Skroutz.gr

Συζήτηση για το Morris WFIN-70112

Παρακολούθηση της συζήτησης
Morris WFIN-70112
 1. επειδή έχω και εγώ τα ίδια προβλήματα με τη λειτουργιά στο ζεστό που πρέπει να απευθυνθώ για αλλαγή στης πλακέτες΄?

 2. Είμαι και εγώ κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου το έβαλα το καλοκαίρι όλα καλά στην ψύξη κανένα πρόβλημα. Το έβαλα στο ζεστό ένα πρωινό και μετά από δύο με τρία λεπτά σταμάτησε να βγάζει ζεστό αέρα. Διάβασα λοιπόν ότι και άλλοι χρήστες είχαν το συγκεκριμένο πρόβλημα και ήθελα να ρωτήσω αν λύθηκε το πρόβλημα και πως?
  Αν μπορεί και ξέρει κάποιος ας βοηθήσει Ευχαριστώ!!! Το μοντέλο είναι το 70112 της morris

  1. Καλημέρα, εμενα μου αλλάξανε και της 2 πλακέτες από το μηχάνημα εξωτερικά και εσωτερικά, υπήρχε πρόβλημα στης πλακέτες και της αλλάζουνε πλέον με αναβάθμισμενες πλακέτες, ζήτα το από την εταιρία θα στο περάσουν στην εγγύηση..

   1. Ναι το διαπίστωσα σήμερα έδωσα τη βλάβη στην αντιπροσωπεία και ο τεχνικός ήρθε με 2 πλακέτες χωρίς να έχει κάνει διάγνωση οπότε σημαίνει ότι γνωρίζουν το πρόβλημα.
    Έβαλε λοιπόν μέσα έξω πλακέτες η έξω έγραφε ότι έχει αναβάθμιστη. Το δουλέψαμε με τις νέες και σταμάτησε πάλι αλλά αυτή τη φορά έβγαλε ένα κωδικό ε6 πήρε τηλ στην αντιπροσωπεία και του είπαν ότι η μέσα πλακέτα μάλλον δεν είναι αναβαθμισμενη οπότε θα περιμένω να στείλουν άλλη για τη μέσα μονάδα. Τι να πω ταλαιπωρία λίγο. Αλλά πάλι καλά τουλάχιστον είμαστε σε καλό δρόμο. Το δικό σου μετά τις αλλαγές στις πλακέτες όλα καλά δουλεύει κανονικά ψύξη θέρμανση χωρίς πρόβλημα?

    1. Ναι εμένα λύθηκε το πρόβλημα, απλά όπως σου είπα μου αλλάξανε και της 2 πλακέτες με αναβάθμισμενες μέσα έξω και δουλεύει ρολόι τώρα κανένα πρόβλημα..

   2. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά ήρθε και σε εμένα ο τεχνικός και μου άλλαξε και τις 2 πλακέτες τώρα δείχνει να δουλεύει καλά.
    Είμαι σε φάση δοκιμής πιστεύω ότι λύθηκε το πρόβλημα.
    Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθειά

  2. Λύθηκε σε εμενα μου άλλαξαν μοντέλο μου τοποθέτησαν το 70110! Είναι προβληματικό το 70112 σε κάποιους άλλους άλλαξαν εσωτερική και εξωτερική πλακέτα.

   1. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά ήρθε και σε εμένα ο τεχνικός και μου άλλαξε και τις 2 πλακέτες τώρα δείχνει να δουλεύει καλά.
    Είμαι σε φάση δοκιμής πιστεύω ότι λύθηκε το πρόβλημα.
    Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθειά

  3. Κι εγώ τα ίδια . Το μηχάνημα δούλευε καλά όταν ήταν ρυθμισμένο ψηλά (24 βαθμούς) και δεν το είχα καταλάβει νωρίτερα . Όταν όμως πήγα να το βάλω στούς 21-22 κατάλαβα οτι δεν δούλευε σωστά . Δεν αυξομείωνε τις στροφές σαν inverter , όταν έπιανε τη θερμοκρασία έκλεινε και αργούσε πολύ να ξαναπάρει , το Ι FEEL δεν δούλευε . Τότε διάβασα και τα σχόλιά σας εδώ . Κάλεσα την εταιρία , δήλωσα τη βλάβη , σε 2 μέρες είχαν στείλει τις πλακέτες στον τεχνικό . Αυτός με παίδεψε λίγο γιατί δεν έβλεπε το πρόβλημα αλλά αφού άλλαξε τις πλακέτες , το μηχάνημα δουλεύει καλά .

 3. χθες αγορασα ενα κλιματιστικο AIRWELL HDM R32 12000 BTU AW-HDM 012-N91 του εβαλα θερμοκρασια 27 βαθμουσ και απο μονο του μετα απο μια ωρα εδειχνε 25 βαθμους τι συμβαίνει

 4. Χτες ήρθε ο τεχνικός και άλλαξε τις πλακέτες μέσα και έξω...

  1. Ακόμα βασανιζεσαι φίλε,τι να πω χαρά στο κουράγιο σου!!!! Ελπίζω αυτή την φορά να φανείς τυχερός.

   1. Αυτή τη φορά φαίνεται να δουλεύει κανονικά και στο ζεστό και το κρύο...δουλεύει πολύ πιο πολιτισμενα και αθόρυβα....θα δούμε και θα επανέλθω...
    Την τελευταία φορά που έγραψα είχε έρθει ο τεχνικός και αφαίρεσε φρέον και το ζεστό δούλευε κανονικά...όμως τώρα το καλοκαίρι δεν έψυχε αρκετά...πήρα τηλέφωνο...και οι άνθρωποι μου είπα ότι θα στείλουν πλακέτες και θα είναι όλα οκ...
    Πράγματι ήρθε ο τεχνικό άλλαξε τις δύο πλακέτες έξω και μέσα, γέμισε πάλι το μηχάνημα με φρέον...
    Το δοκίμασα ζεστό και κρύο...θα δούμε με τον χρόνο...πάντως ότι κι αν γίνει θα γράψω τις εντυπώσεις από την αλλαγή....

 5. Αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο κλιματιστικό και είχα το ίδιο πρόβλημα με το θέμα της ζέστης, δεν δούλευε καλά ξεκινούσε και σταματούσε μετά από 3 λεπτά, μετά από 2 επισκέψεις του τεχνικού και εφόσον δεν είχε λυθεί το πρόβλημα ή εταιρεία προέβη σε αντικατάσταση και στης 2 πλακέτες του κλιματιστικου, όχι μόνο την μέσα αλλά και την έξω, έχω 2 μέρες που τα δουλεύω διότι είχα πάρει 2 κλιματιστικά όλα δείχνουν πως έχουν διορθωθεί, θα το δω και στη συνέχεια βέβαια αλλά ήθελα να πω πως όποιος έχει το ίδιο πρόβλημα θα πρέπει να αλλαχτούν οι πλακέτες και στην εσωτερική και στην εξωτερική μονάδα,εμενα μετά από την αλλαγή αυτή δείχνει ότι έχει διορθωθεί το πρόβλημα...

 6. Λοιπόν αφού και το καινούργιο που μου έφεραν (ίδιο κλιματιστικό 70112) έκανε τα ίδια,ήρθε τεχνικός της morris και μου άλλαξε εσωτερική και εξωτερική πλακέτα και δουλεύει(προς το παρόν μη το ματιάσω) πολύ καλά!Μου είπαν πω ήθελαν προγραμματισμό οι πλακέτες τις άλλαξαν με προγραμματισμένες και Ο.Κ.!
  Κάντε το ίδιο και θα λυθεί το πρόβλημα σας!Κατά τα άλλα νομίζω πως είναι καλό μηχάνημα.Θα δείξει!

  1. Το έχεις δουλέψει και στην θέρμανση γιατί εκεί έχει το προβλήματα;

   1. Για τη θέρμανση μιλάω .Το βάζω 25 βαθμούς και μόλις πιάσει σταματάει σιγά σιγά και δουλεύει ίσα να συντηρεί τη θερμοκρασία (δε σταματάει) και όταν χρειαστεί πάλι δίνει δυνατά ζεστό αέρα και πάλι μόλις πιάσει ρίχνει τις στροφές.

    1. Να πας να ανάψεις μια λαμπάδα,χαχαχαχαχαχ!!!!!

   2. Παιδιά όποιος έχει πρόβλημα με το κλιματιστικό, να επικοινωνήσει με την εταιρεία και να ζητήσει να του αλλάξουν της πλακέτες μέσα και έξω και το μηχάνημα θα δουλεύει μια χαρά, απ'ότι λένε χρειάζονται επαναπρογραμματισμο οι πλακέτες και το θέμα λύνεται..

 7. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και μου έστειλε τεχνικό που άλλαξε την πλακέτα. Νομίζω ότι τώρα λειτουργεί σωστά. Ως inverter πρέπει, όταν φτάνει στη θερμοκρασία που θες, να σταματάει στην εξωτερική μονάδα η φτερωτή και μέσα να συνεχίζει να δουλεύει ως ανεμιστήρας διατηρώντας τη θερμοκρασία. Αυτό το κάνει τώρα, μετά την αλλαγή της πλακέτας. Στο ανέβασμα της θερμοκρασίας ανταποκρίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ παλιά έκανε και μία ώρα για να ξεκινήσει. Δεν ξέρω αν de facto λύθηκε το πρόβλημα. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την ψύξη και τη θέρμανση το χειμώνα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

  1. Δυστυχώς έχει ζέστη και δεν μπορώ να το δοκιμάσω καλά στον ζεστό αέρα έχει μια μικρή διαφορά προς το καλύτερο.Ο Κωτσόβολος πάντως μου το άλλαξε και μπράβο του με δικιά του ευθύνη όλο το μηχάνημα (όχι μόνο την πλακέτα) με το ίδιο μοντέλο κάτι που έπρεπε να κάνει η μόρρις αφού αυτό το μοντέλο αγοράσαμε όχι το περσινό! Όταν θα έχω νεώτερα από την λειτουργία του θα ενημερώσω, αφού τώρα ούτε για κρύο ούτε για ζέστη είναι ο καιρός!
   Ας μας πει κάποιος που του βγήκε καλό και δουλεύει σωστά πως πρέπει να λειτουργεί?

 8. Ατυχία μου άλλαξαν με το ίδιο μοντέλο κλιματιστικό και κάνει τα ίδια!με πήραν τηλ από την αντιπροσωπεία και μου είπαν πως βρήκαν το λάθος και είναι στην πλακέτα την οποία και θα αλλάξουν.η ταλαιπωρία συνεχίζεται....

  1. Για εμένα κακώς το αλλαξες με το ίδιο μοντέλο ειναι προβληματικό και θα το αποσύρουν οριστικά. Εμένα σήμερα το άλλαξαν με το 70110 εχει κάποιες μικροδιαφορές. Το ifeel, το mute και οι εσωτερικές περσίδες δεν περιστρέφονται. Σαν ποιότητα νομίζω πως τα πλαστικά του ειναι λίγο καλύτερα και δεν τα άκουσα στην πρώτη λειτουργία να τρίζουν θα επανέλθω μόλις δω όλες τις λειτουργίες του.

  2. Και εμένα μου αλλάξανε την πλακέτα και πάλι τα ίδια μου έκανε μην το δεχτείς ζήτησε να στο αντικαταστήσουν με το παλιότερο μοντέλο. θα ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ.

 9. Καλημέρα ήρθε ο τεχνικός...είπε ότι είχε πολύ φρέον μέσα το άδειασε..είπε ότι ανεβάζει πολύ πίεση και έτσι έκοβε το μηχάνημα, το είδα......άλλαξε θέση στον θερμοστάτη....τον έβαλε κάτω μέσα στο άνοιγμα που υπάρχει...και εδώ και τρεις μέρες που το τεστάρω δουλεύει κανονικά....θα συνεχίσω το τεστ και θα επανέλθω...

  1. Τελικά είναι εντάξει; Δουλεύει τώρα καλά; Το δικό μου κόβει τελικά στη θέρμανση ακόμα και με τη λειτουργία eco και μίλησα με την αντιπροσωπεία για να το δούνε. To έχεις δοκιμάσει; Λύθηκε το πρόβλημα;

   1. Το τεστάρω κάθε μέρα... Μέχρι τώρα είναι οκ... Θα συνεχίσω και θα επανέλθω

  2. Αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο κλιματιστικό και είχα το ίδιο πρόβλημα με το θέμα της ζέστης, δεν δούλευε καλά ξεκινούσε και σταματούσε μετά από 3 λεπτά, μετά από 2 επισκέψεις του τεχνικού και εφόσον δεν είχε λυθεί το πρόβλημα ή εταιρεία προέβη σε αντικατάσταση και στης 2 πλακέτες του κλιματιστικου, όχι μόνο την μέσα αλλά και την έξω, έχω 2 μέρες που τα δουλεύω διότι είχα πάρει 2 κλιματιστικά όλα δείχνουν πως έχουν διορθωθεί, θα το δω και στη συνέχεια βέβαια αλλά ήθελα να πω πως όποιος έχει το ίδιο πρόβλημα θα πρέπει να αλλαχτούν οι πλακέτες και στην εσωτερική και στην εξωτερική μονάδα,εμενα μετά από την αλλαγή αυτή δείχνει ότι έχει διορθωθεί το πρόβλημα...

 10. Καλημέρα, μου έφεραν το ίδιο μοντέλο σήμερα.Περιμένω να έρθει ο τεχνικός για την εγκατάσταση.θα ενημερώσω μετά την τοποθέτηση και την δοκιμή που θα κάνω!

  1. Περιεργο εσυ ζητησες το ιδιο γιατι εμενα μου ειπαν για το προηγουμενο μοντελο!

   1. Εγώ φυσικά ζήτησα το ίδιο.Αφού αυτό επέλεξα να αγοράσω και πλήρωσα!όχι κάτι άλλο!

 11. Αφού πέρασε 2 φορές τεχνικός της Morris τελικά αποφάσισαν να μου το αλλάξουν.Περιμένω αυτή τη βδομάδα να μου το φέρουν και θα σας ενημερώσω.Ελπίζω να βγει καλό και να μην έχω τα ίδια!

  1. Φίλε καλημέρα...σου είπαν θα σου φέρουν το ίδιο μοντέλο?

 12. Χτες δούλευε με το σύστημα που σας έλεγα...σήμερα μου κάνει Τανζανιες....θα περιμένω να έρθει ο τεχνικός και θα σας ενημερώσω....

 13. Όχι δεν παιρνουν λεφτά τα καλύπτη όλα η αντιπροσωπεία, πάντως δεν μπορώ να πω η αντιπροσωπεία απέναντί μου ήτανε πολύ σωστή. Το γνωρίζουνε ότι υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο κλιματιστικό. Τώρα για τον θόρυβο Εμένα μου φαίνεται ότι είναι ακριβώς το ίδιο και όντως νομίζω ότι το τρίτο είναι ότι δεν έχει την λειτουργία mode το οποίο και για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει. Έχω την αίσθηση ότι είναι πιο αποδοτικό στη ζέστη. Αλλά όπως καταλαβαίνετε το έχω δοκιμάσει με υψηλή εξωτερική θερμοκρασία οπότε δεν είναι και αντικειμενική μέτρηση.

 14. Νομίζω ότι δουλεύει καλύτερα στο eco. Το βάζω αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία να δουλέψει, με τον ανεμιστήρα στο τρία και με την επιλογή eco δεν σταματάει. Έπειτα σταδιακά κατεβάζω τη θερμοκρασία στο επιθυμητό. Σε αυτή τη θέση μπορεί να δουλέψει και το mute και το μηχάνημα ίσα που εκπνέει. Νομίζω ότι το eco είναι βασικό. Σε διαφορετική λειτουργία και το δικό μου σταματάει και δεν ξεκινάει με τίποτα. Θα περιμένω λιγάκι για καμιά δοκιμή ακόμα. Το έχει κανείς δοκιμάσει με αυτόν τον τρόπο;

  1. Σε μένα δεν δουλεύει.

 15. Το άφησα να δουλεύει κανονικά πριν το Πάσχα...γύρισα μετά από δεκαπέντε ημέρες και είπα να το δοκιμάσω πάλι...δούλεψε για δύο λεπτά και σταμάτησε.....
  Τηλεφώνησα στην αντιπροσωπία στην Θεσσαλονίκη....έδωσα την βλάβη και μου ειπαν ότι θα στείλουν τεχνικό...δεν έχει έρθει ακόμη....
  Κάθισα και σκέφτηκα τι έκανα την προηγούμενη φορά και δούλεψε....
  Άνοιξα το καπάκι μπροστά στα φίλτρα στην εσωτερική μονάδα...και το ξαναεκλεισα....μετά πήγα στον ηλεκτρικό πίνακα...κατέβασα την ασφάλεια...και την ανέβασα πάλι....άναψαν πάλι κάτι νούμερα στο καντράν της εσωτερικής μονάδας...
  Το άνοιξα και δουλεύει κανονικά...περιμένω βέβαια και τον τεχνικό....αλλά αυτή την στιγμή δουλεύει...
  Αν θέλει ςάποιος φίλος με το ίδιο πρόβλημα...να δοκιμάσει να ανοίξει το πλαστικό καπάκι της εσωτερική μονάδας Να το κλείσει πάλι καλά....να κλείσει και να ξανά ανοίξει την ασφάλεια του κλιματιστικου....να το βάλει σε λειτουργεία και να μας πει τα αποτελέσματα....
  Να σας πω ακομη οτι είχαμε κάθε πρωί διακοπή ρεύματος...
  Όταν έρθει ο τεχνικός Θα επανελθω
  Με πήρε τηλέφωνο....ο τεχνικός...μου είπε να κατεβάσω την ασφάλεια του ερκοντισιον στον πίνακα του σπιτιού για μισή ώρα....το έκανα....και το μηχάνημα δουλεύει ρολόι....το δοκίμασα τρεις φορές από το μεσημέρι...μέχρι τώρα δουλευει

 16. Ήρθε τεχνικός της Morris, έβγαλε φρέον και άλλαξε τη θέση του θερμοστάτη. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Ενημέρωσα εκ νέου την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα μου το αντικαταστήσουν με το morris WFIN-70110.

  1. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα τα 70112 βγήκανε προβληματικά έχω τραβήξει τα ίδια

  2. οκ ευχαριστούμε για την ενημέρωση και εμένα το ίδιο μου ειπαν τελικά θα μου το αντικαταστήσουν με WIFIN-70110. Οταν στο εγκαταστήσουν αν μπορεις ενημέρωσε εκ νέου.

   1. Το αντικατέστησα με το 70110 και το δουλεύω μια εβδομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα.Ειναι πολύ καλό δεν έχει σχέση με το άλλο. Διαφορές με το προηγούμενο ότι δεν γυρίζουν οι Περσίδες δεν υπάρχει λειτουργία Ifeel και κάτι ακόμα που μου διαφεύγει αλλά από το ολότελα καλή κι η παναγιώταινα χαχαχαχαχα.

    1. Φανταζομαι δεν σου πηραν λεφτα για την τοποθέτηση και αν δεν κανω λάθος δεν εχει και λειτουργία mute. Απο θόρυβο τι λέει?

 17. Θα σας πω μια σκέψη που σε μένα δούλεψε....μετέφερα κι εγώ το καλώδιο,του αισθητήρα,όπως έγραφε ο φίλος πιο κάτω όμως δεν νομίζω ότι ήταν σωστό ..το έβαλα στην θέση του...κατέβασα τον γενικό διακόπτη από τον πίνακα του ρεύματος...τον ανέβασα πάλι κι επάνω και το μηχάνημα άρχισε να προγραματιζεται μόνο του,αναβοντας κάποια σύμβολα...έβγαλα τις μπαταρίες από το control και τις ξαναβαλα ρυθμίζοντας το στο ζεστό....αναψα το μηχάνημα και δουλεύει στο ζεστό με την λειτουργία inverter

  1. Καλημερα πως αντιλαμβανεσαι δηλαδη οτι δουλευει με την λειτουργια Inverter βγαζει καποιο συμβολο η απλα κοιτας οτι οταν πιανει την θερμοκρασια που του βαζεις διακοπτει την λειτουργια του. Εμενα παντως λυθηκε το προβλημα δεν μου το εκανε ξανα το θεμα αυτο :)

   1. Όταν δουλεύει σαν inverter...φαίνεται στην εξωτερική μονάδα...ενώ στην αρχή ξεκινάει ο ανεμιστήρας και το μηχάνημα σε μεγάλη ταχύτητα και δεν διακρίνεις την φτερωτή,μετά από λίγο πέφτουν οι στροφές,το μηχάνημα δουλεύει σε χαμηλές στροφές και βλέπεις την φτερωτή που πηγαίνει με λίγες στροφές.....το ίδιο γίνεται και στην εσωτερική μονάδα....ξεκινάει με μεγάλη ροή αέρα και θόρυβο και στη συνέχεια πέφτουν οι στροφές και δουλεύει πολύ ήπια χωρίς πολύ θόρυβο. Δεν σταματάει αμέσως,δουλεύει ήρεμα και συντηρεί την θερμοκρασία.

   2. Παιδιά έχω και εγώ θέμα με το κλιματιστικό, στο ζεστό σταματάει σε 2 λεπτά ξανά δουλεύει και μετά από 5λεπτα σταματά και μετά μπορεί να δουλέψει σε καμία ώρα πάλι και για λίγο, αν βρέθηκε από κάποιον λύση ενημερώστε με ευχαριστώ

 18. Καλησπερα σε ολους ηρθε ο τεχνικος σε εμενα και αυτο που εκανε ειναι οτι πηρε το καλλωδιο(αισθητηρα θερμοκρασιας) και απο επανω το εβαλε προς τα κατω. Στην πρωτη λειτουργια που εκανα φαινεται πως δουλευει μια χαρα.Θα επανελθω να σας ενημερωσω και σε περισσοτερες χρησεις.

 19. Στην αντιπροσωπία που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι 1.Η θέλει αλλαγή θέσης ο σένσορας(αισθητήρα θερμοκρασίας) στο κλιματιστικό 2.Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι μεγαλύτερες των 2,5 μέτρων 3.Και το φρεον να μην ξεπερνάει τα 740 psa.Αν όλα αυτά είναι ok και συνεχίζει και σβήνει το κλιματιστικό τότε μάλλον είναι ελλατωματικός ο σένσορας και θέλει αντικατάσταση.

 20. χαχα αυτο πρωτη φορα το ακουω αλλα εστω και ετσι να ειναι ο χειρισμος μεσω wi-fi ειναι πολυ πιο απλος ζεστη-κρυο γιατι ουσιαστικα γινεται control το κινητο. Αλλα αν δεν ηταν ρυθμισμενο να μην λειτουργει στην ζεστη δεν θα λειτουργουσε ποτε ενω εμενα λειτουργει αρκετα καλα απλα μπορει να αναψει μετα απο μια ωρα.

  1. δεν το καταλαβες τι σου ειπα. αν στο χειριστήριο είναι προεπιλεγμένη η ρύθμιση ψύξη τότε οτι και να επιλέξεις είτε απο το χειριστήριο μεσω του mode button είτε μέσω wifi το κλιματιστικό θα δουλεύει σε ψύξη! τουλάχιστον αυτό γράφει το manual!!!

   1. πρεπει παντως να ξαναδιαβασω τις οδηγιες και να δω αυτα τα συμβολα που αναφερεις να βλαλω και να ξαναβαλω τις μπαταριες μηπως και αλλαξει κατι! Ευχαριστω πολυ.

  2. ok, τότε κατι άλλο είναι σε σένα

 21. Μακαρι να ηταν κατι τοσο απλο αλλα για να ειμαι σίγουρος επειδη ειχα σκεφτει πως μπορει να ειναι προβλημα του controller το εχω κάνει και μέσω wi-fi που συμβαινει ακριβως το ιδιο πράγμα.

  1. δοκίμασες δηλαδή να δεις σε ποια ρύθμιση είναι το τηλεχειριστήριο? και δεν άλλαξε κάτι? εγώ από αυτό που διάβάζω στο manual καταλαβαίνω οτι δίνεις μια αρχική προ-ρυθμιση στη μονάδα για το αν θες να λειτουργει σε ψύξη ή σε ψύξη και θέρμανση. και για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ξαναδεί σε κλιματιστική μονάδα σαν ρύθμιση πουθενά αυτό και δύσκολα θα το παρατηρήσει κάποιος...

 22. δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά στο manual περιγράφεται η παρακάτω λειτουργία

  Replacement of Batteries
  Ii. NOTE:After adjusting the function, you need to take out the batteries and repeat the procedure described above.

  When you insert the batteries for the first time in the remote controller or if you change them, you need to program the remote controller of only cooling or cooling and heating.
  When you insert the batteries, the symbols ( ) and
  ( ) start fashing. If you push whatever button when
  the symbol ( ) is displayed, the remote controller is
  adjusted in only cooling mode . If you push whatever button when the symbol ( ) is displayed , the remote controller is adjusted in Cooling and heating mode.
  NOTE:if you adjust the remote controller in cooling mode, it will not be possible to activate the heating function in units with heating pump . you need to take out the batteries and repeat the procedure described above.

  μήπως το όλο προβλημα ειναι εδώ τελικά?
  στο ελληνικό manual η μετάφραση είναι λάθος καθώς στο heating mode αναφέρει οτι λειτουργεί μόνο σε θέρμανση ενώ στο Αγγλικό αναφέρει καθαρά οτι στην ρυθμιση heating λειτουργεί τόσο σε cooling όσο και σε heating mode σε αντίθεση με την επιλογή σε ρύθμίση cooling όπου λειτουργεί ΜΟΝΟ η ψύξη.

 23. Καλημέρα παιδια και ευχαριστουμε για τις οδηγιες σας! Οσον αφορα το κουμπι ifeel το εχω δοκιμασει και δυστηχως εγω εχω το ιδιο θέμα το air condition μπορει να κανει και μιαμιση ωρα να ξεκινησει. Ε αυτο δεν ειναι φυσιολογικο. Οσον αφορα πιεσεις τσακισμενους σωληνες κλπ ειναι όλα ελεγμενα το μονο που περιμενω ειναι να ερθει ο τεχνικος της morris μηπως και εχει παραπανω φρεον.

 24. Διαβάζω για αλλαγή στους θερμοστάτες ..θύματα των τεχνικών η απλά δεν διαβάσατε οδηγείες του προιόντος... Το μηχάνημα έχει i feel κουμπακι στο κομπιουτερ και μπορείς να ορισεις σαν θερμοστάτη το ίδιο το κομπιουτερ και όχι να αλλάζεις μεριά στον θερμοστάτη βάλτε το κομπιούτερ χαμηλά στο πάτωμα και θα λύσετε το πρόβλημα και...... Ρε παιδιά το μηχάνημα είναι για μεγάλους ενιαίους χώρους 80 τεραγωνικά και πάνω... Δεν μπορείς να το έχεις σε ένα σαλόνι 30-40 τετραγωνικών είναι λογικό οτι σε 10 λεπτα θα σταματήσει...Τα ινβεντερ τα βάζεις στο auto και αυτά με βάση την καλύτερη οικονομία δουλεύουν συνέχεια σε χαλαρό ρυθμό για να διατηρούν μία λογική θερμοκρασία που θα επιλέξεις 22 το χειμώνα και 28 το καλοκαίρι ... Το σωστό είναι να τα αφήνεις συνέχεια ανοιχτά για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και άστο να κάνει την δουλειά που ξέρει μην το ανοιγοκλείνεις... και 9ρι για δωμάτια 12ρι για σαλόνια μέχρι 40 τετραγωνικα 18αρι 40 με 70 τετραγωνικα και 24ρι για μεγαλους ενιαίους χώρους 80 με 110 τετραγωνικα .. Την πάτησα και εγώ λόγο προσφοράς.. η λύση βάλε το κομπιουτερ στο I FEEL και κάπου χαμηλά σχεδόν στο πάτωμα αν μπορείς...

  1. Το έκανα και εγώ στην αρχή αυτό που λέτε άλλα δυστυχώς δεν έπιασε. Το κλιματιστικό το έχω σε ενιαίο χώρο 65τμ με τρομερές απώλειες λόγο κακής μόνωσης. Πραγματικά πρώτη φόρα έχει γίνει τέτοιος χαμός με κλιματιστικό. Έχω διαβάσει πάρα πολλά σχόλια για κλιματιστικά σε όλο το σκρουτ και αυτό πρώτη φορά συμβαίνει. Επίσης δεν νομίζω όπως πολύ σωστά είπατε και εσείς ότι όλοι εμείς έχουμε πέσει θύματα κακών ψυκτικών, δηλαδή όλοι οι κακή ψυκτικοί στα Μορρις ήρθαν να κάνουν εγκατάσταση. Από την στιγμή που η εταιρεία βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να βγει να πάρει θέση.

 25. θεωρω πως ολοι εχετε πεσει θύματα κακής εγκατάστασης. Το μηχάνημα εχει συγκεκριμενες προδιαγραφές και απαιτήσεις. αν ο τεχνικός που σας το εγκατέστησε, θεώρησε πως απλα βιδωνε ενα 9αρι κλιματιστικό στον τοιχο χωρις να μπει στον κοπο να διαβασει τις αναλυτικές οδηγίες και περασε καλωδια και χαλκινες σωληνες σύμφωνα με το μυαλό του και οχι με τις απαιτουμενες προδιαγραφες, είναι απολυτα λογικό να μή λειτουργει σωστα. Εχει τυχει σε εγκατασταση κλιματιστικού απο "πιστοποιημένο(λεμε τωρα) τεχνικο του media markt" να μη λειτουργει σωστα ο θερμοστάτης γιατί απλα το ειχε εγκαταστήσει σε σημείο που δεν αφηνε συμφωνα με τον κατασκευαστή, περιθώριο 10 εκατοστων απο το ταβανι. Καλούσαν οι ανθρωποι την εταιρεία του κατασκευαστή και τους ελεγαν οτι μια χαρα λειτουργει το μηχανημα. καλουσαν την εταιρεια που το εγκατεστησε και δε βρισκαν το λαθος και εκαναν πατεντες. Ο σωστός τεχνικός θα πρεπει να εχει συστάσεις και να μπορει να κανει μελετη πριν το εγκαταστησει. Και παντα οσο καλός κι αν ειναι θα πρεπει να συμβουλεύεται το εγχειριδιο εγκαταστασης. Οσοι λοιπον εχετε προβλημα με τα κλιματιστικά σας, καλεστε εναν ανεξαρτητο ψυκτικο με συστασεις να του ριξει μια ματια. πειτε του να ελεγξει και τα καλώδια μηπως εχει εγκατασταθει και καλωδιο με μικρότερη διαμετρο και καψετε το σπιτι! Εμένα εγινε εγκατασταση απο ανθρωπο με πτυχια, σεμιναρια, και 30 χρόνια στο χωρο. δεν εχω κανενα προβλημα και στην θερμανση που το εχω δουλεψει εχω μεινει υπερευχαριστημενος. Μη ξεχνατε πανω απ ολα η ασφαλεια και οχι η οικονομια.

 26. Όντως καλό είναι οποίος έχει πληροφορίες στο τι πρέπει να γίνει ας μας ενημερώσει...

 27. Παρακαλώ τον φίλο να μας πει πως διορθώθηκε το πρόβλημα του κλιματιστικού ώστε να βρούμε και μεις λύση! Η εγκατάσταση έγινε από πιστοποιημένο τεχνίτη που μας έστειλε το κατάστημα που έγινε η αγορά.Μαζί με την αγορά του προϊόντος πληρώσαμε και 90 ευρώ εγκατάσταση!

 28. εγω αναμενω να με παρουν τηλεφωνο οι τεχνικοι. Εχει αλλος κανενα νεο?

  1. σήμερα ήρθε τεχνικός στο σπίτι μου μετά από πέντε ήμερες.Θα σας πω ότι μου είπε. Είχα πρόβλημα με τον θερμοστάτη μου άλλαξε την θέση και από πάνω που ήταν τον έβαλε δεξιά.Μου είπε ότι επειδή είναι κοντά στο ταβάνι το κλιματιστικό και ο θερμοστάτης στην πάνω μεριά μπερδεύει και αναγνωρίζει μεγαλύτερη θερμοκρασία από όσο είναι πραγματικά με αποτέλεσμα να σβήνει άμα του αλλάξουμε θέση μου είπε οτι δεν θα έχω πρόβλημα. Τον βάλαμε στην δεξιά πλευρά του κλιματιστικού. Το δοκίμασα κανα πεντάωρο και δεν μου έκλεισε. Αν έχω κάτι νεότερο θα σας ενημερώσω.Θα σας παρακαλεσω το ίδιο και εσείς ευχαριστώ.

   1. χρησιμη πολυ η πληροφορια σου ευχαριστω πολυ! Εγω ακομα αναμενω τον τεχνικο να ερθει σπιτι. Φανταζομαι και εγω το ιδιο προβλημα θα εχω γιατι και εμενα ειναι κοντα στο ταβανι ελπιζω να είναι τοσο απλη η λυση. Με το που εχω νεα θα ενημερωσω.

    1. ευχαριστω

   2. Ακριβώς το ίδιο έκανε και σε μένα (Σέρρες) ήρθε ο τεχνικός άλλαξε θέση στο θερμοστάτη δουλεύει αλλά αφού πιάσει την αναγραφόμενη θερμοκρασία δε σταματάει συνεχίζει να δουλεύει.το κατεβάζω στους 22 βαθμούς σβήνει, ανοίγω πόρτα κρυώνει το σαλόνι πέφτει η θερμοκρασία στους 19 δεν ανάβει το ανεβάζω στους 28 παίρνει και σε 5 λεπτά σβήνει.η εξωτερική μονάδα βγάζει έντονο βουητό!Κατά την τοποθέτηση ο τεχνικός δεν υπέβαλε τις σωληνώσεις σε διαδικασία κενού!(να τραβήξει με ειδική αντλία τον ατμοσφαιρικό αέρα από τις σωληνώσεις)μεγάλο λάθος!ο τεχνικός στο σέρβις μου είπε ότι θα μιλήσει με την morris και θα μου απαντήσει από βδομάδα. παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και θα λυθεί.το ίδιο μου είπαν και από τον Κωτσόβολο που το αγόρασα.μεγάλη ταλαιπωρία!δεν ξέρω αν πρέπει να αντικαταστήσουν με καινούριο όλο το μηχάνημα ή να επισκευάσουν αυτό?πάντως δεν μου αρέσει σε κάτι καινούριο να κάνουν επισκευές και το σαλόνι μου να γίνει συνεργείο!νομίζω πρέπει να γίνει αντικατάσταση όχι επιδιόρθωση!θα είμαστε σε επικοινωνία για κάθε νεότερο!

    1. Και εμένα όταν μου το έφτιαξε το έβαλα στους 22 και εσβηνε. Μετά από λίγο το έβαλα στους 23 και δούλεψε χωρίς να σταματήσει για κανένα πεντάωρο(αναγκάστηκα να το κλείσω γιατί έπρεπε να φύγω το έχω σε εξοχική κατοικία ). Αυτά που κάνει τώρα σε εσένα μου τα έκανε πριν μου αλλάξει θέση στον θερμοστάτη ο ψυκτικός. Γενικά τα κλιματιστικά τύπου ινβεντερ δουλεύουνε συνεχόμενα δεν σταματάει η λειτουργιά τους.

 29. καλησπερα εχω το προβλημα ,τι να κανω τωρα αντικατασταση η αλλαγη πλακετας για τετοιο προβλημα δειχνει

 30. φιλε λυπαμαι αλλα εχω ακριβως το ιδιο προβλημα μαλλον στον θερμοστατη ειναι επικοινωνησα με αμοιριδης σαββιδης και μου ειπαν θα με παρουν. Επισης και εμενα κανει αρκετο θορυβο την πατησαμε

 31. Προβληματικό!Πήγα για την ευκαιρία και την πάτησα!Δουλεύει 10 λεπτά (για θέρμανση στους 26 βαθμούς)και σταματάει και ξανά ανάβει μετά από περίπου μια ώρα.Μάλλον πρόβλημα στον θερμοστάτη.Πήρα τηλ στον Κωτσόβολο Παρασκευή και ακόμα δεν επικοινώνησε ο τεχνικός μαζί μου.Βγάζει αρκετό βουητό και θόρυβο γενικά!Πίκρα....

 32. παιδια σε κατασταση λειτουργιας ακομα και mute σε ζεστο αερα σας κάνει κάποιον συνεχομενο θόρυβο που ακουγεται σαν ρεύμα?