Samsung Galaxy S4 - O σύντροφος για μία ζωή που μας προτείνει η Samsung

Με μία πρώτη ματιά, το Samsung Galaxy S4 είναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις smartphone (136,6 x 69,8 x 7,9 χιλ.), που θα μας αναγκάσει να τεντώσουμε τα δάχτυλά μας εάν θέλουμε να το χειριστούμε με το ένα χέρι. Από την άλλη πλευρά, το βάρος και το πάχος του είναι σύμμαχοί μας, καθώς είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και λεπτό. Η μεταλλική λεπτομέρεια που περιβάλει το σώμα της συσκευής αποτελεί μία ωραία σχεδιαστική νότα, που προσπαθεί να υποσκελίσει την αίσθηση του πλαστικού που δημιουργείται από το καπάκι του.

Η εικόνα που αναπαράγει το κινητό είναι υψηλής ευκρίνειαας (Full HD ανάλυση 1920 x 1080p) και σίγουρα θα αφήσει ικανοποιημένους και τους πλέον απαιτητικούς. Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά που ορισμένες φορές δίνουν την αίσθηση της υπερβολής. Η super AMOLED οθόνη αφής των 5 ιντσών είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και άνετη για την ανάγνωση κειμένων και την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, ενώ εξίσου ευρείς είναι και οι γωνίες θέασης. Ομως, θα μας δυσκολέψει έως ένα βαθμό σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Το κινητό είναι εξοπλισμένο με quad core επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.9 GHz και μνήμη RAM 2GB. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η άμεση απόκριση του κινητού στις εντολές του κατόχου και η απουσία καθυστέρησης κατά τη χρήση των εφαρμογών. Οι λάτρεις των παιχνιδιών σίγουρα θα ικανοποιηθούν με την ομαλότητα των κινήσεων, ακόμη και σε ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια. Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής μπορεί να αναφέρεται ως 16GB, αλλά μόνο τα 8GB είναι διαθέσιμα προς χρήση, λόγω του όγκου των προ-εγκατεστημένων στο κινητό εφαρμογών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Samsung αφουγκράστηκε το συγκεκριμένο παράπονο και με μεταγενέστερη αναβάθμιση του λογισμικού υποστήριξε τη μεταφορά εφαρμογών (συμπεριλαμβανομένων και των προεγκατεστημένων) σε κάρτα microSD.

Η κάμερα του Samsung Galaxy S4 έχει ανάλυση 13 megapixels. Οι φωτογραφίες σε συνθήκες κανονικού φωτισμού είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες και καλής ποιότητας, σε αντίθεση με όσες ληφθούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς flash.

Η μπαταρία, όπως και στα περισσότερα σύγχρονα smartphones, εξαντλείται αρκετά γρήγορα εάν επιλεγούν όλες οι ενεργοβόρες λειτουργίες, αλλά τουλάχιστον μπορεί να αντικατασταθεί με μία εφεδρική από τη στιγμή που είναι αποσπώμενη. Παράλληλα, το κινητό υποστηρίζει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε οι σχετικές ρυθμίσεις να γίνονται αυτόματα με στόχο την αύξηση της αυτονομίας της συσκευής.

Στο κινητό υπάρχει ένα πλήθος από προ-εγκατεστημένες εφαρμογές και λειτουργίες, που φιλοδοξούν να του δώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως η δυνατότητα χειρισμού ορισμένων εφαρμογών με τη κίνηση των χεριών μας πάνω από την οθόνη αφής, η δυνατότητα παύσης της αναπαραγωγής αρχείων video όταν κοιτάμε προς άλλη κατεύθυνση και η δυνατότητα scrolling των web σελίδων (με τον browser της Samsung) μετακινώντας το βλέμμα μας. Όμως πολλές από τις νέες εντυπωσιακές λειτουργίες πιθανώς να μην αποδειχτούν ιδιαιτέρως χρήσιμες στη καθημερινότητά μας.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα σύγχρονο smartphone με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά, που εμφανισιακά ίσως να απογοητεύσει όσους περίμεναν την επιλογή ακριβότερων υλικών για το περίβλημά του, και το οποίο είναι εξοπλισμένο με αρκετές πρόσθετες λειτουργίες, που εάν δεν μας φανούν ιδιαίτερα χρηστικές, σίγουρα θα εντυπωσιάσουν την παρέα!

Θετικά στοιχεία

  • Εντυπωσιακή οθόνη
  • Μεγάλη επεξεργαστική ισχύς
  • Πολύ καλή κάμερα
  • Δυνατότητα πρόσβασης στη μπαταρία

Αρνητικά στοιχεία

  • Υλικό κατασκευής περιβλήματος
  • Περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος

Δείτε επίσης:

Αξιολογήσεις για το Samsung Galaxy S4 από μέλη της κοινότητας του Skroutz και όλα τα κινητά τηλέφωνα της Samsung στο www.skroutz.gr.

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Author

Communications & Marketing Director στο Skroutz.gr. Επικοινωνιολόγος μέχρι το κόκκαλο, παθιασμένος με την τεχνολογία κι οτιδήποτε ψηφιακό.