tldr Είναι πολύ όμορφο αλλά απευθύνεται σε αυτούς που θα βάλουνε custom υδρόψυξη.
Τα τζαμάκια κάνουν καλή δουλειά μόνο στο φιλτράρισμα σκόνης και κακή δουλειά άμα σκέφτεσαι να απομακρύνεις από τα πλαϊνά ανοίγματα ζέστη ή να εισέρχεται μεγάλος όγκος αέρα. Πολύ μεγάλο και με μόνο 2 θέσεις hdd 3.5''. Επίσης μην αγοράζετε κουτί με controller, αφήστε των έλεγχο όλων στην μητρική.
https://www.thermaltake.com/view-51-tempered-glass-argb-snow-edition.html
Tο airflow το σχεδίασαν να παίρνει το κουτί αέρα από πάνω και να τον στέλνει κάτω. Προφανώς γιατί το κουτί είναι μεγάλο και σκέφτηκαν ότι ο κόσμος θα το έχει στο πάτωμα, οπότε είναι ο καλύτερος τρόπος να μην γεμίζει σκόνες.
Όμως άμα διαλέξω να βάλω την υδρόψυξη πάνω τότε ο ζεστός αέρας πέφτει κατευθείαν πάνω στο VRM, ακόμα και άμα μετακινήσω την θέση της πάνω σχάρας προς το πορτάκι. Οπότε δεν το θεωρώ καλή ιδέα. Tο δοκίμασα και η θερμοκρασία στους επεξεργαστές μου είναι 1 βαθμό πάνω με το που ανοίγει ο υπολογιστής και το υγρό φτάνει τους 2 βαθμούς πάνω σύντομα με τον επεξεργαστή στους 3-4 βαθμούς πάνω. Όπως δεν θεωρώ πολύ καλή ιδέα να περνάει ο ζεστός αέρας από μέσα άμα βάλω την υδρόψυξη μπροστά ή πλάγια.
Όπως το σχεδίασαν η καλύτερη θέση για υδρόψυξη είναι κάτω, αφαιρείται η σχάρα που φιλτράρει τον αέρα κάτω και οι θέσεις για επιπλέον σκληρούς δίσκους. Όμως στην ΑΙΟ υδρόψυξη που έχω εγώ δεν φτάνουν οι σωλήνες για να μπει το ψυγείο κάτω (photo).
Έτσι αφού έχω το κουτί πάνω σε γραφείο έβαλα την υδρόψυξη πάνω με ανάποδο flow από κάτω προς τα πάνω χωρίς να φοβάμαι τις σκόνες. Πάνω από την υδρόψυξη αρχικά δοκίμασα και τους 2 ανεμιστήρες των 200mm(οι οποίοι χρειαζόταν ανύψωση με τις αυτοκόλλητες ροδέλες που περιλαμβανόταν στο κουτίl). Επειδή όμως intake αέρα δεν είχα αποφάσισα ότι είναι κακή ιδέα η push pull διάταξη προς τα πάνω.
Τα τζαμάκια είναι καλά για intake να φιλτράρουν τον αέρα, αλλά είναι χάλια για την απομάκρυνση μεγάλου όγκου αέρα. Με την αφαίρεση του πάνω μέρους και ροή αέρα κάτω προς τα πάνω η θερμοκρασία υγρού ΑΙΟ υδρόψυξης είναι 2 βαθμούς κάτω. Αλλά επειδή δεν έβαζα το πάνω μέρος την νύχτα που έκλεινα τον υπολογιστή γέμισε το κουτί μέσα σκόνες. Αυτό το έλυσα βάζοντας στον κενό χώρο δίπλα στο ψυγείο την κάτω σχάρα που φιλτράρει τον αέρα από κάτω, και έχοντας αφαιρεμένο το πάνω μέρος του κουτιού οριστικά.
Οπότε 3 αστεράκια για τον άκαμπτο σχεδιασμό του airflow του κουτιού.
Για την 6pin σύνδεση των τριών fan, γιατί οι fan ελέγχονται από controller+μητρική μόνο και οι 3 μαζί. Ήδη άλλαξα τον 120mm με 4pin+argb για να έχω αυτόν στο πίσω μέρος που δεν το βλέπω με φωτισμό και τους μπροστά των 200mm τους έχω συνήθως με κλειστό φωτισμό.
Για το καλώδιο motherboard-controller που εγώ θα το ήθελα λίγο μεγαλύτερο.
Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις πολλούς σκληρούς δίσκους, ένα midi case όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/36151834/Phanteks-Eclipse-P600S-Gaming-Midi-Tower-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%8C-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B8%CF%85%CF%81%CE%BF-Matte-White.html?from=account_favorites
παράδειγμα έχει θέσεις για περισσότερους σκληρούς δίσκους από ότι αυτό που είναι full tower, τζάμπα το μέγεθος, μόνο για custom υδρόψυξη χρειάζεται αυτό το κουτί. Το γράφει στις πληροφορίες αλλά δεν το κοίταξα, νόμιζα ότι έμπαιναν hdd κάτω. Χρειάζεται hdd cage που δεν υπάρχει. Οι αντάπτορες 2.5 σε 3.5 δεν κάνουν, έχουν μέγεθος σκληρού δίσκου 3.5'' και δεν χωράνε 3.5'' δίσκο https://www.skroutz.gr/c/681/aksesouar-case/f/996515/HDD-SSD-Bracket.html
Βέβαια άμα δεν έχετε ένα σωρό παλιούς σκληρούς αγοράζεται 2 δίσκους των 4Τ και δεν χρειάζεστε περισσότερες από 2 θέσεις.
-Οι ανεμιστήρες είναι πολύ όμορφοι ακόμα και σε pull διάταξη που νομίζω ότι είναι σπάνιο να μην εκτίθενται τα λαμπάκια.
Το κουτί είχε από τότε που το παρέλαβα κάπως σπασμένη την μπροστά σχάρα στο κάτω μέρος (photo). Δεν ήξερα άμα έφταιγε η μεταφορική ή αυτοί που το συναρμολόγησαν στο εργοστάσιο. Πιστεύω η ζημιά έγινε κατά την συναρμολόγηση επειδή άμα βγάλεις τους ανεμιστήρες και πας να τους βάλεις ώστε τα καλώδια να είναι κοντά στην τρύπα τότε ο ένας ανεμιστήρας δεν θα έχει το κόψιμο στις άκρες αλλά τον κύκλο. Έτσι μετά το μπροστά τζαμάκι αντί να κουμπώνει με ευκολία δεν μπαίνει και προφανώς αυτοί που έκαναν αυτό το λάθος το ζόρισαν και έσπασε η σχάρα.
-Στα πλάγια μπαίνουν μόνο 2 140mm ανεμιστήρες εκτός και αν βάλετε τρίτο που θα στηρίζεται μόνο με τις κάτω βίδες, ούτε αυτό το είχα προσέξει. Θα μπορούσαν άνετα να μπαίνουν 3 αλλά επειδή το κουτί είναι για custom υδρόψυξη δεν έχουν σχεδιαστεί οι ράγες για σκέτο 3ο ανεμιστηράκι. Αυτό το κενό που υπάρχει πάνω από τους πλαϊνούς ανεμιστήρες δείχνει και αυτό ότι το κουτί είναι για υδρόψυξη που δεν είναι All in One.
-Το ARGB 3 pin καλώδιο που δίνουν φτάνει ίσα ίσα για να συνδεθεί από την μητρική στον controller ώστε οι 3 ανεμιστήρες να ελέγχονται εκτός από το κουμπάκι reset και τον controller, και από την motherboard για επιπλέον εφέ. Το καλώδιο έπρεπε να είναι μακρύτερο για να φτάνει να συνδεθεί και στις κάτω θέσεις. Άμα έχετε κάρτα γραφικών με 3 ανεμιστήρες δεν νομίζω ότι φτάνει για να συνδεθεί στις κάτω υποδοχές, θα χρησιμοποιήσετε μία πάνω υποδοχή ARGB.
https://www.skroutz.gr/s/33715486/Kolink-ARGB-3-Pin-Extension-50cm.html
https://www.youtube.com/watch?v=vB3wO7g7zJM
2:50
-Το κουμπάκι reset που αλλάζει εφέ στους ανεμιστήρες κάνει θόρυβο, αλλά τα εφέ μέσω κάποιου προγράμματος της μητρικής είναι καλύτερα και περισσότερα οπότε δεν το χρησιμοποιώ πολύ. Είτε το πατάω για 3sec να ελέγχω τα εφέ από το πρόγραμμα της μητρικής είτε από τις επιλογές που έχει διαλέγω τον κλειστό φωτισμό.
Tο reset button ή θα συνδέεται στον controller της Thermaltake και θα αλλάζει προφίλ default φωτισμού του controller ή θα το συνδέσετε στην motherboard και θα είναι το reset του υπολογιστή.
Γενικά αυτός ο controller και να μην υπήρχε δεν θα με πείραζε καθόλου αλλά χρειάζεται για 6 pin fans. Άμα μπορούσα να βρω 4 pin argb λευκούς ανεμιστήρες 200mm θα τους άλλαζα και θα πετούσα τον controller. Νομίζω απλά υπάρχει για τις παλιότερες μητρικές που δεν έχουν ARGB δυνατότητες. Με την διαμεσολάβηση του δεν δίνεται η δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης εφέ σε κάθε ανεμιστήρα.
Άμα βγάλετε ενα ανεμιστηράκι από την θέση fan1 ή fan2 (αντικατέστησα εγώ τον 120mm που νομίζω τον είχαν σε τυχαία θέση) τότε ο φωτισμός των άλλων 2 ανεμιστήρων δεν δουλεύει. Ή μπορεί να δουλεύει ο φωτισμός μόνο για τον 1 από τους 2 των 200mm.
-Ο όγκος και το βάρος είναι πρόβλημα, πρέπει να πατάει κάπου σταθερά.
Μετάνιωσα που δεν αγόρασα midi tower. Πήρα full tower γιατί ήθελα ανεμιστήρες 200mm ώστε να μην γυρίζουν πολύ. Αν αγόραζα τώρα θα κοιτούσα κάποιο case λευκό πάλι με 140mm ανεμιστήρες μπρος πίσω και με καλά ανοιχτό το πάνω μέρος που θα έβαζα την υδρόψυξη σαν βέλτιστη θέση. Αν και από κριτικές σε midi case είδα άτομα που είχαν πρόβλημα με το μέγεθος του τροφοδοτικού.
-Οι βίδες και οι στροφές δεν είναι όλες καλές.
-Άμα βάλετε την υδρόψυξη πάνω με flow προς τα πάνω και δεν έχετε και πλαϊνά ανεμιστηράκια τότε θα βγαίνει αέρας από τις σίτες πλάγια δεξιά περνώντας και από το πάνω κενό στο 2ο διαμέρισμα, είχα το κουτί αριστερά μου και έβγαινε ο αέρας πάνω μου και με ενοχλούσε.Έτσι είχα το κουτί σε διαγώνια θέση. Αν έβαζα το κουτί δεξιά τότε πάλι θα ενοχλούσε ο αέρας που βγαίνει από πάνω πλάι από τα τζαμάκια. Αν και πλέον έχω αφαιρέσει όλο το πάνω κομμάτι του κουτιού οπότε ο κύριος όγκος του αέρα φεύγει πάνω και γρήγορα. Βγάζοντας το πάνω μέρος η θερμοκρασία υγρού πέφτει μέχρι και 3 βαθμούς.
-300mm κάρτα γραφικών άμα βάλετε custom υδρόψυξη, αλλιώς max length 440mm. Την Gigabyte Aorus που έχει πλάτος 163mm με τα ζόρια την χώρεσε και δεν τολμάω να την βγάλω.
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!