Skroutz.gr

Συζήτηση για το Microsoft Surface Pro 4 (i5/4GB/128GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Microsoft Surface Pro 4 (i5/4GB/128GB)
 1. μετα απο 2 χρονια χρησης ,πιστευετε οτι αξιζει να δωσει καποιος τοσα λεφτα για τη συγκεκριμενη συσκευη ?

  1. στα ίδια χρήματα θα σε ενδιέφερε αυτό;
   https://www.skroutz.gr/s/11991821/Microsoft-Surface-Pro-12-3-m3-4GB-128GB.html έχει πιο καινούριο επεξεργαστή μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας κ.α.

 2. Ξέρει κάποιος αν μπορεί ο χρήστης να σχεδιάσει με αυτό το πενάκι, σαν να σχεδίαζε με ένα αληθινό μολύβι, διατηρώντας το βάρος, το πάχος και την υφή της δικής του γραμμής; Επίσης πόσο ανθεκτικό είναι για χρήση σε εξωτερικές συνθήκες; Μπορεί η οθόνη να φέρει διάφορα υποστρώματα, όπως π.χ. ψηφιακό χαρτί μιλιμετρέ; Υποστηρίζει σχεδιαστικά προγράμματα π.χ. Autocad και μπορεί να εξάγει αρχείο dxf;Είμαι αρχαιολόγος και θα με ενδιέφερε να μπορώ να σχεδιάσω απευθείας ψηφιακά στο πεδίο. Ευχαριστώ πολύ!

 3. Ξέρει κάποιος αν μπορεί ο χρήστης να σχεδιάσει με αυτό το πενάκι, σαν να σχεδίαζε με ένα αληθινό μολύβι, διατηρώντας το βάρος, το πάχος και την υφή της δικής του γραμμής; Επίσης πόσο ανθεκτικό είναι για χρήση σε εξωτερικές συνθήκες; Μπορεί η οθόνη να φέρει διάφορα υποστρώματα, όπως π.χ. ψηφιακό χαρτί μιλιμετρέ; Υποστηρίζει σχεδιαστικά προγράμματα π.χ. Autocad και μπορεί να εξάγει αρχείο dxf;Είμαι αρχαιολόγος και θα με ενδιέφερε να μπορώ να σχεδιάσω απευθείας ψηφιακά στο πεδίο. Ευχαριστώ πολύ!

 4. χρησιμοποιώ ένα surface 3 και παράλληλα ένα surface pro 4.Περιέργως ο ήχος που μου δίνει το surface 3 φαντάζει πιο ζωντανός όχι όμως πιο δυνατός. Τυχαίνει κιόλας να ψάχνω να το πουλήσω (surface 3) λόγω κάποιων οικονομικών ζητημάτων.nikolaos_druides όποτε θες έρχεσαι σε επαφή για πληροφορίες

  1. καλησπερα. ποσο το πουλας ? τί χαρακτηριστικα εχει ?

  1. Χρειάζομαι (και ψάχνω μερικούς μήνες) ένα windows tablet με κατά το δυνατό άριστο, καθαρό και δυνατό (στέρεο) ΗΧΟ, διότι ο λόγος που θα αγοραστεί θα είναι για αποκλειστική χρήση με μία και μόνο εφαρμογή ήχου. Γιαυτό ο παράγων "ήχος", είναι υπ'αρ.#1 κριτήριο. Και εννοώ τον on-board ήχο, όχι μέσω εξωτ. bluetooth ηχείων (για πρακτικούς λόγους χρήσης).

  Τα reviews των Tech περιοδικών, είτε ΔΕΝ αναφέρονται καθόλου στο θέμα του ήχου (και σίγουρα καθόλου μέσω benchmarks), είτε, ακόμα και πολύ ακριβά τάμπλετ, όπως αυτό Surface Pro4, δεν γράφουν και τα καλύτερα λόγια, παρά τα όποια αναμενόμενα από τα on-paper specs. Γιαυτό, θα ήθελα τη γνώμη από όσους το έχουν ΉΔΗ και το χρησιμοποούν.

  1. Άλλο ένα "μελανό" σημείο είναι η ΜΗ-δυνατότητα σύνδεσης 3G/4G, έστω για data kai όχι και για κλήσεις, κάτι που για φορητές συσκευές 21 αιώνα, θά'πρεπε να είναι "εξ ορισμού" - τόσο ακριβό δηλ. είναι ένα τσιπάκι 3G router on-board, όπως έχουν όλα τα κινητά (και κάτω των 100€). Κι α ας μην ακούσω ότι δεν βάζουν για ανταγωνισμό με τα κινητά, γιατί όποιος θελήσει να πάρει tablet 101% έχει ΚΑΙ κινητό, κι έπειτα άλλη δουλειά του ενός κι άλλη του άλλου.

  2. Είμαι ανοικτός και σε προτάσεις άλλων μοντέλων - αν επιτρέπεται - Το Lenovo Yoga 2, που θα μου έκανε περίπου για τη δουλειά που το θέλω λόγω των μπροστινών στέρεο ηχείων του στην ενσωματωμένη "σωλήνα" του δεν κυκλοφορεί πια. Το αντίστοιχο yoga 3 Pro το βγάζει μόνο για Android, χωρίς σκέψη για win. To Huawei Signature Matebook πέραν της εξωφρενικής τιμής του (ειδικά με τον εκβιαστικό εξαναγκασμό αγοράς των παρελκομένων του), αφενός δεν έρχεται στην Ελλάδα, αφετέρου, προς έκπληξη, 2-3 έμπιστα reviews δεν γράφουν καθόλου καλά λόγια για τον ήχο που βγάζουν τα "καλά-στα-χαρτιά" ηχεία του. Γι αυτό, θα με βοηθούσαν προτάσεις, που έχω ήδη παραβλέψει. Ευχαριστώ πολύ.

  1. To Surface pro 4 δεν έχει τον ήχο που θες. Είναι δυνατός και καθαρός, αλλά όχι άριστος. Η τηλεόραση-μόνιτορ που έχω για το desktop έχει πολύ καλύτερο ήχο!

 5. Ένα μελανό σημείο όλων των surface είναι ότι αν πάθουν την οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ξέχνα τον υπολογιστή σου για 2 μήνες. Είμαι παθών με ένα Surface Pro 3

  1. Επικοινώνησα σήμερα με την Microsoft Hellas και μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή επίσημα δεν κυκλοφορεί το Surface στην Ελλάδα. Όταν κυκλοφορήσει επίσημα (αν γίνει αυτό) πιθανότατα όλα θα είναι διαφορετικά!

   1. Το πρόβλημα είναι ότι προς το παρόν συμβαίνει.....

 6. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η έκδοση με τον i5 και τα 4GB RAM. Όμως έχω ενδοιασμούς για το κατά πόσον θα μου φτάνουν τα 4 GB σε 2-3 χρόνια! Μήπως γνωρίζει κάποιος πόση RAM καταλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα χωρίς ανοιχτά προγράμματα; Ευχαριστώ!

  1. Εξαρτάται από το είδος χρήσης που σκοπεύεις να κάνεις. Προσωπικά έχω την έκδοση Ι5 με 4GB Ram και δουλεύω χωρίς κανένα πρόβλημα. Η δουλεία μου έχει να κάνει με τις συνήθεις εφαρμογές γραφείου, ενώ το χρησιμοποιώ για διασκέδαση (μουσική, ταινίες, ζωγραφική) απρόσκοπτα. Οι δουλειές που κάνω σε laptop & desktop δεν διαφέρουν κατά πολύ οπότε προσωπικά μπορεί να αντικαταστήσει τον υπολογιστή μου σχεδόν 100%. Δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί προτιμώ παιχνιδομηχανές, σε απαιτητικά παιχνίδια και σε βαριά επεξεργασία γραφικών. Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις αντί για υπολογιστή με σκοπό βαριές διεργασίες πάρε το Ι7 παρά το Ι5. Αν είσαι συνηθισμένος χρήστης όπως εγώ δεν θα 'έχεις πρόβλημα με το συγκεκριμένο configuration.

   1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πού και πού χρησιμοποιώ Photoshop και Lightroom και σπάνια Visual Studio. Λογικά δεν θα έχω πρόβλημα. Η μπαταρία πόση ώρα κρατάει περίπου σε μέτρια φωτεινότητα οθόνης χωρίς να σβήσει καθόλου; Το θέλω για να αντικαταστήσω τις παρτιτούρες σε αναλόγιο!

    1. Με την λειτουργία εξοικονόμησης και φωτεινότητα στο 70% από 6-10 ώρες αναλόγως της χρήσης (διαδίκτυο, touchscreen κλπ). Το έχω χρησιμοποιήσει επί δεκάωρο σε ημερίδα κρατώντας σημειώσεις με το πενάκι και είχε ακόμα μπαταρία (το να κρατάς σημειώσεις με το πενάκι είναι κορυφαίο).

    2. Δεν έχω πάρει το Surface και ένας από τους λόγους είναι η μειωμένη αυτονομία του σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Από ότι διαβάζω, το συγκεκριμένο μοντέλο με τον επεξεργαστή i5 (http://www.lovemysurface.net/surface-pro-4-battery) έχει την καλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα άλλα μοντέλα (i7 & m3) αλλά και πάλι οι 5-6 ώρες αυτονομίας σε κανονική χρήση που αναφέρουν τα περισσότερα reviews δεν είναι αρκετές για όλες τις περιπτώσεις (όταν ο ανταγωνισμός δίνει 7+ ώρες). Ο φίλος c.d.christou παραπάνω βέβαια αναφέρεται σε 10ωρη χρήση, που προσωπικά βρίσκω εξαιρετική!

     Όσο για τα specs (CPU, 4GB RAM, 128GB storage), τα βρίσκω μια χαρά για καθημερινή, τυπική χρήση, ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια. Όπως είπε και ο c.d.christou νωρίτερα, ανάλογα με τη χρήση μπορείς να επιλέξεις διαφορετικό configuration (για τη δική μου επαγγελματική - επεξεργασία κειμένου, παρουσιάσεις, web browsing & social media) ακόμη και με τον m3 θα ήμουν καλυμμένος, απλά θέλω τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία (οπότε θα επέλεγα τον i5).

  2. Με 4 GB RAM κάνεις μια χαρά την δουλειά σου σε βασικά πράγματα. Το λειτουργικό και τα προγράμματα όση περισσότερη μνήμη διατίθεται, τόση περισσότερη καταλαμβάνουν. Δεν υπάρχει κάποιο σταθερό ποσό. Έχω δει desktop με 64GB RAM που το λειτουργικό όταν ξεκινούσε καταλάμβανε 6GB και ο Chrome 10GB με 10 σελίδες ανοιχτές.

   1. Το είχα παρατηρήσει όταν έκανα αναβάθμιση απο 2Gb ram σε 6, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι ισχύει γενικά μάλλον επειδή αμέσως άλλαξα και το λειτουργικό απο 32 σε 64bit. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!