Έξυπνοι τρόποι να μετατρέψεις το μπαλκόνι σε καλοκαιρινό παράδεισο

Ο καιρός ζέστανε για τα καλά και επιτέλους ήρθε η εποχή να χαρούμε το μπαλκόνι μας! Το μπαλκόνι είναι το ιδανικό μέρος, το καλοκαίρι, για να πιούμε τον καφέ μας, να διαβάσουμε, να κουβεντιάσουμε, να δούμε το βράδυ ταινία ή ακόμα και να απολαύσουμε ένα σπιτικό δείπνο υπό το φως των κεριών.

Πώς όμως μπορούμε να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι μας, ώστε να γίνει όμορφο και πρακτικό, ανεξάρτητα από το μέγεθός του;

Έπιπλα

Η επιλογή των επίπλων κήπου & βεράντας θα εξαρτηθεί κυρίως από το χώρο που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά και από τις προτιμήσεις μας σε υλικά και στο στυλ. Καλύτερη επιλογή για τα μικρά μπαλκόνια είναι τα πτυσσόμενα ή τα στοιβαζόμενα έπιπλα, που αφήνουν το χώρο ελεύθερο, όταν δε χρησιμοποιούνται και μπορούν να κρυφτούν ή να μαζευτούν το χειμώνα.

(Πηγή: Pinterest)

Αν υπάρχει χώρος για καναπέ ή πάγκο, τότε αυτή θα γίνει σίγουρα η πιο δημοφιλής θέση του μπαλκονιού. Μια ωραία ιδέα θα ήταν, αν πιάνουν τα χέρια μας και έχουμε όρεξη για μαστορέματα, να φτιάξουμε ειδικές κατασκευές από απλά υλικά για παράδειγμα παλέτες, συμπληρώνοντάς τις με μαξιλάρια. Επίσης, θα μπορούσαμε, εκτός των άλλων επίπλων, να τοποθετήσουμε ακόμα και ξαπλώστρες ή μια αιώρα έτσι, ώστε να χαλαρώνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Tip: Χρώμα στο μπαλκόνι μπορούμε να δώσουμε επιλέγοντας χρωματιστά έπιπλα ή χρησιμοποιώντας μαξιλάρια και ριχτάρια και να τα αλλάζουμε ανάλογα με τη διάθεση μας.

Χρώμα, βέβαια, δεν προσθέτουν μόνο τα έπιπλα, αλλά και οι γλάστρες, τα φυτά, τα κεριά και τα άλλα διακοσμητικά.

Αν δεν περιοριζόμαστε από τυχόν κανονισμό πολυκατοικίας, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε χρώμα βάφοντας έναν ή περισσότερους τοίχους.

Πάτωμα

Αν στο μπαλκόνι μας υπάρχει παλιό μωσαϊκό ή πλακάκι που δεν μας αρέσει και δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε, τότε μία πρακτική λύση είναι να το κρύψουμε με ξύλινα πλακάκια τύπου deck που κουμπώνουν μεταξύ τους.

(Πηγή: Pinterest)

Εναλλακτικά, ένα χαλί, κάνει το χώρο πιο φιλικό και φιλόξενο και "δένει" τα έπιπλα μεταξύ τους. Επιπλέον, πάνω στο χαλί μπορούμε να ρίξουμε και μερικές μαξιλάρες, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά μας ή σε όποιον άλλον θέλει να βολευτεί στο πάτωμα!

Σκιά

Πέρα από τις τέντες που είναι η δημοφιλέστερη επιλογή για σκίαση στο μπαλκόνι, σκιά μπορούμε να δημιουργήσουμε με τέντες και κιόσκια κήπου, ομπρέλες ακόμα και κουρτίνες.

Ιδιωτικότητα

Η τέντα, τα σκίαστρα και οι κουρτίνες εκτός από τη σκιά εξασφαλίζουν ως ένα βαθμό και την ιδιωτικότητα, όταν απέναντι υπάρχει άλλο σπίτι ή πολυκατοικία. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να προστατευτούμε ακόμα περισσότερο από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα με καλαμωτές, ψηλά φυτά, παραβάν προστασίας και υφάσματα στα κάγκελα.

Διακοσμητικές Πινελιές

Οι γλάστρες και τα φυτά ομορφαίνουν με τον καλύτερο τρόπο το μπαλκόνι, ενώ φαναράκια και κεριά δίνουν χρώμα και όμορφη ατμόσφαιρα είτε είναι αναμμένα είτε σβηστά.

Ξεχωριστή ατμόσφαιρα το βράδυ δίνουν και οι σειρές με φωτάκια.

Ασφάλεια

Τα μικρά παιδιά λαχταρούν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και το μπαλκόνι θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη τους γωνιά του σπιτιού το καλοκαίρι. Συνήθως, οι γονείς επιλέγουν να τοποθετήσουν πλέγματα στα κάγκελα, για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών. Παρ’ όλα αυτά, δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά μόνα τους στο μπαλκόνι, καθώς μπορεί να μετακινήσουν έπιπλα, να ανέβουν πάνω και να σκαρφαλώσουν. Καλύτερα να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα!

Ελπίζουμε οι ιδέες μας να σας εμπνεύσουν να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας με τον καλύτερο τρόπο! Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ανάψετε το barbecue, να προσκαλέσετε έναν ή περισσότερους φίλους και να περάσετε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας!

Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Συγγραφέας

Η Άσπα είναι blogger στο Aspa Online, όπου καταγράφει στιγμιότυπα της καθημερινής της ζωής με τις κόρες της και μοιράζεται σκέψεις, ιδέες και πληροφορίες.