Διαθεσιμότητα προϊόντων vs Παράδοση παραγγελίας - Μάθε τι αλλάζει!

Το έχουμε πει αρκετές φορές και θα το πούμε ξανά: η ομάδα μας ακούει το feedback και τις εντυπώσεις σου και δουλεύει με στόχο να κάνει την εμπειρία στο Skroutz πιο ξεκούραστη και τις ηλεκτρονικές αγορές σου πιο εύκολες, γρήγορες και απροβλημάτιστες!

Ένα συχνό ερώτημα που προκύπτει στις online αγορές σου, είναι πότε ακριβώς θα παραλάβεις την παραγγελία σου. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να σε διευκολύνουμε να έχεις καλύτερη πληροφόρηση και σε αυτό το πλαίσιο μοιραζόμαστε μαζί σου μια ακόμα αλλαγή.

Πλέον, το Skroutz σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεις με μεγαλύτερη ακρίβεια πότε θα παραλάβεις τα προϊόντα που έχεις παραγγείλει. Αυτό σημαίνει ότι στη σελίδα κάθε προϊόντος στο Skroutz, θα βλέπεις το χρόνο μέσα στον οποίο θα έχεις στα χέρια σου το προϊόν που έχεις παραγγείλει, με το σχετικό λεκτικό κάτω από τον τίτλο.

Πιο συγκεκριμένα, δες τι πρέπει να περιμένεις σε κάθε περίπτωση:

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Το λεκτικό "Άμεση παραλαβή" αφορά στα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν και φυσική παρουσία. Αυτό σημαίνει πως διαθέτουν το προϊόν στο κατάστημα και έχεις τη δυνατότητα, εφόσον το θέλεις, να τα επισκεφτείς για να το παραλάβεις "άμεσα".

Εάν επιλέξεις να μην πας στο κατάστημα άλλα να παραλάβεις το προϊόν στη διεύθυνση που έχεις ορίσει κατά την παραγγελία σου, τότε θα το έχεις μέσα σε 1 - 3 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε πως στις περισσότερες κατηγορίες του Skroutz υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίσεις το πλησιέστερο σε εσένα κατάστημα . Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα του προϊόντος που σε ενδιαφέρει κι αφού πατήσεις το link “Βρες το κατάστημα”, το οποίο βρίσκεται δεξιά ακριβώς κάτω από το όνομα του προϊόντος, θα ανοίξει ο χάρτης εντοπισμού. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά του παραθύρου που εμφανίζεται και κάτω από την επιλογή “Τοποθεσία”, μπορείς να εισάγεις τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σου, ώστε να εμφανιστούν τα καταστήματα που είναι πιο κοντά σε εσένα.

Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες

Το λεκτικό "Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες" αφορά σε προϊόντα τα οποία δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα - φυσικό ή ηλεκτρονικό -, αλλά ενδέχεται να είναι διαθέσιμα για αποστολή από την αποθήκη ή/και τον εκάστοτε προμηθευτή του καταστήματος. Εφόσον παραγγείλεις το προϊόν, θα το λάβεις σε 1 έως 3 ημέρες.

Εναλλακτικά, μετά από συνεννόηση με το κατάστημα και εφόσον αυτό διαθέτει φυσική παρουσία ή σημεία παραλαβής, μπορείς να παραλάβεις το προϊόν από εκεί εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος.

Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

Το λεκτικό "Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες" αφορά σε προϊόντα τα οποία δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα, αλλά σε κάθε περίπτωση εφόσον προχωρήσεις σε παραγγελία, θα σου παραδοθούν εντός αυτού του διαστήματος. Σε περίπτωση που θέλεις να παραλάβεις την παραγγελία σου από το κατάστημα, ισχύει ότι και στην περίπτωση “Παράδοση σε 1-3 ημέρες".

Κατόπιν Παραγγελίας

Στα προϊόντα με λεκτικό “Κατόπιν παραγγελίας" κάνεις κανονικά την παραγγελία σου και ενημερώνεσαι από το κατάστημα για το χρόνο παράδοσης του προϊόντος. Ας έχεις υπόψη σου ότι ο χρόνος παράδοσης για τα είδη "Κατόπιν παραγγελίας" σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 30 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή, το μέγιστο όριο που ορίζεται από τη νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις πωλήσεις από απόσταση.

Πιθανές Εξαιρέσεις

Ο χρόνος παράδοσης, όπως για παράδειγμα το από "1 - 3 ημέρες" ή "4 - 10 ημέρες", εξαρτάται κυρίως από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Ωστόσο, η απόσταση μεταξύ του καταστήματος και του τόπου παράδοσης του προϊόντος ενδέχεται να παίζει επίσης ρόλο για την ακριβή παράδοση.

Για παράδειγμα, για απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αστοχίες στις ενδείξεις παράδοσης, καθώς συντρέχουν αρκετοί ακόμη παράγοντες που την καθορίζουν, όπως ο καιρός, ο τρόπος μεταφοράς, το μέγεθος του προϊόντος και οι συνθήκες παράδοσης.

Φυσικά, είμαστε πάντα στη διάθεση σας για να βοηθήσουμε με ο,τιδήποτε χρειαστείτε ή να δώσουμε περισσότερες διευκρινίσεις για τυχόν απορίες.

Ο μηχανισμός σχολίων του Skroutz σχετικά με τη λειτουργικότητα και τις πληροφορίες που προβάλλονται στην ιστοσελίδα μας, είναι ο δικός σου τρόπος για να μας ενημερώσεις για οποιαδήποτε ασυμφωνία ή αστοχία εντοπίσεις.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές γίνονται από κοινού με τα συνεργαζόμενα με εμάς καταστήματα (τα οποία ευχαριστούμε όλοι θερμά!), συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο τους στην εγκυρότερη και καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών του Skroutz και την υλοποίηση των αλλαγών.

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Author

Η Γιώτα είναι μέλος του τμήματος πωλήσεων του Skroutz από το 2013. Χαζεύει στις ψηφιακές και φυσικές βιτρίνες από τότε που άρχισε να περπατάει!