Φασόλια χωρις καμμια προετοιμασία 15 λεπτα. Με ολονύκτια παραμονή σε νερο, 10 λεπτα.
Προσοχη στο νερο βρασμού, δεν θελουν ουτε πολυ, οποτε θα αναγκαστείς να το εξατμίσεις συνεχίζοντας το βράσιμο αφου ανοιξεις τη χύτρα, σπαταλώντας ετσι ρεύμα και παραβράζοντας τα φασόλια. Αλλα ουτε λιγο νερο διοτι δεν θα μαγειρευτούν σωστα και μπορει επισης να κολλήσουν. Για τα καρότα και τα σελινα που μπορουν να παραβράσουν, μη τα βάζετε εξ αρχής, αλλα προσθέστε τα στη μέση του χρονου και να εχετε τα σελινα ψιλοκομμένα 2-3 πόντους.
Σημειωτεον αν τα θελετε χυλωμένα ρίχτε μεσα μια μικρη πατάτα και στο τελος λειωστε την τελειως ανακατεύοντας. Ολα αυτα με την χύτρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως στους διαβητικούς με το άμυλο της πατάτας. Τα φασόλια δεν ειναι επικίνδυνα διοτι εχουν φυτικές ινες και φεύγουν γρηγορότερα απο το πεπτικό συστημα χωρις να απορροφώνται πληρως απο αυτο.
Τα ρεβύθια επισης θελουν 20-25 λεπτα ανάλογα της ποιοτητας τους και αν ειναι μπαγιάτικα.
Γενικα να ξερετε απο οτι εχω παρατηρήσει, τα σουπερμάρκετς βγαζουν της νεας σοδειάς όσπρια μετα το νεο έτος, αφου μεχρι τοτε σπρώχνουν οτι εχουν στις αποθήκες τους. Και για τις φακές ειναι ευκολο να διαπιστωσεις τη φρεσκάδα τους αφου, οι μπαγιάτικες εχουν καφε σκούρο χρωμα, ενω οι φρέσκες πρασινωπό. Για τα φασόλια και ρεβύθια λιγο δύσκολο να διαπιστωσεις τα νεας σοδειάς, εκτος ισως απο την ημερομηνια λήξης που δεν ειναι και τοσο σωστο κριτηριο.