LG G2 – Η LG βγαίνει μπροστά

Είναι ευχάριστο να δοκιμάζεις νέα gadgets, έτσι για να σπάει η μονοτονία της καθημερινότητας και για να μη χάνουμε τις εξελίξεις.

Ένα ωραίο πρωινό, λοιπόν, έφτασε στα χέρια μας από την LG Ελλάς, το LG G2, το κορυφαίο smartphone της LG (γράφοντας κορυφαίο από την αρχή του κειμένου, μπορεί να προδιαθέτω, αλλά δεν κρατιέμαι είναι η αλήθεια). Το G2 μου είχε εξάψει την περιέργεια από καιρό, κυρίως λόγω της προβολής που είχε τύχει και λόγω της κινητοποίησης από πλευράς LG ώστε να μαθευτούν τα νέα της άφιξής του.

Δύο πράγματα με εντυπωσίασαν μόλις το έβγαλα από το κουτί του. Πρώτον, η οθόνη του, και πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο της οθόνης του, και δεύτερον η απουσία πλήκτρων σε όποια κλασική θέση μπορούσα να φανταστώ.

Η οθόνη του LG G2

Ναι το LG G2 είναι μεγάλο, στα όρια του phablet, αφού οι διαστάσεις του είναι 138,5 x 70,9 x 8,9 χιλ.. Εδώ όμως έρχεται ένα μεγάλο «ΑΛΛΑ». Έχει οθόνη 5,2 ιντσών! Τι σημαίνει αυτό; Ότι το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του είναι εξαιρετικά μικρό και η αίσθηση που έχει ο χρήστης είναι ότι η οθόνη καλύπτει όλη την μπροστινή πλευρά της συσκευής.

Πέραν του μεγέθους της, η ευκρίνεια και τα χρώματα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Η ανάλυση της οθόνης είναι Full HD 1.080 x 1.920 pixels, ενώ αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία IPS της LG. Το γνωστό σε άλλες οθόνες «pixelιασμα» δύσκολα θα το εντοπίσει κανείς στο LG G2. Μπήκαμε σε πολλά sites, είδαμε πολλά videos σε διάφορες αναλύσεις, ζουμάραμε σε πολλές φωτογραφίες, αλλά τίποτα. Τα pixels από την οθόνη του LG G2 ήταν άφαντα.

Που είναι τα πλήκτρα του ντε;

Στην αρχή για να ενεργοποιήσουμε το LG G2 ψάχναμε το κεντρικό του πλήκτρο εκεί που το συναντάμε συνήθως ή έστω ένα πλήκτρο στην επάνω μεριά του ή στο πλάι. Μάταια όμως. Το πλήκτρο ενεργοποίησης και τα πλήκτρα ρύθμισης έντασης βρίσκονται στην πίσω πλευρά της συσκευής, κάτω ακριβώς από το φακό της κάμερας.

Και πως ανάβει και σβήνει η οθόνη χωρίς τη χρήση πλήκτρων; Απλά, το χτυπάς απαλά με το δάκτυλο δύο φορές. Και ως εκ θαύματος, η οθόνη ενεργοποιείται! Την καινοτομία αυτή η LG την έχει ονομάσει Knock On, και προσωπική εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για μία λειτουργία που μετουσιώνει σε πραγματικότητα τον όρο «έξυπνο τηλέφωνο» και που πάει την έννοια της οθόνης αφής ένα βήμα πιο πέρα.

Hardware που σπάει κόκκαλα

Το LG G2 είναι εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτήν τη στιγμή σε hardware για smartphone. Ο επεξεργαστής του είναι ο τετραπύρηνος Snapdragon 800 χρονισμένος στα 2.2 GHz με 2GB μνήμης RAM. Με έναν τέτοιο επεξεργαστή που σπάει τα κοντέρ, δύσκολα βρήκαμε κάποια εργασία που δυσκολεύει το LG G2. Ακόμη και όταν το πήραν στα χέρια τους οι developers της εταιρείας, σε μία προσπάθεια να το φτάσουν στα όριά του, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα βρήκαν σκούρα. Δεν «βαριανάσανε» σε καμία από τις εφαρμογές που είχαμε ανοίξει να τρέχουν ταυτόχρονα.

Η «έξυπνη» αρχιτεκτονική του hardware επιτρέπει στο LG G2 να έχει εκπληκτικές αποδόσεις και ως προς την αυτονομία του, καθώς εκμεταλλεύεται στο έπακρον τη μπαταρία των 3.000 mAh. Το να φορτίζεις το smartphone σου κάθε δύο ημέρες και να μην κυκλοφορείς συνεχώς με το φορτιστή ανά χείρας, θα χαροποιήσει ιδιαιτέρως τους χρήστες του LG G2.

Κάμερα

Μελετώντας λίγο τα πρόσφατα smartphones της εταιρείας, παρατηρεί κανείς ότι η υπόθεση κάμερα για την LG έχει γίνει πολύ σοβαρή. Πολλές καινοτόμες λειτουργίες έχουν εφαρμοστεί στην κάμερα του LG G2, καθιστώντας το ισχυρό εργαλείο στο χέρι κάθε επίδοξου φωτογράφου με κινητό.

Η κάμερά του είναι στα 13 megapixels, ενώ μπορεί να καταγράφει βίντεο στα 1.080p. Ένα άλλο έξυπνο χαρακτηριστικό είναι ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας, ο οποίος βελτιώνει κατά πολύ την απόδοση της κάμερας, ειδικά στις νυχτερινές λήψεις και στις λήψεις σκηνών που εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα.

Πιο smart δεν πάει

Το LG G2 είναι με σιγουριά ότι πιο smart έχετε δει. Εάν άρχιζα να αναπτύσσω τις έξυπνες λειτουργίες του G2 τότε δύσκολα θα τελειώναμε σε 10-15 scrolls. Εν συντομία λοιπόν:

  1. Audio Zoom: πρόκειται ουσιαστικά για zoom στον ήχο στον οποίο ενδιαφέρεται να εστιάσει ο χρήστης. Γίνεται κατά την εγγραφή ενός βίντεο και αποδυναμώνει τους ήχους που δεν ενδιαφέρουν το χρήστη
  2. Guest Mode: πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί προφίλ για κάποιον χρήστη ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, χωρίς να του δώσετε πρόσβαση σε επιλεγμένα δεδομένα και εφαρμογές
  3. Dual Recording / Dual Camera: θες και να βγάζεις φωτογραφία κάποιον, αλλά να είσαι και εσύ μέσα στη φωτογραφία; Γίνεται! Με αυτήν τη λειτουργία ενεργοποιείται ταυτόχρονα η οπίσθια και η εμπρόσθια κάμερα, επιτρέποντας τη δημιουργία «εικόνας - μέσα στην εικόνα».
  4. Έξυπνη οθόνη: εδώ τα πράγματα μπορεί και να γίνονται τρομακτικά. Η εμπρόσθια κάμερα σκανάρει τακτικά ό,τι βρίσκεται στο πεδίο της και έαν ανιχνεύσει ανθρώπινο βλέμμα (μην ρωτήσετε πως) διατηρεί ενεργοποιημένη την οθόνη. Χάρη σε αυτήν τη λειτουργία, αν ο χρήστης παρακολουθεί κάποιο βίντεο και πάρει τα μάτια του από την οθόνη, τότε το βίντεο κάνει παύση έως ότου η κάμερα σκανάρει ότι το βλέμμα του χρήστη έχει επανέλθει.

Κλείνοντας

Το LG G2 είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο έχει δημιουργήσει ποτέ η LG. Μοναδική οθόνη, κορυφαίο hardware, μπαταρία που δεν τελειώνει και τιμή αρκετά ανταγωνιστική, συνθέτουν ένα super smartphone που "είναι εμπευσμένο από εσένα" και υπόσχεται ότι θα καλύψει όποια ανάγκη κι αν έχεις.

Ο ανταγωνισμός σε αυτήν την κατηγορία smartphones είναι σκληρός, αλλά για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι η LG ρίχνει στο «γήπεδο» ένα καλό παίχτη με πλούσιο ταλέντο!

Ο Skroutz expert πάντως έμεινε ολοκληρωτικά ικανοποιημένος. Εσείς;

Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Συγγραφέας

Communications & Marketing Executive στο Skroutz. Αγαπάει ότι του κάνει τη ζωή του πιο εύκολη και πιο ενδιαφέρουσα.