Συγγραφείς

Όλγα Κανελλοπούλου - Ντινοδήμου

Όλγα Κανελλοπούλου - Ντινοδήμου

Η Όλγα Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά την Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης, σπούδασε φιλοσοφία και ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα τέχνης του λόγου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Φ.Ο.Υ. Επιμορφώθηκε στην ιατρική, στο Universita Internasionale Di Medicine στη Ρώμη το 1993. Λαμβάνει ακόμα από ανοικτά Πανεπιστήμια μαθήματα γλωσσολογίας και φιλοσοφίας. Μετά από μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Εθνικό Ωδείο, σπούδασε μουσικολογία στη Santa Cecilia της Πάρμας στην Ιταλία.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στα καλλιτεχνικά, στις εφημερίδες Καθημερινή, Ελευθεροτυπία. Kοινωνική Αλήθεια. Συνεργάσθηκε με το περιοδικό "Μουσική". Έδινε διαλέξεις πάνω σε μουσικά θέματα και έγραφε κριτική για τη Λυρική Σκηνή και για το καλλιτεχνικό γραφείο του Γεωργίου Κουράκου.
Το 1979 ίδρυσε τον Σύλλογο "ΛΙΝΟΣ", διοργανώνοντας Μουσικοποιητικές βραδιές και Διαλέξεις. Το 1980 ίδρυσε την παιδική χορωδία του δήμου Δάφνης και είχε τη διεύθυνσή της.
Το 1979 εξέδωσε τα πρώτα της βιβλία με τίτλο "Θέμα συνειδήσεως", ένα μυθιστόρημα διακοσίων σελίδων και μια ποιητική συλλογή με τον ίδιο τίτλο εξήντα σελίδων εκδόσεις Σπ. Τούντα - Ευθ. Κυριάκου Ε.Ε. Επίσης, το 1980 εξέδωσε ένα συγγραφικό έργο τετρακοσίων πενήντα σελίδων με τίτλο "Έντεχνη Ευρωπαϊκή Μουσική" εκδόσεις Σπ. Τούντα - Ευθ. Κυριάκου Ε.Ε. και υπό έκδοση βρίσκονται δύο τόμοι τετρακοσίων είκοσι και τετρακοσίων τριάντα σελίδων αντίστοιχα, με τίτλο "Ιστορία της Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής".
Ποιήματά της και διηγήματα υπάρχουν στο "Πολύπτυχο" του 1982, εκδόσεις Δρυμος, του Ευάγγελου Ρόζου. Επίσης, ποιήματά της βρίσκονται στο βιβλίο "80 Χρόνια Γυναικείας Ποίησης 1900-1980", του Ευάγγελου Ρόζου, εκδόσεις Δρυμός. Τον Μάρτιο του 2015 από τις Εκδόσεις Αγγελάκη εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Θεοί Εσμέν" όπου πήγε και σε δεύτερη έκδοση τον Οκτώβριο 2015. Ακολουθεί, επίσης το 2015 η ποιητική συλλογή "Αγγίγματα Ψυχής". Το 2016 από τις εκδόσεις Αγγελάκη εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές με τίτλο "Απόηχοι Χρωμάτων", και "Πέλαγος εντυπώσεων".
Τον Φεβρουάριο του 2017 εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Αντιφέγγισμα Ιδεών" από τις Εκδόσεις Νόηση. Τον Σεπτέμβριο του 2017 την ποιητική συλλογή "Σεληνόφως" από τις εκδόσεις Αγγελάκη. Μέρος του έργου της έχει συμπεριληφθεί στον 29ο τόμο της Λογοτεχνικής Εγκυκλοπαίδειας του Κέντρου Ευρωπαικών Εκδόσεων Χάρη Πάτση.
Ποιήματά της επίσης βρίσκονται στα βιβλία "Ο Ελληνικός στίχος", "INTELLIGENTSIA 02" (2015), στην "Κυπριακή φιλολογική Πρωτοχρονιά" (2015) και {2016}, στην ποιητική ανθολογία "Πανανθρώπινες αξίες" (2016) και στο περιοδικό "Κελαινώ".
Το ποίημα της "Δικαίωση" είναι πρωτοσέλιδο στο βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη "χωρίς σύνορα", 1983. Έχουν μεταφρασθεί ποιήματά της στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά. Έχουν μελοποιηθεί πολλά ποιήματά της και έχει καταξιωθεί με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις.
Όλο το έργο της παρουσιάσθηκε το 2016 υπό την αιγίδα της UNESCO, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα 'Αντώνη Τρίτση', στην Αθήνα.
Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου "Λίνος" Λόγου, Μουσικής και Τέχνης. Μέλος του Μουσικού Ομίλου Κορίνθου "Φοίβος", μέλος της UNESCO, του "Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης", του Ομίλου "Ξάστερον". Είναι μέλος της "Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών" και στην "Ελληνική Ιατρική Βοήθεια" βοηθώντας στην Ασία, στη Νότια Αμερική και στην Αφρική, κάνοντας παράλληλα ντοκιμαντέρ.
Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι έγγαμη, μητέρα δυο παιδιών.