Συγγραφείς

Ελευθερία Δημητρομανωλάκη

Ελευθερία Δημητρομανωλάκη

Η Ελευθερία Δημητρομανωλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και ζει στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας, με Master και PhD στη θεωρία κινηματογράφου και λογοτεχνίας, ασχολούμενη επαγγελματικά και ερευνητικά με τους εν λόγω τομείς.
Σπούδασε Νομικά (ΕΚΠΑ) και άσκησε τη δικηγορία για λίγο. Οι παράλληλες σπουδές σκηνοθεσίας κινηματογράφου - τηλεόρασης και η αντίστοιχη επαγγελματική εμπειρία, οδήγησαν σε σχετικό Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού), με γνωστικό αντικείμενο το συγκριτικό πεδίο των τεχνών λόγου και εικόνας. Έχει διδάξει αντίστοιχα μαθήματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού), σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα, καθώς επίσης σε Προγράμματα Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη σημειωτική και αφηγηματική σχέση μεταξύ κινηματογράφου και λογοτεχνίας, στη σημειολογία των μέσων, στο σενάριο και τη συγγραφή του πεζού λόγου. Κείμενά της δημοσιεύονται τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, δίνοντας διαλέξεις και συμμετέχοντας σε ημερίδες και συνέδρια.
Το μυθιστόρημά της "Η ηγεμονία της ευτυχίας" (2006, εκδ. Μεταίχμιο) ήταν υποψήφιο για το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στη μικρή λίστα του Περιοδικού Διαβάζω.

Τα 4 βιβλία του συγγραφέα