Άγιον Όρος, Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγιάς

Άγιον Όρος, Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγιάς

Ο συγγραφέας και φωτογράφος κος Λουκάς Λίλιος γοητευμένος από αυτόν τον τόπο που αποτελεί το πραγματικό θησαυροφυλάκιο, το κάστρο της Ορθοδοξίας, το μυρωμένο περιβόλι της Παναγίας, το στολίδι της...

Δες όλη την περιγραφή

Ο συγγραφέας και φωτογράφος κος Λουκάς Λίλιος γοητευμένος από αυτόν τον τόπο που αποτελεί το πραγματικό θησαυροφυλάκιο, το κάστρο της Ορθοδοξίας, το μυρωμένο περιβόλι της Παναγίας, το στολίδι της φύσης και της Ελλάδας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτυπώσει μετά από ατέλειωτα ταξίδια, μετακινήσεις, πεζοπορίες, φωτογραφικές λήψεις και μελέτες πατερικών...

Δες όλη την περιγραφή

Μεταφορικά: +2,50 €

από 12,06 €Μεταφορικά: + 2,50 €

Από το κατάστημα:Jasper

Ασφάλεια αγορών Skroutz

Εγγυόμαστε ότι θα παραλάβεις την παραγγελία σου ή θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω.Περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά με το Skroutz Plus για παραγγελίες άνω των 20€! Γίνε μέλος

από 10,68 €

Περιγραφή

Ο συγγραφέας και φωτογράφος κος Λουκάς Λίλιος γοητευμένος από αυτόν τον τόπο που αποτελεί το πραγματικό θησαυροφυλάκιο, το κάστρο της Ορθοδοξίας, το μυρωμένο περιβόλι της Παναγίας, το στολίδι της φύσης και της Ελλάδας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτυπώσει μετά από ατέλειωτα ταξίδια, μετακινήσεις, πεζοπορίες, φωτογραφικές λήψεις και μελέτες πατερικών κειμένων και βιβλίων όλον αυτό τον θησαυρό.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο με τίτλο, μοναχισμός και μοναχοί , παρουσιάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία, που βοηθούν τον αναγνώστη να αποκομίσει την απαραίτητη γνώση αναφορικά με την μοναχική ζωή (διαδικασία μοναχισμού, στάδια, ενδυμασία και γενικά η ζωή του μοναχού).
Είναι το βασικό κεφάλαιο στο οποίο γίνεται η "γνωριμία" του προσκυνητή με τον μοναχισμό, εδώ δίνονται οι απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας για τον μοναχικό βίο.
Εν συνεχεία στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο Επισκέπτες - προσκυνητές, ο συγγραφέας πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με την διαδικασία εισόδου στο Άγιο Όρος, στην διαμονή και μετακίνηση του προσκυνητή , αλλά και την συμμετοχή του στην πνευματική ζωή.
Δεν παραλείπεται σαφώς η παράθεση και περιγραφή των κυριοτέρων διαδρομών που μπορεί ο επισκέπτης να πραγματοποιήσει, αλλά και των περιοχών του Όρους με ιδιαίτερη πνευματικότητα και φυσική ομορφιά (Έρημος του Αγίου Όρους , Καρούλια , Καυσοκαλύβια κατουνάκια, Βίγλα ).
Κατόπιν στο τρίτο κεφάλαιο με τίτλο, γενικά για το Άγιο Όρος, γίνεται αρχικά αναφορά στο φυσικό περιβάλλον (νερά χλωρίδα, πανίδα, βότανα, κλίμα και άλλα στοιχεία).
Ακολουθεί η λεπτομερής καταγραφή και περιγραφή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των οικισμών του Αγίου όρους και ολοκληρώνεται το κύριο κεφάλαιο αυτό με την αναλυτική περιγραφή των 20 κυρίαρχων μονών του Αγίου Όρους και των εξαρτημάτων αυτών (σκήτες, κελιά, καλύβες, καθίσματα, ησυχαστήρια, ασκηταρειά εγκλείστρες
Για να έχει ο αναγνώστης μια πλήρη και σφαιρική εικόνα για το Περιβόλι της Παναγίας το τέταρτο κεφάλαιο κλείνει το βιβλίο με αναφορά στην ιστορία του προχριστιανικού Άθωνα και του χριστιανικού Αγίου Όρους.
Στο κεφάλαιο αυτό γίνεται ειδική μνεία στην αρχιτεκτονική και την τέχνη που αναπτύχθηκε και στον πνευματικό πλούτο που υπάρχει σε κάθε Μονή και εξάρτημα της, σε βιβλία, χειρόγραφα περγαμηνές εικόνες. Όπως άλλωστε επισημαίνει και ο ίδιος "η δημιουργία ενός βιβλίου, που να αναφέρεται στο Περιβόλι της παναγίας πραγματεύεται το διττό ρόλο, τον οποίο καλείται να υπηρετήσει ο φωτογράφος και συγγραφέας, με σκοπό να μεταφέρει την γνώση, τις εικόνες και την εμπειρία του, Κάτι που προϋπήρχε μέσα του και προερχόταν από όλες εκείνες τις ερωτήσεις και απορίες που κατά καιρούς τον απασχολούσαν στις φυσικές και πνευματικές περιπλανήσεις του".

Κίνητρά του ήταν η συγγραφή του βιβλίου να διέπεται από έγκυρα στοιχεία και γνωστική επάρκεια, σε συνδυασμό πάντα με την συμβολή του πλούσιου φωτογραφικού του έργου, αλλά σαφώς και μέσω της ανταλλαγής απόψεων και συλλογής των στοιχείων από τους Άγιους Πατέρες που βρίσκονται και μονάζουν στο Άγιο Όρος, σε έναν ιερό χώρο, με τόση μεγάλη ιστορία και τεράστια πνευματικότητα.

Το πλούσιο, ενημερωμένο και πλήρες πόνημα αφιερώνεται στους αγιορείτες μοναχούς που αρνήθηκαν τα εγκόσμια και επέλεξαν τον μοναχισμό. Ο μοναχισμός αποτελεί ουσιώδες κεφάλαιο για τη ζωή και το έργο της Εκκλησίας και αγωνίζεται για την ακτημοσύνη, την ταπείνωση, την υπακοή, την νηστεία, την κακοπάθεια. Ο μοναχός πορεύεται με οδηγό τα θεόπνευστα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας και τα ασκητικά κείμενα των μυστών της προσεύχεται, ψάλλει και εργάζεται για το κοινό καλό.

Αυτό το βιβλίο λοιπόν αφιερώνεται στην Ιερότητα και Αγιότητα αυτού του τόπου που μας αφήνει εκστατικούς με την ομορφιά του και μας εκπλήσσει με τους θησαυρούς του.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί επίσης έναν οδηγό για τους επισκέπτες των μονών και χρησιμεύει ως ένα παράθυρο και για τις γυναίκες που δεν γίνονται δεκτές στο Όρος λόγω του Άβατου και με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν τα μάτια της ψυχής τους μέσω των πλουσίων πληροφοριών και της καταπληκτικής φωτογραφικής αποτύπωσης.

Αυτό το Ιερό Ταξίδι μοιράζονται μαζί μας οι εκδόσεις "Λίλιος", ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα, ένα βοήθημα, για τον θρησκευόμενο, τον τουρίστα, τον καλλιτέχνη, τον περιηγητή, τον ζωγράφο, τον ταξιδευτή, τον ποιητή, που επιζητούν να γνωρίσουν σε βάθος την Αθωνική Πολιτεία, η αγιότητα της οποίας αφήνει άφωνους τους επισκέπτες, διαλαλεί αιώνες την Ορθόδοξη Πίστη στους χειμαζόμενους καιρούς που ζούμε και συνεχίζει αυτόν τον αγιοπνευματικό αγώνα που τείνει στο Θείο, προσφέρει απέραντη γαλήνη, αποτελεί ένα επίγειο κομμάτι του Παραδείσου εδώ στη γή για τον Άνθρωπο και ένα ενεργό Εργαστήριο της Αγιότητας στην Οικουμένη.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Ταξιδιωτικοί Οδηγοί
Υπότιτλος
Άγιον Όρος, Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγιάς
Μορφή
Μαλακό εξώφυλλο
eBook
Όχι
Αριθμός σελίδων
192
Έτος έκδοσης
2016
Διαστάσεις
-

Σημαντική πληροφορίαΤα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

Μοιράσου την εμπειρία σου!

Γράψε μια αξιολόγηση για το Άγιον Όρος, Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγιάς και βοήθησε σημαντικά τους άλλους χρήστες!

Αξιολόγησε το προϊόν

    Ερωτήσεις

    Έχεις απορία για το προϊόν;

    Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

    Ρώτησε για το προϊόν

    Είδες πρόσφατα