Skroutz.gr

Συζήτηση για το Apple iPhone SE (16GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Apple iPhone SE (16GB)
 1. Γειά σας,
  Γνωρίζει κάποιος για το ποσο θα διαρκέσει η αναβάθμιση του λογισμικού του iPhone SE.Εννοώ πως σε 4 χρονια απο τώρα θα έχει το ίδιο ios με τα τελευταία μοντέλα της apple;

  1. Συνήθως είναι 4 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής του μοντέλου. Πχ το SE κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016, άρα και οι αναβαθμίσεις θα γίνονται μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Όμως η Apple έδωσε αναβάθμιση το Σεπτέμβριο του 2018 στο iphone 5s, που βγήκε το 2013 και το θέμα είναι ότι το κινητό πάει καλύτερα απ΄ότι με την προηγούμενη έκδοση.

 2. Καλημέρα σας έχω ένα iphone se το οποίο έσπασε και δεν μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα η μνήμη όμως είναι εντάξει αν αγοράσω ένα άλλο και βάλω την παλιά μνήμη θα τα έχω ξανά??? Σας ευχαριστώ,!!!

  1. Αν έσπασε μόνο η οθόνη, τότε άλλαξέ την και θα βρεις και τα δεδομένα σου. Αν συγχρόνισες τα δεδομένα με το icloud, τότε δεν έχεις πρόβλημα: μόλις αγοράσεις καινούριο και συνδεθείς με το λογαριασμό σου θα στα κατεβάσει αυτόματα. Αν εννοείς μόνο επαφές, τότε πιθανόν να υπάρχουν και στο λογαριασμό Google (αν έχεις gmail).

   Αυτό με τη μνήμη που ζητάς δεν γίνεται σε κανένα κινητό. Οι μνήμες είναι ενσωματωμένες στην πλακέτα της συσκευής.

 3. Το κινητό που έχω είναι Android και χάλασε και τώρα θέλω να πάρω iPhone ωστόσο είμαι ανάμεσα σε iPhone se και σε iPhone 7.Μπορειτε να μου προτείνετε ένα από τα δύο?? Δεν έχω πρόβλημα με την μικρή οθόνη του se καθώς πιστεύω ότι είναι βολικό κινητό

  1. Αρχικά, έχουν διαφορά τιμης. Αν δε σε πειράζει η μικρή οθόνη, τότε το SE είναι πιο φθηνό. Αν έχεις τα χρήματα το 7 είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς.

   1. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα

    1. Εσύ ξέρεις καλύτερα την τσέπη σου...

     Στα iphones, πάντως, δε πληρώνεις μόνο τη συσκευή. Έχουν αναβαθμίσεις λογισμικού και ενημερώσεις ασφαλείας για τουλάχιστο 4 έτη από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τους. Αυτό δεν το κάνει κανένας κατασκευαστής Android και πληρώνονται αρκετά άτομα ώστε να γίνει εφικτό. Τέλος, υπάρχει πολύ περισσότερη ασφάλεια από ότι στα Android και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κολλήσεις io, malware, spyware κ.α. είδη κακόβουλου λογισμικού. Επίσης η Apple σέβεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τη Google (Android) τα προσωπικά σου δεδομένα. Τέλος, ένα iphone, όσο παλιό και αν είναι, φτιάχνουν κατάλληλα το λειτουργικό για να μην κολλάει. Αυτά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

 4. Μπενουνε καρτες μνήμης ?

  1. οχι.

  2. Όχι. Όπως σου ξανά έγραψα η Apple για λόγους ασφαλείας δεν αφήνει να περάσεις οτιδηποτε στο κινητό χωρίς να το ελέγξει. Αυτό δε μπορεί να γίνει με κάρτες μνήμης. Εκεί αντιγράφεις ότι θες και το βάζεις στο κινητό και αν κουβαλήσεις και κάποιο επιβλαβές πρόγραμμα, τότε χάνεται η φήμη της ως η εταιρεία που τα κινητά της δεν έχουν ιούς. Για αυτό και πρέπει να σκεφτείς τις απαιτήσεις σου πριν αγορασεις. Εμένα με βολεψαν τα 32GB, από τα οποία τα 26 είναι διαθέσιμα στον χρηστη. Χώρεσαν τα τραγουδια, τα βίντεο μου, τισ φωτογραφίες μου, τισ βασικές εφαρμογές και τα έγγραφα μου και περίσσεψαν και 8.

 5. Πληρώνεις για να κατεβάσεις παιχνίδια στο iphone Se?

  1. Όχι απαραίτητα. Έχει πολλά δωρεάν και κάποια επί πληρωμή. Τα γνωστά δωρεάν στο Android είναι και εδώ δωρεάν.

   1. Οκ ευχαριστω μου ειπαν πως πληρώνεις σχεδον σε ολα για αυτό και επειδή το θελω για αυτο ρωταω. Εν τομεταξη μ ειπαν και οτι δεν μπορεις να βαλεις για ηχο κλήσης καποιο τραγουδι πχ ισχύει??

    1. Όχι δεν ισχύει. Μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή όποιο τραγούδι θέλεις και με τη βοήθεια του itunes (δωρεάν πρόγραμμα της Apple) να το κάνεις ήχο κλήσης. Η διαδικασία είναι λίγο πιο σύνθετη από αυτή ενός Android και χρειάζεται υπολογιστή, αλλά γίνεται χωρίς προβλημα. Στο youtube έχει βίντεο που το δείχνει βημα-βημα.

     Επίσης για να προλάβω και μια άλλη απορία : δεν είναι ανάγκη να κατεβάσεις τη μουσική που θα έχεις στο κινητό από την Apple επίσημα, μπορείς να περάσεις όλα σου τα τραγούδια (πειρατικά και μη) στο κινητό και να παίζουν κανονικότατα. Η διαφορά με το Android είναι ότι γενικά δεν μπορείς να κατεβάσεις απευθείας οτιδήποτε από το internet απευθείας στο κινητό. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, γι αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει ποτέ ιό με Apple. Μπορείς να κατεβάσεις μόνο από το κατάστημα της Apple ή από τον υπολογιστή και να το περάσεις στο κινητό.

   2. Οκ ευχαριστώ πολύ

 6. Μήπως ξέρει κανείς πιο είναι καλύτερο κινητό , το IPhone SE ή το A8 2018?

  1. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την μικρή οθόνη και το λειτουργικό, το SE είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς. Και να δηλώσω ότι καμία σειρά της Samsung δεν αξιζει, εκτός από την s

  2. Καταρχήν, ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία. Το Samsung είναι ένα μεγάλο κινητό, το SE είναι ένα μικρό κινητό. Από επεξεργαστική ισχύ βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα, αλλά το SE έχει (πολύ) καλύτερο τσιπ γραφικών. Μετά είναι και το λειτουργικό, όπου έχουμε στο ένα Android και στο άλλο iOS, με τα θετικά και τα αρνητικά του το καθένα. Το SE έχει την τελευταία έκδοση λειτουργικού (iOS 11.4) το A8 έχει την προηγούμενη έκδοση και ίσως πάρει την καινούρια κάποια στιγμή. Από κάμερα το SE έχει καλύτερη πίσω κάμερα και χειρότερη μπροστινή. Τέλος, τα κινητά που γράφεις δεν ανήκουν και στην ίδια κατηγορία τιμής το SE έχει 275€ (25/6/18) στην έκδοση με τα 32GB και το Α8 344€, δηλαδή το A8 είναι 75€, περίπου, ακριβότερο ή περίπου 25%. Δεν είναι ευκαταφρόνητη διαφορά. Ίσως να υπήρχε πιο ακριβής τρόπος να μετρηθούν οι δύο συσκευές, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με διαφορετικά λειτουργικά. Ο σημαντικότερος λόγος αγοράς ενός iphone είναι το λειτουργικό του.

   Το λειτουργικό του έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Συνοπτικά θα έλεγα ότι ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν την απλότητα, ευκολία, ακρίβεια και ασφάλεια πάνω από την εκτενέστατη παραμετροποίηση ή την εξειδικευμένη χρήση του κινητού. Οι εφαρμογές είναι πάρα πολλές και ποιοτικές και βρίσκονται στην κορυφή του ανταγωνισμού. Ιοί, malware, spyware και κάθε είδους κακόβουλου λογισμικού είναι ανύπαρκτα στο οικοσύστημα της Apple και οι αναβαθμίσεις λογισμικού είναι συχνές και κρατάνε περίπου 4 χρόνια μετά την ημερομηνία παραγωγής του κάθε μοντέλου (στο SE θα γίνονται μέχρι το 2020).

 7. Αξιζει να παρω αυτο η το samsung galaxy a5 2017??? plz απαντηστε

  1. Αν δε σε πειράζει το μέγεθος οθόνης του iphone SE, τότε πάρε αυτό. Είναι ΠΟΛΥ πιο δυνατό από το Α5. Καμία σχέση σε κάμερα και επεξεργαστική ισχύ. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ερώτημα του τί λειτουργικό προτιμάς: το iOS (iphone SE) ή Android; Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του.

 8. Να παρω καλητερα το iphone se ή το iphone 5s πιο ειναι καλητερο;;;;

  1. το se ειναι ανωτερο του 5s. εχει αρκετα απο τα χαρακτηριστικα του 6.

   1. Οκ ευχαριστω πολυ

   2. Έχει την πίσω φωτογραφική, τον επεξεργαστή, τη RAM και αλλά από το 6s.

  2. πάντως κατά τα λεγόμενα μετά την κυκλοφορία του iOS 12 το 5s θα "πάρει" σε ταχύτητα και μάλιστα καλό ποσοστό. οπότε αν υπάρχει σφιχτό budget η επιλογή ενός μεταχειρισμένου 5S κάτω από τα 100 ευρώ δείχνει πολύ καλή επιλογή μέχρι και το τέλος του 2019.
   το SE μοιράζεται χαρακτηριστικά(επεξεργαστή, γραφικά, κάμερα κτλ) του 6s όχι του 6. αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι το SE είναι 2 γενιές μπροστά από το 5s.

 9. Αν παρω το iphone se στο black friday οταν θα ειναι και το παραγκιλω εκινη την ημερα που το εχει προσφορα και μου ερθει μια αλλη μερα που δεν θα ειναι το black friday θα το παρω με την προσφορα του που ειχε τοτε ή κανονικα οσο εκανε στην αρχη?????????????

  1. αν το κλεισεις με προσφορα black friday τοτε θα το πληρωσεις οσο εχει τη μερα του black friday ανεξαρτητα απο το ποτε θα σου ερθει.

   1. Οκ ευχαριστω

 10. Μηπως μπορει καποιος να μου πει επειδη ειμαι καινουργιος στα ios τι να κανω πρωτα;Επισης,μπορω να αυξησω τα Gb καπως;

  1. τι εννοεις τι να κανεις? απλα απολαυσε το. οσο αφορα τα gb δεν μπορεις να τα αυξησεις δλδ να προσθεσεις χωρο στη συσκευη αλλα μπορεις να χρησιμοποιησεις το icloud για φωτο & βιντεο που σου δινει 5 gb και που αν θες αγοραζεις εξτρα χωρο.

 11. ρε παιδια μια ερωτηση μπορειτε να μου πειτε τι να παρω iphone se η samsung galaxy a5 2017 .Προτεινετε μου σας παρακαλω

  1. Αν δεν σε απασχολει το μεγεθος,τοτε παρε το se..Ανωτερος επεξεργαστης,καρτα γραφικων,καμερα κτλ κτλ.στο θεμα αυτονομιας,λογικα το Α5 θα ειναι αρκετα καλυτερο

   1. μου φαινεται οτι το α5 εχει καλυτερα χαρακτηριστικα με περισσοτερους πυρηνες

    1. Σου φαίνεται..

    2. τα iphone μπορει να εχουν ''λιγοτερα'' χαρακτηριστικα αλλα δε κολλανε.. εχω το se και δε κολλαει καθολου.

    3. Οι πυρήνες δεν είναι μονάδα μέτρησης απόδοσης ενός επεξεργαστή. Ένας επεξεργαστής 2 πυρήνων μπορεί να είναι καλύτερος από έναν 8 πύρηνο γιατί ο κάθε πυρήνας του είναι πολύ ανώτερος από αυτόν του 8 πυρηνου. Στα iPhone SE, ο κάθε πυρήνας είναι πάνω από 2 φορές καλύτερος από τον καλύτερο πυρήνα του ανταγωνισμού και πάνω από 4 φορές καλύτερος από αυτόν του Α5.

  2. Το μόνο πρόβλημα είναι η μικρή οθόνη , που για εμένα δεν είναι καν πρόβλημα. Το SE με κλειστά μάτια αν δεν σε ενοχλεί το μέγεθος

   1. μου φαινεται οτι το α5 εχει καλυτερα χαρακτηριστικα με περισσοτερους πυρηνες

    1. δεν σου φαίνεται, έχει. Αλλά μην συγκρίνεις το Α5 με το SE. Το iphone έχει διπλάσια ισχύ (τσέκαρε μερικά benchmarks πχ ANTUTU), καλύτερη κατασκευή κτλ. Ανήκει στα "ακριβά" κινητά. το "μεγάλο" SE δηλαδή το 6S συγκρίνεται με το Samsung S6 και S7. Απλά το Α5 είναι διπλάσιο σε μέγεθος και ανεβαίνει η τιμή του. αν ήταν 4 ίντσες θα κόστιζε 130 ευρώ

 12. Θα ήθελα να αγοράσω το iPhone se σε Gold. Το 5s με το SE έχει καμία διαφορά στο χρώμα gold;; γιατί απο φωτογραφίες το μόνο που παρατηρώ είναι οτι το SE είναι πιο κίτρινο απο το 5s ή κάνω λάθος; (Ίσως λίγο χαζή ερώτηση ????????)

  1. Δεν έχει απολύτως καμία εξωτερική διαφορά

 13. Με ενδιαφέρει το I phone 7 ποια η διαφορά με το I phone 6?Θελω κάποιος να μου πει που τα έχει χρησιμοποιήσει και τα δυο!

  1. Παρε καλυτερα το iphone 7

   Και εγω παω απο iphone se να παρω σε κανα 6 μηνο το iphone 7 plus

   Χαρακτηριστικα iphone 6 plus

   Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

   Βασικά Χαρακτηριστικά

   Τύπος Κινητού SmartPhone
   SIM Single
   Λειτουργικό Σύστημα iOS
   Έτος Κυκλοφορίας 2014
   Επεξεργαστής & Μνήμη

   Ισχύς Βασικού Επεξεργαστή 1,38 GHz
   Πυρήνες Επεξεργαστή 2
   RAM 1 GB
   Μνήμη 16 GB
   Card Slot Όχι
   Οθόνη

   Μέγεθος 5,5 "
   Ανάλυση 1920 x 1080 pixels
   Τύπος Retina HD display, ED-backlit widescreen Multi‑Touch display with IPS technology
   Χειρισμός Οθόνη αφής (Touch screen)
   Βασική Κάμερα

   Ανάλυση Βασικής Κάμερας 8 MP
   Flash Ναι
   Selfie Κάμερα

   Ανάλυση Selfie Κάμερας 1,2 MP
   Δίκτυο & Συνδεσιμότητα

   Δίκτυο Σύνδεσης 4G
   Σύνδεσιμότητα NFC, Lightning, Wi-Fi, 3.5mm Jack, Bluetooth
   Δείκτης SAR (Head) 0,99 W/kg
   Μπαταρία

   Χωρητικότητα 2915 mAh
   Αποσπώμενη Όχι
   Γρήγορη Φόρτιση Όχι
   Ασύρματη Φόρτιση Όχι
   Διάρκεια Αναμονής 384 hrs
   Διάρκεια Ομιλίας 24 hrs
   Ειδικά Χαρακτηριστικά

   Προστασία -
   Αισθητήρες Accelerometer, Proximity, Βαρόμετρο, Γυροσκόπιο, Πυξίδα, Light Sensor
   Δακτυλικό Αποτύπωμα Ναι
   Μέγεθος & Βάρος

   Διαστάσεις 158.1 x 77.8 x 7.1 mm
   Βάρος 172 gr

   Χαρακτηριστικα iphone 7

   Βασικά Χαρακτηριστικά

   Τύπος Κινητού SmartPhone
   SIM Single
   Λειτουργικό Σύστημα iOS
   Έτος Κυκλοφορίας 2016
   Επεξεργαστής & Μνήμη

   Ισχύς Βασικού Επεξεργαστή 2,37 GHz
   Πυρήνες Επεξεργαστή 4
   RAM 2 GB
   Μνήμη 32 GB
   Card Slot Όχι
   Οθόνη

   Μέγεθος 4,7 "
   Ανάλυση 1334 x 750 pixels
   Τύπος Retina HD display IPS Multi-Touch
   Χειρισμός Οθόνη αφής (Touch screen)
   Βασική Κάμερα

   Ανάλυση Βασικής Κάμερας 12 MP
   Ανάλυση Δεύτερης Βασικής Κάμερας -
   Flash Ναι
   Selfie Κάμερα

   Ανάλυση Selfie Κάμερας 7 MP
   Διπλή Selfie Κάμερα -
   Selfie Flash -
   Δίκτυο & Συνδεσιμότητα

   Δίκτυο Σύνδεσης 4G
   Σύνδεσιμότητα NFC, Lightning, Wi-Fi, Bluetooth
   Δείκτης SAR (Head) -
   Μπαταρία

   Χωρητικότητα 1960 mAh
   Αποσπώμενη Όχι
   Γρήγορη Φόρτιση Όχι
   Ασύρματη Φόρτιση Όχι
   Διάρκεια Αναμονής 240 hrs
   Διάρκεια Ομιλίας 14 hrs
   Ειδικά Χαρακτηριστικά

   Προστασία Water Resistant, Dust Resistant
   Πιστοποίηση Προστασίας IP67
   Αισθητήρες Accelerometer, Light Sensor, Proximity, Βαρόμετρο, Γυροσκόπιο, Πυξίδα
   Δακτυλικό Αποτύπωμα Ναι
   Μέγεθος & Βάρος

   Διαστάσεις 138.3 x 67.1 x 7.1 mm
   Βάρος 138 gr

   Κοιτα αν βλεπεις οπου. Πιο μεγαλους βαρθμους δηλδ αριθμους οπως ram κτλπ Ποσα GB κτλπ!

   Εκει. Θα διακρινης πιο ειναι καλυτερο!!

   1. ΧΙΛΙΑ ευχαριστω για τον χρονο σου!Θα περιμενω κι εγω κανα 6μηνο να παρω το 7,η το 7 plus,θα πεσει καθολου η τιμη εως τοτε?Θελω αρκετα μεγαλη μνημη για εφαρμογες και φωτογραφιες,γιατι αυτο που εχω τωρα(Iphone 5c) εχεi σχετικα μικρη μνημη!Μια χαρα κρατει το καημενο,αλλα θελω ενα πιο μεγαλυτερο οσο αφορα μνημη! :P :P :P Και παλι ευχαριστω! :)

    1. Κοιτα 1,99€ 50GB νομιζω 7€ τα παραπανω. Λογικα αν παρεις μαιο απο 541€ των σεμπτεμβριο ισως παει και 448€ Μπορει και 420€. Λιγο λογικα και ισως πεσουν εγω τελικς αλλαξα γνωμη σπο iphone. Θα παω σε samsung J3 2017 h J7. Η θα κανω υπομονη galaxy c9 pro Αν πεσει και η τιμη του εννωειται -250€ κατω και αν !

     Γιατι βαρεθηκα που δεν ξερω μουσικη πως παιρναμς ξαι. Δεν. Εχει κσι offline!

 14. Ειναι αδιάβροχο??

  1. Επίσημα δεν έχει κάποια πιστοποίηση. Στην πραγματικότητα έχει ένα μικρό βαθμό αδιαβροχοποίησης. Δηλαδή αν το πετάξεις σε νερό θα πάρει νερό, όμως αν σου πέσουν λίγες σταγόνες δε θα γίνει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς καμία εταιρεία δε σου δίνει πραγματική εγγύηση αν πάρει νερό, ακόμα και αν έχει πιστοποιημένη αδιαβροχοποίηση.

 15. Ειναι αδιάβροχο

  1. Δεν ειναι αδιαβροχο!

 16. pduke συμφωνώ,έτσι κι αλλιώς δεν είπα ότι η Apple υστερεί στο λογισμικό,είπα ότι υστερούν σε κάποια σημεία που τα android είναι ισχυρά,όπως και η Apple είναι δυνατή αλλού.Αυτό είπα εγώ.

 17. Παιδιά,μην ξεγελιέστε,η Apple σας πουλάει 300 ευρώ κινητό 4'' και θα υπάρχει για 4+ χρόνια στην αγορά.ΑΠΛΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!!!Η ΕΤΑΙΡΊΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ VFM EVER!και οθόνη ΜΟΝΟ 640*1136(!)Και δεν είμαι SAMSUNG FAN.Έχει κυκλοφορήσει και καλά κινητά,αλλά ιδίως το SE είναι για κλάματα.
  Δεν βρίσκω καθόλου κακό 1 κινητό να υποστηρίζεται για 4 χρόνια,απλώς μέχρι το 2022 τα 4'' κινητά θα είναι πολύ ξεπερασμένα και κατά την γνώμη μου πολύ ανεπιθύμητα.Εγώ παίρνω κινητό έως και 5.5''. Εάν είναι μεγαλύτερο και καλύτερο το αγοράζω και δοκιμάζω.Αν μου αρέσει παίρνω ξανά παντόφλα,αν όχι πάω σε κάτι μικρότερο με εξίσου καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

  1. Κάτσε γιατί με μπέρδεψες
   - Οι 4 ίντσες είναι θέμα γουστου. θέλω μικρό παίρνω μικρό, θέλω μεγάλο παίρνω μεγάλο, θέλω παντόφλα παίρνω παντόφλα.
   - Το ότι θα υπάρχει και θα αναβαθμίζεται για 4+ χρόνια το θεωρείς κακό?
   - Υπήρξες κάτοχος iphone ή ακόμα καλυτερα mac+iphone και κατέληξες ότι σε ξεγέλασαν? Εννοώ ο συμβουλετικός/προστατευτικός χαρακτήρας του μηνύματός σου πηγάζει από εμπειρία ? αν ναι μοιράσου την.

   1. Παραδέχομαι ότι η Apple είναι φοβερή εταιρία σε laptop,Η/Υ και tablets.ΟΜΩΣ στα κινητά είναι αρκετά πίσω,εκτός από το λογισμικό,τις επιδόσεις και την οθόνη.Επίσης,οι επιδόσεις του IPhone X(1000 euros)δεν ξεπερνούν στην πραγματικότητα τις επιδόσεις των Xiaomi Mi 6,Samsung galaxy S8/S8+,Note 8,LG V30 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΤΟ ULTIMATE Google Pixel 2/2XL!
    Υ.Γ. Η οθόνη του Sony Xperia XZ Premium είναι 4Κ και έχει 807 ppi density.ΤΕΛΟΣ,Ισάξιο του Apple IPhone X είναι και το HTC U11+ Παρακαλώ.

    1. ήμουν εκεί που είσαι (και σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι θα έρθεις εδώ που είμαι) αλλά κοίτα τι έγινε.
     Είμαι γκατζετάκιας. από το 11 μέχρι το 17 στις 5 android συσκευές που είχα, πέρασα 10άδες custom ROMS, άπειρες ώρες στα XDA forums και ένιωθα όμορφα που τα κάνω όλα αυτά. καμία από τις συσκευές ΠΟΤΕ δεν δούλεψε απροβλημάτιστα. την apple την κορόιδευα γιατί πουλάει ακριβά και δίνει 1GB μνήμη, ενώ εγώ είχα 3 με τα μισά χρήματα.
     Παράλληλα 15 χρόνια “πειράζω” τα windows
     To 16 έφτιαξα ένα τέρας Hackintosh και μου έδωσε ένας φίλος ένα iphone 5.
     ξαφνικά σταμάτησαν να με ενδιαφέρουν τα ΓΒ, τα hz. η RAM τα πάντα! Και σε PC και σε κινητό…!!
     Γιατί ? γιατί όλα δούλευαν απροβλημάτιστα και (για να μείνω στο θέμα μας) όλα συνεργάζονται άψογα! είχα 1 GB μνημη και περνούσα όμορφα…
     παλιό το 5 (2012 αλλά αξιοπρεπέστατο!) πήγα και πήρα ένα SE. είναι σφαίρα! δεν έχει νόημα πόσο σφαίρα είναι και αν “νικάει” το X Samsung ή το Ψ LG. είναι όσο γρήγορο μπορεί να είναι ένα κινητό στις λειτουργίες του.
     Η apple σχεδιάζει το λογισμικό για το δικό της hardware. δεν μπορείς να τη νικήσεις. τα 2 gb μνήμη τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Χτυπάει το τηλέφωνο και το απαντάω από το mac. κρατάω σημειώσεις στο iphone και τις διαβάζω στο mac. Θα μου πεις όλα αυτά μπορώ να τα κάνω και με pc και android.
     Ναι ! αλλά στην apple τα κάνεις “ανοίγοντας το κουτί” δεν εγκαθιστάς τίποτα. Ο χρόνος σου είναι χρήμα ;) και αν αλλάξεις iphone και mac απλά μπαίνουν όλα μόνα τους εκεί που ήταν.
     επίσης μέσα στην τιμή έχω: Garageband, iMovies, Pages, Numbers, Keynote και updates μόλις κυκλοφορήσουν, όχι 1 χρόνο μετά.

     Για το Χ
     Όταν κάποιος λέει “βάλε εδώ μια φωτογραφία από ένα laptop”, εννοεί βάλε ένα macbook. “μιας οθόνης”, εννοεί το apple monitor, “ενός κινητού” εννοεί ένα iphone….

     Τώρα αν θέλεις να αγοράσεις το τελευταίο μοντέλο (λέγε με Χ) της εταιρίας που έχει καταφέρει όλα τα παραπάνω…. ε θα σε …γραπώσει από παντού. (εδώ άλλοι δίνουν 60.00 ευρώ να πάρουν mercedes νομίζοντας ότι είναι "αυτοκινητάρες" γιατί η πόρτα κλείνει με χαμηλότονο γδουπο) τουλάχιστον το Χ είναι κινητάρα.Υπερεκτιμημένη, αλλά κινητάρα)
     Η ουσία είναι ότι αν πάρεις 2 μοντέλα πίσω, θα πάρεις ένα καταπληκτικό κινητό σε νορμάλ τιμή που θα στο αναβαθμίζει για 4-5 χρόνια.

     Η συμβουλή μου προς όλους είναι να ζήσουν το οικοσύστημα της Apple και μετά να την κρίνουν. εγώ είχα βιαστεί.

   2. pduke ο κόσμος πλέον δεν εκτιμά τα μικρά κινητά,πόσο μάλλον όταν είναι 4άρρων ιντσών.Όπως έγραψε και ο jophiel η οθόνη είναι μικρή για τα σημερινά δεδομένα.Παρόλ'αυτά,συμφωνώ στην παύλα 1 σου.

    1. Εντάξει, περί ορέξεως προφανώς :)

     αλλά επειδή η αισθητική με πονάει και τα “τρυφερά” μου χρόνια τα ξόδεψα μέσα στη κακομούτσουνη πλατφόρμα των windows XP….: (και αργότερα στο τετραγωνισμένο android με αυτό το άσχημο απρόσωπο ρομποτάκι για logo)

     Θεωρώ το 4s το ομορφότερο κινητό που βγήκε ποτέ και τα 5, 5s και SE το αμέσως καλύτερο. τα iphone 6 και μετά έχασαν σχεδιαστικά αυτό το κάτι που είχαν τα προηγούμενα.
     Θεωρώ ότι αν έχεις ταμπλετ δεν χρειάζεσαι μεγάλο κινητό.
     Θεωρώ τα ios και macOS λογισμικά φτιαγμένα από ανθρώπους υψηλότερης αισθητικής που σπατάλησαν πολλές περισσότερες ώρες να σχεδιάσουν την κάθε λεπτομέρεια από αυτούς της Google. για την ακρίβεια θεωρώ ότι σε αυτόν τον τομέα η Google είναι η microsoft των 90s. πουλάει δυνατά, αλλά φτωχά σχεδιασμένα προϊόντα που είναι καταδικασμένα να κάνουν τη βρωμοδουλεια. να βολεύουν δηλαδή κουτσά στραβά όλες τις συσκευές και όλους τους ανθρώπους.
     Θεωρώ ότι δουλεύοντας σε macOS, ζω (είμαι 10 ώρες τη μέρα εκεί μέσα) σε ένα πολύ πιο όμορφο σπίτι. Για την ακρίβεια δεν μπορώ να μπω πια στα windows παρά μόνο για gaming.

     όλα αυτά φιλικά και υποκειμενικότατα!! (αν και το macOS πιστεύω ότι είναι αντικειμενικά υπέροχο :P, αλλά για άλλο τοπικ )

    2. Συγνώμη George, αλλα μην προχωράς σε αυθαίρετες γενικεύσεις. Εγω πηρα P9Lite πριν 8μηνες, εξαιρετικό τηλέφωνο, 5.2" αλλα τελικα σε με βολεύει το μέγεθός του. Κ επειδη πηρα macbook προσφατα κ εχω παθει πλακα με το ποσο τελειο λογισμικό εχει κ ολα οσα συνθέτουν την αξιοπιστία της εταιρείας, τώρα σκέφτομαι πολύ σοβαρά να παρω iPhone και συγκεκριμένα το SE 32G. Γιατι θελω τηλέφωνο που να το δουλεύω με ενα χερι, να το βαζω σε καθε τσεπη κ να συνδέεται αμεσα με τον υπολογιστή μου. Ο Steve ειχε δίκιο. Το μέγεθος, μετράει. Κ τελος, οπως κ ο duke, πλεον λ στο γραφείο δουλεύω με το macbook.

    3. δεχομαι το οτι ειναι πιο λιγος κοσμος που τα εκτιμα και οχι οτι δν τα εκτιμαν.. δουλεύω σε εταιρια κατασκευαστικη και ολοι οι ''μεγαλοι'' εχουνε μικρο κινιτο μαξιμουν 4,5.. και οταν ειναι να αλλαξουν δν γουσταρουν γιατι ειναι 5,5 κ βαλε τωρα.. οποτε για επαγγελματια ειναι μη λειτουργικο οπως και για μενα εχω το SE και το πηρα μονο και μονο γιατι ηταν 4'' δν ήθελα ταμπλετοκινητο 5,5-6+ γιατι θελω ΚΙΝΗΤΟ.. εαν ειναι να χω 5,5-6,0 για φεισμπουκ ινσταγραμ κλπ εχω και το πισι.. θελω ενα μικρο γρηγορο αξιοπηστο να κανει την δουλεια του και τελος.. απλα δν μπορει ν λες οτι ειναι μικρη για τα σημερινα δεδομενα ..πια ειναι τα δεδομενα η ερευνα π εκανες στο κεφαλι σου μονος σου και κατελεξες οτι ειναι αλλα τα δεδομενα? (χωρις παρεξηγηση φιλε μου ) ... ειναι λαθος να συγκρινεις το ''μεγεθος το κινιτου για μενα '' γιατι το μεγεθος για να το πηρε ο αλλος σημαινει οτι αυτο το βόλεψε-χρειαζετε οποτε ειναι σαν να του λες οχι φιλε μου στην δουλεια σου στην ζωη σου δεν χρειαζεσαι αυτο το ''πραμα-υπηρεσια'' και για λιγο πιο προσωπικο καθε μερα σε εργοραξιο με σχεδια στα χερια και φακελους και σκαρφάλομα απο δω και κει δν νομιζω να με βολευε στην κολοτσεπη κινητο 5.5-6.. οποτε οχι φιλε μου δεν ειναι μικρο για τα δεδομενα τα σημερινα :)

   3. Δεν είπα ότι δε φτιάχνει καλούς υπολογιστές,είναι ίσως το καλύτερο κινητό σε 4''(καθώς πλέον δεν υπάρχουν και πολλά!),αλλά μπορείς να βρεις και καλύτερα σε αυτά τα λεφτά με μεγαλύτερο μέγεθος.

    1. δεχομαι το οτι ειναι πιο λιγος κοσμος που τα εκτιμα και οχι οτι δν τα εκτιμαν.. δουλεύω σε εταιρια κατασκευαστικη και ολοι οι ''μεγαλοι'' εχουνε μικρο κινιτο μαξιμουν 4,5.. και οταν ειναι να αλλαξουν δν γουσταρουν γιατι ειναι 5,5 κ βαλε τωρα.. οποτε για επαγγελματια ειναι μη λειτουργικο οπως και για μενα εχω το SE και το πηρα μονο και μονο γιατι ηταν 4'' δν ήθελα ταμπλετοκινητο 5,5-6+ γιατι θελω ΚΙΝΗΤΟ.. εαν ειναι να χω 5,5-6,0 για φεισμπουκ ινσταγραμ κλπ εχω και το πισι.. θελω ενα μικρο γρηγορο αξιοπηστο να κανει την δουλεια του και τελος.. απλα δν μπορει ν λες οτι ειναι μικρη για τα σημερινα δεδομενα ..πια ειναι τα δεδομενα η ερευνα π εκανες στο κεφαλι σου μονος σου και κατελεξες οτι ειναι αλλα τα δεδομενα? (χωρις παρεξηγηση φιλε μου ) ... ειναι λαθος να συγκρινεις το ''μεγεθος το κινιτου για μενα '' γιατι το μεγεθος για να το πηρε ο αλλος σημαινει οτι αυτο το βόλεψε-χρειαζετε οποτε ειναι σαν να του λες οχι φιλε μου στην δουλεια σου στην ζωη σου δεν χρειαζεσαι αυτο το ''πραμα-υπηρεσια'' και για λιγο πιο προσωπικο καθε μερα σε εργοραξιο με σχεδια στα χερια και φακελους και σκαρφάλομα απο δω και κει δν νομιζω να με βολευε στην κολοτσεπη κινητο 5.5-6.. οποτε οχι φιλε μου δεν ειναι μικρο για τα δεδομενα τα σημερινα :)

 18. γνωρίζει κανεις να μου πει,αν κάνω ενημέρωση λογισμικού να βαρινει το κινητό σε απόδοση;

  1. Είναι μια χαρά. Συνήθως αυτό συμβαίνει στις τελευταίες αναβαθμίσεις, στην περίπτωση του SE μιλάμε για την αναβάθμιση το 2020. Όλες οι ενδιάμεσες είναι εντάξει. Αυτό έχει δείξει η ιστορία της Apple μέχρι σήμερα.

 19. Υπάρχει πιθανότητα στο μπλακ φριδαυ να πέσει σημαντικά η τιμή του; πέρσυ είχα διαβάσει ότι είχε κατέβει στα 200 ευρώ θαρρώ.... και σε ποια καταστήματα; στις μεγάλες αλυσίδες ή και σε αυτά εδώ στο σκρουτζ; θα εμφανίσει άμεσα τη νέα τιμή εδώ περα;

 20. Παιδιά που μπορώ να βρω το se με 200€

  1. Πουθενα

 21. Έχει καλή κάμερα το se? Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες (όχι μόνο selfie αλλά και τοπία κτλ) και θα ήθελα η συσκευή μου να βγάζει αρκετά καθαρές και με πλήρη αποτύπωση χρωμάτων φωτογραφίες. Σκεφτόμουν να πάω στα iPhone μιας και διαπιστώνω συχνά ότι είναι πολύ ανώτερα απ τα android.. τι έχετε να μου πείτε-συμβουλεψετε γενικά?

  1. Η πίσω κάμερα είναι αυτή του 6s, όποτε θα την έλεγα παρά πολύ καλή. Η μπροστινή καλή.

 22. Μόλις παρατηρισα ότι δεν μπορώ να κάνω ζουμ στην φωτο, έχει να κάνει με την αναβάθμιση σε ιος 11

  1. Όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα κανείς κάτι λαθος

  2. Μια χαρά ζουμ κάνει. Πρώτη φορά διαβάζω τέτοιο πρόβλημα. Κάτι κανείς λάθος.

   1. κοιτα. Όταν ανοίγω τι φωτο για να βγάλω μια φοτογραφια άνοιγα με τα δυο δάχτυλα επάνω στην φωτο για να κάνει ζουμ, τώρα δεν το κάνει, μιπως άλλαξε ο τρόπος πως να κανεις ζουμ στην φωτο ;

    1. Εμένα το κάνει. Δεν άλλαξε τίποτα.

 23. ειμαι συνεχης χρηστης android..θελω να παρω iphone για 1η φορα να δω τη διαφορα,ειμαι αναμεσα σε iphone Se και iphone 6,οσους ρωτησα μου ειπαν να φυγω μακρια απο το 6 γιατι στην διαρκεια βγαζει προβληματα μ'αυτα και μ'αυτα αποφασισα να παρω το se,να παρω το 16 η το 32? (μπορει να φανει χαζη αυτη η ερωτηση αλλα δεν ξερω τιποτα απο iphone,αμα παρω το se το 16 gb δεν μπορω να βαλω καρτα μνημης ετσι ωστε να ειμαι ανετος με εφαρμογες κτλ..

  1. Τα iphone δεν παίρνουν κάρτες μνήμης, γι αυτό παίρνεις ότι αγοράζεις εξαρχής από άποψη χωρητικότητας. Θεωρώ ότι το 16GB πιθανόν να μη σε καλύψει, εκτός κι αν η χρήση που του κάνεις είναι πάρα πολύ χαλαρή (λίγες φωτογραφίες, βίντεο κτλ). Η διαφορά μεταξύ των 2 μοντέλων δεν είναι και απαγορευτική, οπότε θα σου συνιστούσα να πάς στα 32GB για να έχεις αξιοπρεπή χωρητικότητα. Ο λόγος που δεν παίρνουν κάρτα μνήμης είναι για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης, αφού η ταχύτητα της εσωτερικής μνήμης είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτή της καλύτερης κάρτας μνήμης και αυτό σίγουρα επηρρεάζει την εμπειρία χρήσης.

   Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή φίλε μου. Χαζό είναι να αγοράζεις τυφλά χωρίς να ενημερώνεσαι και αυτό το λάθος δεν το έκανες. Να σαι καλά.

 24. Ρε παιδια το iphose se εχει touch id

  1. nai :)

  2. Ναι, αλλά είναι το 1ης γενιάς, δηλαδή αυτό που είχε το 5s και όχι του 6s. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι είναι ελάχιστα πιο αργό από το 6s. Η διαφορά είμαι κάτω από μισό δευτερόλεπτο. Στο λέω γιατί έχω και το 6s και το se.

 25. Καλησπερα θέλω να κάνω αγορά iphone είναι αξιόπιστο το sktoutz γιατί τα βρίσκω με πολύ μεγάλη διαφορά τιμής από κάποια γνωστά καταστήματα.Μηπως είναι μούφα η κινέζικα;

  1. Καλημέρα. Καταρχήν θα σου πρότεινα το μοντέλο με τα 32GB, γιατί έχει μικρή σχετικά διαφορά τιμής και τα 16 είναι λίγα έτσι κι αλλιώς, ειδικά αν σκεφτείς ότι ελεύθερα θα είναι γύρω στα 12GB.

   Επιπλέον, έχω το μοντέλο με τα 32GB και το 6S με τα 64GB και τα 2 τα έχω αγοράσει από το skroutz και είναι γνήσια. Οποιοδήποτε ηλ. κατάστημα προσπαθήσει να σου πουλήσει κινέζικο ή ημιτασιόν για γνήσιο, τότε παραβιάζει το νόμο και μπορείς να κινηθείς δικαστικά εναντίον του για εξαπάτιση, κάτι που δε συμφέρει το κατάστημα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι κανένα μαγαζι, που θέλει να συνεχίσει να είναι ανοικτό δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Η διαφορά τιμής προκύπτει γιατί πολλά καταστήματα εισάγουν απευθείας από το εξωτερικό χωρίς να παρεμβάλεται ο έλληνας αντιπρόσωπος. Άρα γλυτώνουν το κέρδος του και μπορούν να πουλάνε φθηνότερα. Κατά τα άλλα δε διαφέρουν σε τίποτα και η εγγύηση του κινητού ισχύει κανονικά. Αγόρασε άφοβα.

 26. Iphone se 32 ή honor 8? Είμαι σε δίλημμα

  1. Εδώ υπάρχουν αρκετά διλληματα: iOS ή Android, ασφάλεια και ευκολία χρήσης ή ιοί και εκτενέστερη παραμετροποίηση, φορητότητα ή μεγάλη οθόνη, υποστήριξη με αναβαθμίσεις ή όχι. Αν στα περισσότερα απαντάς το πρώτο, τότε πάρε το SE αν όχι κοίταξε το Honor. Να ξέρεις, τέλος, ότι κολλήματα δε θα δεις ποτέ σε iPhone, για το Android δε μπορώ να πω το ίδιο. Όσο δυνατό κι αν είναι το κινητό, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσει να κολλάει. Επιπλέον, η ποιότητα των εφαρμογών σε iOS είναι ανώτερη του Android. Συνοπτικά θα έλεγα ότι αν δε σε πειράζει το μικρό μέγεθος, τότε το SE είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερη επιλογή.

   1. jophiel, όλα για τα android τα περιγράφεις πολύ τραγικά,δεν νομίζεις?Επίσης αρκετά από αυτά δεν ισχύουν πια,ιδίως το πρώτο και το δεύτερο.
    +Το χάλι του Android με τα κολλήματα, τις εφαρμογές να ανοίγουν όποτε θέλουν στο παρασκήνιο, τη μπαταρία να τελειώνει χωρίς λόγο, το κακόβουλο λογισμικό (ιοί, spyware, malware) και την κακή ποιότητα πολλών εφαρμογών του playstore.Τι?Που τα σκαρφίστηκε πάλι όλα αυτά?
    ΔΙΑΦΩΝΩ!Είναι παραπλανητικά και ίσως διαφημιστικά!

    *Δε διαφωνώ στο ότι είναι προσωπική επιλογή.

    1. Δε διαφωνείς ότι είναι προσωπική επιλογή, άρα και προσωπική άποψη, όμως βαπτίζεις "διαφήμιση" και παραπλάνηση ό,τι διαφωνεί μαζί σου.

     Με λυπεί το γεγονός ότι διαφωνείς μαζί μου χωρίς να έχεις ψάξει αν ισχύει κάτι από αυτά που γράφω.

     Το ότι υπάρχουν ιοί στο Android και μάλιστα και στο επίσημο store το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Υπάρχουν χιλιάδες sites που τους αναλύουν και αρκετά antivirus (επίσημων κατασκευαστών) που το επιβεβαιώνουν. Μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ θα σε πείσει. Το αν έχει κολλήσει το δικό σου Android ιό ή όχι είναι αδιάφορο. Μπορεί να είναι θέμα τύχης ή συγκυρίας. Εδώ είναι ένα άρθρο πολύ πρόσφατο, από επίσημο site που σου δίνει συμβουλές πως να βγάλεις τον ιό:

     https://www.techadvisor.co.uk/how-to/google-android/remove-android-virus-3633110/

     δεν ξέρω τί εννοείς όταν γράφεις ότι "δεν ισχύει πια". Το άρθρο που παραθέτω γράφτηκε 18 Ιανουαρίου 2018.

     Το αν ανοίγουν οι εφαρμογές στο παρασκήνιο είναι εύκολο να το δεις. Κατέβασε ένα RAM manager και δες τί ανοίγει. Διάλεξε στη συνέχεια να κλείσεις κάποια από αυτά που σου τρώνε RAM και θα δεις ότι ανοίγουν μόνα τους πάλι μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Να μην αναφέρω και το γεγονός ότι χρειάζονται την ίδια (αν όχι περισσότερη) RAM με αυτή που χρειάζονται τα Windows 10, που είναι ένα πλήρες λειτουργικό. Βλέπεις Android με 6 και 8 GB και τα iphone απλά πετάνε με 2GB. Η κακή διαχείριση μνήμης ήταν και είναι πρόβλημα του Android. Να υποθέσω ότι και αυτό το πρόσφατο άρθρο φτιάχτηκε χωρίς λόγο, αφού τα Android ΔΕΝ κολλάνε:

     http://www.blogtechtips.com/2017/06/02/fix-ram-problemslag-on-your-slow-and-lagging-android-device/

     Οι πηγές που παραθέτω είναι μία πολύ μικρή γεύση. Στο internet βρίσκεις χιλιάδες τέτοιες.

     Πρέπει να δεις τις εφαρμογές του Appstore για να καταλάβεις τί εννοώ. Προφανώς και δεν έχεις γνώση σε αυτό. Στο Appstore δε γίνεται μόνο έλεγχος για το αν μια εφαρμογή είναι ιός ή όχι ΠΡΙΝ ανέβει στο store, αλλά ελεγχεται και η ποιότητά της. Δεν υπάρχουν malware και spyware και η σχεδιαστική φιλοσοφία των εφαρμογών είναι κοινή, ώστε να συμβαδίζει με εκείνη του λειτουργικού.

     Να γράψω, τέλος, ότι έχω εμπειρία με Android (Xiaomi 4x με την 7.1.2 έκδοση) και ξέρω τί γράφω. Εσύ φίλε μου δε φαίνεται να έχεις αντίστοιχη εμπειρία με κάποιο iphone, αλλιώς δε θα σου έκανε εντύπωση αυτό που γράφω για την ποιότητα των εφαρμογών.

     Τέλοσπάντων, εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανένα λειτουργικό. Όλα κάνουν λίγο πολύ τη δουλειά τους, αρκεί κάθε φορά ο καταναλωτής να ξέρει τί αγοράζει και τί περιμένει. Θετικά και αρνητικά υπάρχουν παντού. Η Apple πχ δεν έχει την παραμετροποίηση του Android. Εμένα δε με πειράζει, αλλά σε άλλον μπορεί να φανεί μειονέκτημα. Επίσης το μενού είναι πολύ απλό και το βαριέσαι αν είσαι τύπος που του αρέσει να πειραματίζεται με τα κινητά, αλλά όλα τρέχουν με απίστευτη σταθερότητα και ακρίβεια. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι.

   2. στο ίντερνετ λέει viruses in android are very rare,but they exist.Έχω δοκιμάσει ram management και δεν υπήρξε πρόβλημα.Τέλος την τελευταία σου πρόταση με την απλότητα,είμαι τύπος που πειραματίζεται και δοκιμάζει.Το Android της Google σκίζει και κάνει καλή διαχείριση μνήμης και μπαταρίας.
    Τα σοβαρά cleaners καλύπτουν μια χαρά το ram management,π.χ.master cleaner.Το xiaomi redmi 4x δεν είναι τίποτα,έχεις δοκιμάσει ποτέ google pixel 2 xl;Δες βίντεο σύγκρισης ταχύτητας apple iphone x vs google pixel 2 xl το δεύτερο είναι λίγο πιο γρήγορο,αλλά πιο γρήγορο αναμφισβήτητα και δεν έχω συναντήσει ποτέ malware κ.λπ. σε android οποιασδήποτε έκδοσης.Η εποχή που η Apple ήταν #1(έως το 2015) ΈΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

    1. Το παράδειγμα ήταν για τα viruses. Κάνε το ίδιο για malware και spyware και θα δεις ότι συνολικά είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο λειτουργικό και οφείλεται στη προχειρότητα της Google. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός μου, όπως εννόησες στο προηγούμενο post σου. Να ξανά αναφέρω ότι σε iPhone δεν υπάρχει κανένας ιός, malware ή spyware.

     Τί εννοείς όταν γράφεις ότι «δεν υπήρξε πρόβλημα»; Ότι οι εφαρμογές που έκλεισες έμειναν κλειστές; Αν ναι συγχαρητήρια που είσαι ο μοναδικός στον κόσμο που το Android κινητό σου το κάνει αυτό. Στους υπόλοιπους χρειάζεται δικαιώματα superuser (κοινώς root, που στους περισσότερους κατασκευαστές ακυρώνει την εγγύηση) και πάλι οι εφαρμογές επιμένουν να ανοίγουν, απλά το προγραμμα επιμένει να τις κλείνει. Αυτό έχει, τελικά, αρνητική επίπτωση στην μπαταρία. Το ξέρω από πρώτο χέρι... Ακόμα και σε επίσημα sites το παραδέχονται, αλλά γράφουν ότι αυτό δεν είναι κακό... Είναι αυτό που λέμε «ο κόσμος το χει τούμπανο...»

     Αν είσαι τέτοιος τύπος τότε καλώς πήρες Android. Εγώ θέλω να κάνω ξέγνοιαστα τη δουλειά μου, σταθερά και χωρίς πειραματισμούς, όποτε καλώς πήρα iPhone. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, απλά ανήκουμε σε διαφορετική καταναλωτική ομάδα.

     Μπράβο που το δικό σου Android κάνει αυτό που δεν κάνουν τα υπόλοιπα Android. Το θέμα είναι το τί προσπάθεια να πετύχεις όταν έρχεσαι και τα γράφεις αυτά σε θέμα της Apple...

   3. jophiel βλέπε apple iphone x 64 gb κριτική του TestMobile.Αυτός προσπαθεί πραγματικά να βοηθήσει άλλους χρήστες,και όχι να παραπλανήσει και να τους επιβάλλει με ευγενικό τρόπο να αγοράσουν iPhone,λόγω του χαρίσματος του στον γραπτό λόγο.

    1. Με τον @testmobile έχετε το ίδιο ακριβώς τρόπο σκέψης: γράφεις αυτό που νομίζεις (αυτό που θέλεις να ισχύει), χωρίς να εξετάζεις αν είναι σωστό ή όχι. Υποστηρίζεις ένα λειτουργικό, ποστάροντας σε θέματα που αφορούν αντίπαλο λειτουργικό, παραβλέποντας ότι κάποιοι μπορεί να ξέρουν περισσότερα από σένα. Όταν βρίσκεις τέτοιους, μη μπορώντας να τους κοροϊδέψεις, τους συκοφαντείς. Κλασσικό σύστημα...

     Το να μη σου αρέσει το iOS είναι σεβαστό. Το να έρχεσαι και να διαφημίζεις το Android σε θέματα που αφορούν iOS και μετά να μιλάς και για "διαφημιστές"... Αυτό το λέω θράσος φίλε μου.

     Τώρα κατάλαβα πολλά φίλε μου για το ποιος είσαι... Πίστεψέ με: δεν ξεγελάς κανέναν. Δεν είναι το "χάρισμα στον γραπτό λόγο", είναι αυτά που γράφεις. Το κατά πόσο στέκουν ή όχι. Ο κόσμος έπαψε να τρώει κουτόχορτο εδώ και πολλά χρόνια φίλε μου...

     Όταν θέλεις να κοροϊδέψεις, τότε φτιάχνεις συνέχεια καινούριους λογαριασμούς και δεν κρατάς τον ίδιο για χρόνια.

   4. 1.Είπα ΊΣΩΣ διαφημιστικά
    2.Δεν σε συκοφαντώ
    3.Μιλούσα για το δικό σου χάρισμα στον γραπτό λόγο

     1. Καλύτερα να είσαι σίγουρος πριν εκφράσεις τέτοιες κατηγορίες. Είμαι ένας απλός χρήστης του skroutz.gr και δεν έχω καμία σχέση με Apple ή με οποιαδήποτε διαφημιστική εταιρεία.

     2. Όταν γράφεις κάτι ανυπόστατο και χωρίς να το στοιχειοθετείς λέγεται "συκοφαντία". Δέχομαι όμως ότι μπορεί να έγινε άθελά σου. Δε κρατάω κακία σε κανένα έτσι κι αλλιώς. Το ότι διαφωνώ με κάποιον δε σημαίνει ότι είναι εχθρός μου. Έχουμε δημοκρατία και η πολυφωνία ενθαρρύνεται έτσι κι αλλιώς.

     3. Ευχαριστώ, αλλά δεν είναι θέμα χαρίσματος. Ό,τι γράφω το έχω ψάξει προηγουμένως. Δε λέω ότι είμαι αλάνθαστος, για την ακρίβεια πολλά πράγματα τα έχω μάθει από λάθη του παρελθόντος. Σίγουρα όμως δε γράφω πράγματα πριν το ψάξω πρώτα και σίγουρα δεν προσπαθώ να διαφημίσω ή να παραπλανίσω κανέναν. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν ο καθένας μας έκανε το ίδιο και παράλληλα ήταν αρκετά ανοιχτόμυαλος ώστε να μαθαίνει από τα λάθη του.

     Τέλος, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα κινητό ή εταιρεία. Όλα κάνουν τη δουλειά τους με τον τρόπο τους και δεν υπάρχει "κακή" ή "καλή" εταιρεία. Η μία σου προσφέρει, φαινομενικά, δωρεάν προϊόν και εισπράττει από την πώληση των προσωπικών σου δεδομένων (Google, Facebook κ.α.) και άλλη σου ζητάει χρήματα επιπλέον γιατί ΔΕΝ πουλάει προσωπικά σου δεδομένα και θέλει να βγάλει έσοδα. Είναι θέμα επιλογής. Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο και χωρίς καμία σκέψη.

   5. Κοίτα,jophiel,αφού έχουμε δημοκρατία,τότε σε παρακαλώ μην αναιρείς απόψεις που διαφωνούν μαζί σου,έτσι κι αλλιώς,εσύ ο ίδιος είπες ότι είναι προσωπική επιλογή,άρα και προσωπική άποψη.

    1. Εκεί κάνεις λάθος φίλε μου. Άλλο να ανοίγεις διαλογική συζήτηση, με λογική επιχειρηματολογία και άλλο να γράφεις ότι σου κατέβει και να προσβάλεις όποιον διαφωνεί μαζί σου και χωρίς σωστά ή καθόλου επιχειρήματα. Το πρώτο λέγεται "δημοκρατία" το δεύτερο είναι το αντίθετο. Έχω δικαίωμα να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά χωρίς να σε προσβάλω χρησιμοποιώντας επιχειρηματολογία. Μην ξεχνάς ότι εσύ έρχεσαι και παραθέτει την φιλικά προσκείμενη άποψή περί Android, σε θέμα Apple. Είναι λογικό να διαφωνήσω μαζί σου και πρέπει να είσαι διατεθειμένος να υποστηρίξεις την άποψή σου. Αν δεν έχεις διάθεση να διαφωνήσεις με κανένα, τότε πήγαινε σε κάποιο κινητό Android και γράψε πόσο καταπληκτικά είναι. Εκεί δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς μαζί σου. Εκεί υπάρχει "σωστή Δημοκρατία" και όλοι συμφωνούν.

     Επιπλέον, εσύ δεν παραθέτεις απόψεις, άλλη τη γνώμη σου. Η λέξη άποψη περιλαμβάνει μια γνώμη που μπορείς να στηρίξεις, που έχεις γνώση γι αυτήν. Η γνώμη μπορεί να προέρχεται από διαίσθηση και προφανώς να είναι λάθος. Εσύ παραθέτεις γνώμη, όχι άποψη.

     Σου ξεκαθαρίζω, για άλλη μια φορά, ότι η διάθεσή μου είναι να συζητήσω και όχι να τσακωθώ ή να προσβάλω κανένα. Ο στόχος μου είναι να καταλάβεί (όποιος θέλει να το κάνει) ότι δεν υπάρχει "καλός" και "κακός" στις εταιρείες ή τα λειτουργικά. Όλα έχουν θετικά και αρνητικά. Πριν από λίγα χρόνια ήμουν στη θέση σου και αγοράζοντας το πρώτο μου iphone πριν από περίπου 2 χρόνια διαπίστωσα ότι έκανα μεγάλο λάθος. Όλα κάνουν τη δουλειά σου και όλα είναι πολύ καλά, αρκεί να ξέρεις τί διαλέγεις κάθε φορά. Οι περισσότεροι που γράφουν κατά της Apple δεν είχαν ποτέ τους iphone σαν κύρια συσκευή, αλλά έχουν άποψη για το πόσο "χάλια" και το πόσο "πεταμένα λεφτά" είναι. Εικεί αναρωτιέσαι, τελικά, ποιος είναι το μεγαλύτερο θύμα του marketing; αυτός που αγοράζει Apple τυφλά ή αυτός που τη μισεί για κάποιο ανεξήγητο ή ανυπόστατο λόγο;

     Από τα χέρια μου, σαν κύριες συσκευές, έχουν περάσει (τα τελευταία 4 χρόνια) windows phones, Android, Blackberry και Apple. Όλα ήταν πολύ καλά και είχαν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Στην Apple κατέληξα σήμερα. Αν αύριο βγει κάτι καλύτερο αλλάζω έυκολα.

     Το θέμα είναι ότι εδώ ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους άλλους χρήστες με τις εμπειρίες πάνω στις συσκευές ή το λειτουργικό.

 27. Παιδιά να πάρω με 16gb ή 32gb? Γεμίζει εύκολα το κινητο;

  1. Το 32 χωρίς δεύτερη σκέψη. Καταρχήν στα 16 παίρνεις ελεύθερο χώρο γύρω στα 12GB (στα 32GB σου μένουν 26GB περίπου), αν θελησεις να βάλεις κάποιες απλές εφαρμογές, να κάνεις κλήσεις κτλ και να αποθηκεύσεις λίγες φωτογραφίες, τότε είναι αρκετά τα 16. Αν θέλεις να εγκαταστήσεις παιχνίδια με καλά γραφικά (κάποια από αυτά φτάνουν και τα 3,5GB), να τραβήξεις βίντεος υψηλής ανάλυσης ή να βλέπεις ταινίες/σειρές από το κινητό, τότε τα 16 είναι πολύ λίγα και τα 32 είναι επαρκή. Επιπλέον, έχουν μικρή διαφορά τιμής αν σκεφτείς ότι μιλάμε για διπλάσια χωρητικότητα. Προσωπικά θα σου σύστηνα να μην το τσιγκουνευτείς και να πας στα 32GB. H Apple έχει αντικαταστήσει όλα τα μοντέλα των16GB με 32. Κάτι ξέρει...

   Είναι κρίμα να έχεις ένα τόσο δυνατό κινητό και να μην έχεις το χώρο να εγκαταστήσεις εφαρμογές που θέλεις για να το χαρείς. Να ξέρεις ότι κανένας αποθηκευτικός χώρος τύπου cloud (πχ dropbox, icloud ή Google drive) δεν αντικαθιστά το φυσικό χώρο αποθήκευσης.

   1. Ευχαριστώ πολύ το 32 θα παρω μάλλον ! Είσαι χρήστης iPhone? για να σε ρωτήσω κάτι όσον αφορά γαιυτα γιατί 1η φορά θα πάω στα iPhone κ λίγο φοβάμαι?

    1. Έχω 2. Το Se και το 6s. Ρωτά με ότι θέλεις.

   2. Αρχικά έχω κινητό 5.2 ιντσών ....αν πάρω το se θα μπορέσω να "αντεξω" την 4 ιντσών οθονη;....ή να πάρω το 6 γνωρίζοντας πάντα ότι τα χαρακτηριστικά του είναι χειρότερα από το se.?? Λένε πολλοί ότι δεν υπάρχει ελευθερία στα iPhone...ενα σχόλιο για Αυτό..;; *6s δεν το σηκώνει η τσέπη μου

    1. Όλα όσα με ρωτάς είναι προσωπικές προτιμήσεις. Εγώ είχα και κινητά με 5 ίντσες και η μετάβαση στις 4.7 (6S) και στις 4 (SE) δε με πείραξε. Για την ακρίβεια θεωρώ παντόφλα το 6s πλέον. Το 6 έχει αρκετά χειρότερο επεξεργαστή από το SE. ΑΠό την άλλη το software και οι εφαρμογές είναι βελτιστοποιημένες σε κάθε μοντέλο iphone και δεν κολλάνε. Οι αναβαθμίσεις όμως του λειτουργικού γίνονται για 4 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής του κάθε μοντέλου και το 6 έχει ήδη κάποια χρονάκια στην αγορά, ενώ το SE θα υποστηρίζεται μέχρι το 2020.
     Η ελευθερία δεν υπάρχει πουθενά. Στο android δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα στη Google και τα πουλάει για διαφημιστικούς σκοπούς, ενώ η Apple δεν τα πουλάει. Αυτό δεν είναι θεωρία συνομωσίας, είναι γεγονός. Από αυτό εισπράττει και δίνει "δωρεάν" το "ελεύθερο" Android... Στο ios μπορείς να κάνεις σχεδόν ότι κάνεις και σε ένα Android κινητό. Απλά κάποια πράγματα γίνονται με διαφορετικό τρόπο και κάποια άλλα δεν γίνονται. Αυτά που δεν γίνονται εμένα δε μου χρειάζονται. Πχ δε θα βρεις emulators ή δυνατότητα να κατεβάζεις torrents στο κινητό στο ios. Από την άλλη δε θα βρεις ούτε ένα ιό, malware ή spyware και το κινητό δεν κολλάει ποτέ, όλα τα παιχνίδια θα παίζουν με άριστα γραφικά και ομαλά και η ποιότητα των εφαρμογών είναι κορυφαία. Η συζητηση είναι μεγάλη, αλλά συνοπτικά θα έλεγα ότι δύσκολα θα σου λείψει κάτι από το Android. Δεν είναι τυχαίο που πολύ λίγοι ξαναγυρίζουν σε Android όταν πάνε σε ios, ενώ δεν ισχύει το αντίθετο...
     Υπήρξα χρήστης κινητών με ios, android, BB Os, symbian, windows phone και windows for mobile. Θεωρώ ότι το καλύτερο ήταν το BB Os (η εταιρεία δεν το υποστήριξε και "πέθανε" σαν λειτουργικό) και αμέσως μετά το ios με μεγάλη διαφορά από τα άλλα. Το χάλι του Android με τα κολλήματα, τις εφαρμογές να ανοίγουν όποτε θέλουν στο παρασκήνιο, τη μπαταρία να τελειώνει χωρίς λόγο, το κακόβουλο λογισμικό (ιοί, spyware, malware) και την κακή ποιότητα πολλών εφαρμογών του playstore, δεν μπορεσα να το αντέξω. Από εφαρμογές δε θα σου λείψει τίποτα στο ios. Όπως ξαναέγραψα όμως : είναι προσωπική επιλογή. Στο κάτω κάτω δε θα αγοράσεις κινητό για μια 20 ετία. Για λίγα χρόνια θα το έχεις. Αν δε σου αρέσει, τότε το πουλάς σε καλή τιμή (τα iphones έχουν υψηλή αξία μεταπώλησης και όχι άδικα...) και αγοράζεις κάτι άλλο.

   3. Σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές απαντήσεις!!!θα κάνω μάλλον την αλλαγή σε iPhone αφού πρώτα πουλήσω αυτό που έχω... Και μια τελευταία χαζοερωτηση:τραγουδια κατεβάζεις εύκολα δωρεαν; *+σε τι σειρά θα έβαζες τις κάμερες των se ,6,6s ; Ποια είναι καλύτερη δηλαδη;

    1. Να σαι καλά. Τραγούδια κατεβάζεις όσα θέλεις στον υπολογιστή και τα περνάς στο κινητό από το καλώδιο που περιλαμβάνεται στο κουτί του. Η διαδικασία είναι πανεύκολη, αλλά διαφορετική από τα αλλά κινητά.

     Οι πίσω κάμερες των 6s και se είναι ακριβώς οι ίδιες, του 6 είναι χειρότερη, αλλά πολύ καλή. Η μπροστινή ειναι καλύτερη στο 6s, μετά στο 6 και μετά στο se.

     Οι επιδόσεις είναι ίδιες στο 6s και στο se και με διαφορά ακολουθεί το 6. Όπως προείπα κανένα iPhone δεν κολλάει έτσι κι αλλιώς.

   4. Ok σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!

    1. Να σαι καλά.

   5. Ραδιόφωνο έχει? Γτ κάπου διαβασα ότι δεν έχει...αν όχι λύνεται μέσω κάποιας εφαρμογής Αυτό?

    1. Κανένα iPhone δεν είχε ποτέ ραδιόφωνο. Έχει πολλές εφαρμογές για ακρόαση μέσω data. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά δε γράφει ότι έχει ραδιόφωνο. Γιατί δε διαβάζεις τις κριτικές στη σελίδα του προϊόντος και να δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά πριν ξανά ρωτήσεις; Αυτό θα λύσει πολλές απορίες σου και θα γλυτώσεις χρόνο.

   6. Τα διάβασα απλώς για το Ραδιόφωνο μου φάνηκε παράξενο... για τις κάμερες π.χ. η ποιότητα της δεν μπορείς να καταλάβεις βλέποντας μόνο τα mega pixel γι'αυτό κ σε ρώτησα...κ σε ευχαριστώ για την απάντηση.απλως το να βλέπεις τα χαρακτηριστικά των iPhone δεν λέει κ πολύ γιατί αν δεν ξέρει πραγματικά καποιος βλέπει 2πυρινο κ ξενερώνει γι'αυτό ήθελα μια γνώμη ενός χρηστη!!

    1. Γιατί σου φανηκε παραξενο; Δεν εχουν όλα τα κινητα δεκτη ραδιοφώνου. Κάποια άλλα έχουν, αλλά δεν έχει βάλει ο κατασκευαστής τους εφαρμογή. Κάποιοι γράφουν στο internet ότι είναι όλα τόσο στριμωγμένα στο εσωτερικό του που δεν χωρούσε επιπλέον κάποιος δέκτης ραδιοφώνου. Σίγουρα όλα φαινονται πολύ στριμωγμένα:

     https://www.youtube.com/watch?v=2pczEqPhioE

     Στην περίπτωση του ραδιοφωνικού δέκτη αρκούσε να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του και να δεις αν έχει ή όχι. Τα υπόλοιπα που έγραψες ισχούν για κάθε συσκευή και υπάρχουν στο internet δείγματα φωταγραφιών από την κάμερα της συσκευής για να δεις την ποιότητα. Πχ εδώ :

     http://www.gsmarena.com/apple_iphone_se-review-1424p7.php

     εδώ να σου πω ότι και το καλύτερο κινητό στον κόσμο στον τομέα της κάμερας δε μπορεί να πλησιάσει την ποιότητα μιας καλής φωτογραφικής μηχανής. Αν είσαι μανιώδης με τη φωτογραφία,τότε το ξέρεις ήδη ότι κανένα κινητό δε θα σε καλύψει στον τομέα αυτό. Αν θέλεις απλά πολύ καλές και καθαρές φωτογραφίες, τότε το SE σε καλύπτει με άνεση.

     Επιπλέον υπάρχουν και μετροπρογράμματα για την απόδοσή του:

     http://www.gsmarena.com/apple_iphone_se-review-1424p5.php

     Ειδικά στο κομμάτι των γραφικών είναι κορυφαίο. Ίδια απόδοση με το S7 με αρκετά λιγότερα χρήματα, χωρίς ιούς και με αναβαθμίσεις για χρόνια. Επιπλέον δε ζεσταίνεται υπερβολικά, όπως άλλα κινητά υψηλών επιδόσεων.

     Έχω γραψει μια αναλυτική κριτική που θα σου έλυνε αρκετές απορίες εδώ:

     https://www.skroutz.gr/s/8628040/Apple-iPhone-SE-16GB.html#reviews

     ακόμα και σε αυτό για τους πυρήνες απαντάω.

     Πολλά από τα χαρακτηριστικά φαίνονται μόνο στην πράξη. Πχ η μπαταρία μοιάζει μικρή για τα δεδομένα των Android, ενώ στην πραγματικότητα αποδίδει καλύτερα από πολλά άλλα κινητά. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί το λειτουργικό κάνει απίστευτη κατανάλωση και οι εφαρμογές δεν ανοίγουν στο παρασκήνιο όποτε θέλουν (όπως γίνεται πχ στο Android). Εμένα μου κρατάει μια μέρα με πολύ βαριά χρήση και 2 με συνηθισμένη. Με απλή χρήση (πχ μονό 3-4 ώρες τηλέφωνα και 3-4 ώρες internet) μου έχει κρατήσει και 3 μέρες. Αυτά είναι πράγματα που βλέπεις στην πράξη.

    1. Το να δίνεις αρκετά λεφτά κακά τα ψέματα...κ να μην έχει ένα απλό ραδιοφωνακι όπου είχε το πρώτο μου κινητό ΝΟΚΙΑ...ειναι λίγο ξεφτίλα....2.οσο για μερικά πράγματα που σε ρωτάω είναι επειδή όταν Ρωτάς έναν χρήστη θα σου πει + αλλά και - κ κατά την γνώμη μου η άποψη σου π.χ...ειναι πιο σημαντική από την παρουσίαση των ικανοτήτων της συσκευής λόγω ότι όλοι ολα τα βγάζουν τα καλύτερα στον κόσμο κ δεν σου μιλάω μόνο για τα μήλα..3.είδα ότι οι κάμερες σε βραδινές λήψεις χολαινουν κ η μπροστά κ η πίσω όντως?
     1. Κανένα κινητό δεν είναι τέλειο. Πχ το Samsung S8 κάνει τα διπλάσια και μπορείς να κολλήσεις ιούς, malware και spyware. Το θέμα είναι το τι ζητάει ο καθένας. Δεν είναι ξεφτίλα. Είναι επιλογή της εταιρείας. Αν το ραδιόφωνο είναι για σένα τόσο σημαντικό και παράλληλα δε θέλεις ραδιόφωνο μέσω data (υπάρχουν άπειρες εφαρμογές γι αυτό), τότε μη αγοράσεις iPhone. Δικά σου είναι τα χρήματα και οι επιλογές σου γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Δεν είναι όλα τα κινητά για όλους τους καταναλωτές.

     2. Έχοντας δοκιμάσει περίπου 23 μοντέλα κινητών από το 1997 μέχρι σήμερα, όλων των λειτουργικών, σου λέω ότι είναι τα καλύτερα στον κόσμο, αλλά δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν κινητά που είναι καλύτερα στα σημεία, αλλά κανένα που να είναι καλύτερο σε όλα από ένα iPhone. Το θέμα, όπως και σε κάθε κινητό, είναι τί ζητάει ο χρήστης. Πχ σε μένα μετράει περισσότερο η ασφάλεια, η υποστήριξη λειτουργικού, η απλότητα και η ποιότητα των εφαρμογών. Αν θέλεις τεχνικά χαρακτηριστικά και τίποτε άλλο, τότε πήγαινε σε κάποιο Android. Θα έχει ραδιόφωνο, ίσως να βγάζει και καλύτερες νυχτερινές, αλλά θα ζεις με μηδενικές αναβαθμίσεις λειτουργικού, ιούς, malware, spyware και ένα σωρό προβλήματα ασφαλείας και χαμηλότερη ποιότητα εφαρμογών. Τα χρήματα είναι δικά σου.

     3. Η πίσω κάμερα είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία τιμής της. Δεν έχω δει να χάνει σε τίποτα μέχρι τώρα. Οι βραδινές είναι καλές. Το μόνο κινητό που έχω δει να βγάζει καλύτερες νυχτερινές είναι το Galaxy S8, αλλά εκεί παίζουμε σε άλλες τιμές και υπάρχουν και άλλες επιλογές.

     Τέλος, αν ενδιαφέρεσαι, θα σου πρότεινα το μοντέλο με τα 32GB, που με μικρή διαφορά τιμής σου προσφέρει διπλάσια χωρητικότητα.

 28. το έκανα επανεκκίνηση και διορθοθηκε το πρόβλημα, αν μου το ξανά κάνει το ίδιο αυτό να κάνω; να το κάνω επανεκινιση; για να διορθονη;

  1. Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές όταν βάζεις και βγάζεις τα ακουστικά. Είναι το μόνο πρόβλημα που έχω συναντήσει ποτέ μου σε iPhone. Μια λύση είναι να μην βάζεις και βγάζεις συχνά τα ακουστικά και όταν στο κάνει να πας σε επανεκκίνηση. Αν κάποιος έχει κάποια άλλη λύση... Πάντως μου το κάνει και στο 6s που έχω.

   1. Ευχαριστό πολύ για την βοήθεια ..... παντος ούτε αυτό ήταν, δεν έβαζα κ έβγαζα τα ακουστικά κ χαρείς τα ακουστικά μου το έκανε

    1. Δεν έγραψα ότι γίνεται επειδή έβγαζες και έβαζες τα ακουστικά. Απλά το κινητό κολλάει και δεν καταλαβαίνει που πρέπει να στείλει ήχο : στα ακουστικά ή στο ηχείο της συσκευής. Ήταν αυτό που είπα γιατί το έχω διαπιστώσει και σε άλλα iphones και το βλέπω τα τελευταία 2 χρόνια. Αν δεν ήταν, τότε δε θα λύνονταν και με τον τρόπο που σου πρότεινα. Αν πχ βάλεις τα ακουστικά και τα αφήσεις, τότε μπορεί να στο εμφανίσει σε λίγο καιρό ή και καθόλου. Αν δε βάλεις καθόλου τα ακουστικά δεν θα στο κάνει ποτέ ξανά. Υποθέτω ότι είναι και ένας από τους λόγους που στα καινούρια μοντέλα αφαίρεσαν τη θύρα των ακουστικών. Με ακουστικά bluetooth δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Όταν σου συμβαίνει δοκίμασε να βάλεις και να βγάλεις το ακουστικό μερικές φορές (7-8 φορές) και αν δεις ότι το πρόβλημα συνεχίζει, τότε κάνε επανεκκίνηση της συσκευής. Να σαι καλά.

 29. έχει από προχτές όταν με παίρνουν τηλέφωνο, και στο μεσετζερ η καλέσω εγώ, δεν τους ακούω, αναγκάζομαι να ανοίγω την ανοιχτή ακρόαση, τότε ακούγονται κ μετά την ξανά κλίνω και ακούγεται κανονικά, κ με τα χανς φρή τα ίδια, πρέπει να το πάω σε τεχνικό να το δει η μπορώ να κάνω κάτι εγώ

  1. Εδώ είναι ο τρόπος αντιμετώπισης που προτείνει η Apple. Το θέμα σου δεν είναι πρόβλημα του κινητού κατά πάσα πιθανότητα. Απλά έχεις κατεβάσει την ένταση του ακουστικού. Κατά τη διαρκεια κλήσης πάτησε το κουμπί + στα αριστερά του κινητού.

   Προσοχή!! ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΛΗΣΗΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ ΚΛΗΣΗΣ.

   1. Δεν έχει να κάνει με την ένταση, το έχω κάνει κ αυτό που μου είπες, είναι τέρμα ανοιχτό, άλεσης φορές ακούγεται και άλλες φορές είναι νεκρό πρέπει να ανοίξω την ανοιχτή ακρόαση για να τον ακούσω, και να την κλεισω, μετά τον ακούω κανονικά

    1. Κάνε επανεκκίνηση όταν σου συμβεί και δες αν επιμένει το πρόβλημα.

 30. έκανα επαναφορά στο Κηνιτο μου και επανήλθαν όλα κ η siri και το μικρόφωνο στο πληκτρολόγιο..... ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση αν κανεις πάνω από Τρις φορές επαναφορά στο κινητό να χαλάσει ;;;;

  1. Η επαναφορά έχει να κάνει καθαρά με το software (πρόγραμμα) και όχι με το hardware (μηχάνημα). Όσες φορές και να κάνεις επαναφορά δεν πρόκειται να χαλάσει κάτι. Μη φοβάσαι. Απλά επανέρχεται το κινητό στην κατάσταση όπως όταν έφυγε από το εργοστάσιο. Τίποτε άλλο.

   1. Σε ευχάριστο πολύ

    1. Να σαι καλά. Παρακαλώ.

 31. τι διαφορα υπαρχει αναμεσα σε αυτο με τα 16g και σε αυτο με τα 32g??

  1. Αυτό με τα 16g έχει 16 gigabytes αποθηκευτικό χώρο και το 32g αντίστοιχα. Αυτή είναι η μόνη τους διαφορα

  2. To 32GB έχει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο από το μοντέλο με τα 16. Κατά τα υπόλοιπα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.

 32. καλησπερα παιδια.... ειδα σε κατι μαγαζια και το iphone se to eixan 380-400£ κ εδω το βρηκα με 270 γτ τοση μεγαλη διαφορα στην τημη??? ειπαρχει κανα θεμα

  1. Όχι κανένα θέμα. Η διαφορά είναι ότι κάποια μαγαζιά το αγοράζουν από τον Έλληνα εισαγωγέα και άλλα το παίρνουν απευθείας από το εξωτερικό. Οι δεύτεροι γλυτώνουν το κέρδος του ενδιάμεσου και μπορούν να το πωλούν φθηνότερα. Από το skroutz έχω πάρει το iphone 6s και το iphone SE. Και τα δύο ήταν από το φθηνότερο κατάστημα τη στιγμή της αγοράς. Ήταν γνήσια, η εγγύηση ίσχυε κανονικά, ήταν σφραγισμένα στο κουτί τους και δεν παρατήρησα κανένα ελάττωμα.

   1. είπα μην ειναι τπτ ψεφτικο... και κατι αλλο γτ δν εχω καθωλου εμπηρηα απο iphone einai kalo to SE αξιζει???

    1. Όχι δεν είναι ψευτικo. Τα καταστήματα του skroutz είναι κανονικά μαγαζιά και τα περισσοτερα από αυτά με φήμη.Αν κάποιος σου πουλήσει ψεύτικό είναι αδικήμα και δε νομίζω ότι ένα κανονικό κατάστημα θα ρισκάρει τη φήμη του για να βγάλει 500-1000€ παραπάνω μέχρι να του κάνουν μήνυση οι εξαπατημένοι καταναλωτές και να το κλείσουν.
     Όσο για το αν είναι καλό ή όχι το SE έχω γράψει κριτική στη σελίδα του προϊόντος. Δηλαδή εδώ:
     https://www.skroutz.gr/s/11504255/Apple-iPhone-SE-32GB.html#reviews θα σου πρότεινα το μοντέλο με τα 32GB και όχι με τα 16. Η διαφορά τιμής είναι μικρή για τη διπλάσια χωρητικότητα των 32GB.

 33. στην αναζήτησή spotlight μου βγάζει τι siri. Αλλά στις ρυθμίσεις που εχει ( twitter-Flickr-Facebook-Vimeo.. εκεί μου έβγαζε και την siri και τώρα δεν την εμφανίζει,

  1. Πήγαινε στις ρυθμίσεις -> 15η σειρά ανάμεσα από το "ήχοι" και το "touch id και συνθηματικό". Τί γράφει;

   1. Ανάμεσα στο ήχοι κ συνθήματικό δεν έχει εκεί ρύθμιση για siri, κάτω από το συνθηματικό έχει την μπαταρία. ποιο κάτω στην σειρά στην 38 ήταν η siri, κάτω από το vimeo

    1. Όχι δεν είναι εκεί. Το Vimeo είναι στη σειρά 40. Δε μου τα λες καλά...

  2. Τι version ios έχεις? Μήπως κάνεις κάτι λάθος?

   1. Έχω το iOS 10,3,2

   2. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο φίλε μου. Κάτι κάνει λάθος. Η Siri δεν αφαιρείται ακόμα κι αν το θέλεις.

 34. Δεν μου βγάζει την siri στις ρυθμίσεις !!!!δεν ξέρω γιατι

  1. Δοκίμασε αυτό που σου έγραψα παρακάτω.

 35. Πως επαναφέρω την αναγνώριση ομιλίας στο πληκτρολόγιο μου;

  1. Πήγαινε στις ρυθμίσεις -> γενικά -> πληκτρολόγιο -> ενεργοποίηση υπογόρευσης. Αν είναι ενεργοποιημένο το απενεργοποιείς και το ενεργοποιείς ξανα.

   1. Ενεργοποίηση υπαγόρευση δεν μου βγάζει στις ρυθμησεις. Ούτε το siri μου βγάζει στις ρυθμίσεις, δεν ξέρω τι γίνετε!!!!!

    1. Πήγαινε ρυθμίσεις -> γενικά -> περιορισμοί και πες μου αν είναι ενεργοποιημένο.

   2. στις περιορισμοί το είχα ανέκαθεν απενεργοποιημενο, τώρα το άνοιξα αλλά κ πάλι δεν το εμφανίζει. Ούτε το siri ούτε το μικρόφωνο στο πληκτρολόγιο .... δεν ξέρω τι γίνεται, δεν πείραξα τίποτα, ξαφνικά δεν μου τα εμφανίζει,έκανα κ επανεκκίνηση τίποτα... φίλε μου

    1. Απενεργοποίησε το "περιορισμοί". Ηθελα να βεβαιωθώ ότι δεν το είχες ενεργοποιημένο. Πιστεύω ότι το θέμα σου δε λύνεται μέσω internet. Προσωπικά δε μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και το ότι χάθηκε η Siri μου φαίνεται λιγάκι απίστευτο. Ίσως θα πρέπει να το πας στο κοντινότερο service ή στο κατάστημα που το αγόρασες και να τους παρουσιάσεις το πρόβλημα.

 36. Έχω το iPhone SE απο την πρώτη μέρα που βγήκε.Ειχα το 6αρι για μια βδομάδα. Το 6αρι δεν με βόλευε στο μέγεθος γιατι το βάζω τσέπη παντελόνι. Συν ότι το SE έχει το λογισμικό του 6S. Το πήρα σε 64gb και ησύχασα. Τέλεια κάμερα με φλας μπροστά. Τέλεια και πίσω. Η καλύτερη αγορά. Έιχα ολα τα iPhone απο την πρώτη μέρα. Δεν πιάνουν ιούς ποτε.

 37. Η πλάκα είναι ότι και σήμερα που άνοιξα το κινητό μου, πάλι μου έβγαλε παράθυρο ότι έχει κολιση 4ιους και ότι έκανε ζημιά στην μπαταρία κ στην απόδοση του επεξεργαστή, και ότι πρέπει να κατεβάσω αντί βαριούς, κ ότι αν το παραβλέψω θα είναι με δίκη μου εύθυνη... τέλος παντον,

  1. Κατέβασε μια εφαρμογή για μπλοκάρισμα διαφημίσεων πχ Adblock plus. Αυτό ότι δήθεν "έχει ιούς το κινητό σου" είναι διαφήμιση. Κακόγουστη και άχρηστη και ίσως και παράνομη, αλλά διαφήμιση. Στο λέω με 100% σιγουριά ότι στο iPhone ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να κολλήσεις ιό.

 38. θέλω να ρωτήσω κάτι. έχω το SE. και με το που μπηκα στο google σε μια σελίδα. μου έβγαλε ότι κολισε 4 ιούς, και θα έχω πρόβλημα, με τα έγγραφα - τις φωτο-την μνήμη RAM.... υπάρχει περίπτωση να κοληση το iPhone ιούς και αν ναι πως το εξακριβώνω;

  1. Στο iPhone δεν υπάρχουν ιοί. Ακόμα κι αν υπήρχαν δε θα μπορούσε να σου το πει μια σελίδα του internet. Χρειάζεται εξειδικευμένο πρόγραμμα που στο iPhone δεν υπάρχει γιατί ...δεν υπάρχουν ιοί. Αν είχες Android θα κολλούσες γιατί υπάρχουν και τα μηνύματα τέτοιου τύπου, σαν αυτό που είδες, συνήθως οδηγούν σε ιούς όταν πατήσεις πάνω τους. Με λίγα λόγια: δεν έχεις ιό, αγνόησε τέτοια μηνύματα στο μέλλον, γιατί στα iPhone δεν υπάρχουν ιοί.

   1. Ευχαριστό πολύ για την διευκρίνιση

    1. Να σαι καλά. Όπου και να σου βγαίνουν τέτοια μηνύματα αγνόησέ τα. Είναι παραπλανητικά.

 39. Η κάμερα είναι καλή;; βλέπω στα χαρακτηριστικά ότι η selfie κάμερα είναι σε πολύ μικρά pixels.. Σας παρακαλώ αν το έχει κάποιος ας μου πει. Βέβαια μου έχουν πει ότι δεν ισχύουν τα χαρακτηριστικά που γράφουν εδώ μέσα. Δεν ξέρω πείτε μου.!!!

  1. Τα pixels δεν παίζουν τόσο ρόλο από ένα σημείο και μετά. Πιο πολύ παιζουν ρόλο οι φακοί. Για παράδειγμα ένα κινητό με κακούς φακούς και πολλά megapixels θα σου βγάλει μια υψηλότατης ανάλυσης... θολούρα με χάλια χρώματα και φωτισμούς. Η κάμερά του είναι πολύ καλή για selfie. Υπάρχουν και καλύτερες, αλλά όχι σε αυτά τα χρήματα.

  2. Μην κοιτάς τα mp της κάμερας το άνοιγμα φακού παίζει ρόλο και το συγκεκριμένο κινητό διαθέτει μια πολύ καλή κάμερα

 40. αξιζει να δωσω 290 ευρω για αυτο αντι για το huawei p10 lite?

  1. Καλύτερα να δώσεις πολύ λίγα παραπάνω και να πάρεις την έκδοση με τα 32gb. Αν δε σε πειράζει η μικρή οθόνη του (είναι πολύ καθαρή και με πολύ καλή θέαση κάτω από τον ήλιο) μιλάμε για πολύ καλή τιμή.

   1. και αξιζει σιγουρα 300 ευρω?

    1. Τι εννοείς; Η χρήση που του κανείς θα δείξει αν τα αξίζει.

  2. Τι σου αρέσει σε ένα κινητό?

   1. Εμφανισιακά ωραιο
    Να μην κανει χαζα λαγκς
    Καλη καμερα (κυριως η πισω)
    Να μου αντεξει με τις ιδιες επιδοσεις αρκετο καιρο

    1. 1) Ομορφια κλασσικου iPhone vs modern design Ηuawei ( Το πρωτο μεταλλικο, μακραν καλυτερο στο χερι, το δευτερο πλαστικο)Την αποφαση την παιρνεις εσυ, εγω παντως προτιμω το se παρα την μικρη οθονη.

     2) Ο όρος Lags σε οποιοδηποτε iPhone απλα δεν υπαρχει. Αυτο μπορει να στο εξακρυβωσει χωρις αμφιβολια καθε χρηστης iPhone. Εξαλλου εχει τον τριτο καλυτερο σε επιδοσεις επεξεργαστη στον κοσμο( http://www.antutu.com/en/ranking/rank2.htm) και το ios ειναι ιδανικα φτιαγμενο για να μην υπαρχουν lags.

     3)Για καμερα δεν χρειαζεται να γραψω τιποτα, το γεγονος οτι χρησιμοποιουνε την καμερα του σκηνοθετες για να βγαζουν ταινιες τα λεει ολα(για αυτους που αμφισβητουν https://9to5mac.com/2016/03/31/iphone-6s-vs-iphone-se-isight-camera-comparison/)

     4) βλεπε 2 και δεν χρειαζεται καθολου ν ανυσειχεις γιατι ειναι ποιοτητα Apple

   2. μαλλον κατεληξα,αυτο θα παρω,σε ευχαριστω για την βοηθεια!!

    1. Χαρά μου να βοηθάω

    2. Μe κάλυψε ο @Chris151. Προσοχή όμως: η οθόνη είναι μικρή για τα σημερινά δεδομένα αν και προσωπικά τη βρίσκω μια χαρά.

 41. IPhone se ή iPhone 6s ή iPhone 7;; είμαι σε ανάμεσα σε αυτά. Ποιο είναι πιο καλύτερο;; ποιο αξίζει τώρα πλεον;;

  1. Πιο καλό είναι το 7 μετά το 6s και μετά το se.

 42. έχω το SE και θα ήθελα να ρωτήσω.... κατεβασα ένα POWER CLEAN-REMOVE εκανα μερικούς καθαρισμούς, και μου είπανε ότι τέτοιες εφαρμογές είναι ότι χειρότερες. όχι δεν καθαρίζουν, αλλά το μπουκώνουν περισσότερο. και το έσβησα... λέτε να μου έκανε ζημιά στο κινητό μου;

  1. Δεν έκανε ζημιά αλλα αυτές οι εφαρμογές είναι άχρηστες

   1. Ευχαριστό πολύ stevenGR

    1. αν θεωρεις οτι κολλαει το κινητο :
     Α) 1) κρατας backup μεσω itunes στο pc σου.
     2) κανεις επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων
     3) τοποθετεις μια μια την εφαρμογη.

     Β) 1) σβηνεις μια μια την εφαρμογη (για να σβηστουν και τα αποθηκευμενα αρχεια της και την ξανα εγκαθιστεις) - ρυθμισεις-γενικα-χωρος και χρηση στο icloud- στο "χωρος αποθηκευσης" διαχειριση χωρου αποθηκευσης = εδω ελεγχεις ποια εφαρμογη που εχεις ποιανει τον περισσοτερο χωρο , την διαγραφεις και την ξανα εγκαθιστεις.
     2) κανεις εγκατασταση την εφαρμογη " MEMORY&DISK " , κανει δουλεια , διαγραφει περριτα που αποθηκευονται στη μνημη ραμ και στον χωρο αποθηκευσης

     ΑΝ ομως παρατηρεις μετα το restore οτι κολλαει αφανταστα το κινητο καλυτερα να μεταβεις για ελεγχο σε καποιο εξουσιοδοτημενο και ισως να φταιει το κινητο .

 43. Εχω μια σημαντικη ερωτηση... i phone se ή i phone 5s? Ποιο απ τα δυο?

  1. 5s;;Που την θυμηθηκες αυτη την μπακατελα ;;Yπαρχουν τοσα κινητα εκει εξω,θα πας να δωσεις 250 για κινητο του 2013;;;

   1. Το 5s σκιζει εύκολα android των 380

    1. Μην τα λετε αυτα παιδια και παιρνετε τον κοσμο στον λαιμο σας

   2. Πες μου ένα κινητό κάτω από 400 που τρέχει πιο γρήγορα και έχει καλύτερη κάμερα ή οτιδήποτε Άλλο θες από το iiphone 5s

  2. Εννοείται και το SE. Είναι ένα μικρό 6S χωρίς 3D touch κ 1.2mp μπροστινή κάμερα.

   1. Κ ομως καλα κρατει το 5s .
    Το se ειναι η αναβαθμιση του 5ς το οποιο και αυτο ειναι ισαξιο κινητο για καποιον π θελει μικρη οθονη και συσκευη που θα παιρνει ναι μεν IOS πολλα ακομα αλλα και νεες δυνατοτητες και με τ 2 ραμ ...θα σκιζει για 3 χρονια σιγουρα

 44. Καλησπέρα, μήπως ξέρετε πως μπορώ να κατεβάσω δωρεάν τραγούδια από το iphone χωρίς την χρήση του υπολογιστή

  1. Κυκλοφορούν στο AppStore εφαρμογές που αν και δεν εχουν άριστο αποτέλεσμα όπως η γνήσια εφαρμογή, καλύπτουν την βασική ανάγκη για άμεσα δωρεάν μουσική χωρίς σύνδεση στο διαδύκτιο. Μια που γνωρίζω είναι "imusic" ωστόσο υπάρχουν αρκετές ακόμα που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες (άλλες κατεβάζουν ολόκληρο clip κ.λ.π.)

 45. παιδιά τραγούδια πως μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν ??

  1. Θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο σε κάποιο pc ή laptop το iTunes. Μετά συνδέεις το κινητό με τον υπολογιστή με USB ανοίγεις την εφαρμογή και αφού έχεις ήδη κάποιο τραγούδι στον υπολογιστή, μέσω iTunes το περνάς στο κινητό και γίνεται συγχρονισμός άμεσα.

   1. Να σε καλά φίλε

 46. Παιδιά είμαι κάτοχος του LG G3 με τα 16GB και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το αλλάξω και να πάρω το iPhone SE
  Με διάφορες κριτικές που διάβασε το λένε ενα πολύ καλό smartphone αλλά πραγματικά σε σχέση με το LG που έχω πόσο αξίζει; γιατί αν τα βάλουμε κάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον δυο smartphones στο μόνο που υστερεί κατα την γνώμη μου το LG ειναι στον επεξεργαστή που και πάλι για τον μέσο χρήστη είναι ok δεν θα του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και μετά στην ποιότητα κατασκευής που και αυτο είναι καθαρά θεμα γούστου
  Εσείς τι λέτε;
  Να κάνω την αλλαγή;
  Και κάτι ακόμα όποιος ξέρει ας απαντήσει το iPhone SE ξέρετε για πόσα χρόνια ακόμα θα το αναβαθμίζει η Apple γιατί μετράει και αυτό για την αξιοπιστία ενός smartphone

  1. Το οτι θα πεσεις τοσο πολυ σε ιντσες το σκεφτηκες καθολου;;ΘΑ σε βολεψει;;Επισης δεν θα εχεις επεκταση μνημης..Γιατι κοιτας μονο το iphone se;;

   1. κοίτα @mikele123 κοιτάω μόνο το iPhone SE γιατί περίπου στα ίδια χρήματα που κοστίζει τώρα είχα αγοράσει τότε το LG G3 που έχω και δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω 400+€ για κανέναν λόγο για να πάρω κάποιο άλλο smartphone γιατί στο YouTube που κοίταξα μερικά benchmarks το δείχνουν πολύ ποιο δυνατό από κάποια android smartphones που στην τελική είναι και πολύ ποιο ακριβά και επειδή παιχνίδια δεν παίζω δεν με νοιάζουν και πολύ έως καθόλου η επιδώσεις σε 3D γραφικά που εκεί ναι υστερεί το iPhone SE απλά έχω αλλάξει νοοτροπία και σκέφτομαι περισσότερο τι θα ήθελα εγώ από ένα smartphone για τις ανάγκες τις δικές μου και όχι να έχει 4k η 2k οθόνη που στην τελική δεν καταλαβαίνεις και μεγάλη διαφορά σε τόσο μικρές ίντσες γιατί δεν παίρνεις τηλεόραση 40+ ίντσες που εκεί να το καταλάβω θα δει όντως διαφορά παίρνεις ένα smartphone και αυτο που θα ζητήσουν οι περισσότεροι χρήστες είναι να έχει φωτεινή οθόνη για να είναι ευανάγνωστη κάτω από τον ήλιο και να έχει κάλα χρώματα που εκεί τα πηγαίνει μια χαρά το iPhone SE και αυτό που θέλω εγώ είναι να έχει έναν πολύ καλό επεξεργαστή που να μην κολλάει και να κρατήσει για πολλά χρόνια και όχι να το αλλάξω το smartphone σε 3+ χρόνια και να έχει ένα λειτουργικό που να το αναβαθμίζει η εταιρία να μην μένει πίσω όπως τα περισσότερα android smartphones γιατί και αυτό παίζει ρόλο για την αξιοπιστία ενός smartphone

    1. Για εμενα εαν εεις την οικονομικη δυνατοτητα να πας ανετα σε iphone se τωρα για τις αναβαθμισεις οσες θα παρει το 6s λογικαθα παρει και το se το ιδοτ hardware κουβαλανε

 47. Αξίζει κανείς να δώσει 350 για Iphone SE αντί 190 για Xiaomi Redmi Prime 4?

  1. https://www.skroutz.gr/comparelists/40?compare=8628040%2C10315447 κάνε τη σύγκριση. Από εκεί και πέρα το ένα Ios και το άλλο Android.

   1. @killik Δεν ξέρω αν μπορείς να τα συγκρίνεις έτσι. Δε λέει τίποτα πχ που το ένα έχει 8 πυρήνες και το άλλο 2. Το Iphone το θεωρώ πιο αξιόπιστο σαν συσκευή και το Ios σαν λειτουργικό. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει κανείς να επενδύσει τα παραπάνω χρήματα.

    1. Όπως είπα "Από εκεί και πέρα το ένα Ios και το άλλο Android." με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Άλλα λειτουργικά, άλλες δυνατότητες ακόμη και αν το ένα έχει στα χαρτιά "χειρότερα" specs. Από εκεί και πέρα προσωπικά τελευταία βάζω ταβάνι τα 200 ευρώ για αγορά κινητού. Έχω ένα Microsoft το οποίο αγόρασα στα 140 περίπου ευρώ πριν 1 χρόνο κοντά και γι αυτό που το θέλω θα έλεγα πως είμαι ικανοποιημένος.

   2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση @killik

    1. Τελείως διαφορετικές τιμές και λειτουργικα.

 48. Iphone SE ή Iphone 6 plus?

  1. δυο ανομοιες συσκευες οπως μπορεις και εσυ να κρινεις.!!!! παρε iphone 4!

 49. πολυ γρηγορα πεφτει η τιμη πωλησης... δλδ εμεις που το αγορασαμε στα 500 οταν βγηκε , χανουμε αμεσως 250 ευρω μεσα σε 6 μηνες :( τραγικο !!!!

  1. να περίμενες οπως περιμένω εγω :P

   1. δεν ειναι λυση αυτη :P

 50. υπάρχει καμία περίπτωση μέχρι το καλοκαίρι να πέσει καθόλου η τιμή του?

  1. Δεν θα πέσει πολύ μέχρι το καλοκαίρι. Σίγουρα θα πέσει μετά την ανακοίνωση του iPhone 7S ή iPhone 8 τον Σεπτέμβριο.

 51. IPhone se ή 6

  1. δεν υπαρχει απαντηση διοτι :
   1) εξαρταται τα χρηματα που διαθετεις
   2) το ενα εχει 4.7inch οθονη 2 πυρηνες 1 ραμ - 4inch , 2 πυρ 2 ραμ
   3) ειναι ανομοια . της ιδιας εταιριας αλλα δεν συγκρινονται μεταξυ τους .
   4) αν διαθετεις τα λεφτα για το se και δεν σ πειραζει τ μεγεθος παιρνεις αυτο. αν παλι διαθετεις για το 6αρι και σ αρεσει πας σ εκεινο.

   • αν ελεγες αναμεσα στο 6 με το 6ς , να το δεχτω..αλλα η ερωτηση σου δεν μπορει να απαντηθει .
   1. Ευχαριστώ πάντως

  2. φίλε μου @Ilias_lag αν θες μεγάλη οθόνη και καλύτερη ανάλυση πας αναγκαστικά στο iPhone 6 αν θέλεις επιδόσεις και δεν σε ενοχλεί η μικρή οθόνη και η χαμηλή του ανάλυση που δεν είναι ούτε καν HD δηλαδή 720p πας στο iPhone SE γιατί το iPhone SE έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 6s εκτός από την οθόνη όπως επεξεργαστή μνήμη ram και κύρια πίσω κάμερα
   μόνο ο ψηφιακός αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι του iPhone 5s που εντάξει δεν θα σε ενοχλήσει στο ξεκλείδωμα του τηλεφώνου απλά ξεκλειδώνει κάτι κλάσματα του δευτερολέπτου ποιο αργά

 52. Εχω ενα iPhone SE 16GB SILVER BLACK και θελω να μαθω ποσο πιανει αν θελω να τ πουλησω??

  1. 100 ευρω κατω απο την χαμηλοτερη τιμη στο σκρουτζ (εδω)

  2. Εννοείς space grey?

  3. 150€ με 200€

 53. Μπορω να βρω πουθενα το iphone se στα 300€?

  1. μπααα

 54. Να φανταστώ η "χαμηλή" τιμή του SE οφείλεται στην έλλειψη του 3D Touch;

  1. και μεγεθος οθονης και " ξαναζεσταμμενο φαγητο "(σκελετο) :P

 55. μηπως τα 1,2 mp για την μπροστινη καμερα ειναι πολυ λιγα?

  1. Βασικά για την εποχή αυτή είναι απαράδεκτο,αλλά αν ψάχνεις ένα κινητό για να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα και εύκολα ,αν θες να το κρατήσεις αρκετά χρόνια και να μην αλλάζεις κινητό κάθε ένα χρόνο λόγο lag είναι μονόδρομος σε σχέση με τα χαρακτηριστικά και αν ψάχνεις μικρή οθόνη !

   1. αλλα την ιδια καμερα εχει και το 5s το οποιο κοστιχει 120 ευρο λιγοτερο,βεβαια ειναι πιο γρηγορο αλλα αυτο ενδιαφερει μονο αυτους που παιζουν παιχνιδια,εγω το πολυ να δω κανα μαιλ
    ευχαριστω για τον κοπο σου,καλη χρονια να εχεις

    1. Το 5s παραμένει ένα καλό κινητό αλλά το πολύ σε 2 χρόνια τέρμα ,το SE έχει κάμερα μπροστά ίδια με το 6s ,4κ video και θα παίρνει updates ακόμα χωρίς lag ακόμα είναι και το θέμα μπαταρίας . Καλή χρονιά!

  2. Έχω Samsung (μοντέλο 2015) με μπροστινή 5 megapixels και iPhone 5 (μοντέλο 2012) με 1.2 megapixels μπροστινή (FaceTime camera). Ναι το iPhone βγάζει καλύτερες selfie ακόμα και με 1.2 μπροστινή. Μην το σκέφτεσαι καν για το SE, απλά παρτο!

   1. το πηρα πριν λιγες μερες..και ναι ειναι πολυ καλη!

  3. μην βλεπεις μονο τα μεγκαπιξελ τα i phone παρο ολο που δεν εχουν και τα περισσοτερα μεγκαπιξελ ειναι φοβερα.το ι phone 5s εχει 8 και τραβαει φοβερες ωτογραφιες

 56. Εχω εργοςταςιακο σύστημα στο αυτοκίνητο με το οποίο συνδέομαι μέσω Bluetooth με το κινητό (Samsung) και πραγματοποιώ κλήσεις και ακούω τραγούδια. Άραγε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα αν πάρω iPhone Με τη συνδεσιμότητα ;

  1. Πιστευω πως οχι στο δικο μου δεν ειχε τετοιο θεμα

   1. Σε ευχαριστώ πολυ!

 57. καλησπερα ξερουμε γτ υπαρχει ελλειψη στο σπεις γκρευ κ το βρισκεις πιο ακριβο?? επισης ακσιζει σε16αρι η θα σου κανει την ζωη δυσκολη στη μνημη?? κ τελος η μεταβαση απο ανδροιντ σε ιος θα ειναι πολυπλοκη??

 58. το iphone 6s ειναι στα 517 ευρω το πιο φθηνο ενω το iphone se ειναι στα 384.απο οσο ειδα ντακσει το 6ς εχει μερικα παραπανω στοιχεια εκτως απο μπαταρια αλλα παλι 133 ευρω διαφορα δεν ειναι και λιγα.μηπως τα se ειναι ξερω γω πιο ευαισθητα εννοω δηλαδη μηπως χαλανε πιο γρηγορα πιο ευκολα?υπαρχει καποιος που εχει χρησιμοποιησει τα 2 αυτα κινητα?αν ναι ποια ειναι η γνωμη του

  1. η διαφορα στην τιμη οφειλεται στο οτι πηραν το σασι του και την οθονη του 5s και εβαλαν μεσα τα περισσοτερα στοιχεια του 6s, πραγμα το οποιο σημαινει μικροτερο κοστος απ οτι θα ειχαν αν σχεδιαζαν ενα κινητο απ την αρχη. ενας ακομη παραγοντας ειναι η μικρη οθονη. σε γενικες γραμμες η συντριπτικη πλειοηφια των αγοραστων συνδεει την τιμη με το μεγεθος. πιστευουν οτι οσο πιο μεγαλο ειναι τοσο καλυτερο ειναι και θα ηταν απιθανο να πληρωσουν για το 5s τα ιδια λεφτα που θα εδιναν για το 6s.
   εδω που τα λεμε και λιγο ακριβο ειναι, αν σκεφτεις οτι το εφτιαξαν με ανταλακτικα απ το στοκ τους.

   τωρα για το αν χαλανε, δε νομιζω να υπαρχει μεγαλυτερη συχνοτητα βλαβων απ οτι στα 5s,6s. αφου με κομματια αυτων φτιαχτηκε και αυτα ηταν σε γενικες γραμμες ανθεκτικα και αξιοπιστα κινητα.

 59. Έχω το iphone 5s και σκέφτομαι να αλλάξω κινητό .Θα άξιζε να πάω στο iphone SE;

  1. Μέχρι πόσα λεφτά δίνεις?

  2. Αν θα ήθελες ένα κινητό πάλι με ίδιο μέγεθος οθόνης ναι αξίζει γιατί έχει τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 6s

 60. καλησπερα τι εμπειρεια σας, σχολιο για το ios 10 στο iphone se εχει καποιος ?

  1. Πιο όμορφο κατα την άποψη μου μικρά κολληματακια σχεδον ασήμαντα φτιάχνονται απο αναβάθμιση σε αναβάθμιση. Δεν μου άρεσε μονο οτι πλέον πρεπει να πατάς αναγκαστικά το κουμπί με το δακτυλικό αποτύπωμα για να ανοίξει. Αυτά τα ολίγα. Δεν παρατήρησα κατι αλλο σημαντικό.

   1. Αν έχεις ενεργοποιημένο το touch ID και το raise to wake μπορείς να ξεκλειδώνεις χωρίς να πατάς το homebutton. Παραθέτω οδηγίες και λινκ:

    Open Settings.
    Navigate to the General -> Accessibility menu.
    Choose Home Button.
    Flick the toggle next to “Rest Finger to Open” so it is enable

    https://9to5mac.com/2016/09/14/ios-10-how-to-hate-pressing-the-home-button-to-unlock-change-is-setting-on-touch-id-iphones-ipads/

    1. Σ ευχαριστω πολυ! Να σε καλα !!! @touloupakis_panos

 61. Έχω μία ερώτηση (αν και παρόμοια έχω ξαναθεσει). Σκέφτομαι τα Χριστούγεννα του 2017 να παρω κανένα iPhone μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση, γιατί δεν ξέρω πόσο θα αντέξει το Moto g3 ακόμα. Αυτή την στιγμή περνεις σε άριστη κατάσταση iPhone 6 στα 390€ και iPhone SE στα 320€. Πόσο λέτε να πέσουν οι τιμές των μεταχειρισμένων μετά την έλευση του iPhone 7S τα Χριστούγεννα του 2017? Λέτε να πεσει ή τιμή έστω κάποιου μοντέλου από τα παραπάνω στα 200€? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. 200 λιγο πιο δυσκολα πιστευω 30-50€ παραπανω

  2. Που το βρήκες το SE 320€?

   1. Μεταχειρισμένο εννοώ

  3. Δεν θα βγει iphone 7s

 62. Καλησπερα! Εχω ακούσει τα καλυτερα για αυτο το κινητο απλα δεν μπορω να αποφασίσω αν αξίζει να παρω τα 16 ή τα 64 gb! Θα εκτιμούσα την οποια βοηθεια! Ευχαριστω

  1. εγω ειχα αγορασει τα 16 το μετανιωσα και πηρα τα 64..ειναι ελαχιστη η χωρητικοτητα!! κατα τα άλλα το κινητο δε καταλαβαινει τιποτα και αξιζει τα λεφτα του!

   1. Ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια!!

   2. απο σελφι τι γινεται?νομιζω τα 1,2mp ειναι πολυ λιγα

    1. IPHONE φιλε μου.. και εγω έτσι έλεγα.. παρε δες την σελφι ομως που λεει 1.2 και αμα δεν νομιζεις οτι ειναι 12 στειλε μ μηνυμα.. το πηρα και εγω επιτελους μετα απο καθε αμφιβολια.. ειχα το 5s και νομιζα θα ειναι το ιδιο.. μιλαμε πάει κομμάτια, τρέλα!

  2. Εμενα προσωπικα τα 16gb(που στη ουσια ειναι 11,9)μου φτανουν και πιστευω δεν αξιζει να δωσεις παραπανω για την εκδοση των 64.Αν πιστευεις οτι θα σαι οκ σ προτεινω τα 16 στα σιγουρα

   1. Ευχαριστώ πολύ!!

    1. ναι και θα εισαι διακοπες κατι μηνες μακρια απο itunes θα εχεις 1.000 φωτο τουλαχιστον 10 βιντεο και η μνημη θα ειναι πληρης..

    2. ποιος παει διακοπες και για μηνες κιολας ?

  3. Αναλόγως τις ανάγκες σου. Ένα βίντεο 1 λεπτού ξεπερνάει τα 100mb. Αν είναι 4Κ ξεφευγει ακομη περισσότερο. Πλεον όλοι οι developers κατασκευάζουν όλο και μεγαλύτερες εφαρμογες, ας το εχεις στα υπ'οψιν αυτο. Επίσης αν θες να βαλεις τραγουδια, βιντεο κ.α. πάρε 64άρι.

   1. Δεν το θελω για εξτριμ πράγματα!κυριως εφαρμογές και φωτογραφίες οχι ομως υπερβολικά πράγματα! Σκεφτομουν τα 64 κυρίως μηπως κρατηθεί περισσότερα χρονια γιατι θα χωράει να κανω περισσοτερες αναβαθμισεις το λογισμικό κ να μην χρειαστει να το αλλάξω άμεσα! Ειναι λογικό έτσι οπως το σκεφτομαι ή δεν σώζεται η κατασταση και τα δυο θα "αχριστευσουν" στα ίδια χρονια;

  4. Αν θες να βάλεις τραγούδια βίντεο διάφορες εφαρμογές που στην τελική θα σου είναι και άχριστες οι περισσότερες και να το γεμίσεις παιχνίδια θα πας αναγκαστικά στα 64GB αν είσαι ένας μέσος χρήστης και θες απλά πράγματα όπως facebook, instagram, twitter, και youtube με τα 16GB θα είσαι ok

 63. ειμαι αναμεσα στο 5s και αυτο , εσεις τι λετε?
  προφανως και εχουν διαφορα στα χρηματα αλλα ως κινητο ποιο θεωρειτε καλυτερο?
  σας ευχαριστω εν των προτερων

  1. το 5s δν αξιζει πλεον για τα λεφτα του.. δλδ δωσε 80 ευρω παραπανω και παρε το SE γτ ειναι ιδιο εμφανησιακα και υπερτερει εσωτερικα. ασε που το 5ς ειναι μοντελο του 2013 και το SE μοντελο του 16. επισης το SE αρχιζει με IOS 9 kai 8a παρει πολλες επομενες αναβαθμισεις ενω το 5s μπορει να μν μπορει να παρει το IOS 12 λεμε τρ

  2. Το SE υπερταιρει στα χαρακτηριστικα αφου βγηκε το 2016.Οποτε δν αξιζει να πληρωσεις για το 5s

  3. SE απλά.

 64. θελω να παρω ενα κινητο οχι μεγαλυτερο απο 4.5' και να εχει οπωςδηποτε 2GB RAM και επειδη ειμαι υπερ του android δεν εχω βρει κανενα android κινητο με αυτα τα χαρακτηριστικα
  μεχρι 200ευρω θα εδινα για το SE παραπανω δεν αξιζει μιας και στα iphone παντα τις φουσκωνουν τις τιμες!!μηπως ξερετε αν θα βγει android κινητο εως 4.5' και 2GB RAM ;;

  1. Μέχρι 200€, 4.5" και 2GB Ram δεν θα βρεις. Τα μόνα από Ελλάδα με αυτά που λες είναι το Agm A2 http://www.topsystems.gr/products/AGM-A2-Rugged-Smartphone-%252b-Bluetooth-Travel-Buddy-%252d-4-Inch-Screen%2C-IP68%2C-Android-5.1%2C-4G%2C-Bluetooth-4.0%2C-2GB-RAM-%252b-16GB-Memory.html?ref=bestprice.gr και το Blackberry Z10 όμως με Blackberry OS και ελάχιστες εφαρμογές.

   1. ετσι οπως τα ειπες φιλε.αχρηστα ειναι αυτα και το Blackberry Z10 εκτος απο ελάχιστες εφαρμογές ειναι και πολυ παλιο 3+χρονια

 65. P9 ή αυτο;

  1. Πως να προτεινουμε μεταξυ ενος κινητου με 4ιντσες και ενος πανω απο 5ιντσες?Σιγουρα αν η χρηση του κινητου ειναι κυριως video,ταινιες,παιχνιδια θα θελεις την μεγαλυτερη οθονη. μεταξυ των δυο εταιριων αν κοιτας μονο θα σου προτεινα το Huawei Honor 8 που ειναι πανω κατω τα ιδια με το p9 αλλα φθηνοτερο,αρα πιο κοντα στα χρηματα του iphone.

  2. bmw 3.20 ή smart (mercedes) ??

 66. Καλησπερα μια συντομη ερωτηση

  Εχω το 4s εδω και κατι χρονια και προφανως ηρθε ο καιρος για αναβαθμιση.
  Για να μαι ειλικρινης ειχα σχεδον αποκλειστικα στο μυαλο μου το 6s ομως ενας γνωστος μου πουλαει το SE 16 gb στα 280, 3 μηνων, σε αριστη κατασταση χωρις ενα σημαδακι πανω.
  Ηθελα ενα κινητο με μεγαλυτερη οθονη απ το SE (πχ το 6s με τις 4,7 ιντσες μου κανει 100%) αλλα το γεγονος οτι μου δινεται η ευκαιρια να παρω το SE σχεδον καινουργιο και σχεδον 100 ευρω κατω απ οτι κοστιζει, με κανει να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα.
  Εσεις τι λετε ; Να παραβλεψω την μικροτερη οθονη με βαση και την πολυ καλη τιμη που το βρηκα ;

  1. Εγώ θα το επερνα στα 280€ εάν δεν έχει ούτε ένα παραμικρό πρόβλημα.

  2. Και εγω θα το επαιρνα αν δεν ειχε προβλημα και ηταν στο χρωμα που μ'αρέσει. Space grey

   1. και γω θα το παιρνα

  3. Μόνο αν δεν σε πειράζει η μικρότερή του οθόνη, ειδάλλως πάρτο.

 67. iPhone 6 ή το se?πιστευετε οτι ειναι καλυτερο το se?

  1. αν δεις τιμες , το 6 απεχει μονο λιγα λεφτα απο το 6s. το SE ειναι καλο (δν τ εχω αλλα σκοπευω να το παρω) αλλα ειναι μικρο σε μεγεθος. τωρα εσυ αναλογα τι μεγεθος θες παιρνεις.

  2. IPHONE 6- μεγαλύτερη οθόνη

   IPHONE SE-διπλάσια μνήμη-καλύτερη κάμερα-καλύτερη μπαταρία-καλύτερες επίδοσεις και απο iphone 6s.

   Με λίγα λόγια το se είναι ένα πολύ καλύτερο κινητό απο το απλό 6αρι. Αν και μόνο αν, βολεύεσαι με μικρότερη οθόνη.

   1. Ευχαριστω για το σχολιο σου η μικρη οθονη με βολευει πολυ Τι χρωμα θα το προτιμουσες;

    1. space grey πιστευω παει με ολες τις θηκες

    2. Space grey

    3. Space gray, το έχω. Όλα τα άλλα με το άσπρο μπροστά το φτηναίνουν

  3. Se η πας μετα στο 6s 64gb.

 68. Θα το παρω, πιστευω αξιζει και για 375 που ειναι ηδη τωρα. Μακαρι να κατεβει κι αλλο εστω 350. Φθηνο για αππλε αν σκεφτεις ο,τι ειναι μοντελο του 2016 και με specs 6s. Το μεγεθος δν με χαλαει καθολου. Μονο η μπροστινη καμερα με χαλαει , αλλα ξερω πως βγαζει ενα 5s και οι φωτογραφιες ειναι παρα πολυ καλες!!!!!

  1. δεν παυει να ειναι ομως ενα ξαναζεσταμενο φαγητο

   1. πως το εννοεις?

    1. Fiddy εχω εγω iphone se χρυσο 5 μηνες αγρατζουνιστο με ολα τα παρελκομενα στα 300€

    2. ειναι ενα κινητο με μισα χαρακτηριστικα του 6ς σε σκελετο του 5.... .
     οκ ειναι δυνατο αλλα δεν παυει να ειναι ενα ξαναζεσταμενο φαγητο ... σημειωτεων εχω το se σε rose gold αλλα το βρηκα σε πολυ καλη τιμη γ αυτο κ αγοραστηκε

   2. Ξαναζεσταμενο μονο οσων αφορα το ντιζαιν κι αυτο δεν ειναι και απολυτο. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι απ τα πιο ομορφα κινητα που εχουν βγει ποτε. Και αφου δεν θελω μεγαλη οθονη, ειναι σαν να παιρνω ενα μικρο 6s στο σχεδιο που μου αρεσει. Τελεια δηλαδη

 69. σκεφτομαι να παρω το κινητο αυτο. μου αρεσει το μικρο του μεγεθος εχει καλο λογισμικο και καλη πισω καμερα ειναι ωραιο εξωτερικα παροτι εχει design 3 ετων. το μονο που με προβληματιζει ειναι η μπροστινη του μικρη καμερα (1.2megapixels), σιγουρα δεν μετρανε μονο τa mpixels αλλα με βαζει σε deyterες σκεψεις. το εχει κανεις για να μου πει εντυπωσεις καλες και κακες

  1. βασικα το περιεγραψες και μονος σου το κινητο δεν χρειαζεσαι αλλον να σου πει κατι παραπανω.Ενα iphone 5s ειναι(ιδιο δακτυλικο εχει κιολας εκτως αλλων)με specs iphone 6s. Οσο για την μπροστινη στην χειροτερη βγαζεις φωτογραφιες με την πισω καμερα αν σε καιει τοσο πολυ. Δεν βρισκω δηλαδη λογο γιατι καποιος να του ριξει ακυρο αν τον καλυπτει σε ολα τα υπολοιπα(που ειναι πιο σημαντικα)και να χαλαστει στις selfie. Περασε απο καποια αλυσιδα(Public,Κωτσοβολος κλπ)και δες το απο κοντα και δοκιμασε ο ιδιος την μπροστινη καμερα.

  2. Όπως λέει και ο Fulgore, δες το σε μαγαζί και θα εκπλαγείς με το πόσο καλή είναι για τα 1.2 mp της. Επίσης εξαιρετικό το iOS 10. Την Apple γι αυτό την πληρώνεις. Λογισμικό. Άφησε τα specs και τα φούμαρα. Το έχω εδώ και μια εβδομάδα. Κωλότσεπη και φύγαμε. Τα υπόλοιπα σε tablet ή laptop. Όσο μεγάλη οθόνη και να έχει ένα κινητό, το laptop δεν το αποφεύγεις. Οπότε προτιμώ φορητότητα.

 70. Μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 που μέχρι τότε θα έχει βγει το 7s λέτε να πέσει κάτω από τα 300€?

  1. Αν και δεν εχουμε μαντικες δυναμεις το 16ρι μοντελο μεχρι τοτε ουτως ή αλλως για παραπανω δεν δικαιολογει αυτα που προσφερει.Ηδη τωρα εχει πεσει στα 375ευρω απο τα 499 τον Μαρτιο ή Απριλιο που βγηκε.

  2. Kατω απ τα 300, με specs iphone 6 και το τρεχον λογισμικο? Δυσκολο. Εγω θα περιμενω να παει μεχρι τα 350 και θα το παρω.

  3. Χρίστούγεννα του 2017 θα έχει φτάσει με δυσκολία κιόλας τα 330. Κάτω από 300 ΞΕΧΑΣΕ το. Κοίτα τι κάνει το iphone 5s που είναι μοντέλο του 2014.

   1. Ναι κι εγώ νομίζω γύρω στα 300€+ θα κοστίζει τα Χριστούγεννα του 2017. Οπότε μεταχειρισμένο άνετα θα βρίσκω σε άριστη κατάσταση στα 200€. (Ήδη τώρα πέρνεις used Iphone SE άριστο στα 320€). Υ.Γ. Σορρυ που απαντησα μετά από ένα μήνα ;)

 71. Ψάχνω πλακέτα για iPhone Se! Μήπως θα μπορούσα να μάθω που μπορώ να βρω; Ευχαριστώ!

 72. Μου άρεσε πάρα πολύ απλός εινα μικρό θα τονπειασο σίγουρα!

 73. Αλλα αμα αργησει τοτε απλος παρτε το iphone se το εχω δει και απο κοντα ειναι μια χαρα απο ινσες και γαμαει πραγματικα πολυ καλο

 74. Οταν βγει το iphone 7 και το iphone 7 pro λογικα η τιμη θα πεσει το iphone se και θα ειναι πιο φθηνο οποτε λιγι υπομονη καμια 15ρια μερες δεν βλαπτει!

 75. Γεια σας σκέφτομαι την αγορα του iphone se θα ηθελα να σας ρωτησω να το παρω τωρα? η να περιμενω να βγει το 7 πρωτα? Και πειτε μ την γνώμη σας για το συγκεκριμένο κινητό... Ευχαριστώ!!

  1. To iPhone 7 θα βγει ανοιξη-καλοκαιρι 2017. Αν μπορεις και θελεις να περιμενεις παρε το 7. Αν οχι, παρε το SE. Σαφως το iPhone 7 θα εχει πολλα καιουρια feauters ενω το se δεν εχει τιποτα καινουριο

   1. Οκ σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου..

    1. Παιδιά το iphone 7 βγαίνει τώρα τον Σεπτέμβριο στην Αμερική και από Οκτώβριο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα! Μη λέμε ότι θέλουμε...Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε εδώ μέσα. Κάθε Σεπτέμβριο η Apple ανακοινώνει νέο iphone.

   2. Μέσα έπεσες ...

 76. Έχω το κινητό 3 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα το εξής: όταν κουνάω τη συσκευή ακούγεται ένας μικρός ήχος από το κουμπί κλειδωματος(φυσιολογικό) αλλά και από την κάμερα. Ειναι λογικός ο ήχος αυτός;

  1. το ιδιο συμβαινει και στο 5s που ειχα. εχει να κανει ο φακος. για να το τεσταρεις αν κανεις ζουμ κ το ξανακουνησεις δεν θα υπαρχει αυτο το τριξιμο. ονυως σπαστικο

 77. Πιστευετε οτι πρεπει να παρω το iphone se 64 GB αντι του t iphone se 16 GB?

  1. Η διαφορά της έκδοσης 16 GB με την έκδοση 64 GB είναι γύρω στα 90-100 ευρώ.
   Αν λοιπόν μπορείς να διαθέσεις αυτά τα παραπάνω χρήματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πας για την έκδοση των 64 GB.

  2. Αμα θελεις να κατεβαζεις τραγουδια πολλες εφαρμογες και παιχνιδια και φωτογραφιες εε τοτε ναι

  3. φυσικα το 64

 78. Νομιζω οτι εν ετει 2016 πρεπει να σταματησουν να βγαινουν κινητα 16 GB. Βγαλε το λογισμικο μενουν "καθαρα" γυρω στα 10-11 GB για χρηση που καταναλωνονται πανευκολα.
  Εναλλακτικα κρατα την εκδοση με τα 16 αλλα δωσ του τη δυνατοτητα να δεχεται μια καρτα μνημης, εστω αλλα 16 να μπορεις να το κανεις 32

 79. Με το μεγεθος ενος κινητου δεν εχω θεμα... Ειμαι αναμεσα στι samsung galaxy s7 και στο iphone se 64gb... Ξερω οτι το s7 ειναι πιο ολοκληρωμενο κινητο... αλλα επειδη προκειται οποιο παρω να το κρατησω τουλαχιστον 4 χρονια ποιο μου προτεινετε. Ευχαριστω εκ των προτερων

  1. Απο την στιγμη που και εσυ ξερεις ποιο ειναι πιο ολοκληρωμενο κινητο,δεν χρειαζεται να πουμε κατι αλλο.

   1. Συμφωνώ απλά δε γνωριζω κατα ποσο η Samsung θα δινει updates. Η Apple αντιθετα δινει για αρκετά χρονια... Ειναι αληθεια ομως οτι δινει τοσα πολλα updates που μετα απο καποια χρονια κολλανε τα iphone ;;; Απο την αλλη πλευρα συνεχεια διαβαζω για τα κενα ασφαλειας του android ενω για το iphone πολυ πολυ σπανια να χω διαβασει κατι.....

    1. Οτι μπορει μετα απο καποιο update να προκυψει καποιο κολλημα ειναι γεγονος, ομως και να συμβει αυτο θα ερθει αμεσα νεο update που θα το διορθωνει.
     Και σιγουρα το S7 ειναι καλυτερο κινητο απ το SE ομως οπως ανεφερες κι εσυ το κομματι με τα updates ειναι πολυ σημαντικο και για μενα καθοριστικης σημασιας.
     Εγω ειμαι κατοχος iphone 4s. Eιναι smartphone του 2011 που υπο φυσιολογικες συνθηκες θα επρεπε να ειναι αχρηστο σημερα. Ομως ακριβως επειδη η Apple συνεχιζει να του δινει updates (εχω το ios 9) μπορει και ανταποκρινεται ακομα εν ετει 2016. Πες μου ποιο κινητο android του 2011 θα την παλευε ακομα.
     Αυτο για το κομματι των updates και ποσο σημαντικα ειναι.

  2. Φιλε μου ειμαι κατοχος πλεον του iphone se, θα ηθελα να σου πω πως αν σκοπευεις μετα απο 2 χρονια να αλλαξεις το κινητο σου τοτε ισως θα ηταν καλυτερο να αγορασεις το s7 γιατι η καμερα του και η αδιαβροχοποιηση θα σου φανει πιο χρησιμη και θα απολαυσεις περισσοτερο το κινητο, εαν τωρα θες να επενδυσεις σε ενα κινητο για 4 χρονια (οπως εκανα και εγω) τοτε σε συμβουλευω να παρεις το se αλλα να μη του κανεις κανενα update μολις θα το βγαλεις απο το κουτι του. Αυτα απο εμας, τωρα πραξε οπως θεωρεις εσυ σωστα και καταλληλα για τον δικο σου τροπο ζωης :)

   1. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές που δίνετε πάνω στον τομέα του iphone γιατί πότε μου δεν είχα ένα iphone και θέλω τα δουλεμένα χρήματά μου να πιάσουν τόπο... Φίλε @Stelios_Krasopoulos γιατί να μη κάνω updates στο iphone se μιας και κακά τα ψέματα οι μόνοι δύο λόγοι αγοράς κατ' εμέ τουλάχιστον είναι η ασφάλεια που προσφέρει η APPLE κατά τη χρήση και τα updates... Πιστεύεις ότι θα κολλάει;;; γιατί ο φίλος από πάνω λέει << Εγω ειμαι κατοχος iphone 4s. Eιναι smartphone του 2011 που υπο φυσιολογικες συνθηκες θα επρεπε να ειναι αχρηστο σημερα. Ομως ακριβως επειδη η Apple συνεχιζει να του δινει updates (εχω το ios 9) μπορει και ανταποκρινεται ακομα εν ετει 2016. Πες μου ποιο κινητο android του 2011 θα την παλευε ακομα. >>

    1. Κοιτα φιλε μου δε νομιζω οτι θα κολλαει, αλλα σιγουρα θα φαει ενα χτυπημα εαν το χρησιμοποιεις για multitasking και βαριες εφαρμογες οπως πχ. snapchat, viber

     αυτα απο εμενα επειδη εχω πολλους γνωστους με το 5s, οι μισοι προχωρησαν σε update και τωρα η συσκευη τους κολλαει, να τα λεμε και τα κακα της apple :p
     θα σου πω επισης πως περσυ αλλαξα το 4s μου επειδη εκανε να ανοιξει μια εφαρμογη 5 μερες, πηρα το s4 το οποιο βγηκε μπιλιες και τωρα πηρα το se, το οποιο μεχρι στιγμης ρολλαρει καλα

  3. Καλα αμα ειναι να παρεις κινητο για τεσσερα χρονια φυσικα το iphone se

  4. Αναμεσα σε αυτα τα 2, το SE φυσικα!

   Η SAMSUNG ειναι απαραδεκτη με τις ενημερωσεις και τη διαχειριση RAM. Τα 2 πιο σημαντικα δλδ εργαλεια ομαλης λειτουργιας του κινητου.

   Τουλαχιστον η Apple, σου λεει πως για την επομενη 4τια πανω κατω θα εχεις ενημερωσεις και δε θα κολλησεις σχεδον πουθενα.

   Το S7 σιγουρα ΔΕΝ ειναι πιο ολοκληρωμενο.
   - Πολυ χαμηλη ενταση ηχειου σε σχεση με το SE.
   - Η πλατη του σπαει πολυ ευκολα γιατι δεν ειναι gorilla glass αλλα απλο τζαμι, σε αντιθεση με το μεταλλο του SE.
   - Το android N θα κανει τουλαχιστον 6 μηνες να φτασει, ενω το SE για τα επομενα 3 χρονια θα παιρνει ολα τα updates μολις βγαινουν.
   - Μετα απο μισο χρονο (αντε 1 χρονο) το κινητο θα πηγαινει σαν καρβουνιαρης λογω θερμοκρασιων που αναπτυσει και της χαλια διαχειρισης RAM (4GB ram με τα 2.8GB ελευθερα). Το iphone 5 της κοπελας μου με iOS 9.3.5 πανω και 1GB RAM δεν το εχω δει να κολλαει ποτε.

   Το μονο ολοκληρωμενο κινητο της αγορας αυτη τη στιγμη, ειναι το Nexus 6P (το οποιο βεβαια μετα το περας 2 χρονων θα πρεπει να του βαζεις custom ROM διοτι η google γενικα υποστηριζει 2 χρονια τα κινητα της. Μετα, μονο security updates.)

 80. Iphone se ή samsung galaxy s6;

 81. Να πάρω το Iphone se or Samsung galaxy s6 ειμαι σε διλημμα

  1. Θα σου ελεγα το se αν θες να το κρατησεις 3-4 χρονια, αν σκοπευεις να το αλλαξεις νωριτερα τοτε θα σου προσφερει περισσοτερα το s6, αλλα ειναι και τα δυο καλυτερα κινητα, το ενα για πιο νορμαλ αλλα και παλι γρηγορη χρηση (se), το αλλο για gaming και multitask (s6)

 82. ειμαι αναμεσα σε iphone 6s και iphone se τι μου προτεινετε?

  1. Κοιτα το 6s ειναι σιγουρα καλυτερο σαν hardware αφου διαθετει την καλυτερη αναλυση σε οθονη και καλυτερη μπροστινη καμερα. Τωρα αν δε σου περισσευουν 140 ευρω και δε σε πειραζει το μικροτερο μεγεθος παρε το se.

  2. Ειναι το ιδιο σχεδον απλος το se δεν εχει μεγαλη οθονη 3D touch και εχει 1gen fingerpring scanner

  3. ιδια χαρακτηριστικα. μονη αλλαγη μεγεθους

 83. iphone 6s ή iphone se

  1. ποιο μεγεθος σ βολευει?

 84. Ρε παιδια να περιμενω την τιμη να πεσει κιαλλο ή να το αγορασω τωρα; Παιζει να πεσει περισσοτερο απο 420; Οι απαντησεις ευπροσδεχτες :)

  1. Εαν θες κ μπόρεις παρ' το! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Τις προάλλες το αντικατέστησα με το 5s κ μπορώ να πω ότι είμαι σε ικανοποιητικό βαθμό σε γενικές γραμμές για μοναδικό λόγο τη απόσβεση και τις νέες (και μελλοντικές) εφαρμογές που με 2gb ram θα κάνει το κινητό να "πετάει" για τα επόμενα 3-4 χρόνια ανάλογα. Πάρε το 64 μνήμη, τα 16 δεν θα αρκούν λόγω της υψηλής ανάλυσης εγγραφής βιντεο και φωτογραφίες. Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρουν. Όσο αφορά για την τιμή θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να βγει το iPhone 7 & τότε η τιμή θα πέσει (αν ισχύουν οι φήμες)

   1. ποσο να πεσει η τιμη? σιγα.. παρτο τωρα ... ωσπου θα πεσει εσυ θα το εχεις ηδη 5 μηνες και θα το εχεις χαρει !!! Εδω υπαρχει παγκοσμια ελλειψη, σε λιγο θα ανεβει κ αλλο (κατ εμε)

    1. Ευχαριστω ρε παιδια για τις αποψεις σας, θα περιμενω μια βδομαδουλα ακομα και θα το παρω :)

 85. Iphone se ή iphone 6;

  1. se

  2. Αν θες οθόνη πάρε 6αρι, αν δεν σε ενδιαφέρει πήγαινε SE με χαρακτηριστικά ενός 6s

 86. Iphone se ή iphone 5s? Και γιατι εαν γινεται..ειμαι σε διλλημα

  1. iPhone SE εννοειται...Επίσης τι εννοεις γιατι ? Το 5s einai 2 γενιές πισω και η apple δινει προβάδισμα στα νεα μοντελα με τα νεα λειτουργικα συστήματα που λανσαρει...το SE ειναι ενα μικρο 6s.

  2. Αν εχεις οικονομική δυνατότητα παρε το SE αξίζει, αν οχι πήγαινε στο 5s κανει μια χαρα τη δουλειά του. Εχω το 5s λευκο/ασημί 64αρι μνήμη αν ενδιαφέρεσαι

  3. Ο οικονομικος παραγοντας ειναι μεγαλος σ αυτην την περιπτωση.
   390 ή 500 ευρω??
   Το ενα ειναι του 13 το αλλο του 16. Σκεψου οτι στην επομενη το ios 11 ή ισως και την 12 ας πουμε ετσι οπως παει δεν θα την υποστηριζει αρα βγαινει εκτος το 5ς. Το se παρα ταυτα ειναι πολυ δυνατο μεγαλυτερη ραμ , ισχυ, καμερα και και και... οποτε αν θες να εισαι μεσα στην τεχνολογια επιλεγεις αυτο..

   Εγω που ειμαι σε διλλημα αναμεσα σε rose gold iphone se και 5ς μαυρο?? Πιο απο τα δυο?? Μ αρεσει το μαυρο αλλα και το ροζ δεν ειναι ασχημη (πολυ γυναικειο ομως :P ).....

   1. Ευχαριστω!κοιτα εμενα δεν μου αρεσει καθολου σαν χρωμα το ροζ παροτι που ειμαι κοριτσι,εαν ειναι να παρω οντως το iphone se θα το επερνα σε γκρι..

    1. και η αδερφη μου θα παρει το Iphone 6s Plus αλλα οχι σε ροζε χρυσο,σε γκρι

 87. Στο βίντεο μπορείς να βγάλεις και slow motion?

  1. Ναι

 88. Υπάρχει κανεις που είχε το 5s να μας πει τις εντυπώσεις;

  1. Προσωπικα δεν το ειχα στην κατοχη μου αλλα ειχε τυχει να το χρησιμοποιησω πολλες φορες. Κοιτα λιγο, ειναι ενα κινητο τουμπανο ρε παιδι μου. Οντως δεν λαγκαρει κατα τη χρηση εφαρμογων οπως πχ facebook, instagram, snapchat, viber. Εχει αρκετα καλη καμερα και καλη εργονομια σα συσκευη. Τα μονα αρνητικα που θα μπορουσα να βρω ειναι πως καθε μερα χρειαζεται φορτιση καθως και μετα την αναβαθμιση λογισμικου σε 9.1 το κινητο λαγκαρει και κολλαει υπερβολικα εχοντας γινει αχρειαστο. :)

   1. Σε ευχαριστώ για τα φωτα σου Στέλιο. Ευτυχως εχω τη έκδοση iOS 8.3 κ πετάει! Γνωρίζω οτι το iOS 9 έχει θέματα όπως ειπες. Σκέφτομαι σοβαρά τη μεταβίβαση στο SE (το 64αρι εννοείται) διοτι έχει πολυ καλη οπίσθια κάμερα για φωτογραφιες, βιντεο & έχει τη "καρδιά" ενός 6s σε 4 ιντσο κινητο

    1. Και εγω σκεφτομαι για πρωτη φορα να παρω κινητο με ios και μαλλον κλεινω προς το se. Τωρα ελπιζω να με βγαλει ασπροπροσωπο. Με ενδιαφερουν οι φωτογραφιες δε θα ελεγα οχι, αλλα πιο πολυ με ενδιαφερει να με βγαλει 3-4 χρονακια και να μην λαγκαρει.

   2. Σου απανταω στο μηνυμα που εγραψες παρακάτω... Το κλειδί για να κρατήσεις ενα iOS κινητο για 3-4 χρόνια είναι να κάνεις μέχρι δύο επιπλέον αναβαθμίσεις από την πρώτη έκδοση λογισμικού. Μετά ρισκάρεις να σαραβαλιάσεις τη συσκευή σου... Παρόλα αυτά η Apple υποστηρίζει μέχρι και 4 επιπλέον αναβαθμίσεις, αλλά είναι ανέκδοτο να μιλάμε για iPhone 4s με iOS 9... Αν είναι δυνατόν

    1. Χαχαχαχαχα ναι εχεις δικιο, ειναι θεμα μαρκετινγκ να γινει αχρηστο το κινητο μετα απο υψηλοβαθμα updates

    2. Κι όμως έχω 16άρι 4S με το 9.3.4 iOS και δεν λαγκάρει καθόλου, μη σου πω με το 8άρι λάγκαρε ΠΟΛΥ περισσότερο

  2. εγω εχω εναν φιλο οπου εχει το 5s και λεει πως εχει τελεια καμερα και πως εχει διαβασει οτι το 5s εχειτην καλυτερη καμερα.Παντως ειναι γρηγορο και τα Iphone ειναι πολυ καλα και σε μια εφαρμογη οπου λεγεται musical.ly.Αν και τ megapixls που ειδα εδω ηταν χαμηλα η καμερα του ειναι πολυ τελεια,το ιδιο γινεται και με τα mAh.

  3. Thanos.C ειναι παρα πολυ καλο κηνιτο το 5s λευκο εγω το εχω σε ιος 9.3.4 και δεν κολαει καθολου εχω 600 φωτογραφιες μεσα στα 16gb μνημη.... πολλες εφαρμογες και δουλευει μια χαρα... ειναι πολυ γρηγορο. τωρα σε 2 χρονια ισως αρχισει να ειναι λιγακι αργο. ακομα η απλ δεν θα αφησει το 5ς εχει να αφησει πρωτα το iphone 5 και το iphone 5c και μετα το 5s αφησε ηδη οπως ειδαμε το 4s γιατι πλεον ειναι παλιο.... εννοω θα αφησει δηλαδη οτι δεν θα παρει αλλη αναβαθμηση...

 89. Καλα αντι να πεφτει η τιμη ανεβαινει;;

  1. Ειναι σε παγκόσμια έλλειψη το iPhone SE....H Apple δεν υπολόγισε σωστα την ζήτηση του μοντελου και τωρα απλα πρεπει να περιμενεις καποιο διαστημα να ερθουν καινουργια κομμάτια, ωστε να πέσει η τιμή...

   1. Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση φιλε μου!

    1. τραγικο .... με τοσο μεγαλη εταιρια να μην το εχει υπολογισει αυτο.. που ειναι παντα μπροστα απ ολα... :P

   2. χαχαχαχα ναι εχεις δικιο, ειλικρινα το σκεφτομαι να το παρω, αλλα μαθαινω πως η τιμη ειναι προς το παρον 180 ευρω πιο ακριβη αποτι και καλα στην ισοτιμια αμερικης χωρις να εξαιρεσω την ευρωπαικη εγγυηση που ειναι ενα χρονο!!

    1. Θα πέσει σίγουρα μαζί με το 6s όταν βγει το iPhone 7 πιστεύω, αλλά μόλις κυκλοφορησουν καινούργια κομμάτια (πριν βγει το 7) θα βρεις καλύτερες τιμές μέσω skroutz.

    2. Stelios_Krasopoulos
     2 χρονια εγγυησει εχουν ολα τα iphone ..... εχω μιλησει με την apple ειναι υποχρεωμενη να σου δωσει και δευτερο χρονο.. κανεις αιτηση και σου δινει ακομα ενα χρονο μετα τον πρωτο χρονο που ληγει αν χαλασει το κηνιτο. τον πρωτο χρονο στον δινει η apple τον δευτερο χρονο ειναι απο το καταστημα που το αγορασες. η apple δινει ενα χρονο στην ελλαδα για τον λογο οτι λεει πως αν ... ενα μηχανημα της παρουσιασει.... προβλημα αυτο θα γινει μεσα στον 1 χρονο και οχι μετα... στην αγγλια στα iphone 6 χρονια αλλα .... αλλες νομοθεσιες πολυ αυστηροτερες απο εμας. επισης αν χαλασει το κηνιτο δεν το πας στο καταστημα που το αγορασες. το πας αμεσως με την αποδειξη σε καταστημα εξουσιοδοτημενο της apple. δηλαδη στο istorm...

   3. Ναι θα πρεπει να περιμενω γιατι τωρα το δικο μου τα εφτησε (galaxy s4 rip)

 90. Το ηχειο του σε σχεση με τα boom sound πως είναι; Ακους καλα και καθαρα ενα τραγουδάκι;

 91. ειναι υπεροχο

  1. Και τα 1.2μπχ της μπροστινης καμερας και αυτα υπεροχα?

   1. Αχου θέλεις να βγαλεις selfies μωλε?

   2. μια χαρα υπεροχα ειναι σε αντιθεση με αλλες που εχουν 5mp μπροστινη και ειναι χαλια

    1. Καλα μπορει αλλα για αυτη τη κατηγορια τιμης και για κινητο του 2016 ειναι λιγο απαραδεκτη...

 92. παιδια πριν λιγο το αγορασα

 93. Τι θα γινει ρε παιδια, στα μεγαλα καταστηματα εδω και 1 μηνα δεν υπαρχει το grey διαθεσιμο, ποτε θα φερουν.. πφφ

 94. Η τιμή αντι να πεφτει ανεβαινει ?

 95. Λοιπον, ειμαι αναμεσα σε δυο.Σε αυτο,προφανως, και το sony Z5 compact.Τωρα, το compact εχει πιο καλο hardware αλλα δεν θα μου προσφερει τη ιδια εμπειρια χρησης,δηλαδη το interface της sony σε σχεση με το interface της appple .Περα απο αυτα στο μεγεθος ειναι κοντα οπως και στη τιμη.

  1. Μονο κοντα δεν ειναι στην τιμη κ στο μεγεθος..Το ενα εχει 440 κ το αλλο 330.Το ενα εχει 4αρα οθονη το αλλο 4,6 απλα το iphone εχει τραγικα μπεζελ κ φτανει στο υψος του Ζ5 compact (μονο η apple το καταφερνει αυτο με τα τεραστια κ ασχημα μπεζελ)..Το Ζ5 ειναι αδιαβροχο/εχει επεκταση μνημης/εχει ραδιο/εχει στερεο ηχεια/εχει καλυτερη μπαταρια/καλυτερη καμερα κ ειναι σε πολυ καλυτερη τιμη.

  2. Κάθε μία από τις συσκευές που αναφέρεις οτι σε ενδιαφέρουν,έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.Μπορεί το iPhone SE να μην έχει την αδιαβροχοποίηση,τα στερεοφωνικά ηχεία,και να έχει μεγάλα περιθώρια στις άκρες του,όμως αυτό που ουσιαστικά αγοράζεις πέρα από το ντιζάϊν της κάθε συσκευής,είναι η αξιοπιστία της, η συνολικότερη εμπειρία χρήσης και η σταθερότητα του λειτουργικού της,κάτι στο οποίο η Apple είναι έτη φωτός μπροστά.

   1. Ναι ειναι ανωτερο λειτουργικο δεν διαφωνω αλλα εχει κ πολλους περιορισμους κ επισης μια νεξους συσκευη πλησιαζει αρκετα το ios k σιγουρα δεν ειναι ετη φωτος μπροστα!! Επισης στο se βλεπω το θετικο του λειτουργικου αλλα βλεπω αλλα 10 αρνητικα ..μπεζελ/επεκταση μνημης/ελλειψη ριαδιοφωνου/ελλειψη αδιαβροχοποιησης/ηχειο σε λαθος σημειο κ με μετρια αποδοση συμφωνα με reviews/μπαταρια μια απο τα ιδια οπως στου 5s/εγγυηση 1 χρονο κ οχι 2/διαφραγμα f2,2 εν ετη 2016(ευτυχως στην Apple βαλανε 4κ βιντεο καπου στο 2015)/4αρα οθονη που σου βγαινουν τα ματια να δεις ενα βιντεακι η να παιξεις ενα παιχνιδι (φυσικα δεν μπορει να πει καποιος εγω θελω 4αρα γιατι θελω να εχω μικρο τηλεφωνο για να βολευει,μιας κ εχει τεραστια μπεζελ κ χανει κ σε φορητοτητα κ σε ωφελιμη οθονη)/και τελος ειναι πανακριβο γιαυτα που προσφερει(η μαλλον γιαυτα που δεν προσφερει) κ με σχεδιο του 2012-2013!!!

    1. Ως γνωστό η Apple απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό που αναζητά την απλότητα στη λειτουργία.Γιαυτό και όλες της οι συσκευές έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία.Επίσης είναι γνωστό ότι εκεί έξω,εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομύρια χρήστες που δεν ενδιαφέρονται και δεν θέλουν κινητό με μεγάλη οθόνη ακόμα και αν αυτή είναι με μικρά η μεγάλα περιθώρια.Τελος να σου θυμήσω ότι ένα κινητό προορίζεται πρωτίστως για να παίρνει τηλέφωνο και μετά για να κάνει όλα τα υπόλοιπα.Οπότε για αρκετούς εκεί έξω δεν έχει καμία μα καμία σημασία αλλά ούτε και κάποια αισθητή διαφορά αν η κάμερα έχει φακό στα 1,8 η στα 2,4 apperture η αν έχει 4k δυνατότητα λήψης.

   2. Αξιοπιστια οπως το σκανδαλο με τα Iphone 6 και 6 plus(ειδικα στο πιο μεγαλο)που λυγιζαν..... Γιατι και για τα update που εδωσε σε παλιοτερες συσκευες οπως τα Iphone 4 και 4s ειχαν ως αποτελεσμα να καταστρεψουν την χρηστικοτητα των κινητων αυτων. Ναι ειναι πιο σταθερο το ios μεχρι και σημερα αλλα εχει και αυτο τα κολληματακια του.

    Α και να μην ξεχασω φυσικα το αλλο σκανδαλο που εφαγε απο αλλες χωρες της Ευρωπης προστιμα λογω του 1ετους εγγυησης,η οποια ισχυει κανονικα μεχρι και σημερα στην Ελλαδα. Καλουτσικη η Apple σε γενικες γραμμες λογω update και ios αλλα μην την θεοποιουμε κιολας.....

    1. Υποθέτω πως εσύ όταν αγοράζεις ένα κινητό τηλέφωνο το βάζεις στη μέγγενη για να δεις την αντοχή του????Η μάλλον ξεχνάς το σκάνδαλο με το Samsung Note 4 και το κενό ανάμεσα στην οθόνη???Η το λειτουργικό Touchwiz της ίδιας εταιρίας με τα άπειρα κολλήματα και τις επανεκκινήσεις του????

   3. Αν καποιος θελει να παρει συσκευη για να παιρνει μονο τηλεφωνο παει κ παιρνει ενα μοτορολα με κουμπακια στα 30ευρω!! Δεν δινει 450 να παρει iphone se που εχει 1 θετικο και 10 αρνητικα,εχει απαιτησεις σε αυτα τα λεφτα!!!! Δικαιωμα σου να την βρισκεις καλη συσκευη και να λες οτι αξιζει,δεν θα κανω εγω κουμαντο στην τσεπη σου κ στο γουστο σου,αλλα ο φιλος ζητησε την γνωμη μας κ του αξηγησα πως εχουν τα πραγματα για να ξερει με τι εχει να κανει..Κατι ειπες στον φιλο για την σαμσουγκ,προσωπικα μου ειναι αδιαφορη η σαμσουγκ κ το touchwiz της.. Δεν κραζω το iphone se επειδη ειμαι αντιιφονακιας ουτε γιατι ειμαι φαν καποιας συγκεριμενης εταιριας η λειτουργικου..Εξηγησα με επιχειρηματα γτ θεωρω το se πεταμενα λεφτα κ γτ το Z5 compact ειναι ανωτερο κ πιο οικονομικο..Απλα κ χωρις τσακωμους κ τετοια λες κ εχουμε μετοχες στην apple η στην σαμσουνγ...Καλες αγορες κ καλες γιορτες :) !!!!

   4. Ουτε υπερ της Samsung ειμαι και του touchwiz,και γιαυτο μαλιστα παρακαλαω(που λεει ο λογος)να βγει καλο το HTC M10. Αλλα η κουβεντα αφορουσε ουτως ή αλλως iphone συσκευη ή σαν αντιστοιχη επιλογη android το Z5 compact της Sony,αρα δεν μπορω να πω κατι για την samsung γιατι δεν εχει σχεση με το θεμα.

 96. Εμενα παντως με αρεσε μα μηπως στο App Store οι περισσοτερες εφαρμογες ειναι με πληρωμη?

  1. Εξαρτάται οι πολύ καλές ναι έχουν κάποια μικροποσά αλλα θα βρεις καλές και δωρεάν

 97. Δλδ να το πάρω αξίζει πάει σφαίρα Κτλπ;

  1. Ξερεις πολλα κινητα που να μην πανε σφαιρα στα χρηματα αυτα??Ειτε σε Android,ειτε σε ios,ειτε σε Windows phone??

   1. Ναι τα περισσότερα ναι πλην nexus

    1. Δηλαδη τα περισσοτερα κινητα εσυ ξερεις οτι δεν πανε σφαιρα εκτως των nexus. πως φενεται οτι δεν εχεις πιασει στα χερια σου(ή διαβασει)για OnePlus,Motorola,HTC και εν μερη και Sony και LG στα ακριβοτερα μοντελα.

     Οχι τιποτα αλλο αλλα να μην παραπληροφορειται ο κοσμος

   2. Μόνο το νεξους πάει και κάποια Windows και το 6s ποια και αυτό λόγω ραμ

 98. Πάνω από 420 δεν αξίζει...πολλά καλύτερα κινητά στην αγορά.

 99. 400-415

 100. Πόσο λέτε να πάει το καλοκαίρι;

 101. τέλειο

 102. θα λεγατε το 6s η το se

  1. Εκτός από το χρηματικό εξαρτάται και το τι μέγεθος προτιμάς εσύ προσωπικά και γιατί δουλειά το θέλεις.

  2. 6s για μεγαλυτερη οθονη και λιγο πιο φρεσκο design και νομιζω και καλυτερη selfie .Σε ολα τα αλλα(τιμη,μπαταρια,επιδοσεις κλπ)5 se

  3. και εγώ στο ίδιο δίλημμα ήμουν και κατέληξα στο 6s εδώ και μια εβδομάδα, για τι χρήση το θέλεις;

   1. γιατι μπαταρια και επιδοσεις καλυτερα σε; τι διαφορα εχει απο το 6ς

 103. Απο πλευρας specs και τιμης το κινητο ειναι αψογο.Τι να το κανεις ομως που οι περισσοτεροι ειτε εχουν συνηθισει πλεον σε μεγαλυτερες οθονες(internet,ταινιες,παιχνιδια,mail κλπ) ειτε αν θελουν μικρο κινητο κυριως για τα βασικα κοιτανε σε αλλα φθηνοτερα....
  Γιατι και η μπαταρια του κινητου αν και εχει βελτιωθει απο το 5s παλι παραμενει τραγικη για smartphone εν ετη 2016 και με τετοια αναλυση και ιντσες.Οσα μαγικα και να κανει το Ios η αυτονομια παραμενει για τα σκουπιδια εκτως απο χρηση WiFi.

  Τα φαγε τα μουτρα της η εταιρια και δικαιως.

  Οντως με 470ευρω,και λιγοτερα εχεις απειρες επιλογες ειτε απο Android,ειτε απο Windows phone(για οσους μπορουν να τα αξιοποιησουν).

 104. Στα 470 που εχει παιρνεις ενα s6 edge και ξεμπερδευεις...Πιστευω οτι εκανε λαθος "κινηση" το μηλο αυτη την φορα!!

  1. το iPhone SE ειναι πιο γρηγορο απο το s6 απλως δεν ειναι τοσο ομορφο

   1. πιο γρηγορο ειναι το software οχι το hardware

  2. το ''μηλο'' βγαζει πολυ καλυτερα κινητα απο τη ''λεξη'' αν με καταλαβαινεις

  3. Συμφωνώ συνολικά ναι αλλα πάλι και το μικρό μήλο θα ναι οκ γι αυτόν που θέλει απ όλα αλλα ακριβό δε λεει ακόμα έχω το s7 και νομίζω όλα οκ

 105. Εγω δεν εχω ξανα παρει iPhone και σκεφτομουν να παρω το συγκεκριμενο μοντελο. Διαβασα τα χαρακτηριστηκα του και μου αρεσε. Ελπιζω να κανω καλη επιλογη..

  1. Αν σ αρέσει το μέγεθος ναι είναι σούπερ θα σαι και παραπάνω από καλά συνολικά σε όλα ειδικά κάμερα μπροστά και ταχύτητα παντού

 106. Επειδή 200 δεν θα πάει θα πρέπει να ξαναπαω σε Android ίσως σε κάνα necus.

  1. stevenGR θα σε στεναχωρεσω αλλα ουτε 300 δεν θα παει τοσο ευκολα. :( ειναι καινουργιο ακομα.

   1. Ναι έχεις δίκιο. Έτσι κι αλλιώς τελικά iphone δεν θα πάρω επειδή με βολευει το Android και πιστεύω πως τα iphone είναι υπερκοστολογημενα.

 107. Σε λίγους μήνες θα είναι κάτω απο 400 και θα το πάρουν όλοι. Λίγη υπομονή και θα γεμίσουμε iphone

  1. ηδη στην Αμερικη με τοσα ξεκιναει..

 108. Για πείτε μου τώρα το SE η το 6s?? (για 64αρι μιλάω) στα 70 € δεν κολλάω, είχα το 5αρι αλλα καίγομαι να αγοράσω μέχρι την επόμενη βδομάδα. περιμένω την βοήθεια σας.

  1. 6s

  2. Αν θες την μεγαλυτερη οθονη 6s.Αν θες χαμηλοτερη τιμη,μικρη οθονη και αρα καλυτερη χρηση με το ενα χερι,αλλα και τιμη απο Ελληνικες αλυσιδες και οχι απο σκρουτζομαγαζα τοτε 6s.

   1. Ευχαριστω για τις απαντήσεις 6s καταλήγω τελικα !

    1. zannakis10
     να το παρεις απο σκρουτζομαγαζο το 6ς δεν συμφερει απο καταστηματα αλυσιδες εξω .. ποιος ο λογος να δωσεις παραπανω χρηματα σου περισευουν ; αν ναι τοτε παρτο απο τα γνωστα καταστηματα αλυσιδες αλλιως σκρουτζομαγαζα με κλειστα ματια... δεν δινω λεφτα τουλαχιστον εγω σε καταστηματα εξω στα γνωστα στη θεσσαλονικη η αθηνα .. ποιος ο λογος ... ; αφου μπορω να αγορασω το ιδιο ακριβως κηνιτο ποιο οικονομικα με εγγυησει με τα παντα...

 109. Εγώ προσωπικά δεν θα το σύστηνα! Πρώτον οι κάμερες είναι για τα κλάματα. Δεύτερων είναι αρκετά μικρό και τρίτων η τιμή είναι υπερβολική [MONO KAI MONO EPEIDH EINAI KAINOURGIO] Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι στα iphone 6 ,6s 6s plus , 6 plus όπως και στο 5c και κάτω τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι αρκετά αυξημένα και η apple δεν φαίνεται να νοιάζεται για αυτό! με λίγα λόγια προτιμώ τα samsung [έχω το s4 mini και το sar ειναι 0.33 ενώ στα iphone άνω απο 1.10]

  1. Οι καμερες ειναι για κλαματα???Το εχεις δουλεψει αυτο ή το 6s που εχει την ιδια καμερα και ειδες να ειναι για κλαματα????Εχεις καθολου ιδεα τι παει να πει οτι η καμερα ενος κινητου ειναι για κλαματα????
   Η τιμη ειναι οντως τσιμπημενη.
   Απο ποτε το οτι ειναι μικρο ειναι και αρνητικο?????Υπαρχουν και αλλα μοντελα αναλογα με το τι βολευει τον καθενα με μεγαλυτερες οθονες απο την ιδια εταιρια.Κοινως επιλογες...
   Οσο για το Sar δες και αλλες εταιριες ομως τι Sar εχουν.Αλλωστε μεσα στα ορια της ΕΕ ειναι αρα που το προβλημα????

   Ελεος δηλαδη μπηκες να μην προτεινεις ενα κινητο που δεν εχεις δουλεψει καν κατι αντιστοιχο(απο πλευρας hardware)και με δικαιολογιες οτι να ναι.

   1. Χα χα σωστός

   2. αν ειχε τα λεφτα, σε apple θα πηγαινε. αλλα τι να κανουμε, δεν ειναι για ολους

    1. Εγω παλι βλεπω οτι και αυτοι που εχουν λεφτα βλεπουν την Samsung φετος με αλλο ματι.

     Απο Iphone 6s σε Galaxy S7 γιατι ουτε διαφερει και πολυ σε διαστασεις και ειναι αδιαβροχο,και με χαμηλο Sar,και με κορυφαια(πλεον)ποιοτητα κατασκευης,και με επεκταση μνημης και με καλυτερη μπαταρια/οθονη κλπ κλπ

     Για τους πρωτους ισως οχι τοσο πολυ αλλα ειδικα οι κατοχοι Iphone 6s Plus σιγουρα βλεπουν το Galaxy S7 edge Με αλλο ματι γιατι εκτως των παραπανω εχει και καλυτερη μπαταρια και ειναι και αρκετα μικροτερο σε μεγεθος αν και ειναι και τα δυο phablet ιδιων ιντσων.

  2. Κανεις δε κοιτάει την ακτινοβολία δεύτερον η κάμερες ειναι καλές μονο στα 6s 6s plus ποια μιας και ανέβηκαν στα 12 και 5 μεγκαπιξελ όλοι μιλάνε με hands free όποτε περιττή η ακτινοβολία είπαμε απλα θέμα μεγέθους ειναι ολα εμενα μ αρέσει κ το μικρο κ αυτό που έχω το 6s δλδ

   1. Μα εγώ κοιτάω για ακτινοβολία.. Και δν χρησιμοποιώ hands free και ψάχνω για μικρά κινητά γτ βολεύουν καλύτερα. Μπορεί κάποιος να μου πει αν πραγματικά αξίζει ή να πάρω το Samsung galaxy s7?

    1. Πάρε S7

  3. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις ιδέα όσον αφορά τις συσκευές της Apple(και καλά κάνεις).Αυτό όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση κριτήριο για να παραθέτεις αρνητικές κριτικές σε έναν ιστότοπο τον οποίο επισκέπτονται αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές και επιθυμούν να διαβάσουν εμπεριστατωμένες απόψεις ατόμων που κατέχουν την εκάστοτε συσκευή και παραθέτουν ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ με βάση τη χρήση που κάνουν και όχι ανούσια σχόλια τύπου ''δεν μου αρεσει το iPhone επειδή προτιμώ τη Samsung''. Φιλικά πάντα.

  4. Εγώ θέλω να μου εξηγήσεις πως γίνεται να βγάζεις τέτοια κριτική και να μην συστηνεις κινητό που όχι απλά δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου αλλα δεν έχεις δει ούτε από μακριά!!! Και με βάση τι στοιχεία κρίνεις την κάμερα, πρόλαβες να αγοράσεις το se και να βγάλεις και φωτογραφίες ;;; Αιντε ο κάθε πικραμένος....

  5. Katelyn_Pan δεν μπορω να διαβαζω οτι οι καμερες του 6ς ειναι για κλαματα. προφανος δεν εχεις δουλεψει στα χερια σου iphone. και αν ειχες δεν ξερεις πως λειτουργει.. οσο για το sar ειναι αληθεια εχουν την μεγαλυτερη ακτινοβολια και αυτο ειναι μεγαλο μειον... ( και δεν ειναι αστειο.. ειναι πολυ επικινδυνο καις τον εγκεφαλο σου ) τωρα αν προτιμας αντροιτ και την μαρκα που αναφερεις καλα κανεις και δικαιωμα σου αλλα μην ακουμε τετοια το αντροιτ δεν συγκρινετε με το ιος . το ιος ηταν και θα ειναι ετη φωτος μπροστα απο αντροιτ.. οσο για την τιμη ναι .... ειναι υπερ τιμημενο .. επρεπε να ειναι πολυ ποιο φθηνο αλλα πληρωνεις και μαρκα και ντιζαιν και σοφτγουερ και οπως τα πληρωνεις σε ολες της εταιριες... ο καθενας κανει της επιλογες του.

  6. Katelyn_Pandabear sorry αλλα η καμερες ουτε του 5s ουτε του 6 ουτε και του 6ς ειναι για κλαματα... εισαι πολυ λαθος.... :) οσο για το sar καις ηδη τον εγκεφαλο σου που εχεις εσυ και ολοι μας το wifi ανοιχτο 24 ωρες το 24 ωρο.... :) ακριβως οπως λεει και ο fulgore ειναι μεσα στα πλασια της ευρωπαικης ενωσεις... ελεγχονται τα παντα στα κηνιτα δεν τα βγαζουν ετσι. :)

 110. oποιος εχει συνηθίσει τον παλιό σχεδιασμο iPhone(5s και κατω) του συστηνω να το παρει αν δεν εχει αποφασισει αναμεσα σε αυτο και το iPhone 6s.

  1. CHRIS151 ειναι τρελα ακριβο το 6s το 5 se ειναι ποιο οικονομικο κακα τα ψεμματα.

 111. Προβλέπετε εσείς να πέσει η τιμή του μέχρι τον Μάιο αν ναι πόσο ???

  1. ladopjohn φυσικα και θα πεσει η τιμη του στο iphone se αλλα μην περιμενεις καμια τρελα χαμηλα τιμη... θα πεσει γυρω στα 30 ευρω οχι λιγοτερα.. και οπως βλεπεις τεμαχια δεν υπαρχουν ειδικα για silver και spacy grey υπαρχει μονο το roz gold

 112. Και γιατι να πάρω αυτο και οχι το 6s με μεγαλυτερη οθονη ειναι πιο ομορφο και κατι διαφορετικό( σχημα design) . Aυτο ειναι σαν να παιρνεις το 5s απλα με πιο καλα specs ....

  1. Γιατι αυτο θα το βρισκεις με 499(αν ισχυει η τιμη)ευρω ακομα και στις αλυσιδες και επειδη ακριβως θες και μικροτερη οθονη.Το 6s εχει μεν μεγαλυτερη οθονη αλλα η χρηση με το ενα χερι ειναι δυσκολοτερη και σε διαστασεις ειναι ιδιο με Galaxy S6/s7 των 5.1ιντσων λογω των Bezzel που εχει.

   Επισης το 6s μπορει να ειναι πιο ομορφο σαν λεπτοτερο στην οψη,αλλα στο κρατημα ειναι χειροτερο. Επισης βλεπω τιμη 6s να εχει ανεβει στα 592 και ειναι αρκετα ακριβοτερο απο τα πιο γνωστα και εμπιστα σκρουτζομαγαζα(για αλυσιδες ουτε λογος),αρα η χρηματικη διαφορα ειναι μεγαλη.

  2. Οι 4,7" απλά είναι ιδανικές για τα μέσα χέρια απλά! Οι 4" οτι σπεκς και να χει ναι θα πρέπει κριτήριο σου να ναι σσιγιυρα οι 4" να θες δλδ ετσι Κα αλλιώς 4ρι απλά!

   1. Δες ομως τι διαστασεις εχει το Iphone 6s.Ιδιες με το Galaxy S6/S7. Αρα και παλι δεν ειναι ιδανικο κινητο οταν η αλλη εταιρια μπορει σε ιδιες διαστασεις με το Iphone να σου δωσει 5.1ιντσες αντι για 4.7 αλλα και μεγαλυτερη μπαταρια.

    1. Άλλο 4,7 άλλο 5.1 και άλλο κράτημα και το μήλο και η Κορέα γλιστράνε πάντα θήκη εννοείται αμφότερα! Ιδανικές ειναι κατω απο 5 γι αυτό κ δε πήρα το πλας μήλο δλδ το μικρο μ αρέσει ειχα το 5s κ μου άρεσε πολύ με δυσκολία το έδωσα αλλα τωρα με το 6s είμαι οκ συνολικά

 113. Όπως μας δείχνει και το ονομα του(se=special edition) αυτο το καινούριο iPhone ναι μεν ειναι ίδιο στην εμφάνιση με το 5s έχει όμως τελείως διαφορετικά εσωτερικά χαρακτηριστικά. Για όσους δεν γνωρίζουν, το iPhone SE έχει αντί για A7 chip(iPhone 5s) A9 chip ακριβώς όπως και το iPhone 6s. Το μόνο που έχει αλλάξει ειναι οι ίντσες.
  Τωρα για το ονομα. Όλοι γνωρίζουμε οτι ο Steve jobs έχει πεθάνει εδω και μερικά χρόνια. Ο σχεδιασμός που αυτός είχε διαλέξει για τα iPhone ηταν ο κλασικός πια σχεδιασμός του iPhone 5,4,4s,5s. Ο τωρινός CEO της Apple ειναι ο Tim Cook. Αυτός άλλαξε την μορφή του iPhone 6 και τωρα τα iPhone πανω από το 6 έχουν την μορφή του. Το μοντέλο se ειναι πιθανόν προς τιμήν του μεγάλου Steve Jobs αφού τα iPhone στην εποχή του ηταν 4". Για περισσοτερες πληροφορίες δοκιμάστε το Google. I am not a walking Apple Encyclopedia

 114. Ειναι αστειο(ή μαλλον αγνοια)να καθομαστε να κραζουμε την Apple και την Ελλαδα για τις τιμες αυτες λες και δεν εχουμε δει αλλα παρομοια περιστατικα και απο αλλες εταιριες γενικα για την Ευρωπη οπως πχ στο HTC A9 που αρχικη τιμη ειχε στην Αμερικη η εκδοση των 32gb 3gb ram τα 400δολλαρια ενω στην Ευρωπη η εκδοση 16gb 2gb ram ειχε 600+ευρω.

  Μια απο τα ιδια και για το Huawei Nexus 6p το οποιο στην Αμερικη κοστιζε 459-499δολλαρια ενω στην Ευρωπη 600ευρω.

  Το Iphone 5se ειναι οπως σωστα αναφερθηκε ενα αναβαθμισμενο iphone 5s(απο πλευρας design,διαστασεων)αλλα στην ουσια ενα μικροτερο(αλλα και το σημαντικοτερο φθηνοτερο)iphone 6s. Αρα προς τι το κραξιμο για την τιμη/specs???

  Οποιος θελει μεγαλυτερο κινητο αγοραζει το 6s που εχει πεσει η τιμη του και ειναι αρχοντας.

  Η τιμη παντως με αυτα που ακουγονται θα ειναι μαλλον στα 499ευρω για τα 16Gb ram και 599 για τα 64Gb ram.

  Βεβαια αυτη θα ειναι η τιμη που θα εχουν οι μεγαλες αλυσιδες,οταν για το αντιστοιχο 6s απο αλυσιδα πρεπει καποιος να πληρωσει μονο 789ευρω για το 16Gb μοντελο!

  Προφανως και οποιος κοιταζει απο σκρουτζ τον πρωτο καιρο δεν θα το παρει γιατι θα εχουν τα μαγαζια ιδια τιμη με αλυσιδας,και οποιος θελει μεγαλυτερο αγοραζει το 5s.

  Οσο για το Android εκτως απο τις αναβαθμισεις που σε λιγοτερο απο 2χρονια,οποιος ασχολειται λιγο με αυτα,θα πρεπει να κοιταξει για αλλο τηλεφωνο.Κλασσικο παραδειγμα το HTC one m7 κινητο του 2013 που Android 6(αναβαθμιση του 2015)δεν το πηρε ποτε.
  Α και τελος ακομα και το καινουργιο και δυνατο S7 δεν ειναι lag free κινητο(συμφωνα με ξενα site τυπου Anandtech).

 115. Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. iPhone κ ξερο ψωμι!

  1. Μαζί σου!!

 116. απαραδεικτοι οι ελληνες και παλι...!! δηλαδη θα καθομαι εγω..να παρακαλαω android και μονο android δεν μπορω αυτην την πολιτικη!! ειναι απαισια στις αλλες χωρες πχ αμεριη ειναι 399 δολαρια γτ εμεις να το εχουμε παραπανω δεν καταλαβα???

  1. Δεν είμαστε ίδια με τεράστια διαφορά κιόλας αγορά όποτε το κόστος ανεβαίνει και επειδή τα μαγαζιά που τα φέρνουν τα ελληνικά δλδ πρέπει να βγάλουν κέρδος τελωνεία φόροι Κτλπ 10.000.000 είμαστε η Αμερική είναι 300 plus μη πούμε για κινες κτλ! Η android πλατφόρμα είναι παγκόσμια! Δλδ την έχουν από την huawei πες έως τη Sony htc Samsung lg το iOS είναι μονο iPhone βάλε και τη τεράστια διαφήμιση που γίνεται οι ποιο πολλοί το περνούν για να το πάρουν τίποτα άλλο ούτε και ξέρουν τι να κάνουν πέρα από fb γι αυτό και η Apple ξεκινάει ακόμα απ τα 16gb χώρο! Για να τα περνούν και οι άσχετοι έτσι απλά οι ποιο σοβαροί και ψαγμένοι τα σκάνε δυστυχώς πολλά για 64 και πάνω με σκοπό βέβαια να το κρατήσουν για 3 ετια ώστε να βγει το χρήμα που σκαςανε κ έτσι η Apple σε υποστηρίζει με λογισμικό 4-5 χρόνια πες Στάνταρντ

  2. kostas pol μην συγκρινεις της τιμες της αμερικης με ελλαδα. καταρχην ευρω εχει η ελλαδα δολλαριο εχει η αμερικη. επισης στην αμερικη δεν υπαρχει φορος.... αυτο και μονο τα λεει ολα. μην τα ριχνεις λοιπον στους ελληνες. μονο και μονο που υπαρχουν ελληνικα καταστηματα στο σκρουτζ και σου φερνουν iphone σε πολυ καλυτερη οικονομικη τιμη απο αλυσιδες καταστηματων στην ελλαδα .. αυτο θα επρεπε να σου λεει πολλα... και να λες ειμαι τυχερος γιατι θα το αγορασω 100 και 150 ευρω φθηνοτερα..

 117. Πότε θα έρθει στην Ελλάδα?

  1. 7-4

   1. Θενξ μπρο

    1. tpt

  2. 7 Απριλίου

 118. @HappyGirl_167 Τότε σιγά μην κάθομαι να παρακαλαω την Apple να ριξει τις τιμές. Motorola και πάλι Motorola.

  1. Υπάρχει και η επιλογή του μεταχειρισμένου η και Καινούργιου μιας και το iPhone 6 θα ακυρωθεί απ το μικρό αν και θα συνεχίζει να είναι μια πολύ καλή συσκευή ήδη το 64ρι εχει 580€ κάτι θα πέσει και το 5s αλλά καλύτερα Σεπτέμβρη που θα βγει το 7 όλα θα πέσουν αρκετά τότε

  2. Φιλε μου ειχα motorola και ειναι τουρμπο πραγματικα !!!

   1. Συμφωνώ εχει βγάλει καλές συσκευές καλή εταιρία από παλιά απλά είπα ντάξει σήμερα σχεδόν οτι και να πάρεις είναι καλό φτάνει να ξέρεις γιατί το πέρνεις και όχι για μόδα όπως δυστυχώς το μήλο έχω βαρεθει να βλέπω πρόβατα είναι σα να πέρνεις Ducati hyper moto για να πας δουλειά στο κέντρο ήσυχα χα χα χα αυτά απλά δε γίνονται χα χα χα είναι ανώμαλα πράγματα πάρε μια πάπια ρε φίλε χα χα ξερεις...!

 119. Παιδιά προς τα μέσα του 2017 λέτε να βρω μεταχειρισμένο IPhone 6 ή SE με 200€?

  1. 250-300 ΝΑΙ!!!

   1. Για το 6 λες ή το SE?

    1. το 6 ξεχνα το στα 200 ευρω

  2. sostos !

 120. Αν και είμαι Apple Fan πιστεύω ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι κίνηση προς τα πίσω.Ένα ''ενισχυμένο'' 5S θα το χαρακτήριζα,και μάλιστα υπερτιμολογημένο,καθώς η τιμή του δεν προβλέπεται να είναι κάτω από τα 500 ευρώ.

  1. Επισήμως 499

   1. $

   2. νο μονο το 64 !

    1. το 64ρι θα κοστιζει στα 599

  2. Λάθος για το ενισχυμένο.
   Είναι ένα 6S σε μέγεθος και σχήμα 5S. Λείπει μόνο το 3D Touch και το βαρόμετρο. Και το Touch ID είναι πρώτης γενιάς, και κάνει την δουλειά του.
   Η τιμή του θα είναι πιο δελεαστικής σε 1-2 μήνες εδώ μέσα, σε σχέση με τις επίσημες.

   1. Σωστός

  3. τα 16gb ειναι στα 399 ευρω και τα 64 ειναι στα 499....γενικα ειναι πολυ καλυτερο απο το 5ς σε ολους τους τομεις...δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης...Το 5SE ειναι κυριολεκτικα ενα συμπικνωμενο 6s..ΕΚΤΟΣ απο την μπροστινη καμερα η οποια ειναι 1,2 mp...............................στο 2016 ειμαστε ρε παιδια ελεος....τους εμειναν οι καμερες και τις εχωσαν στο 5SE.οσο και να αγαπουν την apple οι οπαδοι της αυτο ειναι καθαρη αισχροκερδεια...σαν την τραγικη καμερα που ειχε το macbook pro 2015

   1. στην Ελλαδα τα 16 gb ειναι στα 499 ευρω βασικα.

    1. αμφιβαλλω αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος..

    2. απο 290 ερχετε στην Ελλαδα !

    3. η ιωαννα εχει δικαιο μην μου λετε βλακειςς..499 θα εχει το 16αρι και 599 το 64αρι!! αυτες οι τιμες που ακουτε και νομιζετε δεν αντοιστοιχουν ειμαστε η πιο ακριβη χωρα στην πωληση κινητων

    4. Είναι ΠΑΝΆΚΡΙΒΟ χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!

   2. @devilgamerschanel σιγα μην ερθει και 100 ευρω το αιφον!! εδω 320 κανει το 5ς..στην Ελλαδα ερχεται με 499 επισημη τιμη και θα το δειτε.τωρα εδω στο σκρουτζ μπορει να ξεκινησει απο 460