Motorola Nexus 6 - Το "απόλυτο" Nexus για τους Android fans

Εάν προγραμματίζετε την αγορά του Motorola Nexus 6 για την εορταστική περίοδο, τα νέα είναι ευχάριστα αφού όπως μαθαίνουμε, η νέα δημιουργία της Motorola θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά καταστήματα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πολυαναμενόμενη συσκευή από κοντά και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Αυτήν τη φορά η Google συνεργάζεται με τη Motorola και μαζί παρουσιάζουν το καλύτερο Nexus smartphone της δημοφιλούς σειράς μέχρι σήμερα. Το νέο Nexus διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη της σειράς, αφού αυτή είναι πλέον στις 5,96 ίντσες, κάτι που υποψιαζόμαστε ότι θα δυσαρεστήσει αρκετούς. Οι διαστάσεις πάντως της συσκευής είναι πολύ κοντά με αυτές των Apple iPhone 6 και Samsung Galaxy Note 4 και όπως ισχύει πάντα σε τόσο μεγάλα σε μέγεθος smartphone, πιθανόν θα χρειαστείτε και τα δύο χέρια για να το χειριστείτε. 

Από πλευράς σχεδιασμού, σίγουρα όσοι γνωρίζουν τα πρόσφατα μοντέλα της Motorola θα παρατήρησαν την ομοιότητα του Nexus 6 με το Moto X, κάτι που κάνει το Nexus 6 το μεγάλο αδερφό ενός από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας. Η χρήση αλουμινίου περιμετρικά, ο ιδιαίτερος σχεδιασμός στο άνω μέρος, καθώς και η κάμερα με το διπλό LED flash τοποθετημένο κυκλικά γύρω από το φακό, είναι τα στοιχεία αυτά που κάνουν το Nexus 6 ένα από τα πιο όμορφα smartphone της αγοράς.

Συνδυάζοντας στυλ με επιδόσεις, το νέο Nexus διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η Quad HD ανάλυση της οθόνης και ο τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 2.7 GHz. Η μνήμη πλέον φτάνει στα 3GB, με τον αποθηκευτικό χώρο των 32GB να μη μπορεί δυστυχώς να επεκταθεί, εξαιτίας της απουσίας microSD θύρας, κάτι που όμως δεν πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πρόβλημα. Τα χαρακτηριστικά αυτά πάντως είναι αρκετά για να θεωρηθεί το Nexus 6 ένα από τα πιο γρήγορα smartphone της αγοράς, κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς ιδίοις όμμασι.

Η πίσω κάμερα των 13 megapixels είναι έτοιμη για αρκετά καλές φωτογραφίες, ενώ μπορούμε να κάνουμε εγγραφή βίντεο ακόμα και σε 4K ανάλυση, κάτι στο οποίο συμβάλλει και ο ενσωματωμένος οπτικός σταθεροποιητής.

Παραδοσιακά η Google παρουσιάζει κάθε νέα Nexus συσκευή παράλληλα με τη νέα έκδοση του Android, κάτι το οποίο ισχύει φυσικά και στην περίπτωση του Nexus 6, το οποίο είναι το πρώτο smartphone το οποίο φέρει την έκδοση Android 5.0 Lollipop. 

Με νέο γραφικό περιβάλλον το οποίο δίνει έμφαση στην απλότητα και με εντυπωσιακά animations, όχι μόνο στα μενού αλλά και στις λειτουργίες των εφαρμογών, το νέο Android 5.0 είναι η καλύτερη έκδοση που κυκλοφόρησε ποτέ η Google, με νέα χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι διακοσμητικά αλλά πραγματικά χρήσιμα. Σε αυτά ξεχωρίζουμε την παρουσία των ειδοποιήσεων πλέον και στην οθόνη κλειδώματος, καθώς και τη λειτουργία «Προτεραιότητας» κατά την οποία μπορούμε να επιλέξουμε εμείς ακριβώς τις ώρες που θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις και τηλεφωνικές κλήσεις. 

Η αυτονομία του Nexus 6 με έντονη χρήση -που πιστέψτε μας θα κάνετε- φτάνει τη μία ημέρα, ενώ με συντηρητική χρήση μπορεί να φτάσει και την 1 1/2 ημέρα.

Το Motorola Nexus 6 κυκλοφορεί όπως αναφέραμε στη χώρα μας μέσα στο Δεκέμβρη και θα διατίθεται σε δύο χρώματα, άσπρο και μπλε.

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Author

Ο Κώστας Σκιαδάς (aka Hal9000) είναι ο δημιουργός και administrator του insomnia.gr. Απλά, εραστής των gadgets.