Το νέο Skroutz API V3.0 beta προ των πυλών

Εδώ και αρκετό καιρό η ομάδα μας εργάζεται πυρετωδώς στην ανανέωση και την προετοιμασία της νέας έκδοσης του Skroutz API (version 3).

Για όσους πιθανώς δεν γνωρίζουν, το API ή Application Programming Interface, είναι μία διεπαφή μέσω της οποίας κάποια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του Skroutz. Μία συνηθισμένη μορφή των API εφαρμογών είναι διάφορα widgets που συναντάμε στο Internet, από γνωστές ιστοσελίδες όπως το Twitter, το Google και το Facebook. Για παράδειγμα, μια χρήση του Skroutz API θα ήταν για κάποιον ενδιαφερόμενο να δημιουργήσει μια εφαρμογή, η οποία θα έχει πρόσβαση στη βάση προϊόντων του www.skroutz.gr με τη βοήθεια του API και κάθε εβδομάδα θα επιλέγει τα top 5 δημοφιλή κινητά τηλέφωνα και θα τα προβάλει σε μία άλλη ιστοσελίδα.

Έτσι, λοιπόν, καθώς το Skroutz API είναι σχεδόν έτοιμο για διάθεση στο κοινό, λίγες ημέρες πριν διοργανώσαμε στα γραφεία μας ένα mini-event όπου έγινε το πρώτο beta testing. Μία μικρή ομάδα developers, που αποτελούνταν από άτομα και στενούς φίλους που είχαν από καιρό εκφράσει την επιθυμία να χρησιμοποιήσουν το API του Skroutz, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και έδωσαν το παρών στα γραφεία μας για το beta testing.

Η ημέρα ξεκίνησε με μία σύντομη επίδειξη της V3.0 beta του API, όπου η ομάδας μας έδειξε λίγα πράγματα για τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τις πραγματικές δοκιμές που θα είχαν τη δυνατότητα οι καλεσμένοι να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια. Από την συζήτηση για το τεχνικό υπόβαθρο του API, λάβαμε πολύτιμες παρατηρήσεις και χρήσιμες συμβουλές, ενώ απαντήθηκαν και πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που τέθηκαν από την ομάδα των beta testers.

Το μεσημέρι ήταν ήδη γεγονός, κι αφού σβήσαμε την όρεξη μας για πίτσα, το παιχνίδι ξεκίνησε! Οι καλεσμένοι κι εμείς καταπιαστήκαμε στη δημιουργία εφαρμογών βασισμένες στη νέα έκδοση του Skroutz και η δημιουργικότητα όλων ανέβηκε κατακόρυφα.

Ύστερα από αρκετές ώρες πειραματισμών και δοκιμών με προγραμματιστικά εργαλεία (python, curl, objective-c, splunk), υπήρξε χρήσιμο feedback από τους beta testers, ενώ ακούστηκαν εκπληκτικές ιδέες για projects που στηρίζονται στο API του Skroutz. Το αποτέλεσμα μας άφησε όλους εξαιρετικά ικανοποιημένους και πλέον, γεμάτη ενθουσιασμό, η ομάδα του Skroutz είναι έτοιμη να βοηθήσει αρκετές από αυτές τις ιδέες να γίνουν πραγματικότητα.

Τελικώς, το best testing event του Skroutz API με την πολύτιμη βοήθεια των φίλων και γνωστών που ενδιαφέρθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό, ήταν επιτυχημένο. Περάσαμε καλά, δημιουργήσαμε και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση για την ποιότητα του API από τα σχόλια που μεταφέρθηκαν στην ομάδα.

Πλέον, ανυπομονούμε τόσο για το επόμενο API workshop, το οποίο θα απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, όσο και για άλλες εκπλήξεις που ετοιμάζει η API team του Skroutz!

Όσοι ενδιαφέρεστε για το επίσημο launch του Skroutz API V3.0, προτείνουμε υπομονή. Stay tuned και σύντομα θα έχετε νέα μας ;)

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.