Skroutz.gr

Συζήτηση για το Delonghi Dedica EC685.R Pump Espresso

Παρακολούθηση της συζήτησης
Delonghi Dedica EC685.R Pump Espresso
  1. Έχω την συγκεκριμένη μηχανη και χρειάζομαι ένα επαγγελματικό πατητηρι. Τι νούμερο θα πρέπει να αγοράσω για να ταιριάζει με την διάμετρο του γκρουπ?

  2. Θα ήθελα και γω πληροφοριες σχετικά με μάρκα/ νούμερο κοπής καφέ με τα οποία βγήκε καλό εσπρεσσάκι. Ευχαριστώ

  3. υπαρχει καποιο καταστημα για ανταλλακτικα θελω ενα γκρουπ για να κανω την μοντα του non pressurised basket ξερει καποιος κατι?
    ευχαριστω!

  4. Σε τι κοπή καφέ θα ήταν καλύτερη για αυτή την μηχανή;;;;;;;

  5. 24kobebryant λετε..."Ο καφές που πίνω ανάλογα και την ποικιλία π αγοράζει ο καθένας εγώ παίρνω illy είναι ισάξιος με καφέ π πίνω έξω ... Στην αρχή αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις καφέ απογοητεύεσαι γτ λες ότι δεν είναι καλός . . . Μέχρι να φτιάξω καλό καφέ πέταξα 20 ροφήματα ... Και μόλις μ έδειξε τα κόλπα της δουλειάς ένας φίλος από τότε έβγαζα καφέδες που τους απολαμβανα ." μας το εξηγειτε παρακαλω ? (στα κολπα του φιλου σας αναφερομαι...) σε μενα με τον ILLY , δεν ειχε καθολου ροη, κ γενικα με οτι καφε δοκιμασα, διαφορετικης κοπης,ο καφες που κανει ειναι πολυ ελαφρυς, καμια σχεση με κανονικο espresso, μονο πολυ καλη κρεμα...γενικα ειμαι πολυ απογοητευμενη, ουτε 10 καφεδες δεν εχω κανει...

    1. Όπως το είπες , εάν δεν ξέρεις ξέρεις να φτιάχνεις απογοητεύεσαι . Καταρχήν ανάλογα πως θες τον καφέ σου , γεμίζεις το κλείστρο (ο χώρος που μπαίνει ο καφές ) μέχρι ένα σημείο (όχι εντελώς γεμάτο) μετά πρέπει με κάποιο εργαλείο να πιέσεις τον καφέ στο κλείστρο (όχι πολύ δυνατά γιατί δεν θα βγάζει μετά καφέ αλλά ούτε ελαφρά, μια μεσαία δύναμη) εφόσον το έκανες πρέπει να κουμπωσεις το κλείστρο στο γκρουπ (έτσι λέγεται η υποδοχή του κλείστρου) δες καλά πως μπαίνει ώστε να κουμπώσει με την πρώτη χωρίς να χαλάσεις τον καφέ μέσα , μετά πάτα αμέσως το πλήκτρο για να αρχίσει να ρέει (εφόσον έχει ζεσταθεί το νερό) δεν αφήνεις κουμπωμενο το κλείστρο με φρέσκο καφέ γιατί θα στον κάψει η μηχανή αν είναι πολύ ώρα κουμπωμενο χωρίς να ρέει . Τέλος δες το χρώμα του καφέ καθώς χύνεται , εάν είναι πολύ ανοιχτόχρωμο ( σε φάση νερουλο) ξανά προσπάθησε πιέζοντας καλύτερα , μπορείς να δεις βιντεάκια στο YouTube πως να χρησιμοποιήσεις σπιτικές μηχανές αλλά και επαγγελματίες ώστε να κάνεις καλύτερο καφέ ????

      1. ευχαριστω για τον κοπο που κανατε να απαντησετε , αλλα ολα αυτα που γραψατε τα κατεχω πολυ καλα...ο καφες που βγαινει ομως ειναι-για τα δικα μου γουστα- σαν να πινεις κολωνια με αρωμα καφε κ κρεμα....γιατι espresso δεν ειναι απορω με τοσες καλες κριτικες...