Skroutz it παντού με HTML5 και mobile app!

Το πιο πιθανό είναι να μη γνωρίζετε ότι η 6η έκδοση του www.skroutz.gr βασίζεται στο εξελισσόμενο πρότυπο HTML5 και υιοθετεί το responsive web design. Ενδεχομένως, για πολλούς ίσως οι όροι αυτοί να αποτελούν άγνωστες λέξεις. Ας τα πιάσουμε, λοιπόν, από την αρχή!

Τι είναι το HTML5;

Το πρότυπο HTML5 αφορά τη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας και μπήκε δυναμικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τη στιγμή που υπήρξε ραγδαία αύξηση των χρηστών που χρησιμοποιούν κάποια φορητή συσκευή για την πρόσβαση τους στο Διαδίκτυο. Η τάση αυτή δημιούργησε κάποια προβλήματα στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των websites, με τους designers και τους προγραμματιστές να είναι υποχρεωμένοι πλέον, να λαμβάνουν υπόψη τους τρία σημαντικά στοιχεία:

  • Την ανάλυση της οθόνης της συσκευής, που ποικίλει από μια πολύ μικρή οθόνη ενός smartphone ή κινητού, έως τα wide monitors των 24 ή ακόμα και 27 ιντσών σε desktop Η/Υ.
  • Τον τρόπο πλοήγησης μέσα στην ιστοσελίδα, που πλέον γίνεται είτε με τα δάκτυλα στα smartphones και στα tablets, είτε με το mouse και το trackpad στα desktops και τα laptops.
  • Την πλήρη συμβατότητα με τα standards που θέτει το World Wide Web Consortium -η διεθνής κοινότητα προτύπων Web- σε όλες τις εκδόσεις σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας.

Για να ακολουθηθούν οι παραπάνω προδιαγραφές, απαιτούνται πολλαπλοί σχεδιασμοί για μία ιστοσελίδα, με συνέπεια η κατασκευή ενός website να αποδεικνύεται σε μία πολυδάπανη και χρονοβόρα διαδικασία, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους χρήστες. Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί μια λύση. Κι αυτή ήταν μια νέα τεχνική σχεδίασης, η οποία επιτρέπει στο γραφικό περιβάλλον της ιστοσελίδας να προσαρμόζεται αυτόματα, ανάλογα με την οθόνη της συσκευής του κάθε χρήστη. Κάπως έτσι, προέκυψε ο προσαρμοσμένος σχεδιασμός ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, το Responsive Web Design.

Tο Responsive Web Design του Skroutz

Η φιλοσοφία του Responsive Web Design εφαρμόζεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Skroutz, επιτρέποντας στην ιστοσελίδα να είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε φορητή συσκευή ανεξαρτήτως μεγέθους και ανάλυσης οθόνης. Αυτό σημαίνει πως η σελίδα του Skroutz αναγνωρίζει αυτόματα την περιήγηση από smartphone ή tablet και απεικονίζει μια βελτιστοποιημένη έκδοση που προσαρμόζεται ιδανικά στην οθόνη σας. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε το συνηθισμένο zoom in / zoom out και πλοηγείστε εύκολα σε όλο το περιεχόμενο!

Skroutz Mobile App για όλα τα smartphones

Η mobile εφαρμογή του Skroutz διατίθεται για όλα τα smartphones με λειτουργικό iOS, Android και Windows Mobile, δίνοντάς σας πρόσβαση σε όλες τις έξυπνες λειτουργίες που χρειάζεστε εν κινήσει. Επομένως, με το mobile app μπορείτε να αναζητάτε τις τιμές για όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Skroutz, να βρίσκετε τις τοποθεσίες και τα στοιχεία επικοινωνίας των καταστημάτων που σας ενδιαφέρουν, ακόμη και να σαρώνετε τα barcode των προϊόντων, κι όλα αυτά γρήγορα και εύκολα στο smartphone σας. Για να είστε πάντα ενημερωμένοι και σε θέση να κάνετε έξυπνες αγορές οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε!

Την εφαρμογή του Skroutz για το δικό σας smartphone μπορείτε να τη βρείτε στα AppStore, GooglePlay και Marketplace.


Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Συγγραφέας

Communications & Marketing Director στο Skroutz.gr. Επικοινωνιολόγος μέχρι το κόκκαλο, παθιασμένος με την τεχνολογία κι οτιδήποτε ψηφιακό.