Χάρτινες ομπρέλες στα κοκτέιλ

Χάρτινες ομπρέλες στα κοκτέιλ

Είχα βάλει στοίχημα ότι αυτές οι ομπρελίτσες για τα κοκτέιλ φτιάχτηκαν ώστε να σκιάζουν τα παγάκια για να λιώνουν πιο αργά κάτω από τον καυτό ήλιο!

Η εκδοχή του ότι κάνουν σκιά στα παγάκια και έτσι αυτά αργούν να λιώσουν υπάρχει όντως, ΑΛΛΑ κατά 99,999% οι άνθρωποι τις κατασκεύασαν απλά για τσαχπινιά και για εμπορικούς σκοπούς! ΤΟ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΔΕΡΦΙΑ. Κάποια πράγματα οι άνθρωποι τα κάνουμε απλά για την ομορφιά!

Οι χάρτινες ομπρέλες έχουν τις ρίζες τους στην Κίνα και την Ιαπωνία όπου τις χρησιμοποιούσαν για χίλιους δυο λόγους εκτός από το να προστατευτούν από τη βροχή, όπως τις χρησιμοποιούμε σήμερα!

Για να διώχνουν τα κακά πνεύματα, για δώρο σε γάμους, σε πανηγύρια, σε γιορτές, για να συμβολίσουν την ευλογία, για να ευχηθούν απογόνους, για κηδείες, για τον ήλιο κλπ.

Οι διακοσμητικές μικρές ομπρέλες όμως μπήκαν πρώτη φορά σε κοκτέιλ στην Αμερική κάπου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα!

Μία θεωρία λέει πως την όλη φάση ξεκίνησε ο Dale DeGroff, ιδιοκτήτης εστιατορίων και μπαρ στο Χόλιγουντ. Ο Dale έκανε τα ταξιδάκια του σε ολόκληρο τον κόσμο και αγόραζε ποσότητες αντικειμένων που του φαινόντουσαν χρήσιμα για διακοσμητικά στα μαγαζιά του.

Μία άλλη θεωρία υποστηρίζει πως τις ομπρέλες πρωτοχρησιμοποίησε ο Harry K. Yee, ένας χαβανέζος μπάρμαν που είναι και ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που υποστήριξαν την κουλτούρα Tiki, μία κουλτούρα που έχει αισθητικές επιρροές από λαούς του Ειρηνικού Ωκεανού, όπως κεραμικά ποτήρια σε σχήμα τοτέμ κλπ.!

Η τρίτη θεωρία που μου αρέσει και περισσότερο λέει πως οι δύο άνθρωποι παραπάνω, συναντήθηκαν σε κάποια παραλιάρα της Χαβάης και ενώ έπιναν τις ποτάρες τους, σκέφτηκαν από κοινού αυτή την ιδέα διακόσμησης των τροπικών κοκτέιλ για να προσελκύσουν πελάτες στα μαγαζιά τους. Δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα!

ΕΞΤΡΑ ΦΑΚΤΣ 

Στα λατινικά η λέξη "umbra" από την οποία προέρχεται η λέξη "umbrella" σημαίνει ΣΚΙΑ!

Οι πρώτες ομπρέλες (σε κανονικό μέγεθος) που εμφανίστηκαν στην Κίνα και την Ιαπωνία ήταν κατασκευασμένες από μπαμπού για την λαβή και τις ακτίνες και ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ξεραμένο στον ήλιο για το πάνω μέρος της ομπρέλας!

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες