Skroutz.gr

Συζήτηση για το Gigabyte Z170X-Gaming 7 (rev. 1.0)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Gigabyte Z170X-Gaming 7 (rev. 1.0)
 1. Μερικές ερωτήσεις προς τους κατόχους του εν λόγω μοντέλου:

  1. Αυτά τα «φωτορυθμικά» (που προσβάλλουν βάναυσα την αισθητική) απενεργοποιούνται ή το δωμάτιο μετατρέπεται αναγκαστικά σε disco hall;

  2. Έχει «ιδιοτροπίες»; Προέκυψαν θέματα;
   Αρκετοί reviewers στο Newegg κάνουν λόγο για προβλήματα με τις μνήμες (περιορισμένη γκάμα qualified vendors αλλά και dead memory slots) ενώ υπάρχει κατακλυσμός παραπόνων σχετικά με το audio κύκλωμα (μια παίζει, μια δεν παίζει κ.α.)
   Γενικώς, διατυπώνονται ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια. Με ανησυχητική συχνότητα και από χρήστες που δηλώνουν έμπειροι...

  ΣΗΜ:
  Δεν ανήκω στο target group gaming σειρών ούτε αναζητώ τις top επιδόσεις.
  Επικεντρώνομαι στην πληθώρα connectors & ports (8 SATA, 2 Μ.2, USB 3.1/3.0 με το τσουβάλι κ.ο.κ.) που προσφέρει έναντι του ανταγωνισμού.

   1. Τα φωτορρυθμικά όντως δεν είναι του γούστου μου αλλά τα συνήθισα
   2. Έχω δοκιμάσει Corsair vengeance LPX/2400MHz και Kingston Huperx 2400MHz και τον συνδυασμό τους. Απολύτως κανένα θέμα! Μόνο προσοχή γιατί οι μνήμες κλειδώνουν μονόπαντα στα σλοτ (Η πλευρά των υποδοχέων από την πλευρά του πρώτου PCI-E είναι σταθερή για να μην τραυματίσεις καμιά κάρτα γραφικών) και υπάρχει καλή περίπτωση να σου μείνουν στον αέρα μια και είναι αρκετά σφιχτά, συνέβη σε εμένα στην αρχή αλλά το εντόπισα εγκαίρως. Το κύκλωμα ήχου αν το συνδέσεις με TOSLINK με ένα καλό στερεοφωνικό δεν θα σε απογοητεύσει ΠΟΤΕ. Αν όμως θελήσεις και AC97 legacy τότε θα έχεις θεματάκια μια και δεν κάνει pass ταυτόχρονα τον ήχο σε δύο εξόδους, μάλλον ακυρώνει και τις δύο. Choose wisely.
   3. Έχε κατά νου ότι δεν λειτουργούν όλα μαζί. Αν επιλέξεις δύο Μ2 όπως εγώ έχεις στη διάθεσή σου μόνο 3 ΣΑΤΑ ακόμα. Πρωσοπικά δεν κρατάω τίποτα σε εσωτερικούς δίσκους και έχω ένα USB 3.0 ARRAY εξωτερικό. Περιμένω μα εμφανιστεί το USB type C ARRAY Case και δεν νομίζω να αναζητήσουμε τπτ άλλο από εκεί και πέρα!

   Παράπονα δεν έχω, πάει σφαίρα όταν το χρειάζομαι, δεν καίει πολύ και δεν υπερθερμαίνεται. Τι άλλο να ζητήσω?

   1. @nkoulak
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και τις διευκρινίσεις.

    1. Αν καταλαβαίνω σωστά, οι ρυθμίσεις των led αφορούν μόνο τις εναλλαγές χρωμάτων χωρίς να υπάρχει OFF button.
     Μεγάλο μείον, deal breaker για μένα. Κρίμα γιατί κατά τα άλλα με κάλυπτε και με το παραπάνω...
    2. ...
    3. Ενδιαφέρουσα η ιδέα των εξωτερικών array, αλλά οι τιμές την καθιστούν ασύμφορη. ($115 και $170 για 2-bay και 4-bay αντίστοιχα)

    Η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την πλευρά του ASRock Z170 Extreme6. Υπολείπεται ελαφρώς σε features, αλλά είναι και φτηνότερο. Ελπίζω μόνο να μην έχουν γίνει εκπτώσεις και στην ποιότητα κατασκευής...

    Ευχαριστώ και πάλι.