Skroutz.gr

Συζήτηση για το Logitech C930e

Παρακολούθηση της συζήτησης
Logitech C930e
 1. Για όποιον/α ενδιαφέρεται,
  και μιλάει Αγγλικά, προτείνω να δει το εξής video στο YouTube, όπου η κοπελίτσα που το έφτιαξε, μιλάει για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την C930e και αν και μάλλον, προσωπικά, δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω ειδικό φωτισμό (WTF???), θα κατεβάσω και θα τεστάρω σίγουρα το OBS (Open Broadcaster Software) :
  https://www.youtube.com/watch?v=TWzhuICPeQk

  Είναι όντως απαράδεκτοι οι τύποι της Logitech που δεν έχουν ακόμη (to video είναι του 15) φτιάξει λογισμικό που να υποστηρίζει την C930e, δεδομένου μάλιστα ότι κοστίζει ένα σκασμό λεφτά ...

 2. σε windows 7 την έχει δοκιμάσει κανείς ?

  1. Ναι . Εγώ ακόμα που χρησιμοποιώ τα windows 7 λειτουργεί μια χαρά !

 3. Καταγραφή video

  Θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, αν εκτός από τηλεσυνεδρίαση και live stream, μπορεί και να καταγράψει βίντεο. Κάπου διάβασα ότι δεν υποστηρίζει εγγραφή βίντεο. Αν υποστηρίζει, σε τι ανάλυση κάνει εγγραφή;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

  1. Καλησπέρα,
   τελικά την αγόρασα και εγώ. Θεωρώ απίθανο, να μην μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή video, με κάποιο τρόπο.
   Δεν έχω ψάξει (αλλά θα το κοιτάξω σύντομα) για κάποιο third party app, για πέρα από την εγγραφή video και ρύθμιση των settings της κάμερας (φωτεινότητες, zoom κλπ). Δεν εγκατέστησα το app της ίδιας της Logitech, γιατί στο support του, το συγκεκριμένο μοντέλο κάμερας, δεν εμφανίζεται στη λίστα με τα υποστηριζόμενα (αν και πάραυτα υποψιάζομαι ότι θα δουλεύει).
   Θα βρείτε πολλά videos στο YouTube (κυρίως συγκρίσεων με άλλες κάμερες), στα οποία προφανώς όποιοι τα έφτιαξαν, χρησιμοποίησαν κάποιο σχετικό recording λογισμικό. Απλά δεν πρόλαβα να τα δω λεπτομερώς ... Θα ερευνήσω περαιτέρω τις επόμενες μέρες και αν βρω κάτι σχετικό θα σας ενημερώσω.

  2. Καλημέρα,
   μετά από μία μικρή διερεύνηση (εν τάχει δηλαδή) βρήκα τα εξής :
   Από το site της Logitech
   1) Καλό θα είναι να κατεβάσει κανείς το Firmware Update app για την συγκεκριμένη κάμερα και να κάνει ότι upgrade του firmware του προταθεί.
   2) To LogiCameraSettings app (της ίδιας της Logitech, με το οποίο μπορεί κανείς να ρυθμίσει τα default settings) για κάποιο λόγο, που δεν έχω βρει ακόμη, δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω στο Windows 10 μηχάνημα μου.

   Όσον αφορά στο θέμα του recording, μπορείτε αν έχετε Windows 10 μηχάνημα, να κατεβάσετε το Camera app από το Windows Store (δωρεάν), το οποίο δουλεύει ικανοποιητικά και δίνει και τη δυνατότητα να κάνει κανείς αρκετές ρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένης και της ποιότητας των videos).
   Σε third-party software βρήκα (αν και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλα) το UCam της CyberLink.
   Μπορεί να κατεβάσει κανείς trial (full) version του συγκεκριμένου app, για 30 ημέρες και μετά θα πρέπει ή να πληρώσει ή να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μία cut-down version. Το συγκεκριμένο app κάνει μεν διάφορα "κόλπα" ("σετάρει" backgrounds, effects κλπ), τα οποία δε, προσωπικά ούτε χρειάζομαι ούτε διατίθεμαι να πληρώσω extra, αφού μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με το (native Windows 10) Camera app όπως σας προ-είπα. Ιδεατά θα ήθελα να βρω γιατί δεν δουλεύει (δεν εγκαθίσταται καν δηλαδή) το αντίστοιχο app της κατασκευάστριας Logitech. Θα στείλω σχετικό μήνυμα στο support τους ...

   1. Καλημέρα @axaros71 !
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Θα περιμένω λίγο ακόμα μήπως υπάρξει κάποια προσφορά και μάλλον θα προβώ κι εγώ στην αγορά αυτής της κάμερας.

 4. Παρακαλώ τον/ην όποιο/α κάτοχο της συγκεκριμένης web-cam να μου πει :
  Είστε ευχαριστημένος/η από το (ενσωματωμένο) μικρόφωνο ;
  Ρωτάω γιατί οι περισσότερες (προοριζόμενες προφανώς για ερασιτεχνική χρήση) κάμερες εκεί είναι που πάσχουν ...

  1. To μικρόφωνο της είναι πολύ καλό, για χρήση σε video κλήσεις. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν έχω άποψη.

   1. Καλημέρα,
    ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.
    Η αποδεκτή (γιατί την απόδοση εξωτερικού μικροφώνου δεν νομίζω ότι "πιάνει" κανένα ενσωματωμένο) απόδοση
    στην συνήθη οικιακή χρήση με καλύπτει και μένα.