Τι σημαίνει εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον; Δουλεύοντας στο Skroutz.

Οι ειδικοί του HR και άλλοι ειδήμονες έχουν ξοδέψει τόνους μελάνι, για το πόσο σημαντικό είναι το εργασιακό περιβάλλον στη δημιουργία καλού κλίματος, για την αποδοτικότητα του εργαζομένου, για το εάν και κατά πόσο επηρεάζεται το εργασιακό περιβάλλον σε περίοδο ύφεσης και για το εάν και κατά πόσο μεταβάλλεται η αποδοτικότητα των στελεχών μιας επιχείρησης η οποία δραστηριοποιείται σε συνθήκες κρίσης.

Ας αρχίσουμε με τις παραδοχές λοιπόν:

 • Παραδοχή 1 Ναι, είναι σημαντικό να υπάρχει καλό εργασιακό περιβάλλον!
 • Παραδοχή 2 Ναι, επηρεάζεται το εργασιακό περιβάλλον σε περίοδο ύφεσης!
 • Παραδοχή 3 Ναι, μεταβάλλεται η αποδοτικότητα των στελεχών μιας επιχείρησης σε καιρό κρίσης!
 • Παραδοχή 4 Όχι, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου!

Η φούσκα και ο αυτοσκοπός

Δεν είναι εύκολο για μία επιχείρηση να αντιστρέψει το κλίμα της εποχής μας, και πως θα ήταν άλλωστε. Είναι τουλάχιστον δύσκολο αφελές, επίσης, το να ζει ένας οργανισμός σε μία φούσκα ενός παράλληλου σύμπαντος, στο οποίο όλα πηγαίνουν καλά σαν να μη συμβαίνει τίποτα εκεί έξω, και να μην αποδέχεται ότι ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον αποτελεί, τουλάχιστον, δείγμα σεβασμού προς τα στελέχη του. Μία επιχείρηση, λοιπόν, πρέπει να έχει ως στόχο, και όχι ως αυτοσκοπό, την παροχή του καλύτερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος, δεδομένων πάντα των συνθηκών και των δυνατοτήτων.

Αφού εξαντλήσαμε πιο πάνω τις παραδοχές, πάμε τώρα σε κάτι πιο υποκειμενικό (;).

Πότε ένας εργαζόμενος σε μία επιχείρηση μπορεί να πει ότι το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται είναι υψηλού επιπέδου;

Όταν:

 • Εμπιστεύεται την ηγεσία της επιχείρησης,
 • Νιώθει υπερηφάνεια για την εργασία του,
 • Απολαμβάνει τη συνεργασία με τους συναδέλφους του.

Our case… the Skroutz case

Ως μέλη της ομάδας του Skroutz έχουμε τη χαρά να λέμε με σιγουριά ότι το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε είναι εξαιρετικό. Αυτό δεν το έχει πιστοποιήσει καμία έρευνα και κανένας οργανισμός. Το πιστοποιούμε, όμως, όλοι μας καθημερινά σε κάθε στιγμή της ζωής μας μέσα στο Skroutz.

Μυστικό επιτυχίας ή συνταγή ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο κλισέ δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο στιγμές και λεπτομέρειες που μας κάνουν να νιώθουμε όλοι όμορφα τις ώρες που περνάμε στο γραφείο, ή και εκτός γραφείου.

Για του λόγου το αληθές, ορίστε μερικά παραδείγματα:

 • Χώρος εργασίας. Εδώ και λίγο καιρό βρισκόμαστε σε νέα γραφεία. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πλήρως που βρισκόμαστε. Ορισμένες φορές νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε στο Palo Alto ή στο Λονδίνο, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε στη Νέα Ιωνία. Βρισκόμαστε στα πιο εκπληκτικά γραφεία που έχουμε δει ποτέ (more to be revealed soon)! Open space, άπλετο φως, άνετοι κοινόχρηστοι χώροι, μπαλκόνι-ζούγκλα, εντυπωσιακοί φωτισμοί, σκίτσα και σχέδια στους τοίχους που σε κάνουν να θες να χαμογελάς όλη την ημέρα.
 • Food (not just) for thought. Κάπως τα καταφέρνουμε σε αυτή την εταιρεία και όλη την ημέρα ασχολούμαστε με το φαγητό. Ειδικά τις Παρασκευές... κάθε Παρασκευή η αγαπημένη μας κουβέντα είναι τι θα παραγγείλουμε να φάμε την επόμενη εβδομάδα, αφού Παρασκευή είναι η ημέρα που το catering το οποίο προμηθεύει την εταιρεία, μας στέλνει το μενού με τις απολαυστικές του προτάσεις για όλη την εβδομάδα. Αγαπημένη στιγμή της ημέρας, επίσης, είναι όταν πάμε στη μεγάλη μας τραπεζαρία να φάμε. Είτε στο μπαλκόνι μας, είτε στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι μας, η ώρα του φαγητού είναι ώρα χαλάρωσης και fun για όλους μας.
 • Morning stand-ups στο μπαλκόνι μας. Η ομάδα κάθε τμήματος του Skroutz κάνει το πρωί μικρά 10 λεπτά συντονιστικά meetings «στο πόδι». Εκεί αναφέρουμε τις δουλειές της ημέρας, συζητάμε τυχόν θέματα ή εκκρεμμότητες και καταστρώνουμε τα φιλόδοξα σχέδια μας. Όταν ο καιρός μας τα χαλάει, ο χώρος της κουζίνας και του σαλονιού μας, είναι εξίσου φιλόξενοι.
 • Fun is in our blood. Τα λόγια είναι περιττά εδώ... ping-pong, nerf guns ΠΑΝΤΟΥ, επιτραπέζια, βιβλία για όλους, φάρσες και ασταμάτητα πειράγματα. (Skroutz hint: Do not leave your PC unlocked!)
 • BBQ... and fun again. Που και που, απλά, αυθόρμητα (ή όχι και τόσο), μαζευόμαστε στο μπαλκόνι μας και η ψησταριά παίρνει φωτιά! Άλλοι βάζουν ένα χεράκι στο ψήσιμο, άλλοι δίνουν οδηγίες καθώς δε θέλουν να λερωθούν και να μυρίζουν τσίκνα, άλλοι πιάνουν το μπλα-μπλα και άλλοι καταβροχθίζουν άμεσα ότι βγαίνει από τη ψησταριά.

Η ζωή στο Skroutz δεν είναι σαν πενταήμερη ή σαν κατασκήνωση. Η ζωή στο Skroutz είναι απλά έτσι διαμορφωμένη, ώστε να μας κάνει να νιώθουμε καλά με αυτό μου κάνουμε και χαρούμενοι με την καθημερινότητά μας.

Αλήθεια, χρειάζεσαι πολλά περισσότερα για να νιώθεις όμορφα και να είσαι δημιουργικός και παραγωγικός στο εργασιακό σου περιβάλλον;

p.s. Μην ξεχνάς ότι η ομάδα μας συνεχώς μεγαλώνει. Αν σε ενδιαφέρει να γίνει μέλος του team, δες εδώ :)

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Author

Communications & Marketing Executive στο Skroutz. Αγαπάει ότι του κάνει τη ζωή του πιο εύκολη και πιο ενδιαφέρουσα.