Sonoff ZBDongle-P Smart Hub Συμβατό με Alexa / Google Home Μαύρο
Smart Hubs

Sonoff ZBDongle-P Smart Hub Συμβατό με Alexa / Google Home ΜαύροΚωδικός: 33735731

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Συνδεσιμότητα: ZigBee
 • Συμβατό με Alexa & Google Home
 • Τροφοδοσία: 5V
 • Δεν διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο
 • Διαστάσεις: 87 x 25.5 x 13.5 χιλ.
Δες όλη την περιγραφή
Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο στο Skroutz Τελευταία ενημέρωση: 26 ημέρες πριν

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

Περιγραφή

Το USB Dongle Plus της Sonoff μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως universal πύλη Zigbee στο Home Assistant ή σε άλλες πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα μέσω ZHA ή Zigbee2MQTT για τον τοπικό έλεγχο όλων των υποσυσκευών Zigbee. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως flash router firmware για την επέκταση της εμβέλειας του δικτύου.

To USB Dongle Plus απευθύνεται σε χρήστες που χρειάζονται μια ασφαλή και εύκολη λύση για την αποθήκευση, τη διαχείριση και τη μεταφορά ευαίσθητων δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με ευαίσθητα δεδομένα, όπως δικηγόροι, λογιστές, ιατροί και καθηγητές, καθώς και σε άλλους χρήστες που θέλουν να διατηρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ασφαλή. To USB Dongle Plus προσφέρει επίσης επιπλέον λειτουργίες, όπως η κρυπτογράφηση δεδομένων και η προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Τι είναι το Smart Hub;

To Smart Hub είναι μια συσκευή που χρησιμεύει ως κεντρικό σημείο ελέγχου για τις έξυπνες οικιακές σας συσκευές. Συνήθως συνδέεται στο διαδίκτυο και χρησιμοποιεί ασύρματα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως Wi-Fi, Bluetooth και Zigbee, για να επικοινωνεί με άλλες έξυπνες συσκευές, όπως έξυπνα φώτα, θερμοστάτες, κάμερες ασφαλείας και άλλα.

Το smart hub μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας εφαρμογής smartphone, μιας διεπαφής web ή ακόμη και μέσω φωνητικών εντολών με τη χρήση ενός εικονικού βοηθού όπως η Amazon Alexa ή ο Google Assistant. Mπορεί επίσης να αυτοματοποιήσει ενέργειες με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, όπως το να ανάβει τα φώτα όταν κάποιος μπαίνει σε ένα δωμάτιο ή να ρυθμίζει τον θερμοστάτη ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του είναι ότι επιτρέπει τον ευκολότερο έλεγχο και την αυτοματοποίηση πολλαπλών συσκευών από ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας.

Συνολικά, ένας Smart Hub μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση της διαχείρισης ενός “έξυπνου σπιτιού” και να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη.

Πώς με βοηθάει στο να κάνω το σπίτι μου πιο “έξυπνο”;

 • Έλεγχος από απόσταση: Με το smart hub, μπορείτε να ελέγχετε το smart home σας από απόσταση, χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε το σπίτι σας ακόμα και όταν δεν είστε εκεί.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας: Το smart hub μπορεί να συντονίζει τις συσκευές σας και να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορεί να ελέγχει τις έξυπνες λάμπες σας και να τις κλείνει αυτόματα όταν δεν χρειάζονται.
 • Αυτοματισμός: Ο αυτοματισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη λειτουργία ενός smart home και οι smart hub συσκευές συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία αυτοματισμών. Μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία αυτόματων κανόνων για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συσκευών, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σπιτιού, τη ρύθμιση του φωτισμού και πολλά άλλα. Ο αυτοματισμός σας βοηθάει να εξοικονομήσετε χρόνο, να μειώσετε το κόστος της ενέργειας και να διευκολύνετε τη ζωή σας. Ένα smart hub μπορεί να διευκολύνει τη δημιουργία αυτοματισμών στο smart home σας, καθώς λειτουργεί ως κεντρικός ελεγκτής για τις διάφορες συσκευές σας. Μπορεί να συνδέσει τις συσκευές σας και να συντονίσει τις λειτουργίες τους, χρησιμοποιώντας ενσωματωμένους αισθητήρες και άλλες τεχνολογίες. Μπορεί επίσης να συνεργαστεί με άλλα smart home συστήματα, όπως η έξυπνη κλειδαριά ή η έξυπνη κάμερα.

Πλεονεκτήματα ενός Smart Hub

Ένα smart hub είναι μια συσκευή που συνδέει πολλαπλές έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας και σας επιτρέπει να τις ελέγχετε από μια κεντρική τοποθεσία. Μερικά από τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • Ευκολία: Μπορείτε να ελέγχετε πολλές έξυπνες συσκευές από ένα κεντρικό σημείο, όπως ένα smartphone ή ένα tablet, κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη.
 • Εξοικονόμηση χρόνου: Μπορείτε να ελέγχετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα και να προγραμματίσετε διάφορες ενέργειες, όπως αυτόματος έλεγχος της θερμοκρασίας στο σπίτι σας, επιτρέποντας σας να εξοικονομείτε χρόνο.
 • Αύξηση της ασφάλειας: Με το smart hub μπορείτε να ελέγχετε τις κάμερες ασφαλείας και τις συσκευές συναγερμού σας, επιτρέποντάς σας να αυξάνετε την ασφάλεια του σπιτιού σας.
 • Εξοικονόμηση χρημάτων: Με τη δυνατότητα ελέγχου του φωτισμού και των θερμοστάτεων από απόσταση, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο λογαριασμό σας.

Τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά ενός Smart Hub;

 • Συμβατότητα: Βεβαιωθείτε ότι το smart hub που επιλέγετε είναι συμβατό με τις συσκευές που έχετε στο σπίτι σας. Ελέγξτε τις προδιαγραφές του smart hub και βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζει τις συσκευές σας.
 • Πλατφόρμα: Βεβαιωθείτε ότι το smart hub υποστηρίζει την πλατφόρμα λογισμικού που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. Ορισμένα smart hubs χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή πλατφόρμα για το smart hub που θέλετε να αγοράσετε.
 • Ασφάλεια: Βεβαιωθείτε ότι το smart hub που επιλέγετε έχει καλές πρακτικές ασφαλείας και έχει ενημερωθεί για τις πιο πρόσφατες απειλές ασφαλείας. Τα smart hubs είναι συνδεδεμένα με το διαδίκτυο και μπορούν να αποτελέσουν στόχο για κακόβουλους επιτιθέμενους.
 • Δυνατότητες: Βεβαιωθείτε ότι το smart hub που επιλέγετε έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε.

Συνδεσιμότητα με Zigbee

 • Zigbee: Πρωτόκολλο ασύρματης μετάδοσης δεδομένων που χρησιμοποιείται για αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των συσκευών. Η αμφίδρομη επικοινωνία σημαίνει ότι κάθε συσκευή μπορεί να λάβει και να στείλει ένα σήμα. Το σύστημα δημιουργήθηκε το 2002 από την ZigBee Alliance, η οποία εξακολουθεί να ασχολείται με την ανάπτυξη και την προώθησή του. Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου προτύπου επικοινωνίας είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και η απλή κατασκευή με χαμηλό κόστος. Πράγμα που έχει επιτευχθεί και αποτελεί πλέον γεγονός. Συνδέεται με έξυπνες συσκευές μέσω πρωτοκόλλου Zigbee και έχει εύρος 15 μέτρα περίπου.

Με μια ματιά

 • Συνδεσιμότητα: ZigBee
 • Συμβατό με Amazon Alexa
 • Συμβατό με Google Home
 • Τροφοδοσία: 5V
 • Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας: -10°C ~ 40°C
 • Διαστάσεις: 87 x 25.5 x 13.5 χιλ.

Κατασκευαστής

Sonoff

Χαρακτηριστικά

Οδηγοί Προϊόντος

Εγχειρίδιο Χρήσης

Χαρακτηριστικά

Kit
Όχι
Μικρόφωνο
Όχι
Ενσωματωμένη Κάμερα
Όχι
Οθόνη
Όχι
Χρώμα
Μαύρο

Smart Ιδιότητες

Smart Οικοσύστημα
Alexa, Google Home
Συνδεσιμότητα
ZigBee

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

Αξιολογήσεις χρηστών

 • stelios-thess
  5
  11 στους 11 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

  Τρομερή συσκευή για να συνδέσετε τα zigbee περιφερειακά σας στο Home Assistant, σε πολύ χαμηλή τιμή. Το zigbee είναι ίσως το καλύτερο ασύρματο πρότυπο με πλούσια κάλυψη και την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

  Αν θέλετε να απογειώσετε τις δυνατότητες του, μπορείτε να του περάσετε το "ανοικτό" firmware Zigbee2MQTT και να απογειώστε την λειτουργία του με περισσότερες δυνατότητες. Οδηγίες για το πως θα το κάνετε μπορείτε να βρείτε σε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=fzoiT0mUdkg

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  • Συνδέεται εύκολα με τις υπόλοιπες συσκευές
  • Συνεργάζεται εύκολα με τις υπόλοιπες συσκευές
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • panliak
  4
  4 στους 4 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

  Επιβεβαιωμένη αγορά

  Για 15 ευρώ είναι πολύ καλό και σαν κατασκευή αλλά έχει και πολύ καλή εμβέλεια. Εγώ το πήρα για το Home Assistant και συνδέεται πολυ καλα με ολες τις συσκευες του σπιτιού. Το μονο που με παίδεψε ήταν το update που πρέπει να γίνει στο firmware έτσι ώστε να βελτιωθεί η εμβέλεια και το πληθος των συσκευων που μπορουν να συνδεθουν καθως stock δεχεται μονο 20 συσκευες απευθειας. Με python δεν μπορεσα να το κανω update και ετσι το εκανα με flash programmer ξεβιδωνοντας την συσκευη. Προσοχη γιατι κυκλοφορει και νεοτερη συσκευη zbdongle-e η οποία δεν ειναι ευκολα συμβατη με home assistant.

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  • Συνδέεται εύκολα με τις υπόλοιπες συσκευές
  • Συνεργάζεται εύκολα με τις υπόλοιπες συσκευές
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • nkefalas
  5
  8 στους 8 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

  Επιβεβαιωμένη αγορά από JMCtech

  Μακράν το καλύτερο value for money dongle με CC2652P για χρήση zigbee με Home Assistant είτε ZHA είτε μέσω zigbee2mqtt. Το CC2652P έχει στην έξοδο +20db ενίσχυση και σε συνδυασμό με την εξωτερική κεραία δίνει πολύ μεγάλη κάλυψη. Προτείνω ανεπιφύλακτα το flasharisma με το τελευταίο firmware που δίνει ο Koenkk developer του zigbee2mqtt για την καλύτερη συμβατότητα με zigbee συσκευές. Επιπλέον έχεις την επιλογή να το flashareis είτε σαν Coordinator είτε σαν router (repeater) για επέκταση του zigbee δικτύου.

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • Geoxor
  5
  4 στους 4 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

  Επιβεβαιωμένη αγορά

  Πανευκολη η συνδεση με το home assistant μεσα απο ενα docker container

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • Sakis_Sitrof
  5
  5 στους 5 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

  Επιβεβαιωμένη αγορά

  Δουλεύει τέλεια σε home assistant με ZHA. Η ταχύτητα αποκρισης σε σχέση με τις wifi συσκευές ειναι μέρα με τη νύχτα. Εδώ μιλάμε για πραγματικό real time.

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • Επιβεβαιωμένη αγορά

  Άψογη συνεργασία με Home Assistant και Zigbee2MQTT!

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  • Συνδέεται εύκολα με τις υπόλοιπες συσκευές
  • Συνεργάζεται εύκολα με τις υπόλοιπες συσκευές
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • 5
  1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

  Επιβεβαιωμένη αγορά

  Δουλεύει άψογα σε Raspberry Pi 3 με Zigbee2MQTT.

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • 5
  2 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

  Επιβεβαιωμένη αγορά

  Εξαιρετική τιμή και το σημα ειναι 3 φορες πάνω συγκριτικά με CC2531.

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  Σου φάνηκε χρήσιμη;
 • Επιβεβαιωμένη αγορά

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
 • Επιβεβαιωμένη αγορά

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής
 • Επιβεβαιωμένη αγορά

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Σχέση ποιότητας τιμής

Ερωτήσεις

299 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
George_Fournaris

Αν μπει σε home assistant, τα sonoff zigbee πράγματα / αισθητήρες κάνουν pair με αυτό ή θέλουν φλασάρισμα;

sakislad

Κάνουν pair κανονικά, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις που έτσι κι αλλιώς θέλουν φλασάρισμα για να δουλέψουν με οτιδήποτε όχι standard. Έχω το συγκεκριμένο και λάμπες από ΙΚΕΑ και Philips Hue, όπως και διακόπτες και αισθητήρες από Aqara, IKEA, Sonoff, κλπ

Giannis'D

οχι το συγκεκριμένο είναι μόνο για συσκευές που υποσιτίζουν zigbee

Geoxor

οχι νομιζω πως ειναι φτιαγμενο να δουλευει μονο με το zha/zigbee2mqqt στο Home Assistant αν θες να ειναι διαθεσημες η συσκευες πχ στο google home θα πρεπει να κανεις setup το Google Assistant (https://www.home-assistant.io/integrations/google_assistant/)

Xenapo

Κάνει για zigbee 2 σαν το xiaomi gateway το πιο παλιό αυτό με το φως και το ράδιο?

Δες όλες τις ερωτήσεις (4)

Είδες πρόσφατα

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες