Skroutz.gr

Δαμάζοντας τα νήπια

Τα πρώτα χρόνια της ζωής σημαδεύουν τη μετέπειτα εξέλιξη του ατόμου. Ο χαρακτήρας πλάθεται σε αυτή την ηλικία και η προσωπικότητα αποκρυσταλλώνεται. Μια φάση ιδιαίτερα σημαντική μα ταυτόχρονα ιδιαίτερα δύσκολη για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Η σύγχρονη κοινωνία με τους εξαντλητικούς ρυθμούς της πλημμυρίζει με άγχος τους γονείς στην προσπάθεια τους να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους. Το βιβλίο "Δαμάζοντας τα νήπια" που κρατάτε στα χέρια σας είναι το ασφαλέστερο αγχολυτικό...

Πολλά θέματα στην παιδιατρική δεν διδάσκονται σε Πανεπιστημιακά αμφιθέατρα ούτε συναντιόνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Το βιβλίο αυτό είναι ένα προϊόν ακαδημαϊκών γνώσεων Παιδιατρικής και Ψυχολογίας, αλλά κυρίως της μακροχρόνιας ενασχόλησης με το νήπιο από του πλευρά του ειδικού και ταυτόχρονα από την πλευρά του πατέρα. Ο συγγραφέας Δρ Κρίστοφερ Γκρην είναι ένας καταξιωμένος παιδίατρος, αλλά όπως υπογραμμίζει και ο ίδιος, είναι παράλληλα ένας παθών γονέας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα αναγνωρίσετε τα κυριότερα προβλήματα και διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς κατά την ανατροφή των παιδιών τους από τα πιο απλά και πιο συχνά (πειθαρχία, διαταραχές στον ύπνο, δυσκολίες στη σίτιση, ζήλια μεταξύ αδελφών,...) ως τα πιο σύνθετα (αδυναμία συγκέντρωσης και υπερκινητικότητα, το παιδί με ειδικές ικανότητες, συγκρούσεις στην οικογένεια, μονογονεϊκές οικογένειες,...).

Πέραν όμως από την πληθώρα των πληροφοριών και συμβουλών, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος παρουσίασης τους. Το "Δαμάζοντας τα νήπια" είναι ταυτόχρονα ένα ακαδημαϊκό εγχειρίδιο και ένας "οδηγός χρήσης". Κάθε κεφάλαιο ξεκινά με την ανάλυση του προβλήματος από επιστημονικής πλευράς, συνεχίζει με τους τρόπους αντιμετώπισής του και κλείνει με μια επιγραμματική σύνοψη. Το πρόβλημα αναλύεται και από την πλευρά του παιδιού και από αυτή του γονέα. Οι τρόποι αντιμετώπισης αναλύονται βήμα προς βήμα, ενώ ταυτόχρονα δίνονται εναλλακτικές λύσεις αν κάποιο στάδιο δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλοί από τους τρόπους αντιμετώπισης, που προτείνει ο συγγραφέας, όπως οι συμβουλές για την αντιμετώπιση του δυσκολιών στον ύπνο, είναι πια από τις πιο συχνά εφαρμόσιμες τεχνικές.

Ο λόγος του συγγραφέα είναι άμεσος, κατανοητός, γεμάτος παραδείγματα και εκφράσεις από την καθημερινή ζωή. Χιούμορ αναδύεται από κάθε σελίδα του βιβλίου, κάνοντας την ανάγνωση του ιδιαίτερα ευχάριστη. Μέσα από το βιβλίο βγαίνει η αίσθηση το πόσο γοητευτικό και συναρπαστικό είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί. Αυτό που ο συγγραφέας τονίζει και οδηγεί τον αναγνώστη να βιώσει είναι ότι παρόλο το άγχος και τις ανασφάλειες που όλοι οι γονείς νιώθουμε δεν πρέπει να χάνεται η ολοκληρωμένη εικόνα: η ηλικία αυτή είναι ανεπανάληπτη και απολαυστική και πρέπει να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία.

Δεν ξέρω αν θα καλούσα το "Δαμάζοντας τα νήπια" ένα βοήθημα ή μια πραγματεία. Σίγουρα όμως είναι απαραίτητο για κάθε γονέα και κάθε λειτουργό της παιδικής που θέλει να είναι σωστά ενημερωμένος και να παρακολουθεί τις δραστικές αλλαγές που συμβαίνουν στη σύγχρονη οικογένεια και κοινωνία.

(από τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση του Δρ Αντώνη Καττάμη, Επικ. Καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών)

Αξιολόγησε το προϊόν Ρώτησε για το βιβλίο
Προσθήκη στα αγαπημένα menu Δαμάζοντας τα νήπια

To προϊόν δεν υπάρχει πλέον στο Skroutz

Αξιολογήσεις χρηστών

Μοιράσου την εμπειρία σου!

Γράψε μια αξιολόγηση για το Δαμάζοντας τα νήπια και βοήθησε σημαντικά τους άλλους χρήστες!

Αξιολόγησε το προϊόν

Παρόμοια βιβλία

Περισσότερες κατηγορίες

Κοινωνικές επιστήμες

Κοινωνικές επιστήμες - Γενικά έργα

Κοινωνική ανθρωπολογία

Γονείς και παιδιά

Κοινωνικές επιστήμες

Κοινωνικές επιστήμες - Γενικά έργα

Κοινωνικές ομάδες

Νεολαία

Παιδιά - Κοινωνιολογική άποψη

Παιδιά - Ανάπτυξη