Τα πρώτα παιχνίδια του μωρού

Ως γονείς, δίνουμε στα παιδιά μας το δώρο της ζωής. Τα παιδιά μας παράλληλα, είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα λάβουμε ποτέ στη ζωή μας.

Πέρα όμως από την αγάπη που χαρίζουμε απλόχερα στο νέο μέλος της οικογένειας, θέλουμε να του χαρίσουμε και αξιόλογα παιχνίδια, που όχι απλά θα το διασκεδάσουν, αλλά και θα συμβάλλουν στη διανοητική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Ποια είναι όμως αυτά τα παιχνίδια; Και αν τυχόν χρειαστεί να επιλέξουμε δώρο για ένα νεογέννητο μωράκι φίλων, συγγενών, συναδέλφων, τι παιχνίδι να προτιμήσουμε;

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες ομάδες παιχνιδιών για μωρά και ιδέες για παιχνίδια που έχουν δοκιμαστεί και αγαπηθεί από χιλιάδες βρέφη σε όλο τον κόσμο!

Κρεμαστά βρεφικά παιχνίδια

Τους πρώτους μήνες της ζωής του το μωρό περνάει πολλές ώρες στην κούνια του. Παρόλο που ένα κρεμαστό βρεφικό παιχνίδι για κούνια δεν είναι παιχνίδι με την παραδοσιακή έννοια του όρου, το να παρακολουθεί ένα μωρό τα κουκλάκια και τα ζωάκια να περιστρέφονται πάνω από το κεφάλι του, γίνεται η αγαπημένη του δραστηριότητα! Τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς είναι περιστρεφόμενα, πολλά έχουν μελωδίες και φωτάκια και μερικά διαθέτουν και τηλεχειριστήριο, ώστε να ενεργοποιούνται από μακριά χωρίς οι γονείς να γίνουν αντιληπτοί. Προτιμήστε έντονα χρώματα!

Κουδουνίστρες

Παρόλο που τον πρώτο καιρό το μωρό δεν είναι σε θέση να κρατήσει από μόνο του την κουδουνίστρα του, θα σας παρακολουθεί να το κάνετε εσείς για λογαριασμό του. Πολύ σύντομα όμως, θα αρχίσει να την αρπάζει και να ανακαλύπτει τη μαγεία του ήχου και του ρυθμού. Θα μάθει, επίσης, ότι για κάθε δράση (για κάθε κούνημα της κουδουνίστρας) υπάρχει αντίδραση (ο ευχάριστος ήχος που ακούγεται).

Γυμναστήριο δραστηριοτήτων

Σε πρώτη φάση τα μωρά ξεκινούν να χρησιμοποιούν το γυμναστήριο δραστηριοτήτων ξαπλωμένα ανάσκελα, παρατηρώντας και παίζοντας με τα παιχνίδια που κρέμονται πάνω από το κεφάλι τους. Σε δεύτερη, εξερευνούν το στρωματάκι που συνήθως συνοδεύει το γυμναστήριο ξαπλωμένα μπρούμυτα, ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο τους μυς του λαιμού και τους ώμους. Στη συνέχεια παίζουν μπουσουλώντας ή καθιστά. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια του γυμναστηρίου αποσπώνται, ώστε να τοποθετηθούν στο καροτσάκι ή στην κούνια. Μερικά γυμναστήρια διαθέτουν και μουσική!

Μαλακά πάνινα βιβλία

Ποτέ δεν είναι νωρίς για να εμφυσήσουμε στο μωρό μας την αγάπη για το διάβασμα. Αν το πάρουμε στην αγκαλιά μας και ξεφυλλίσουμε μαζί τις σελίδες του βιβλίου διαβάζοντάς του δυνατά, θα αρχίσει να συσχετίζει το διάβασμα με όμορφα συναισθήματα. Πολλά από τα πάνινα βιβλία για μωρά κάνουν ήχους και παίζουν τραγουδάκια.

Μαλακά Κουκλάκια

Το μωρό εξερευνά και γνωρίζει τον κόσμο βάζοντας τα πράγματα στο στόμα του! Δεν είναι, λοιπόν, όλα τα κουκλάκια κατάλληλα για μωρά. Τα μαλακά κουκλάκια του μωρού δε θα πρέπει να μαδάνε και δε θα πρέπει να περιέχουν μικροαντικείμενα που μπορεί να ξεκολλήσουν και να καταλήξουν στο λαιμό του. Είναι η ιδανική συντροφιά του μωρού όλη την ημέρα, αλλά και στον ύπνο.

Παιχνίδια οδοντοφυίας και μασητικά

Τα παιχνίδια οδοντοφυίας ανακουφίζουν τα ερεθισμένα ούλα του μωρού και βοηθούν στην εμφάνιση των νέων δοντιών. Είναι ταυτόχρονα και παιχνίδι!

Παιχνίδια δραστηριοτήτων

Τα παιχνίδια δραστηριοτήτων βοηθάνε τα μωρά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, να κατανοήσουν την έννοια «δράσης - αντίδρασης», να μάθουν χρώματα, λέξεις και αντικείμενα, να μπουσουλήσουν ή και να σταθούν όρθια.

Και μην ξεχνάτε: Όσα παιχνίδια κι αν έχει το μωρό το αγαπημένο του παιχνίδι θα είστε πάντα εσείς! Να παίζετε μαζί του κάθε μέρα, να διασκεδάζετε μαζί και να απολαμβάνετε τις στιγμές. 

Αυτοί οι πρώτοι μήνες μαζί με το μωρό θα περάσουν πριν καν το καταλάβετε…

Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Συγγραφέας

Η Άσπα είναι blogger στο Aspa Online, όπου καταγράφει στιγμιότυπα της καθημερινής της ζωής με τις κόρες της και μοιράζεται σκέψεις, ιδέες και πληροφορίες.