Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο ήδη που αναλύουν σε πολύ βάθος τις επιδόσεις των 5700xt οπότε δε θα σταθώ σε αυτό. Θα σχολιάσω μόνο το υπέροχο UV στα 2050Mhz @ 1050mV. Με αυτά τα νούμερα, η κάρτα δεν ξεπερνά τα 160 watt σε κατανάλωση του chip και κρατώντας τα fans σταθερά στο 40% ή ~1550 rpm, σε δωμάτιο στους 26 βαθμούς, δεν ξεπέρασε τους : 60 βαθμούς edge - 71 hotspot - 66 memory - 54 VRM.
Προσοχή, χρειάζεται 2x8pin τροφοδοσίας και κατα τη γνώμη μου δεν είναι κακή κάποια υποστήριξη κοντά στα power connectors γιατι ζυγίζει και 1,5 κιλό. Κατα τ'αλλα μηδενικό coil whine και φαινομενικά λυμένα τα θέματα με τους drivers. Ψωνίστε άφοβα (παρήγγειλα περίπου στις 20Μαρ για 425 ευρώ)
Update 28-Ιούν-2020:
Τα τελευταία beta drivers προσέθεσαν το hardware scheduling και σωστά report στα clocks. Κατα τ'αλλα ολα ΟΚ.
2 λόγια περι κατανάλωσης:
*Το 2050/1050 UV ανάλογα με το παιχνίδι μπορεί να τραβάει και καμια 180+ watt και τωρα καλοκαίρι με 30+ βαθμούς στο δωμάτιο χωρίς το a/c οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 90 στο hotspot. Ξέρω οτι είναι on spec αλλα επειδή δεν ψήνομαι να έχω ενα φούρνο απο δίπλα μου το έριξα στα 1950Mhz/963mV και έχω περίπου 3% κάτω επιδόσεις με γύρω στα 140W κατανάλωση και hotspot κάτω απο τους 75 βαθμούς.
*Εαν έχετε οθόνη 144hz+, δεν κάνει underclock τις μνήμες κάτω απο τα 1750Mhz οπότε ακόμα και σε idle τραβάει καμια 35αρια watt. Αυτό σημαίνει οτι με fanstop θα είστε γύρω στους 60 βαθμούς, δεν το προτείνω. Αυτά σε case με 3*120mm intake μπροστα απο 1 λεπτό mesh και απο ενα 120αρι back και 140αρι top exhaust.
Update 24-Δεκ-2020:
Έχει τύχει να περάσουν απο τα χέρια μου κάποιες γνωστές υλοποιήσεις επιπλέον (Gigabyte 3x, Sapphire Nitro, Sapphire Pulse, XFX thicc 3)
Σημειώνω τα εξής:
- Όλες πετυχαίνουν το ίδιο undervolt +- 10mv με περίπου ίδιες θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα θορύβου. Όταν η κατανάλωση της κάρτας είναι γύρω στα 150watt, όλες μπορούν να το διαχειριστούν, κρατώντας το hotspot κάτω απο τους 80 σε δωμάτιο 25 βαθμών. Μνήμες και VRM επίσης κομπλε. Οι διαφοροποιήσεις είναι απο εκεί και πάνω, όπου και υπερισχύουν τα πιο beefy συστήματα ψύξης.
- Η πάστα της MSI σε ένα χρόνο θέλει οπωσδήποτε αλλαγή. Η χρήση που κάνω είναι λογική, γύρω στις 20 ώρες την εβδομάδα gaming με καλές θερμοκρασίες, αλλά και πάλι θέλει repaste. Προτείνω Τhermal Grizzly Kryonaut, αλλά ακόμα και η Arctic MX-4 είναι σαφώς καλύτερη απο την εργοαστασιακή πάστα.
-Οι drives είναι hit and miss. Αν κάποιος μείνει σε WHQL έκδοση, θα είναι μια χαρά. Μην βάζετε τους τελευταίους με κλειστά μάτια, εκτός εαν φέρνουν optimization σε κάποιο παιχνίδι που πρέπει να παίξετε οπωσδήποτε ΤΩΡΑ.
Update 28-Φεβ-2021
-Όλα καλά ως εδώ. Μετά απο 4 repaste σε διάφορες κάρτες, έχω παρατηρήσει τα εξής. Οι 5700xt, ειδικότερα αυτές χωρίς nickel plated πλάκα (πχ MSI gaming X) αλλα με direct touch heatpipes (π.χ. gigabyte gaming oc 8G) χρειάζονται λίγο περισσότερο σφίξιμο στις βιδούλες του cooler.
Αναλυτικότερα: οι κάρτες χωρίς plate, χρειάζονται περισσότερη πίεση για να έχουν καλύτερη επαφή μεταξύ die και heatpipes. Μπορεί με "συμβατικότερο" σφίξιμο να δείτε χαμηλότερα junction temps, αλλα υψηλότερα στο hotspot. Οι κάρτες όμως καθορίζουν τη συμπεριφορά του throttling αλλά και του fanspeed βάσει του HOTSPOT. Σε περίπτωση που σφιχτεί λίιιιιγο παραπάνω, έχω παρατηρήσει ακόμα και 10 βαθμούς μείωση στη θερμοκρασία hotspot με 2-3 αύξηση στο junction. Ο τρόπος να δείτε εαν είναι "σωστό" το σφίξιμο, είναι στο idle οι 2 αυτές θερμοκρασίες να είναι ίδιες, άντε max 1 βαθμό διαφορά λόγω στρογγυλοποίησης.