Τρία θρίλερ που διαβάζονται με μία ανάσα!

Τρία θρίλερ που διαβάζονται με μία ανάσα!

Δεν ξέρω για σας, πάντως όσον αφορά εμένα, αν υπάρχει μια κατηγορία βιβλίων που τελειώνω σε 1-2 μέρες είναι σίγουρα τα crime fiction. Ψυχολογικά θρίλερ, αστυνομικά, νουάρ, μυστηρίου, βιβλία γεμάτα αγωνία που δεν μπορείς να τα αφήσεις!

Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα μιας και σήμερα θα μιλήσουμε για κάποια θριλεράκια που δεν πρέπει να σου ξεφύγουν:

(1) Η σιωπηλή ασθενής, Alex Michaelides από Εκδόσεις Διόπτρα

Ναι ξέρω, λίγο basic επιλογή, αλλά πως να μην το αναφέρω; Όταν πρωτοβγήκε, το βιβλίο αυτό είχε κάνει χαμό και όχι αδίκως.
Η πρωταγωνίστρια μας, η Αλίσια, από το πουθενά πυροβολεί τον άντρα της 5 φορές στο κεφάλι, και από τότε δεν έχει βγάλει ούτε μισή λέξη από το στόμα της. [Εξού και ο τίτλος του βιβλίου!] Ο Θίο λοιπόν, ένας ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής με πολύ high hopes, θεωρεί ότι θα καταφέρει να την κάνει να μιλήσει. Η αποφασιστικότητα του φέρνει τα πάνω κάτω, δεν θέλω να κάνω spoiler, αλλά πολλά θα βγουν στη φόρα!

416 σελίδες αγωνίας και μυστηρίου, μη μιλήσω για το plot twist που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Αν ακούγεται σαν κάτι που θα διάβαζες, μην το χάσεις!

Η Σιωπηλή Ασθενής

Η ζωή της Αλίσια Μπέρενσον είναι φαινομενικά τέλεια. Διάσημη ζωγράφος η ίδια, περιζήτητος φωτογράφος μόδας ο άντρας της, ζουν σ’ ένα μεγάλο σπίτι με θέα στο πάρκο, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Λονδίνου. Όταν ένα βράδυ ο σύζυγός της γυρίζει αργά από μια φωτογράφιση, η Αλίσια τον πυροβολεί πέντε φορές στο κεφάλι και βυθίζεται στη σιωπή.
Η άρνησή της να μιλήσει και να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση θα μετατρέψει μια οικογενειακή τραγωδία σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, σ’ ένα μυστήριο το οποίο μονοπωλεί τη φαντασία του κοινού και κάνει την Αλίσια διαβόητη. Η τιμή των έργων της απογειώνεται κι εκείνη, η "σιωπηλή ασθενής", μεταφέρεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο Γκρόουβ, μια ψυχιατρική μονάδα υψηλής ασφαλείας στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Θίο Φέιμπερ είναι ένας ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής που περίμενε πολύ καιρό την ευκαιρία να δουλέψει με την Αλίσια. Είναι πεπεισμένος ότι εκείνος θα πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. H αποφασιστικότητά του να την κάνει να μιλήσει και να ξετυλίξει το μυστήριο της δολοφονίας του άντρα της τον παρασύρει σ’ ένα δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στα βαθύτερα αίτια της σιωπής της...
Κι αν του μιλήσει, θα θέλει να ακούσει την αλήθεια;

Τον αγαπώ τόσο ολοκληρωτικά και απόλυτα, που μερικές φορές αυτή η αγάπη απειλεί να με καταβάλει.
Σκέφτομαι συχνά...
Όχι. Δεν θα γράψω γι’ αυτό.
Από το ημερολόγιο της Αλίσια

(2) Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες, Catriona Ward από Εκδόσεις Μεταίχμιο

Λοιπόν, εδώ δεν θα πω πολλά, γιατί για κάποια βιβλία είναι χίλιες φορές καλύτερο να πηγαίνουμε στα τυφλά!
Θες ένα βιβλίο που θα σου κάψει τον εγκέφαλο; Ένα βιβλίο που θα σου κάνει το μυαλό κιμά; Που για τις πρώτες [τουλάχιστον] 100 σελίδες δε θα καταλαβαίνεις και θα αναρωτιέσαι τι διαβάζεις; Που το τέλος θα σε σκαλώσει ακόμη περισσότερο και δεν θα το έχεις δει να έρχεται με τίποτα ενώ επίσης θα έχει και τα κοινωνικά του μηνύματα; Τότε εδώ είσαι. Όσα λιγότερα ξέρεις για το συγκεκριμένο, τόσο το καλύτερο.

 «Αυτή είναι η ιστορία ενός δολοφόνου. Ενός κλεμμένου παιδιού. Μια ιστορία εκδίκησης. Θανάτου.»
402 σελίδες pure mindfuck, που κατά τη γνώμη μου αξίζει στο 100%.

Το Τελευταίο Σπίτι της Οδού Νίντλες

Αυτή είναι η ιστορία ενός δολοφόνου. Ενός κλεμμένου παιδιού. Μια ιστορία εκδίκησης. Θανάτου. Η ιστορία του Τεντ που μένει μαζί με την κόρη του Λόρεν και τη γάτα του Ολίβια σε ένα συνηθισμένο σπίτι στο τέλος ενός συνηθισμένου δρόμου. 

Όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια. Κι ωστόσο κάποια είναι ψέματα…

Νομίζεις ότι ξέρεις τι βρίσκεται μέσα στο τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες. Νομίζεις ότι έχεις ξαναδιαβάσει αυτή την ιστορία. Εδώ κάνεις λάθος.Στο σκοτεινό δάσος στο τέλος της οδού Νίντλες κάτι είναι θαμμένο. Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις…

O Τεντ ζει στις παρυφές ενός δάσους, με μόνη του συντροφιά μια επιτιμητική γάτα, την Ολίβια, και την εντεκάχρονη κόρη του, τη Λόρεν. Όταν μπερδεύεται, τις αποκαλεί και τις δυο «ψιψίνα». Ο Τεντ ήταν ανέκαθεν παράξενος – η ανησυχία της Ολίβια όμως εντείνεται καθώς η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο αλλοπρόσαλλη. Ο Τεντ φτιάχνει ψεύτικα προφίλ σε σάιτ γνωριμιών, γυρνάει σπίτι αργά με χέρια που μυρίζουν οστά και φόβο. Περνάει ολόκληρα βράδια στο δάσος, σκάβοντας. Και γιατί άνοιξε τρύπες στην πόρτα του χαλασμένου ψυγείου;

Μια μυστηριώδης γυναίκα, που πιστεύει ότι ο Τεντ είχε κάποια σχέση με την εξαφάνιση της μικρής αδελφής της πριν από πολλά χρόνια, μετακομίζει στο εγκαταλελειμμένο διπλανό σπίτι…

Όταν η Λόρεν εξαφανίζεται, οι υποψίες της Ολίβια μετατρέπονται σε τρόμο. Καθώς γίνεται φανερή η αλήθεια για την παράξενη σύνδεσή της με τη Λόρεν, η Ολίβια αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ποτέ δεν γνώρισε στ’ αλήθεια τον Τεντ, τον άνθρωπο με τον οποίο ζει τόσα χρόνια. Όσα η Ολίβια νομίζει ότι ξέρει για τον εαυτό της και τον κόσμο ανατρέπονται, αποκαλύπτοντας μια πραγματικότητα πέρα από κάθε φαντασία. Και στο τέλος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει ή θα σώσει μια ζωή…

Ένα λογοτεχνικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές, και μια ενδελεχής διερεύνηση του πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η φύση του ανθρώπου για να προστατεύσει ένα παιδί απ’ τον τρόμο.

(3) Ο Τρόφιμος, Sebastian Fitzek από Εκδόσεις Διόπτρα 

Αν δεν ζεις κάτω από πέτρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις ακούσει τον Fitzek. Γερμανός συγγραφέας που γράφει εντελώς twisted θριλερ. Sounds like your cup of tea; Αν ναι, συνέχισε να διαβάζεις. Επέλεξα τον Τρόφιμο λοιπόν καθώς ως τώρα, είναι το αγαπημένο μου δικό του, και από όσο έχω ακούσει είναι γενικά το καλύτερο του. 

Τώρα σχετικά με την υπόθεση, ο μικρός Μαξ εξαφανίζεται πριν ένα χρόνο, και μόνο ο δράστης ξέρει που βρίσκεται. Το πρόβλημα είναι ότι ο δράστης είναι πλέον φυλακισμένος στην πτέρυγα ύψιστης ασφάλειας ενός ψυχιατρείου [καθώς έχει σκοτώσει 2 παιδιά]  και αρνείται να μιλήσει. Ο πατέρας του Μαξ κοντεύει να τρελαθεί από την άγνοια του τι συνέβη στον γιο του και για αυτό παίρνει την ακραία απόφαση να παραστήσει τον τρόφιμο, ώστε να μπει στο ψυχιατρείο, να μιλήσει με τον δολοφόνο, και να μάθει επιτέλους την αλήθεια. Ναι, στη θέση του δε θα το έκανα αλλά οκέι. Αυτό που θα έκανα ωστόσο θα ήταν να αγοράσω αυτό το βιβλίο για να μάθω τι θα γίνει. Αν θες τη γνώμη μου, θα σου κάψει τον εγκέφαλο με την καλύτερη δυνατή έννοια!

Ο Τρόφιμος
από 10,77 €

Ο μικρός Μαξ εξαφανίστηκε πριν από έναν χρόνο.
Μόνο ο δράστης γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο αγόρι. Έχει ήδη ομολογήσει δύο αποτρόπαιες δολοφονίες παιδιών, αλλά τώρα είναι φυλακισμένος στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου και αρνείται να μιλήσει.
Στον πατέρα του Μαξ απομένει μονάχα ένας τρόπος να μάθει επιτέλους την αλήθεια: Πρέπει να βουτήξει στα έγκατα της Κόλασης, να γίνει ο ίδιος τρόφιμος.

Σχετικά Άρθρα

Χαίρομαι που πέθανε η μάνα μου!
Χουχούλιασμα και βιβλίο στο σπίτι: 10 μυθιστορήματα που θα σου κάνουν παρέα
Η απατηλή ζωή των ενηλίκων, της Elena Ferrante
Βιβλία που επιβάλλεται να διαβάσεις το φθινόπωρο
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες