Το Skroutz φιλοξενεί τους UXers του Athens UX/UI Meetup

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Skroutz Awesome Factory το δεύτερο Athens UX/UI Meetup, ένα event της ομάδας των UXers με θέμα το ρόλο που διαδραματίζει ένας UX Professional στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Για όσους ενδεχομένως δε γνωρίζουν, τα Meetups είναι συναντήσεις που φέρνουν κοντά ανθρώπους με κοινό ενδιαφέρον για ένα αντικείμενο, με σκοπό να γνωριστούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, να μοιραστούν best practices και να μάθουν νέα χρήσιμα εργαλεία, για τη δουλειά τους ή το χόμπι τους. 

Έτσι, λοιπόν, στο συγκεκριμένο Meetup συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εμπειρία του χρήστη (User experience - UX) και το User Interface – UI που συναντάμε σε πληροφοριακά συστήματα και τις ιστοσελίδες.

Για εμάς στο Skroutz, η εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας είναι κάτι που μας απασχολεί καθημερινά και επηρεάζει το σύνολο της εταιρείας. Μάλιστα, στα 10 χρόνια ύπαρξης της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών, έχουμε πειραματιστεί με πολλά εργαλεία και μεθόδους στο design. Έτσι, χάρηκα ιδιαίτερα που μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε συνοπτικά για τη δική μας ερμηνεία του UX/UI και πως το προσεγγίζουμε σαν ομάδα, ανοίγοντας ουσιαστικά το event. 

Tip: Αν σε ενδιαφέρει η παρουσίασή μας, τότε μπορείς να τη δεις εδώ:

Βέβαια το meetup μας επιφύλασσε ακόμη περισσότερα για τη βραδιά, καθώς μέσω ενός Skype session μεταφερθήκαμε στις Η.Π.Α. και τον Victor Yocco, που εργάζεται ως UX Researcher & Strategist στην Intuitive Company. Ο Victor διακρίνεται για την έντονη συγγραφική του δραστηριότητα στο Web, αρθρογραφώντας για το φημισμένο a list apart και άλλα websites, όπως το Smashing Magazine. Παράλληλα, έχει γράψει το βιβλίο “Design for the mind” πάνω στο αντικείμενο του UX και κάνει το διδακτορικό του σε συγγενές επιστημονικό πεδίο. Μέσα από την ενδιαφέρουσα ομιλία του μας έδωσε μια καλή εικόνα για την καθημερινότητα ενός UX researcher, τις προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση στην αγορά των Η.Π.Α., ενώ στο τέλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα με πίτσες, μπύρες και πηγαδάκια, ξεκίνησε το δεύτερο Skype session με τον Harry Lymperopoulos, UX professional της Accenture και curator του userexperience.gr. O Χάρης με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο μας περιέγραψε την πορεία του στο χώρο και πως βρήκε το λιμάνι του στην Accenture, όπου του δίνεται η δυνατότητα να εξασκήσει αυτό που επιθυμεί σε μεγάλα και φιλόδοξα projects. Αξιοσημείωτος ήταν κι ο τρόπος με τον οποίο μας περιέγραψε τη διαφορά της ελληνικής και της αγγλικής πραγματικότητας, τους τρελούς ρυθμούς της Ελλάδας έναντι των πιο αργών, αλλά σταθερά προοδευτικών ρυθμών της Αγγλίας.

Η βραδιά έκλεισε με περισσότερο networking και όλους όσους βρέθηκαν στο 2o Athens UX/UI Meetup να νιώθουν λίγο πιο «πλούσιοι» σε γνώση, για το εξαιρετικά ενδιαφέρον αντικείμενο του UX/UI στο σύγχρονο Web. Προσωπικά, θεωρώ ότι ένα Meetup που καταφέρνει από τη δεύτερη κιόλας συνάντηση να συγκεντρώσει πάνω από 60 άτομα, έχει ένα αισιόδοξο μέλλον. 

Ως Skroutz ελπίζουμε να συμβάλαμε κι εμείς με τον τρόπο μας μέσα από το συγκεκριμένο Meetup, ώστε να κερδίσει ο τομέας του UX στην Ελλάδα και τελικά ο μέσος καθημερινός χρήστης. 

Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όλους τους UXers της ελληνικής -και όχι μόνο- κοινότητας!

Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Συγγραφέας

Επικεφαλής του design και Συνιδρυτής του Skroutz. Καλλιτέχνης στα όνειρά του, νευρωτικός στην καθημερινότητά του. Κωλοτούμπας στα κινητά του, ασυμβίβαστος στις λεπτομέρειες της δουλειάς.