Η Skroutz Α.Ε. μεταφέρει τo data center της στη MedNautilus Greece

12/11/2012 τύπος

H Skroutz A.Ε. με γνώμονα την ασφαλέστερη λειτουργία των ιστοσελίδων της, μεταφέρει το data center της στη MedNautilus Greece, μέλος του ομίλου LanMed Ltd, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακής χωρητικότητας και υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι η απρόσκοπτη και καλύτερη λειτουργία των www.skroutz.gr, http://mybill.skroutz.gr, www.SkroutzStore.gr και www.soby.gr και η φιλοξενία τους σε προστατευόμενο χώρο με επαγγελματικές υποδομές, σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς προδιαγραφές NEBS (Network Equipment Building Standards).

Με βασικό μέτοχο τον τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Telecom Italia, η MedNautilus Greece θα παρέχει στη Skroutz A.E. υπηρεσίες συστέγασης υπολογιστικών συστημάτων (co-location), φιλοξενία (managed hosting), σχεδιασμό επιχειρηματικής συνέχειας από φυσικές καταστροφές (disaster recovery), καθώς και υπηρεσίες διασυνδεσιμότητας (wholesale connectivity services) μέσω των υποδομών της στην Αθήνα. Επιπλέον, η MedNautilus Greece, αξιοποιώντας το υποβρύχιο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 6.000 χιλιομέτρων της μητρικής LanMed Ltd, που εκτείνεται σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, παρέχει απευθείας σύνδεση των δικτύων με την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Η μετακόμιση του data center της Skroutz Α.Ε. στη MedNautilus Greece, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού των μελλοντικών της δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά, το πλάνο ανάπτυξης της Skroutz Α.Ε. περιλαμβάνει τη δραστηριοποίηση σε πρόσθετους τομείς υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα οι τηλεπικοινωνίες -με την πρόσφατη παρουσίαση της υπηρεσίας Skroutz MyBill-, αλλά και επενδύσεις για την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, όπως η γειτονική Τουρκία.

Η συστέγαση των υπολογιστικών συστημάτων της Skroutz Α.Ε στις εγκαταστάσεις της MedNautilus Greece, εξασφαλίζει αξιοπιστία και μεγαλύτερη ασφάλεια για τη λειτουργία των ιστοσελίδων της, ενώ παράλληλα εγγυάται τη γρήγορη, αποτελεσματική και οικονομική διασύνδεσή με άλλους φορείς εντός και εκτός συνόρων.

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.