Συγγραφείς

Στέλλα Τζίβα

Στέλλα Τζίβα

Η Στέλλα Τζίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε Πτυχίο Πιάνου και συνέχισε τις ανώτερες σπουδές της αποκτώντας και το Δίπλωμα Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο δίπλα στη Σολίστ και Συγγραφέα Ανθούλα Παπαδοπούλου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ωδικής και Αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα Αντίστιξης και μελέτησε Μοντέρνο Πιάνο με τον Σολίστ Γιώργο Ψυχογιό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, όπως "Σύγκριση της Τονικής Μουσικής με τη Λογοτεχνία" από το Ελληνικό Ωδείο, "Μουσική Πληροφόρηση και Αναζήτηση της Μουσικής Πληροφορίας" από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Masterclasses Πιάνου κ.ά. Έχει γράψει τα βιβλία "Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο", ένα εγχειρίδιο για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν πιάνο, "15 Μουσικές Εικόνες Από Ένα Καλοκαίρι", μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια και "15 Μουσικές Εικόνες Από Ένα Καλοκαίρι", μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο, "Οι μελωδίες της ψυχής μας" μια συλλογή με γνωστά κάλαντα, αγαπημένα ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους και "Ο Λύκος και τα 100 μουσικά παιχνίδια" με 100 διασκεδαστικές μουσικές ασκήσεις πάνω στη θεωρία της μουσικής.
Υπήρξε συντάκτρια στα ηλεκτρονικάπεριοδικάwww.culturenow.gr και Ηχοδιάστασιςmagazine. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και στο ωδείο "Ορφέας". Συνεργάζεται με το εκπαιδευτικό περιοδικό "Παράθυρο" γράφοντας τραγούδια για το ένθετο cd του περιοδικού. Είναι μέλος της ΕΥΕΔ. Έχει γράψει στίχους για τους συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου, Πηγή Λυκούδη, Κωστή Κριτσωτάκη και Πάρη Μάμμα.
Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου, ενώ συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει για έναν καλύτερο κόσμο.