Νέα γραφήματα & autocomplete στα εργαλεία του Skroutz

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε διαπιστώσει πως η μηχανή αναζήτησης στη νέα έκδοση του www.skroutz.gr είναι πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική. Βοηθώντας ακόμη περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση, ετοιμάσαμε νέα εργαλεία που προστίθενται στο οπλοστάσιο σας, για να πραγματοποιείτε πιο άνετα τις αναζητήσεις σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και η πληκτρογράφηση στο πεδίο της αναζήτησης, μπορεί ορισμένες φορές να αποδειχτεί μεγάλος μπελάς ή να μας δυσκολέψει. Για το λόγο αυτό, πλέον στην αναζήτηση του www.skroutz.gr ενσωματώνεται η λειτουργία autocomplete, ώστε να βρίσκετε πιο εύκολα αυτό που ψάχνετε.

Αutocomplete

Το autocomplete ενεργοποιείται όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε στο πεδίο του search και βασίζεται σε ένα έξυπνο μοντέλο με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • προβλέπει από το πρώτο κιόλας γράμμα τις λέξεις-κλειδιά
  • λειτουργεί με τη χρήση ελληνικών και αγγλικών χαρακτήρων ή συνδυαστικά (τα καταφέρνει εξίσου καλά και με τα greeklish!)
  • εμφανίζει τις σχετικές προτάσεις σε dropdown λίστα
  • αντικατοπτρίζει τη δημοτικότητα στα αποτελέσματα, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τις αναζητήσεις των υπόλοιπων χρηστών
  • λαμβάνει υπόψη την εποχικότητα, ώστε τα αποτελέσματα να συμβαδίζουν με εποχικά προϊόντα
  • ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα συμπεριλαμβάνοντας τις νέες κυκλοφορίες

Το autocomplete λαμβάνει υπόψη την εποχικότητα. Εάν για παράδειγμα, πληκτρολογήσετε το γράμμα «μ» κατά τη χειμερινή περίοδο, η μηχανή θα προτείνει αποτελέσματα για «μπουφάν» ή «μπότες», ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο εμφανίζονται αποτελέσματα για «μαγιο».

Το autocomplete έχει συχνή ανανέωση, συμπεριλαμβάνοντας νέες κυκλοφορίες. Εάν π.χ. πληκτρολογήσετε το γράμμα “i”, θα δείτε στις πρώτες κιόλας θέσεις το iPhone 5, που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Γράφημα Αριθμού Καταστημάτων

Στις εσωτερικές σελίδες των προϊόντων (σε όσες κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν), θα βρείτε τo γράφημα «Αριθμός καταστημάτων», που απεικονίζει τα καταστήματα του Skroutz που διαθέτουν προς πώληση το εν λόγω προϊόν ανά περίοδο.

Το συγκεκριμένο γράφημα, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε συνδυαστικά με το «Ιστορικό Τιμών», σας παρέχει έγκυρη πληροφόρηση για τις τάσεις της αγοράς και τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, βοηθώντας σας να ερμηνεύετε τους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, προτού προχωρήσετε στην αγορά του.

Κάθε νέα λειτουργία που ενσωματώνεται στη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών του www.skroutz.gr, στοχεύει στο να σας βοηθάει να κάνετε πιο αποτελεσματικά την έρευνά σας και τις ηλεκτρονικές σας αγορές πιο έξυπνα, γρήγορα και οικονομικά!

Δοκιμάστε τώρα τις νέες λειτουργίες και μοιραστείτε τις εντυπώσεις μαζί μας, μέσω της ενότητας «Στείλτε τα σχόλιά σας».

Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της.