LG G4 - Το νέο υπερόπλο από την Κορέα

Το LG G4, είναι το νέο κορυφαίο smartphone για το 2015 που παρουσίασε χθες η LG στο Λονδίνο, όπου και βρισκόμασταν προκειμένου να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Με την πρώτη ματιά είναι εμφανές ότι η LG έχει κάνει σημαντική προσπάθεια στο να δώσει έναν πολυτελή χαρακτήρα στη συσκευή, επενδύοντας το πίσω κάλυμμα του G4 με πραγματικό δέρμα. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί, με το τελικό αποτέλεσμα όπως μπορείτε να κρίνετε και από τις φωτογραφίες, να είναι αρκετά εντυπωσιακό, ενώ και το κράτημα δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση στο χέρι.

Στον τεχνικό τομέα, η LG προτιμά να διατηρήσει ίδιες τις διαστάσεις και την ανάλυση της οθόνης, οι οποίες παραμένουν στις 5,5 ίντσες και στη Quad HD αντίστοιχα, με τη μεγάλη αναβάθμιση όμως να έρχεται στην τεχνολογία της οθόνης. Αυτή, πλέον ονομάζεται Quantum IPS, είναι κατασκευασμένη από την ίδια την LG και είναι φωτεινότερη με κατά 20% μεγαλύτερο χρωματικό εύρος από αυτήν που βρίσκουμε στο περσινό μοντέλο, δημιουργώντας έτσι μία από τις καλύτερες οθόνες που μπορείτε να βρείτε σε smartphones αυτήν τη στιγμή.

Η καρδιά του LG G4 είναι ο Snapdragon 808 SoC με εξαπύρηνο επεξεργαστή, 3 GB μνήμη και 32 GB αποθηκευτικού χώρου, τον οποίο όμως μπορείτε να επεκτείνετε με μια microSD κάρτα, κάτι το οποίο τόνισε ιδιαίτερα η LG στην παρουσίαση, στρέφοντας τα βέλη της στη Samsung και το Galaxy S6 που δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Περιμένουμε αρκετά καλές επιδόσεις και από τις δύο ενσωματωμένες κάμερες του G4, όχι τόσο από την εμπρόσθια των 8 megapixels, όσο κυρίως από την κάμερα στο πίσω μέρος, με ανάλυση 16 megapixels και αισθητήρα κατά 40% μεγαλύτερο από το μέσο όρο. Με το νέο σύστημα οπτικού σταθεροποιητή, θα πρέπει να πούμε αντίο στα κουνημένα βίντεο και τις θολές φωτογραφίες, ενώ την αυτόματη εστίαση, θα βοηθήσει το σύστημα Laser Autofocus που έχουμε συνηθίσει στις compact μηχανές.

Με λειτουργικό Android 5.1 Lollipop και το γραφικό περιβάλλον της LG στην επιφάνεια του, το LG G4 αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές Ιουνίου, ενώ η εταιρεία πιθανώς θα κυκλοφορήσει και μια δεύτερη πιο οικονομική έκδοση με πλαστικό κάλυμμα, την οποία κατά πάσα πιθανότητα δε θα τη δούμε στην Ελλάδα.

Για να μάθεις πρώτος πότε θα γίνει διαθέσιμο το LG G4 στην Ελλάδα, πρόσθεσέ το στα Αγαπημένα σου!

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Author

Ο Κώστας Σκιαδάς (aka Hal9000) είναι ο δημιουργός και administrator του insomnia.gr. Απλά, εραστής των gadgets.