτερα να αγοράσω ένα προϊόν που δεν χρειάζομαι.

 7. Blackberry και Android δεν πάνε μαζί. Από τη μία η εταιρεία που παρήγαγε κινητά με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και από την άλλη η εταιρεία που δίδαξε την έννοια του άνθρωπος=πειραματόζωο και προσωπικά δεδομένα=αντικείμενο αγοραπωλησίας. Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή την επιλογή και ελπίζω το συγκεκριμένο προϊόν να μην έχει εμπορική επιτυχία, ώστε η Blackberry να ξαναβρει την πραγματική της ταυτότητα...

  Και μη σας ξεγελάει ο τίτλος γιατί Android και ασφάλεια δεν πάνε μαζί ότι και να κάνει η Blackberry, εκτός κι αν βρει τρόπο να βγάλει όλες τις υπηρεσίες της Google και να τις αντικαταστήσει με δικές της και ταυτόχρονα διασφαλίσει ότι θα έχει δικό της store, που θα ελέγχει το περιεχόμενο και δε θα είναι γεμάτι ιούς, malware και spyware, όπως αυτό της Google. Τότε θα πιστέψω ότι μπορεί να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη και ποιότητα υπηρεσιών αντάξια του ονόματός της.

  1. ?

   1. Άγνοια ή ειρωνία; Αν κρίνω από τα υπόλοιπα σχόλιά σου μάλλον ειρωνία... λόγω άγνοιας...

    Ο μεγαλύτερος επίσημος κατάσκοπος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Google. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες πια...

  2. Είναι ένα πράγμα να λες ότι η Google πουλάει τις υπηρεσίες της με αντίτιμο τα προσωπικά σου δεδομένα, που είναι εν μέρει αλήθεια γιατί είναι δεδομένα που θα της δώσεις εσύ, δεν ζητάει ταυτότητα, αφμ, παραλείπεις εσκεμένα το γεγονός ότι είναι οι καλύτερες υπηρεσίες στο είδος τους (gmail/inbox, google maps, youtube, playstore, chrome κτλ),παραπληροφορείς ότι έχει malware, spyware και ιούς (ενώ όλα τα καταστήματα έχουν στους ίδιους βαθμούς) και εν τέλει αφήνεις με πλάγιο τρόπο να εννοηθεί ότι τα iDevices δεν πουλάνε τα προσωπικά σου δεδομένα ... Τα iDevices, που σου απενεργοποιούν το κινητό για να κρατήσουν μπαταρία για τον Mx επεξεργαστή για να λοκάρει με κλειστό το κινητό δορυφόρο για να προσδιορίσει την τοποθεσία σου ...

   Εδώ προφανώς μιλάμε με έναν Android hater, που επιπρόσθετα δεν έχει πιάσει και ποτέ του Android ..

   1. Δηλαδή αν, για παράδειγμα, κάποιος παίρνει φωτογραφίες από προσωπικές σου στιγμές και τις μοιράζει αλλού, αλλά δε λέει πουθενά ότι είναι δικές σου, τότε δεν θεωρείται κλεψιά; 'Η δε θεωρείται ότι οι στιγμές αυτές είναι προσωπικές σου, δηλαδή προσωπικά σου δεδομένα; Αυτό κάνει η Google με τα προσωπικά σου δεδομένα και είναι νομότυπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δεν έχεις απορήσει πώς είναι μια τόσο μεγάλη εταιρεία, με κέρδη δισεκατομμυρίων (περίπου 176 δήλωσε πέρυσι...), όταν δεν σου πουλάει τίποτα; Όλα δωρεάν τα δίνει... Ξέρεις γιατί χρησιμοποιεί τον όρο "χρήστης" και όχι "πελάτης" στην προστασία προσωπικών δεδομένων της; Γιατί ο "πελάτης" σε κάθε επιχείρηση είναι αυτός που πληρώνει. Εσύ (και ο κάθε χρήστης android) είσαι το προϊόν.

    Επίσης τα δεδομένα σου συνθέτουν ένα καταναλωτικό προφίλ με μοναδικό κωδικό, που μπορεί να μην περιέχει όνομα, αφμ κτλ, αλλά είσαι εσύ. Είναι σαν να σε δείχνει κάποιος με το δάχτυλο, αλλά να μην λέει ότι είσαι εσύ ονομαστικά. Δεν τους ενδιαφέρει σε πρώτη φάση το όνομά σου γιατί είναι πολύ έυκολο να το βρουν αν το θελήσουν, γιατί οι συνδέσεις (είτε συμβόλαιο, είτε κάρτα) είναι ονομαστικές εδώ και χρόνια και από το android μπορούν να δουν πανεύκολα το νούμερο του τηλεφώνου σου.

    Δεν είναι οι καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς, αλλά είναι πολύ καλές. Πράγμα λογικο: όσο καλύτερο το τυρί, τόσο πιο αποτελεσματική η φάκα.

    Από αυτό που γράφεις για το store φαίνεται ότι εσύ σίγουρα δεν έχεις android και σίγουρα δεν έχεις ιδέα και από άλλα stores. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες, αφού δεν έχεις ακούσει ποτέ τίποτα για τέτοια στο store:

    http://www.makeuseof.com/tag/malware-android-5-types-really-need-know/

    https://malwaretips.com/blogs/remove-android-virus/

    http://www.usatoday.com/story/tech/news/2016/11/30/android-malware-infects-1-million-phones-globally/94676546/

    Εδώ είναι και η λίστα των malware που υπάρχουν σε android:

    https://forensics.spreitzenbarth.de/android-malware/

    Ακόμα όμως κι αν δεν ήξερες την ύπαρξή τους, δεν απόρησες που υπάρχουν προγράμματα τέτοιου είδους ΜΟΝΟ στο play store:

    http://www.androidauthority.com/best-antivirus-android-apps-269696/

    Σε κανένα άλλο store δεν υπάρχουν προγράμματα αντιμετώπισης κακόβουλων προγραμμάτων, εκτός του playstore. Εξάλλου δεν είναι και δύσκολο να δεις την αλήθεια: μπες στο Google (που τόσο σου αρέσει) και πάτησε "android malware" ή "android spyware" και κάτσε να διαβάσεις με την ησυχία σου και να ενημερωθείς. Σε προκαλώ να μου παραθέσεις αντίστοιχα άρθρα για το appstore (ios) και για το windows store.

    Αυτό που γράφεις για τα idevices θα ήθελα μια παραπομπή, όπως σου έδωσα κι εγώ για τα malware στο android, αλλιώς είναι σαν να μην το έγραψες ποτέ. Επίσης να μου γράψεις τί εννοείς με την φράση "ΜΧ επεξεργαστή", δεν έχω ξανακούσει τέτοια έκφραση.

    Δεν είμαι hater καμίας εταιρείας. Απλά ενημερώνω με ντοκουμέντα. Όσοι θέλουν συμφωνούν, όσοι δε θέλουν μπορούν να διαφωνούν εθελοτυφλώντας. Για χάρη του σωστού διαλόγου θα πρέπει να το κάνουν με ντοκουμέντα κι αυτοί. Εδώ θα βρεις και την θετικότατη κριτική που είχα κάνει στο τελευταίο android που πήρα στα χέρια μου. Μέχρι που έμαθα πως βγάζει η Google τα χρήματά της και μέχρι να αρχίσει η όλη κατάσταση να γίνεται τραγική με τα malware, spyware κτλ.

    http://www.skroutz.gr/s/2588321/Samsung-Galaxy-S3-i9305-16GB-LTE-Non-Regional.html#reviews

    Παρόλα αυτά δεν άλλαξα την κριτική μου, γιατί από το κινητό ήμουν ευχαριστημένος. Το λειτουργικό του ήταν το πρόβλημα.

    Άρα δεν έχεις να κάνεις με ένα hater, αλλά με ένα γνώστη που είχε στην κατοχή του όλα τα λειτουργικά κινητών. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες πες μου. Αν και είναι πολύ εύκολο να τα βρεις και στο internet... Ακόμα και sites όπως αυτό:

    http://www.androidpolice.com/2016/11/30/gooligan-android-malware-infected-1-million-android-phones-since-august/

    που είναι φανατικά υπέρ της Google γράφουν για προβλήματα malware.

    Αν μπορέσεις να μου αποδείξεις ότι τα malware κτλ δεν υπάρχουν σε android και ότι η Google δεν παίρνει τα προσωπικά σου δεδομένα και τα πουλάει, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε παραπέρα.

    Όπως είδες, ξεκάθαρα, παρόλο που έχεις τρομερή έλλειψη γνώσεων πάνω στο θέμα, δε βιάστηκα να σε βαπτίσω "fan της Google". Από το επόμενο μήνυμα σου θα "βαπτίσεις" μόνος σου τον εαυτό σου με αυτά που θα γράψεις: θα προσπαθήσεις να την υποστηρίξεις τυφλά, φανατικά και με ελλειπείς αποδείξεις, όπως θα έκανε ο κάθε φανατικός της Google, ή θα κάνεις πραγματικό διάλογο (με ανοικτό μυαλό) για να ανακαλύψεις την αλήθεια;...

    1. Τρομερή έλλειψη γνώσεων εγώ, που δεν έχεις ιδέα τι είναι ο επεξεργαστής M στα idevices ? Μάιστα, προσπερνώ ..

     Mx επεξεργαστής, ο συνεπεξεργαστής που είναι υπεύθυνος για την ανίχνευση κίνησης στα iDevices ..
     Χρήστης iPhone ξεμένει από μπαταρία για 4 μέρες, ανοίγει το κινητό την 5η μέρα και βλέπει ότι όσο ήταν κλειστό ο συνεπεξεργαστής M βοηθούσε την αντίστοιχη εφαρμογή καταμέτρησης βημάτων, ΟΣΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2573761/Apple-track-AFTER-iPhone-battery-dies-Sensors-continue-collect-data-phone-dead.html

     Χρήστης, πελάτης, η αλήθεια είναι μία .. Η Google σου δίνει δωρεάν πρόσβαση ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ .. Πχ, το GMail είναι η καλύτερη εφαρμογή mail .. Το YouTube είναι η καλύτερη εφαρμογή online video .. Το Google Maps είναι η καλύτερη εφαρμογή χαρτών .. Το Play Store το ίδιο .. Ναι, έχει malware γιατί έχει χρήστες, προφανώς .. Κανένας malwarάς δεν πρόκειται να κάτσει να γράψει malware για το Windows Store πχ γιατί προφανώς δεν έχει κόσμο .. Από την άλλη πρέπει να είσαι τέρμα βλήτο για να κολλήσεις ιό από το κατάστημα και αν είσαι, πιθανότατα δεν σου αξίζει smartphone αλλά κανένα Nokiάκι των 20 ευρώ, που έχουν μια χαρά ακουστική .. Άλλωστε smartphone σημαίνει συντήρηση, προσοχή, γνώσεις .. Ένα πρόσφατο malware ήταν ένα με την ονομασία "System Upgrade" και ισχυριζόταν ως εφαρμογή ότι σου έκανε αναβάθμιση το Android της συσκευής .. Ποιος άχρηστος θεώρησε ότι η εφαρμογή κάνει αυτό που λέει ? Επειδή έχουν γίνει mainstream τα smartphone δεν σημαίνει ότι είναι και η γνώση χειρισμού αυτών mainstream .. Σαν κάτι βοσκούς που θέλουν μεν pc αλλά δεν ξέρουν να εγκαταστήσουν ούτε τον chrome και καταλήγουν να βάζουν πορνοεπεκτάσεις στους browsers τους .. Αλλά για αυτά δεν λέμε τίποτα, εδώ δεν φταίει ο χρήστης, εδώ φταίει αποκλειστικά η Google .

     Δεύτερον, smartphone σημαίνει δικαιώματα διαχειριστή στον χρήστη, όχι στην εταιρία κατασκευής .. Το iPhone μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με εφαρμογές αλλά έχει υπερβολικά πολλούς περιορισμούς για να θεωρείται έξυπνο τηλέφωνο .. Φερ'ειπείν δεν μπορείς να κατεβάσεις ένα αρχείο με torrent, να το πειράξεις με το iMovie (όσο φοβερό πρόγραμμα και να ναι) και να το στείλεις μέσω FTP .. Υπάρχει τόσο πολλή δύναμη και σταθερότητα σε κάθε idevice αλλά προτιμάνε να σε ζορίζουν και να σε αρμέγουν ..

     Τρίτον και σημαντικότερον .. Δεν διαμοιράζει κανένας προσωπικές σου φωτογραφίες στο google .. Δεν ένοιαξε κανέναν η pic που τράβηξες ή το τοπίο με τα φθινοπωρινά πεσμένα φύλλα .. Η google εμπορεύεται τα cookies, τις προτιμήσεις σου σε σελίδες .. Αυτό έχει αρνητικά, τα οποία είμαι σίγουρος πως έχεις σκεφτεί πριν ματώσει η μύτη σου από το σκάλισμα μικρό μου τρολάκι, έχει και τα θετικά του, όπως πχ ότι σε ενημερώνει για υπηρεσίες ή προϊόντα που θα ήθελες να αγοράσεις .. Και ναι, εγώ το βρίσκω ενδιαφέρον .. Τώρα αν εσύ ή κάποιος άλλος βυθίζεσται σε μία καταναλωτική μανία την οποία την βαφτίζουν καταπάτηση δικαιωμάτων ή πλύση εγκεφάλου να σε ενημερώσω ότι εκείνοι έχουν το πρόβλημα, όχι η οποιαδήποτε Google που απλά σου φέρνει το φαγητό στο πιάτο .. Το smartphone είναι εργαλείο και σαν οποιοδήποτε εργαλείο κρύβει κινδύνους αν δεν ξέρεις τι κάνεις ..

   2. Η ειδικότητά μου είναι τα οικονομικά φίλε μου. Ασχολούμαι με τη τεχνόλογία από το 1993 από χόμπυ. Ήξερα ότι η Apple έχει συνεπεξεργαστές στα κινητά της, αλλά όχι και τα ονόματά τους. Η δική σου έλλειψη γνώσεων αφορά τις βάσεις δεδομένων, που χρησιμοποιούνται στα οικονομικά για την καταγραφή προσωπικών δεδομένων, καθώς και η χρήση τους στο σύγχρονο marketing. Εκεί απευθύνθηκα μιλώντας για έλλειψη γνώσεων. Ο συνεπεξεργαστής κίνησης που αναφέρεις δεν αλλάζει την ουσία. Το άρθρο που παράθεσες γράφει ξεκάθαρα ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό σου, αλλά από τρίτες εφαρμογές για να μετρήσει πόσα βήματα έχεις κάνει. Έλα όμως που μπορείς να το απενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις και μάλιστα προτείνεται γα να εξοικονομίσεις μπαταρία. Το ενεργοποιείς αν θέλεις προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από εφαρμογές πχ fitness. Άρα δεν τα ξέρεις καλά και άθελά σου σου, πιστεύω, παραπλανείς και τους άλλους.

    Επίσης γράφεις ότι "παραπληροφορώ" και ότι "όλα τα καταστήματα έχουν malware, spyware και ιούς" και μάλιστα στον ίδιο βαθμό (!). Εκεί κάπου έχεις τρομερό άδικο:

    Δεν έχουν όλα τα καταστήματα malware, spyware και ιούς. Μόνο το playstore. Αν εννοείς ότι σε όλα τα καταστήματα υπήρξαν μενονωμένα κρούσματα, τότε πλησιάζεις στην παραγματικότητα, αλλά ούτε αυτό είναι ακριβές. Στα windows mobile δεν υπήρξε ποτέ ιός. Αν βρεις κάτι τέτοιο παράθεσε μου καποια πηγή. Στο Apple store εμφανίστηκαν κάποια κρούσματα (3-4 φορές στην ιστορία της εταιρείας) και όλα από κάποια παράληψη και όχι από σκόπιμότητα. Καμία σχέση με το χάλι του Android. Επίσης στα άλλα λειτουργικά μπορείς, χωρίς καμία επιπλέον τροποποίηση του λογισμικού και εντός εγγύησης να περιορίσεις τα δικαιώματα των εφαρμογών. Επίσης δε θεωρείται φυσιολογικό στο Apple store να δεις εφαρμογή πχ tetris να ζητάει πρόσβαση στις φωτογραφίες, στον τηλεφωνικό σου κατάλογο, στα emial και σε άλλα 30 δικαιώματα. Γιατί νομίζεις ότι τα Android σέρνονται μετά από την εγκατάσταση εφαρμογών; Γιατί δε συμβαίνει σε κανένα άλλο λειτουργικό; Γιατί οι εφαρμογές σε Android δίνουν μάχη στο παρασκήνιο ποια θα σου πρωτοπάρει τα προσωπικά σου δεδομένα με τη Google "αρχηγό". Από αυτά βγάζει χρήματα αυτή η εταιρεία, σιγά μη τα περιορίσει ποτέ...

    Άλλο "χρήστης" άλλο "πελάτης". Ο πρώτος πληρώνει και αγοράζει το προϊόν, ο δευτερος είναι το προϊόν. Στο έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμά μου: **ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ KAI ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. Αυτό ρωτησέ το σε κάποιον οικονομολόγο να σου το επιβεβαιώσει. Εξαίρεση αποτελούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά ακόμα κι αυτές πρέπει να πληρώσουν τα έξοδά τους και μπορούν να εμφανίζουν ακόμα και κέρδη, τα οποία θα πρέπει να τα διαθέτουν υποχρεωτικά για το έργο τους και όχι σαν συγκέντρωση κεφαλαίου. Η Apple στο χρεώνει στην αρχική τιμή του κινητού, γι αυτό είναι και ακριβότερα από τα αντίστοιχα android. Δε γίνεται κάποιο "μαγικό" και η Google συντηρείται δωρεάν. Δεν είναι η μία "καλή" και η άλλη "κακή". Εισπράττουν με διαφορετικό τρόπο. Η Google τα παίρνει "χονδρά" από τις διαφημίσεις που εκμεταλλεύονται τα προσωπικά σου δεδομένα. Η Apple εισπράτει από τις υπηρεσίες και την αρχική τιμή της συσκευής. Η Blackberry, κάποτε, έκανε το ίδιο. Τώρα ακολούθησε και αυτή την "έυκολη λύση".

    Αυτό με πείραξε. Είχα αγοράσει 4 διαφορετικά μέχρι σήμερα και τα είχα ευχαριστηθεί γιατί ήταν αξιόπιστα και πραγματικά επαγγελματικά εργαλεία. Κρατούσαν ψηλά τον πήχη στην ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. Τώρα γίναν "μία από τα ίδια" και μπήκαν στο σωρό με τα Android, θυσιάζοντας αυτό που την έκανε διάσημη σαν εταιρεία. Αυτή είναι η γνώμη μου.

    Σιγά μη χρειάζεται να πάρουν οι χρήστες και master στην πληροφορική για να χειριστούν ένα κινητό... Τί είναι αυτά που γράφεις; Στην Apple μια χαρά τα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές οικοσύστημα, το ίδιο και στα Blackberry, ακόμα κι όταν κατείχαν ένα καλό μερίδιο αγοράς δεν είχαν ιούς, malware και spyware. Όχι φίλε μου, δε θα δικαιολογήσω τη Google για το "μπάτε σκύλοι αλλέστε" του playstore, ούτε για το ότι δεν πιέζει τις εταιρείες να δίνουν updates για 18 μήνες (όπως είχε ισχυριστεί στο παρελθόν και τυπικά υποστηρίζει και σήμερα). Το ότι παίρνει τα προσωπικά σου δεδομένα είναι γεγονός και (κακώς μεν), αλλά είναι νόμιμο. Προσωπικά δε μου αρέσει και δεν την προτιμώ. Δεν τη μισώ, απλά διαφωνώ με τον τρόπο αυτό είσπραξης που έχει διαλέξει. Αν κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα και τρώνε το "τυρί" στην φάκα που έχει στήσει είναι δικαίωμά τους. Έχω ασχοληθεί (και ασχολούμε) πολλά χρόνια με τα οικονομικά για να την πατήσω τόσο επιπόλαια. Είναι σαν να είσαι πνευμονολόγος και να καπνίζεις... Ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω.

    Να κατεβάσεις torrent στο κινητό; Το είχα δοκιμάσει σε Android στο παρελθόν. Χρειάζεσαι σταθερή συνδεση και πολύύύύ μπαταρία. Άβολο και με καμία ουσία. Δεν είναι κάτι τόσο επείγον ώστε να πρέπει να το κάνω εν κινήσει για να χρησιμοποιήσω κινητό. Υπάρχουν laptops και desktop pc γι αυτές τις δουλειές. Αν δεις λίγο στο δύο stores (Android και Apple) το πλήθος των εφαρμογών είναι σχεδόν το ίδιο (αν αφαιρέσεις από το playstore τις τσοντοεφαρμογές, τους ιούς κτλ, που ΔΕΝ υπάρχουν στο Apple store), τότε ίσως η Apple να έχει και περισσότερες συνολικά εφαρμογές. Το σίγουρο είναι ότι έχει τις περισσότερες ποιοτικές εφαρμογές. Έχει εφαρμογές και τρόπο να κάνεις όλα εκείνα που είναι βολικό να κάνεις με ένα smartphone. Σε μια οθόνούλα (ακόμα και 5.5") δε μπορεί να θέλεις να κανεις βαριά επεξεργασία. Αυτό με το "άρμεγμα" είναι αυτό που γράφουν όσοι δεν έχουν πιάσει ποτέ iphone στη ζωή τους. Σου έφραψα και παραπάνω: όλοι σε αρμέγουν με τον τρόπο τους. Άλλοι ζητάν το πορτοφόλι σου (πχ Apple) και άλλοι την προσωπικότητά σου (πχ Google). Προτιμώ το πρώτο, τα χρήματα είναι αναλώσιμα και βγαίνουν για να ξοδεύονται και όχι να σκονίζουν σε μπαούλα, όμως πειραματόζωο και προϊόν αγοραπωλησίας αρνούμαι να γίνω. Όλα είναι θέμα επιλογών.

    Για το τρίτον να μου πεις πώς καταλαβαίνει η Google που βρίσκεσαι από μία απλή φωτογραφία και αφού δε τη νοιάζει, τότε γιατί πληρώνει πανακριβους servers και συντήρηση για το google fotos; Γιατί σε αγαπάει; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο "όπλο" επιβίωσης που μας έδωσε η φύση;... Τη λογική.

    Εδώ για τα google photos και την "καλή" Google που "δεν ενδιαφέρεται για τις φωτογραφίες σου":

    http://radio4.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-google-photos-app-%CE%B4%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-upload-%CF%84%CF%89%CE%BD-insom/

    ή

    http://www.insomnia.gr/_/articles/google/google/%ce%bd%ce%ad%ce%bf-ai-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-google-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%83-r11191

    "Καταναλωτική μανία" δεν έχεις όταν αγοράζεις κάτι ακριβό, αλλά όταν αγοράζεις προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου, ανεξατρτήτως τιμής. Αγοράζω αυτό που καλύπτει τις δικές μου ανάγκες και υπηρεσίες και το επιτρέπει η τσέπη μου. Δε ζω με μακαρόνια για να αγοράσω κινητό. Πάντως ζεις στο κόσμο που σου έχουν προβάλει: νομίζεις ότι η Google σου "φέρνει το φαγητό στο πιάτο"; Άρα έχεις τρομέρή άγνοια της κατάστασης. Αυτό που σου φέρνει στο πιάτο είναι το δόλωμα, όχι φαγητό. Δεν είμαι ούτε συνομωσιολόγος, ούτε πιστεύω ότι μας ψεκάζουν. Αυτά που γράφω είναι αυτονόητα για όποιον ασχολείται και έχει γνώση οικονομικών. Εσύ βάπτισέ τα όπως θέλεις και κάνε τις επιλογές σου. Τίποτα όμως δεν έρχεται χωρίς συνέπειες... Ο υπερκαταναλωτισμός που αναφερες δημιουργείται από πετυχημένες επιλογές marketing, οι οποίες στηρίζονται στις πληροφορίες δεδομένων των χρηστών που παρέχουν εταιρείες σαν τη Google. Αν είσαι κατά αυτού, τότε σταμάτα να χρησιμοποιείς τις "υπηρεσίες" τους. Τελός δεν είμαι "μικρός" (άνω τον 40 πλέον) και σίγουρα όχι "τρολάκι".

    Απ' ότι κατάλαβες δεν πέφτω στο επίπεδο που θα ήθελες. Σου απάντησα σε όλα χωρίς να σε προσβάλω, όπως έκανες εσύ.