Σύγχρονη χρηματοοικονομική λογιστική, Θεμελιώδης αρχές, νέα ΕΛΠ-ΔΠΧΑ, λυμένες ασκήσεις
Βιβλία Οικονομικών

Σύγχρονη χρηματοοικονομική λογιστική, Θεμελιώδης αρχές, νέα ΕΛΠ-ΔΠΧΑ, λυμένες ασκήσεις Κωδικός: 12733987

Στόχος του βιβλίου
Κατέληξα στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, καθώς εδώ και καιρό πίστευα και πιστεύω στην ανάγκη για ένα βιβλίο χρηματοοικονομικής λογιστικής που θα ήταν φιλικό στον αναγνώστη. Με...

Δες όλη την περιγραφή

Στόχος του βιβλίου
Κατέληξα στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, καθώς εδώ και καιρό πίστευα και πιστεύω στην ανάγκη για ένα βιβλίο χρηματοοικονομικής λογιστικής που θα ήταν φιλικό στον αναγνώστη. Με στόχο, όχι μόνο ο αναγνώστης να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές του και να ασχοληθεί με τη λογιστική, η οποία θεωρείται ένα σχετικά στρυφνό επιστημονικό πεδίο,...

Δες όλη την περιγραφή
47,70101 coins
ΠαράδοσηΠαρ, 19 Απρ - Τρί, 23 Απρ
+3,00 €μεταφορικάήΔωρεάν με Skroutz Plus

Πωλείται από

για παραλαβή πριν το Πάσχα

Αντώνης Ν. Γεωργόπουλος

Βρες μεταχειρισμένα προϊόντα στο Skoop

Sponsored

Παρόμοια προϊόντα

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

από 45,05 €

Περιγραφή

Στόχος του βιβλίου
Κατέληξα στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, καθώς εδώ και καιρό πίστευα και πιστεύω στην ανάγκη για ένα βιβλίο χρηματοοικονομικής λογιστικής που θα ήταν φιλικό στον αναγνώστη. Με στόχο, όχι μόνο ο αναγνώστης να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές του και να ασχοληθεί με τη λογιστική, η οποία θεωρείται ένα σχετικά στρυφνό επιστημονικό πεδίο, αλλά και να του δημιουργήσει τον απαραίτητο ενθουσιασμό για να συνεχίσει και παραπέρα με θέρμη τη μελέτη της. Τώρα που ετοιμάστηκε το βιβλίο αυτό, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα κατάλληλο βοήθημα για τον φοιτητή, ώστε αυτός με σχετικά απλό τρόπο να μπει στο πνεύμα του μαθήματος αυτού και να έχει μια πολύ καλή επίδοση. Ακόμη θέλω να πιστεύω ότι το παρόν βιβλίο θα αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα για τους διδάσκοντες του μαθήματος, για μια διδασκαλία απλή, κατανοητή και ταυτόχρονα επιστημονική. Συνεπώς, στόχος του βιβλίου είναι να γίνει ένα φιλικό και χρήσιμο βοήθημα στους φοιτητές και στους διδάσκοντες, αναφορικά με τις θεμελιώδεις έννοιες της χρηματοοικονομικής λογιστικής. Ελπίζω το μέλλον να δικαιώσει τις προσδοκίες μου.

Μεθοδολογία
Για την καλύτερη κατανόηση υπάρχουν στην αρχή του βιβλίου πίνακας συντομεύσεων και ευρετήριο ξενόγλωσσων όρων, όπως και οι ορισμοί και οι έννοιες Βασικών όρων που χρησιμοποιούνται μέσα στο βιβλίο.
Κάθε κεφάλαιο ξεκινά με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα αποκομίσει ο αναγνώστης και με τις προαπαιτούμενες γνώσεις που είναι αναγκαίες για τη μελέτη του. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπάρχει σύνοψη και τα κύρια συμπεράσματα, ερωτήσεις - απαντήσεις, καθώς και λυμένες ασκήσεις. Στο τελευταίο κεφάλαιο υπάρχουν λυμένες ασκήσεις που καλύπτουν όλη την ύλη του βιβλίου. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τη βιβλιογραφία και τα παραρτήματα.
Σ' όλο το βιβλίο έχουν ενσωματωθεί αρκετοί πίνακες και διαγράμματα, με στόχο να βοηθηθεί οπτικά ο αναγνώστης με Βάση τη ρήση "μια εικόνα ... χίλιες λέξεις".

Σε ποιούς απευθύνεται
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και σε διδάσκοντες της χρηματοοικονομικής λογιστικής, καθώς επίσης σε επαγγελματίες της λογιστικής, στελέχη λογιστηρίων και οικονομικών διευθύνσεων επιχειρήσεων, σε οικονομικούς αναλυτές, αλλά και σε κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να κατανοήσει τις εισαγωγικές έννοιες και θεμελιώδη στοιχεία του θέματος.

Δομή του Βιβλίου
Το βιβλίο αποτελείται από εννέα (9) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο καλύπτει ορισμένα εισαγωγικά ζητήματα της χρηματοοικονομικής λογιστικής. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με τον ισολογισμό της επιχείρησης. Το τρίτο κεφάλαιο πραγματεύεται την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης. Το τέταρτο κεφάλαιο αναλύει το λογιστικό γεγονός και το μετασχηματισμό της λογιστικής ισότητας. Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της λογιστικής. Το έκτο κεφάλαιο ασχολείται με το λογαριασμό, το ημερολόγιο, το γενικό καθολικό και τα ισοζύγια. Το έβδομο κεφάλαιο δείχνει όλο το λογιστικό κύκλωμα και το κλείσιμο των βιβλίων της επιχείρησης. Το όγδοο κεφάλαιο παρουσιάζει το πέρασμα από το Ελληνικό Γενικό λογιστικό Σχέδιο στα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς [Ν. 4308/2014]. Το ένατο και τελευταίο κεφάλαιο περιλαμβάνει λυμένες ασκήσεις για όλη τη θεματική του βιβλίου.

Υλικό υποστήριξης του διδάσκοντα
Για τη διδασκαλία του βιβλίου διατίθενται διαφάνειες [slides]. Όσοι από τους διδάσκοντες το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν απ' ευθείας με το συγγραφέα στη διεύθυνση επικοινωνίας που δίνεται παρακάτω.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι αναπόφευκτα στο παρόν βιβλίο θα υπάρχουν κάποιες παραλείψεις, σφάλματα και ατέλειες για τιε οποίες ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ προσωπικά. θα ήμουν λοιπόν ευγνώμων σε όσους επικοινωνήσουν είτε μαζί μου, είτε με τον Εκδότη, για να αναφέρουν παραλείψεις, προτάσεις βελτίωσης, αλλά και θετικά ή αρνητικά σχόλια. θα συνέβαλαν έτσι στην ουσιαστική βελτίωσή του.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Οικονομία
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Θεμελιώδης αρχές, νέα ΕΛΠ-ΔΠΧΑ, λυμένες ασκήσεις
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
784
Έτος έκδοσης
2016
Διαστάσεις
24x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες