Επέκταση στο εξωτερικό και επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό για τη Skroutz Α.Ε.

18/07/2013 τύπος

Σε νέα γραφεία στεγάζεται πλέον η Skroutz Α.Ε., σε έναν υπερσύγχρονο χώρο με έντονο χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της διευρυμένης ομάδας και συμβαδίζει με την καινοτόμο ταυτότητα της εταιρείας. Open space φιλοσοφία, φυσικός φωτισμός, υψηλή λειτουργικότητα και σύγχρονα πρότυπα, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία βασίστηκε το γραφείο Dip, που ανέλαβε την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου.

Πέραν της επένδυσης σε εγκαταστάσεις, η Skroutz Α.Ε. επενδύει και σε ανθρώπινο δυναμικό, διπλασιάζοντας το προσωπικό της σε σύγκριση με το 2012, με το τμήμα προγραμματισμού να μεγαλώνει σε σταθερή βάση. Σημαντική ενίσχυση υπήρξε, επίσης, στα τμήματα design, ποιοτικού ελέγχου, πωλήσεων και marketing. Τα νέα πρόσωπα που προστέθηκαν στην ομάδα του Skroutz, ήρθαν για να προσδώσουν νέα πνοή στην εταιρεία και να συμβάλλουν στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθείται σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της. Το πλάνο της εταιρείας είναι οι προσλήψεις να συνεχιστούν, καθώς προχωράει η επέκταση σε ξένες αγορές και ο εμπλουτισμός του portfolio των υπηρεσιών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επέκτασης στο εξωτερικό, από το Μάρτιο του 2013 βρίσκεται σε λειτουργία το Alve.com, το οποίο έχει καταφέρει να εδραιώσει συνεργασίες με ορισμένα από τα μεγαλύτερα e-shops της Τουρκίας. Το Alve.com διαθέτει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, όπου απασχολούνται τέσσερα στελέχη πωλήσεων και marketing, ενώ προς το παρόν η διαχείριση και η ανάπτυξη της πλατφόρμας γίνεται από την Ελλάδα.

Η Skroutz Α.Ε. ανακοίνωσε προσφάτως τα οικονομικά αποτελέσματα της τελευταίας χρήσης της, στα οποία αντικατοπτρίζεται η σταθερή ανοδική της πορεία. Συγκεκριμένα για το 2012, η εταιρεία σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους €2.015.394, αυξημένες κατά 39,03% έναντι του 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €376.625 έναντι €172.066, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η τελευταία διετία σηματοδοτεί μια περίοδο εξωστρέφειας και σημαντικών αλλαγών για την Skroutz Α.Ε. με επίκεντρο τις επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπους, όπως επίσης και τις βλέψεις προς το εξωτερικό. Οι στόχοι παραμένουν υψηλοί και η ομάδα της Skroutz Α.Ε. εστιάζει τις δυνάμεις της στην επίτευξή τους.

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.