Συγγραφείς

Μαρία Τσαρούχα

Μαρία Τσαρούχα

Η Μαρία Τσαρούχα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στην Ελλάδα και υποκριτική τέχνη στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών τεχνών (AADA, NY) στην Νέα Γόρκη. Στην Webber Douglas Academy of Dramatic Arts του Λονδίνου εξειδικεύτηκε στους Σεξπηρικούς γυναικείους ρόλους. Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει δημιουργήσει το Magic Room Theater, μια ομάδα καλλιτεχνών - δημιουργών όπου ανεβάζει παραστάσεις με κείμενα, τραγούδια, μουσικές συνθέσεις και σκηνοθεσία της ιδίας. Είναι μέλος της ομάδας ΝΑΜΑ και συνεργάτης του θεάτρου Επί Κολωνώ. Από το 2000 διδάσκει Method Acting σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.
Έχει παρακολουθήσει επι τέσσερα χρόνια σεμινάρια δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας και Θεωρία της Φιλοσοφίας στο «κέντρο δημιουργικής γραφής και θεάτρου για την επίλυση συγκρούσεων» της Χριστιάνα Λαμπρινίδη.
Σε ηλικία δεκατριών ετών είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο «πρώτα βήματα, πρώτες σκέψεις» και επιβραβεύθηκε από τους Έλληνες συγγραφείς Αντώνη Σαμαράκη και Κώστα Ταχτσή ως η μικρότερη ελληνίδα συγγραφέας. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Τα 2 βιβλία του συγγραφέα