BARUCO 2012 – Οι Ruby Geeks του Skroutz στη Βαρκελώνη

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ορισμένοι προγραμματιστές της ομάδας μας ετοίμασαν βαλίτσες και ταξίδεψαν για τη γραφική Βαρκελώνη.

Σκοπός του ταξιδιού, να δώσουν το παρόν στο Barcelona Ruby Conference –γνωστό κι ως Baruco-, το διεθνές Συνέδριο για προγραμματιστές και φίλους της γλώσσας προγραμματισμού Ruby. Η δημοφιλής Ruby που χρησιμοποιείται από μεγάλα websites όπως το Twitter και το GroupOn, είναι μία δυναμική γλώσσα προγραμματισμού ανοικτού κώδικα βασισμένη στις αρχές της απλότητας και της δημιουργικότητας, κι αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» για την ιστοσελίδα του www.skroutz.gr

Οι παρουσιάσεις και τα θέματα που συζητήθηκαν στο φετινό Συνέδριο, κάλυψαν όλες τις πλευρές της καθημερινότητας και της εργασίας στη ζωή ενός προγραμματιστή κώδικα σε Ruby. Άλλωστε, οι τίτλοι των ενοτήτων όπως “the way we work”, “the code we write” και “the way our code works”, μαρτυρούν το πρίσμα της οπτικής του συνεδρίου και τα όσα συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες, για τις μεθοδολογίες προγραμματισμού, αλλά και τις τακτικές που εφαρμόζονται στη ροή της εργασίας τους.

Για το λόγο αυτό, κι οι προγραμματιστές μας βρέθηκαν για δύο ημέρες ανάμεσα σε μία δημιουργική κοινότητα, όπου αντάλλαξαν απόψεις, παρακολούθησαν πρωτότυπα case studies και αποκόμισαν πλήθος νέων ιδεών, τις οποίες θα μεταδώσουν σε όλη την ομάδα εδώ στην Ελλάδα. Εκτός του απαραίτητου networking, το σημαντικότερο είναι ότι οι προγραμματιστές του Skroutz σε παρόμοια συνέδρια ελέγχουν κατά κάποιο τρόπο τη δουλειά τους. Συζητούν λύσεις βελτιστοποίησης και νέες προσεγγίσεις, ανταλλάζοντας τεχνογνωσία και απόψεις με συναδέλφους τους από ολόκληρο τον κόσμο.

Και τελικώς, τι σημαίνει να είσαι προγραμματιστής;

Ο παραλληλισμός των εισηγητών του Baruco, το αποδίδει ίσως με τον καλύτερο τρόπο:

Ένας προγραμματιστής, είναι σαν "καλλιτέχνης". Κάνει δημιουργική δουλειά και δεν πρέπει να περιορίζεται από υποθέσεις του παρελθόντος, αλλά να επαναπροσδιορίζει αυτά που γνωρίζει και να αναζητά την αυθεντική έμπνευση. Είναι σαν "αθλητής". Οφείλει να παραμένει σε φόρμα και να εξασκείται συνεχώς, για να παραμένει στην πρώτη γραμμή. Είναι σαν "επιστήμονας". Πρέπει να μελετά μεθοδολογίες και αποτυχίες του παρελθόντος και να υιοθετεί μία επιστημονική προσέγγιση των πραγμάτων. Είναι όμως πάνω από όλα "προγραμματιστής". Μπορεί και πρέπει να αυτοματοποιεί σχεδόν τα πάντα. Γιατί εν τέλει, είναι ο αφανής ήρωας μιας ιστοσελίδας όπως το Skroutz.

Κλείνουμε συνεπώς με τελικό απολογισμό. Εξαιρετική διοργάνωση. Πανέμορφες εμπειρίες από τη μαγευτική Βαρκελώνη. Ιδέες και έμπνευση για καλύτερη και πιο δημιουργική δουλειά. Και πολλές προσδοκίες για το μέλλον!

Η ομάδα του Skroutz στρέφει πλέον το βλέμμα της στο επερχόμενο 4ο Συνέδριο Euruko 2013 Athens, το σημαντικότερο συνέδριο Ruby στην Ευρώπη, που σηματοδοτεί τον ερχομό της νέας έκδοσης και διοργανώνεται στην Ελλάδα!

Ποιοι είμαστε

Offices

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.