• TomTom Go 6100 World

  0
  5
  3 στους 3 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
  στις

  Το συγκεκριμένο GPS είναι πάρα πολύ καλό.

  Καταρχάς έχει ενσωματομένη SIM που λαμβάνει την κίνηση στον δρόμο, βέβαια είναι μόνο για Αθήνα, Θεσσαλονική προστοπαρόν. Έχει ευόρου ζωής όλους τους χάρτες (Ευρώπη-Αμερική-Ασία-Αφρική-Ρωσία-Αυστραλία) και όλα τα έχτρα (κάμερες, POI, κίνηση κλπ)

  Η εύρεση της διαδρομής είναι γρήγορη περίπου στα 20 δευτερόλεπτα καθώς και λαμβάνει σήμα αν είσαι σε υπόγειο πάρκιν σε 1 λεπτό και κάτι, αλλά και αν χάσεις την στροφή ο επανυπολογισμός της διαδρομής είναι πολύ γρήγορος στα 2 δεύτερα καθώς η συσκευή βρήσκει όλες τις πιθανές διαδρομές στην αρχική εύρεση της διαδρομής. Επιπλέον όταν δούλευει η SIM το GPS βρήσκει νέα διαδρομή γρήγορα και αποτελεσμάτικά, ρωτάει με τις προεπιλεγμένες ρυθμήσεις αλλά αν θες το αλλάζεις και όλας. Ακόμα αν μείνεις στην κίνηση το GPS δεν μπερδεύει το σήμα βγάζοντάσαι στο αντίθετο ρεύμα ή άλλο παράλληλο δρόμο. Επιπλέον δεν έχει θέμα υπερθέρμανσεις όταν χτυπάει ο ήλιος το παρμπρίζ με απότέλεσμα να κολάει.

  Έχει αρκέτα POI (ξενοδοχεία, πάρκιν, ΑΤΜ κλπ) για την Ελλάδα αλλά όχι και όλα. πχ: Την στάση από Πάτρα-Κόρινθο μετά τα νέα διόδια στο Ζευγολατειό (νομίζω λέγετε 24) δεν την έχει, αλλά έχει όλες τις στάσεις στην υπόλοιπη διαδρομή. Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη με εξερετική ανάληση αλλά και ηχείο που είναι πολύ δυνάτο, το έχω στο 70% και ακούγετε καθαρά με μισά-ανοιχτά τα παράθυρα στην κίνηση. Έχει σχεδόν όλες τις κάμερες κηκλοφορίας (σταθερές και κινητές), τα περισότερα μπλόκα.

  Τι δεν μου αρέσει. Το μένου θέλει να περάσεις λίγο χρόνο μαζί καθώς δεν είναι χωρισμένο σε κατηγορίες. Δηλαδή όταν πάτας για να βρείς μια διευθυνση ψάνχει τα πάντα σε δύο οθόνες, την μία την διευθυνση και στην άλλη δίπλα τα POI (ξενοδοχεία, πάρκιν, ΑΤΜ κλπ) που είναι λίγο περίεργο την πρώτη φορά. Ακόμα δεν μπορεί να βρεί τον δρόμο βάση μόνο ενός μέρους το ονόματος, πχ: αν θές να πας στην διεύθυνση ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ στην Πάτρα και την ψάξεις ως ΓΕΡΜΑΝΟΥ όπως την ξέρουν σχεδόν όλοι στην Πάτρα ή ως ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ το GPS δεν θα την αναγνωρίσει, πρέπει να βάζεις όλο το όνομα. Αυτά βέβαια δεν είναι τίποτα, είναι απλά θέμα συνήθιας και εξοικείωσης.

  Για να κλήσω, αυτά που θέλουν ΠΡΟΣΟΧΗ είναι η αναβάθμιση του συστήματος (πολύ πιθανό καθώς έχει βγεί μια νεα) και η εγκατάστασει των πλήρων χαρτών τις Ευρώπης. Όταν γίνει η αναβάθμηση όλοι οι χάρτες στο GPS διαγράφονται και πρέπει να τους ξανά κατεύσεις και να τους ξανά εγκαταστήσεις, πράγμα που θέλει 1 ώρα (45 λεπτά το κατέβασμα, 10-15 λεπτά η αναβάθμιση) γιατί η TomTom έχει αργούς servers. Τέλος αν θές μόνο τους χάρτες τις Ελλάδας η εσωτερική μνήμη φτάνει, αν θες να πας και στο εξωτερικό θα χρειαστείς μια 8GB με 16GB microSDHC class 10 ή καλύτερη κάρτα μνήμης, δοκίμασα μια class 4 και αργούσε να βρεί την διαδρομή και λίγο καθηστερούσε στις στροφές.

  Κατά τ'άλλα το συνηστώ σε όλους, με επιφύλαξη στην εκμάθηση του μενού και της αναζήτησης των δρόμων καθώς ξέρω πως μερικοί δεν τους αρέσει να αλλάζουν την ρουτίνα τους.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Η TomTom έχει βγάλει μια νέα έκδοση 15.401 ή οποία δεν είναι σταθερή. Αν συνδέσετε το GPS στον υπολογιστή για να πάρετε την/τις δωρεάν αναβάθμήσεις καλό είναι να περιμένετε μέχρι την επόμενη έκδοση.

 • Asus ZenFone 2 (Z3580/4GB/32GB/Dual) (ZE551ML)

  0
  5
  11 στους 11 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
  στις

  Άψογο κινητό. Η μπαταρία κρατάει σχεδόν όλη την ημέρα με χρήση GPS, internet και μουσικής, παίρνει microSD κάρτα μέχρι 128GB(αν και έχω δει στο internet να βάζουν και 256GB, εγώ έχω 128GB) ο Intel επεξεργαστής είναι πάρα πολύ κάλος χωρίς να κολλάει η να κρεμάει το κινητό και το καλύτερο έχει διπλή SIM που δουλεύουν ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς κάποια SIM. Το μόνο θέμα που έχει είναι η κάμερα που δεν έχει σταθεροποιητή στο βίντεο μα αποτέλεσμα να τρεμοπαίζουν τα βίντεο αν δεν έχεις σταθερό χέρι.

 • Thermaltake Water 3.0 Performer

  0
  5
  8 στους 10 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
  στις

  Το έχω (2 για ακρίβεια) 6 μήνες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Η επίδοση είναι άριστη, ακόμα και με ένα ανεμιστηράκι λόγο του κουτιού-Tt Core V1, το χρισημοποιώ με έναν i5 4590 και i7 4790 s1150 και η θερμοκράσίες κυμαίνονται 24C με 38C στον i5 και 28C και 53C στον i7 χωρίς OC.

 • Asus VS228DE TN Monitor 21.5" FHD 1920x1080 με Χρόνο Απόκρισης 5ms GTG

  0
  4
  6 στους 6 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
  στις

  Έχω την οθόνη τρεις μήνες. Αν κάποιος δεν διαβάσει τα χαρακτηριστικά πρεπει να ξέρει πως δεν έχει DVI, DVI-D ή HDMI αλλά έχει μόνο VGA.

  Θα ξεκινήσω από τα αρνητικά, έχει μόνο VGA που κανονικά θα έπρεπε να έχει και τουλάχιστον DVI. Δευτερον, η γωνίες θέασης είναι πολύ στενές. Δηλαδή για να καταλάβετε αν κάτσεις δίπλα από την θέση του χρήστη δύο θέσεις πιο ΄κει η μισή οθόνη γίνετε ξεβαμένη και η υπόλοιπη θολώνη σταδιακά. Τέλος η φωτινότητα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αν η οθόνη είναι απέντι σε παράθυρο δεν θα μπορεί κάποιος να δει καλά όταν πέφτει ο ήλιος.

  Τα θετικά, είναι καλά φτιαγμένη για την τιμή της. Η αντίθεση είναι πάρα πολύ καλή και ανταποκρίνεται παρα πολύ κάλα σε παιχνίδια τύπου The Sims και στρατηγικής (στα FPS είναι καλή). Το πάνελ είναι ματ πράγμα που το κάνει καλό αν η οθόνη είναι δίπλα ή μπροστά από παράθυρο. Τα χρώματα είναι καλά, ζωηρά μόνο το πράσσινο φένεται λίγο ξεβαμένο.