Συγγραφείς

Ξένη Φύλλα - Γιούργη

Ξένη Φύλλα - Γιούργη

Η Ξένη Φύλλα γεννήθηκε στα Μεστά της Χίου. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στα Μεστά, το γυμνάσιο θηλέων στη Χίο και το λύκειο στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο οικονομικών σπουδών από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών [Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών]. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Χίων φοιτητών. Εργάστηκε για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, της οποίας υπήρξε εντεταμένο μέλος του Δ.Σ. για 22 χρόνια, εκ των οποίων τα τέσσερα πρόεδρος. Εργάστηκε επίσης για αρκετά χρόνια για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της "Εβδομαδιαίας Αιγαιοπελαγίτικης Λαϊκής Τέχνης".
Ως φοιτήτρια συνεργάστηκε με τα φοιτητικά περιοδικά της εποχής: "Ξαστεριά" και "Φοιτητικές Σκέψεις".
Διάφορα άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στις χιώτικες εφημερίδες "Δημοκρατική", "Αλήθεια", και "Πολίτης" καθώς και στην ελληνόφωνη εφημερίδα της Νέας Υόρκης "International Hellenic Tribune".
Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας "Πέτασος" της Ένωσης Μεστουσίων και υπεύθυνη έκδοσης της εφημερίδας της Ο.Χ.Σ.Α. "Η Χίος μας" για 15 χρόνια.
Έχει βραβευθεί δύο φορές με το χρυσό μετάλλιο του EUROCLASSICA.
Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Χιόνη", "Αιγαιοπελαγίτικα Θέματα", "Ρόδι", "Αρχιπέλαγος", "Φιλοτεχνικός" και "Χιακή Επιθεώρηση".
Πλήθος κειμένων με επίκαιρα θέματα και απόψεις έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες της Χίου, της Αθήνας και της Νέας Υόρκης.
Ως μέλος του Δ.Σ. διαφόρων επιστημονικών φορέων έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στην Αθήνα και στη Φλωρεντία.

Τα 1 βιβλία του συγγραφέα