Συγγραφείς

Κώστας Θ. Γιαννέλος

Κώστας Θ. Γιαννέλος

Ο Κώστας Γιαννέλος γεννήθηκε το 1947 στο Νεοχωράκι Άρτας, όπου πέρασε και τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε ως καθηγητής Μέση Εκπαίδευσης και επί 16 χρόνια ως Λυκειάρχης σε σχολεία του νομού και της πόλης της Άρτας, στην οποία ζει πλέον ως συνταξιούχος.
Ως εκπαιδευτικός έλαβε μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια και ημερίδες που αφορούσαν σε θέματα της επιστήμης του. Εκπόνησε και υλοποίησε πλήθος προγραμμάτων κυρίως περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και αγωγής υγείας, ισότητας των δύο φύλων κ.ά. Δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Πέρα απ' τις επαγγελματικές κύριες ασχολίες του ήταν και είναι η έρευνα και η μελέτη πάνω σε θέματα τοπικής ιστορίας, καθώς και η συστηματική ενασχόλησή του με τη φωτογραφία, την οποία βλέπει πρωτίστως ως μέσο ικανοποίησης των φυσιολατρικών του ενδιαφερόντων αλλά και ως μέσο προβολής του τόπου του. Καρποί αυτών των δύο ενασχολήσεών του υπήρξαν τα δύο βιβλία του: "Τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας" (έκδοση αρχικά του Δήμου Άρτας και στη συνέχεια τρεις επανεκδόσεις από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας), καθώς και ο ταξιδιωτικός-τουριστικός οδηγός της πόλης και του νομού της Άρτας με φωτογραφικό υλικό αποκλειστικά δικό του.
Συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του, ως μέλος των δύο πολιτιστικών συλλόγων της Άρτας: του ιστορικού Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου "Σκουφάς" και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Μακρυγιάννης". Χόμπι του η φωτογραφία, ο οικοτουρισμός και ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός τουρισμός.