Αγγίζει παιδιά, πετάξτε ότι WiFi repeater έχετε και πάρτε 2 Deco.
Θετικά (Με βάση την προσωπική μου εμπειρία):
--------------------------------------------------------------------
1) Ελάχιστη εμβέλεια για φουλ σήμα = 20 μέτρα (με έναν μόνο τοίχο να παρεμβάλλεται). Και στα 40 θα πιάνεις αλλά η ταχύτητα και το σήμα θα μειωθούν. Τα 20 μέτρα πιστεύω είναι ικανοποιητικά. Αν δεν υπάρχει τοίχος θα πιάνεις φουλ και στα 40 μέτρα!
2) Απίστευτη εύκολη εγκατάσταση με πάρα πολύ όμορφο και μοντέρνο mobile app.
3) Το κάθε Deco έχει 2 Ethernet plugs για να συνδέσεις μέχρι και δύο συσκευές ενσύρματα αν θες.
4) Το σήμα που βλέπεις πχ στο κινητό σου, δεν έχει σχέση με το πόσο κοντά είσαι σε ενα από τα Deco αλλά σου απεικονίζει το πραγματικό σήμα από το main Deco, αυτό δηλαδή που είναι συνδεδεμένο με το ρούτερ σου! Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι δίπλα σε ένα από τα Deco και το κινητό σου έχει χαμηλό σήμα, τότε ένα η και περισσότερα Deco δεν πιάνουν καλό σήμα από τα υπόλοιπα. Μέσω της mobile εφαρμογής, σου δείχνει πoια Deco έχουν χαμηλό σήμα και επομένως ή θα πρέπει να τα μετακινήσεις ή θα πρέπει να τοποθετήσεις και άλλα Deco ανάμεσα τους για να ενισχύσεις το σήμα (Η αν έχεις ηλεκτρονικές συσκευές, βάζα ή ότι άλλο μπλοκάρει το Deco, θα πρέπει να τα πάρεις από μπροστά του). Γενικά για την καλύτερη απόδοση θα πρέπει να έχεις ένα Deco ανά δωμάτιο (ανά τοίχο για την ακρίβεια) με μέγιστη απόσταση μεταξύ τους 20-25 μέτρα και να βρίσκονται τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές .
Αρνητικά:
--------------
1) 18 Watt / Deco (σαν μια οικονομική λάμπα). Επομένως εάν έχεις πολλά, η ισχύ αυξάνεται και καταναλώνεις πολύ ρεύμα! Μια μοντέρνα τηλεόραση καταναλώνει περίπου 45 Watt επί ώρα, άρα 2 Deco = 18+18=36 είναι περίπου σαν να λειτουργείς μια μεσαίου επιπέδου τηλεόραση 24 ώρες /24-ωρο! Πολύ πιθανόν να κάνω λάθος, διότι η τιμή των 18 Watt μάλλον αναφέρετε στην μέγιστη ισχύ κατανάλωσης όταν το Deco διακινεί μεγάλο αριθμό δεδομένων. Αν καμιά συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στο Deco (το βράδυ για παράδειγμα) ή αν οι συσκευές δεν χρησιμοποιούν το ίντερνετ (δεν κατεβάζουν αρχεία, κτλ) λογικά θα πρέπει να καταναλώνει πολύ λιγότερη ισχύ αντί των 18 Watt.
2) Για την μέγιστη απόδοση, χρειάζεσαι 1 Deco / τοίχο / δωμάτιο μέχρι να φτάσεις στο δωμάτιο που θες να πιάνεις ίντερνετ. Αν θες σε όλο το σπίτι, τότε σίγουρα θες 1 Deco για κάθε δωμάτιο!
3) Μικρό κακό, αλλά το Deco χρειάζεται περίπου 1 λεπτό μέχρι να "πάρει μπρος" από την στιγμή που το βάζεις στο ρεύμα. Άρα σε διακοπές ρεύματος, θα περιμένεις ένα λεπτό τουλάχιστον. Αν και τα router του ΟΤΕ παίρνουν περισσότερο χρόνο μέχρι να σταθεροποιηθούν, επομένως τα Deco δεν αποτελούν bottleneck σε αυτήν την περίπτωση.
Πόσα Deco Χρειάζομαι:
----------------------------------
1. Φουλ Σήμα: Γενικά ο κανόνας είναι 1 Deco ανά τοίχο, μέχρι να φτάσω στο δωμάτιο που θέλω να πιάνω φουλ σήμα (Οι όροφοι μετράνε σαν τοίχοι επίσης). Η απόκλιση από την πραγματική ταχύτητα δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 3mbps. Δηλαδή εάν έχω 50mbps το λιγότερο που θα πρέπει να πιάνω είναι 47mbps.
2. Οικονομικότερη λύση (Αυτήν έχω στο σπίτι μου): 1 Deco ανά 2 τοίχους. Στην δική μου εγκατάσταση, το δεύτερο Deco βρίσκετε στα 5 μέτρα από το main Deco αλλά παρεμβάλλονται 2 ΤΟΊΧΟ ανάμεσα τους. Πιάνει φουλ σήμα, αλλά επειδή είναι σχετικά κοντά μεταξύ τους. Το δωμάτιο μου βρίσκεται στα 12 μέτρα από το δεύτερο Deco και δεν υπάρχει 3ο Deco μέσα στο δωμάτιο μου. Η ταχύτητα που πιάνω και στον υπολογιστή και στο κινητό είναι 47mbps/50 στον υπολογιστή και 44mbps/50 στο κινητό. Γενικά με 1 Deco ανά 2 τοίχους και σε απόσταση μέχρι 20 μέτρα το καθένα και πάλι θα πρέπει να είσαι πολύ κοντά στην πραγματική ταχύτητα του συμβολαίου σου.