Skroutz.gr

Συζήτηση για το Blackberry Priv (32GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Blackberry Priv (32GB)
 1. έλεος το έχουνε παει 400 δολάρια στις ΗΠΑ και 490 ευρώ Αγγλία και εδώ ακόμα στα 600 - 700 ευρώ κολλημένο!

 2. Άμα κατεβάσετε και λίγο τιμές θ πουλήσετε αλλά έτσι αφήστε τα στην αποθήκες σας να πουλάτε ένα το τρίμηνο .... αν κάποιος δηλαδή δεν θέλει να αγοράσει S7 που το παίρνουν όλοι θα πρέπει να πληρώσει +100/ +150 ??

 3. Ας πέσει η τιμή του και οι πωλήσεις θα αυξηθούν αλλά ας πέσει η τιμή του.
  Καλήτερο ειναι που μένουν στις αποθήκες;
  Καλήτερα να τα πουλήσετε και ας μην βγάλετε κέρδος παρά να αναγκαστείτε μετά απο μήνες, χρόνια να τα κατεβάσετε περισσότερο για να τα ξεφορτωθείτε

 4. Δε ξερω αν κοιτουν εδω τα σχολια τα μαγαζια αλλα σε περιπτωση που..
  Παιδια το κινητο η τιμη ειναι πια (αρχικη) 385 ευρω! Ριξτε την να το αγορασουμε οποιοι θελουμε.

 5. Αν και είμαι κάτοχο iOS μπορώ να πω ότι θεωρητικά δεν είμαστε τόσο ασφαλείς απο πουθενά και γι αυτό βγαίνουν πολύ τακτικά και αναβαθμίσεις που σχετίζονται και με την ασφάλεια τόσο στο iOS όσο και στο adroid με τη διαφορά ότι το iOS αυτή τη στιγμή ειναι πιο ασφαλείς άλλα οι κίνδυνοι υπάρχουν και θα υπάρχουν παντου

  1. Το ios είναι ασφαλές και θα παραμείνει ασφαλές, όσο η Apple θελήσει να το κρατήσει ασφαλές. Το android ήταν, είναι και θα είναι τρύπιο, γιατί η Google το θέλησε να μείνει τρύπιο. Όσες ασφάλειες και να βάλεις, πάντα η Google θα παίρνει δεδομένα των χρηστών και θα τα πουλάει σε άλλες εταιρείες για διαφημιστικούς σκοπούς. Η Apple, η MS κτλ είναι εταιρείες που παραγουν software και hardware. Η Google πουλάει προσωπικά δεδομένα.

   Η BB φημίζονταν για την ασφάλεια που παρείχαν στο χρήστη τα κινητά της, αλλά δε μπορεί πλέον να την παρέχει, αφού, λόγω android, όλα τα δεδομένα θα πάνε στη Google. Γι αυτό και δε βρίσκω ούτε έναν λόγο να αγοράσω αυτό το πανάκριβο κινητό με μέτριο (πλέον) hardware και ένα μενού που δεν ξεχωρίζει από το σωρό σε τέτοια υπερβολική τιμή.

   1. Απο ότι βλέπω το έχεις μελετήσει καλά το θέμα βέβαια εγώ πάντα ήμουν της άποψης ότι το ιός σέβεται το χρήστη και γι αυτό το περιβάλλον ειναι ίδιο σε όλες τις συσκευές της όσα χρόνια και αν περάσουν Ως κάτοχος iPhone 6s έχω πειστεί ότι τα χρόνια θα ειναι πολλά σαν χρήστης iOS στο μέλλον και βέβαια η αγορά και ταμπλέτες iOS το επιβεβαιώνει!

    1. Πίστευα στην αξιοπιστία και την ασφάλεια της Blackberry, όμως οι περισσότεροι χρήστες στον κόσμο δεν κατάλαβαν την αξία τους. Το BB OS της εταιρείας είναι πολύ καλό και γρήγορο λειτουργικό με πολύ μικρή υποστήριξη. Η δυνατότητα να εγκαθιστάς εφαρμογές Android έσωζε την κατάσταση, αλλά η εταιρεία το γυρίζει σιγά σιγά σε Android στην προσπάθεια να πουλήσει.

     Υπάρχουν 2 είδη προστασίας του χρήστη: από τρίτους που θέλουν τα προσωπικά του δεδομένα και από τρίτους που θέλουν τις προσωπικές του προτιμήσεις με σκοπό τη δημιουργία καταναλωτικού προφίλ. Το πιο επικίνδυνο (για το μέσο χρήστη) είναι το δεύτερο. Με τη δημιουργία καταναλωτικών προφίλ δημιουργούνται καλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες που επιτυγχάνουν στο να κάνουν το μέσο πολίτη πιο καταναλωτικό, του δημιουργούν "επιθυμίες" και όχι "ανάγκες". Η κατανάλωση χρειάζεται χρήματα και η συνεχής αναζήτηση χρημάτων δημιουργεί άγχος. Γενικότερα το όλο κλίμα οδηγεί σε μια πιο καταναλωτική και άδεια ζωή γεμάτη επιθυμίες. Το FBI, η CIA κτλ δεν ενδιαφέρονται καν για το αν υπάρχω, αφού δεν είμαι "κάποιος", η Google νοιάζεται γιατί είμαι κομμάτι του καταναλωτικού κοινού και θέλουν να μάθουν πράγματα για μένα, προκειμένου να φτιαξουν καταναλωτικό προφίλ και να φτιάξουν διαφημίσεις που θα με πείσουν καλύτερα να αγοράσω ένα προϊόν που δεν χρειάζομαι.

 6. Blackberry και Android δεν πάνε μαζί. Από τη μία η εταιρεία που παρήγαγε κινητά με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και από την άλλη η εταιρεία που δίδαξε την έννοια του άνθρωπος=πειραματόζωο και προσωπικά δεδομένα=αντικείμενο αγοραπωλησίας. Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή την επιλογή και ελπίζω το συγκεκριμένο προϊόν να μην έχει εμπορική επιτυχία, ώστε η Blackberry να ξαναβρει την πραγματική της ταυτότητα...

  Και μη σας ξεγελάει ο τίτλος γιατί Android και ασφάλεια δεν πάνε μαζί ότι και να κάνει η Blackberry, εκτός κι αν βρει τρόπο να βγάλει όλες τις υπηρεσίες της Google και να τις αντικαταστήσει με δικές της και ταυτόχρονα διασφαλίσει ότι θα έχει δικό της store, που θα ελέγχει το περιεχόμενο και δε θα είναι γεμάτι ιούς, malware και spyware, όπως αυτό της Google. Τότε θα πιστέψω ότι μπορεί να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη και ποιότητα υπηρεσιών αντάξια του ονόματός της.

  1. ?

   1. Άγνοια ή ειρωνία; Αν κρίνω από τα υπόλοιπα σχόλιά σου μάλλον ειρωνία... λόγω άγνοιας...

    Ο μεγαλύτερος επίσημος κατάσκοπος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Google. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες πια...

  2. Είναι ένα πράγμα να λες ότι η Google πουλάει τις υπηρεσίες της με αντίτιμο τα προσωπικά σου δεδομένα, που είναι εν μέρει αλήθεια γιατί είναι δεδομένα που θα της δώσεις εσύ, δεν ζητάει ταυτότητα, αφμ, παραλείπεις εσκεμένα το γεγονός ότι είναι οι καλύτερες υπηρεσίες στο είδος τους (gmail/inbox, google maps, youtube, playstore, chrome κτλ),παραπληροφορείς ότι έχει malware, spyware και ιούς (ενώ όλα τα καταστήματα έχουν στους ίδιους βαθμούς) και εν τέλει αφήνεις με πλάγιο τρόπο να εννοηθεί ότι τα iDevices δεν πουλάνε τα προσωπικά σου δεδομένα ... Τα iDevices, που σου απενεργοποιούν το κινητό για να κρατήσουν μπαταρία για τον Mx επεξεργαστή για να λοκάρει με κλειστό το κινητό δορυφόρο για να προσδιορίσει την τοποθεσία σου ...

   Εδώ προφανώς μιλάμε με έναν Android hater, που επιπρόσθετα δεν έχει πιάσει και ποτέ του Android ..

   1. Δηλαδή αν, για παράδειγμα, κάποιος παίρνει φωτογραφίες από προσωπικές σου στιγμές και τις μοιράζει αλλού, αλλά δε λέει πουθενά ότι είναι δικές σου, τότε δεν θεωρείται κλεψιά; 'Η δε θεωρείται ότι οι στιγμές αυτές είναι προσωπικές σου, δηλαδή προσωπικά σου δεδομένα; Αυτό κάνει η Google με τα προσωπικά σου δεδομένα και είναι νομότυπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δεν έχεις απορήσει πώς είναι μια τόσο μεγάλη εταιρεία, με κέρδη δισεκατομμυρίων (περίπου 176 δήλωσε πέρυσι...), όταν δεν σου πουλάει τίποτα; Όλα δωρεάν τα δίνει... Ξέρεις γιατί χρησιμοποιεί τον όρο "χρήστης" και όχι "πελάτης" στην προστασία προσωπικών δεδομένων της; Γιατί ο "πελάτης" σε κάθε επιχείρηση είναι αυτός που πληρώνει. Εσύ (και ο κάθε χρήστης android) είσαι το προϊόν.

    Επίσης τα δεδομένα σου συνθέτουν ένα καταναλωτικό προφίλ με μοναδικό κωδικό, που μπορεί να μην περιέχει όνομα, αφμ κτλ, αλλά είσαι εσύ. Είναι σαν να σε δείχνει κάποιος με το δάχτυλο, αλλά να μην λέει ότι είσαι εσύ ονομαστικά. Δεν τους ενδιαφέρει σε πρώτη φάση το όνομά σου γιατί είναι πολύ έυκολο να το βρουν αν το θελήσουν, γιατί οι συνδέσεις (είτε συμβόλαιο, είτε κάρτα) είναι ονομαστικές εδώ και χρόνια και από το android μπορούν να δουν πανεύκολα το νούμερο του τηλεφώνου σου.

    Δεν είναι οι καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς, αλλά είναι πολύ καλές. Πράγμα λογικο: όσο καλύτερο το τυρί, τόσο πιο αποτελεσματική η φάκα.

    Από αυτό που γράφεις για το store φαίνεται ότι εσύ σίγουρα δεν έχεις android και σίγουρα δεν έχεις ιδέα και από άλλα stores. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες, αφού δεν έχεις ακούσει ποτέ τίποτα για τέτοια στο store:

    http://www.makeuseof.com/tag/malware-android-5-types-really-need-know/

    https://malwaretips.com/blogs/remove-android-virus/

    http://www.usatoday.com/story/tech/news/2016/11/30/android-malware-infects-1-million-phones-globally/94676546/

    Εδώ είναι και η λίστα των malware που υπάρχουν σε android:

    https://forensics.spreitzenbarth.de/android-malware/

    Ακόμα όμως κι αν δεν ήξερες την ύπαρξή τους, δεν απόρησες που υπάρχουν προγράμματα τέτοιου είδους ΜΟΝΟ στο play store:

    http://www.androidauthority.com/best-antivirus-android-apps-269696/

    Σε κανένα άλλο store δεν υπάρχουν προγράμματα αντιμετώπισης κακόβουλων προγραμμάτων, εκτός του playstore. Εξάλλου δεν είναι και δύσκολο να δεις την αλήθεια: μπες στο Google (που τόσο σου αρέσει) και πάτησε "android malware" ή "android spyware" και κάτσε να διαβάσεις με την ησυχία σου και να ενημερωθείς. Σε προκαλώ να μου παραθέσεις αντίστοιχα άρθρα για το appstore (ios) και για το windows store.

    Αυτό που γράφεις για τα idevices θα ήθελα μια παραπομπή, όπως σου έδωσα κι εγώ για τα malware στο android, αλλιώς είναι σαν να μην το έγραψες ποτέ. Επίσης να μου γράψεις τί εννοείς με την φράση "ΜΧ επεξεργαστή", δεν έχω ξανακούσει τέτοια έκφραση.

    Δεν είμαι hater καμίας εταιρείας. Απλά ενημερώνω με ντοκουμέντα. Όσοι θέλουν συμφωνούν, όσοι δε θέλουν μπορούν να διαφωνούν εθελοτυφλώντας. Για χάρη του σωστού διαλόγου θα πρέπει να το κάνουν με ντοκουμέντα κι αυτοί. Εδώ θα βρεις και την θετικότατη κριτική που είχα κάνει στο τελευταίο android που πήρα στα χέρια μου. Μέχρι που έμαθα πως βγάζει η Google τα χρήματά της και μέχρι να αρχίσει η όλη κατάσταση να γίνεται τραγική με τα malware, spyware κτλ.

    http://www.skroutz.gr/s/2588321/Samsung-Galaxy-S3-i9305-16GB-LTE-Non-Regional.html#reviews

    Παρόλα αυτά δεν άλλαξα την κριτική μου, γιατί από το κινητό ήμουν ευχαριστημένος. Το λειτουργικό του ήταν το πρόβλημα.

    Άρα δεν έχεις να κάνεις με ένα hater, αλλά με ένα γνώστη που είχε στην κατοχή του όλα τα λειτουργικά κινητών. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες πες μου. Αν και είναι πολύ εύκολο να τα βρεις και στο internet... Ακόμα και sites όπως αυτό:

    http://www.androidpolice.com/2016/11/30/gooligan-android-malware-infected-1-million-android-phones-since-august/

    που είναι φανατικά υπέρ της Google γράφουν για προβλήματα malware.

    Αν μπορέσεις να μου αποδείξεις ότι τα malware κτλ δεν υπάρχουν σε android και ότι η Google δεν παίρνει τα προσωπικά σου δεδομένα και τα πουλάει, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε παραπέρα.

    Όπως είδες, ξεκάθαρα, παρόλο που έχεις τρομερή έλλειψη γνώσεων πάνω στο θέμα, δε βιάστηκα να σε βαπτίσω "fan της Google". Από το επόμενο μήνυμα σου θα "βαπτίσεις" μόνος σου τον εαυτό σου με αυτά που θα γράψεις: θα προσπαθήσεις να την υποστηρίξεις τυφλά, φανατικά και με ελλειπείς αποδείξεις, όπως θα έκανε ο κάθε φανατικός της Google, ή θα κάνεις πραγματικό διάλογο (με ανοικτό μυαλό) για να ανακαλύψεις την αλήθεια;...