8+1 ιδέες για να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό και φιλόξενο

Καθώς ο χειμώνας μπήκε για τα καλά χειμώνας και η θερμοκρασία συνεχίζει να πέφτει, αρχίζουμε να απολαμβάνουμε το χρόνο που περνάμε στο σπίτι ακόμα περισσότερο. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να «ζεστάνουμε» και να ομορφύνουμε το χώρο μας, ώστε να γίνει ακόμα πιο φιλόξενος για εμάς και τους φίλους μας;

Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας 8 + 1 απλές και οικονομικές ιδέες:

1. Προσθέστε διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια στον καναπέ, στις πολυθρόνες, στο κρεβάτι ή και στο πάτωμα, προσθέτουν ζεστασιά στο χώρο στη στιγμή. Προτιμήστε ζεστά και πλούσια υφάσματα, ενώ μία πολύ όμορφη νότα δίνουν και τα μαξιλάρια με γράμματα και μηνύματα.

Στη φωτογραφία: Love , σετ 4 διακοσμητικά μαξιλάρια

2. Ριχτάρια παντού!

Τα ριχτάρια, όχι απλά «ντύνουν» τον καναπέ και τις πολυθρόνες, αλλά μπορούν να παραμείνουν διπλωμένα σε μια γωνιά και να χρησιμοποιηθούν για σκέπασμα, κατά τη διάρκεια μιας αγαπημένης ταινίας!

Εναλλακτικά, τοποθετήστε δίπλα στον καναπέ ένα ωραίο, μεγάλο καλάθι και γεμίστε το με κουβέρτες για όλη την οικογένεια!

Στη φωτογραφία: Σετ ριχτάρια Tunisse Καφέ

3. Βάλτε χρώμα στους τοίχους (και όχι μόνο)

Δεν είναι τυχαίο που τα χρώματα χωρίζονται σε θερμά και ψυχρά. Τα θερμά χρώματα ζεσταίνουν το χώρο. Επομένως, ένας ψυχρός ή αδιάφορος τοίχος μπορεί να γίνει πιο ζεστός και φιλικός, αν απλά τον βάψουμε.

Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, προσθέτουμε ζεστές πινελιές στο χώρο με τα χρώματα των υφασμάτων, των κουρτινών, των μαξιλαριών. Ακόμα κι ένα εντυπωσιακό βάζο ή μερικά κίτρινα λουλούδια, θα φέρουν «ηλιοφάνεια» μέσα στο σπίτι!

4. Δημιουργήστε μια γωνιά διαβάσματος

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φιλόξενο από μια γωνιά διαβάσματος μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε μία αναπαυτική πολυθρόνα, τοποθετήστε δίπλα ένα φωτιστικό δαπέδου αλλά και ένα τραπεζάκι για να ακουμπάτε το βιβλίο και τον καφέ σας. Τα τοποθετείτε όλα πάνω σε ένα μικρό χαλί, ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.

Το μόνο που λείπει τώρα, είστε εσείς και το βιβλίο σας!

5. Δώστε προτεραιότητα στην «ψυχή του σπιτιού»

Η κουζίνα είναι χωρίς καμία αμφιβολία η ψυχή του σπιτιού. Είναι ο χώρος στον οποίο όχι απλά τρώμε και πίνουμε, αλλά μαζευόμαστε, χαλαρώνουμε, κουβεντιάζουμε και μοιραζόμαστε στιγμές. Αν λοιπόν θέλουμε να ζεστάνουμε το σπίτι, δίνουμε προτεραιότητα στην κουζίνα!

Τα έπιπλα κουζίνας μπορεί να τα έχουμε ήδη, αλλά ζεσταίνουμε το χώρο με χρώμα στους τοίχους, στις κουρτίνες, στα τραπεζομάντιλα, στα αξεσουάρ και φυσικά… με τις μυρωδιές που αναδύονται από το φούρνο και την κουζίνα μας!

6. Γεμίστε τους τοίχους με φωτογραφίες σας

Οι παλαιότερες χαρούμενες στιγμές της ζωής μας, όπως αποτυπώνονται μέσα από τις φωτογραφίες, φέρνουν χαμόγελα και ξυπνάνε ζεστά συναισθήματα. Τοποθετήστε στους τοίχους φωτογραφίες σε κορνίζες σε συνδυασμούς της αρεσκείας σας.

Εναλλακτικά προμηθευτείτε πολυκορνίζες, που θα κάνουν τη δουλειά σας ακόμα πιο εύκολη.

Στη φωτογραφία: Πολυκορνίζα Umbra Luna Wall

7. Στρώστε!

Μόλις πέφτει η θερμοκρασία, στρώνουμε συνήθως τα χαλιά στο σπίτι για καλό λόγο: Τα χαλιά στο πάτωμα ζεσταίνουν το μάτι αλλά και τα πόδια, όταν από κάτω υπάρχει πλακάκι, μάρμαρο ή άλλο κρύο υλικό. Τα παλαιότερα χρόνια, για να αγοράσει κανείς χαλί, έπρεπε αναγκαστικά να ξοδέψει μία περιουσία. Σήμερα υπάρχουν επιλογές για κάθε budget!

Στη φωτογραφία: Χαλί Shaggy Μπεζ

8. Ανάψτε κεριά

Συνήθως ανάβουμε κεριά σε ειδικές περιστάσεις, όπως σε γιορτές ή σε ένα ξεχωριστό δείπνο. Γιατί όμως να μην ανάβουμε ακόμα πιο συχνά; Η φλόγα των κεριών μάς ηρεμεί και ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και την ψυχή.

8+1. Ζεστό σπίτι σημαίνει…

Λένε ότι ευτυχία είναι μια κουζίνα γεμάτη οικογένεια. Και είναι αλήθεια! Οι άνθρωποι - περισσότερο από οτιδήποτε άλλο - είναι εκείνοι που κάνουν το σπίτι, σπιτικό. Είτε πρόκειται για την οικογένεια, είτε για τους φίλους μας, το χαμόγελο των αγαπημένων μας θα ζεστάνει το σπίτι μας όσο τίποτε άλλο.

Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Συγγραφέας

Η Άσπα είναι blogger στο Aspa Online, όπου καταγράφει στιγμιότυπα της καθημερινής της ζωής με τις κόρες της και μοιράζεται σκέψεις, ιδέες και πληροφορίες.