Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις Σκούπα Ρομπότ; Οδηγός Αγοράς

Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις Σκούπα Ρομπότ; Οδηγός Αγοράς

Θες να αγοράσεις σκούπα ρομπότ; Θέλουμε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις την κατάλληλη!

Ας ξεκινήσουμε. 

Κύρια χαρακτηριστικά 

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να γνωρίζεις, πριν επιλέξεις; 

1. Ισχύς απορρόφησης: Τα Pascal (Pa) υποδεικνύουν τη μέγιστη ισχύ απορρόφησης της σκούπας. Όσο μεγαλύτερη, τόσο ευκολότερα θα μπορεί να καθαρίζει δύσκολες επιφάνειες, όπως για παράδειγμα χαλιά. Για μέτρο σύγκρισης, οι περισσότερες σκούπες ρομπότ, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 2000 με 2500 Pa. 

2. Επίπεδο θορύβου: Τα decibel (dB) είναι η μονάδα μέτρησης της έντασης του ήχου. Όσο χαμηλότερα τα decibel, τόσο πιο αθόρυβη η λειτουργία της σκούπας. Για παράδειγμα, μια σκούπα 69 dB ή λιγότερα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, μια χαμηλού θορύβου επιλογή. Βρες εδώ επιλογές με χαμηλά dB.

3. Μπαταρία: Επίλεξε μια σκούπα ρομπότ με αυτονομία 90 λεπτών ή μεγαλύτερη, ώστε να σιγουρευτείς πως με μία φόρτιση θα μπορέσει να σκουπίσει αποτελεσματικά τον χώρο σου. Τα περισσότερα μοντέλα σήμερα έχουν αυτονομία για περίπου 1-2 ώρες όπου για τα περισσότερα σπίτια, είναι αρκετή για ένα πλήρες καθάρισμα.

4. Φίλτρα:  Δες τον τύπο των φίλτρων που χρησιμοποιεί η σκούπα ρομπότ και πόσο εύκολη είναι η αλλαγή τους. Κάποια μοντέλα διαθέτουν επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα, ενώ άλλα χρειάζονται αντικατάσταση. 

Έξτρα λειτουργίες

Αρκετές σκούπες ρομπότ έχουν πολλές έξτρα λειτουργίες που μπορούν πραγματικά να σου λύσουν τα χέρια.

Μερικές από αυτές είναι:

1. Σφουγγάρισμα: Υπάρχουν σκούπες ρομπότ που σφουγγαρίζουν, δηλαδή 2 σε 1! Βρες εδώ πολλές επιλογές σε μοντέλα που υποστηρίζουν και τα 2.

2. Αυτόματο άδειασμα κάδου & αυτόματη φόρτιση: Τα πιο premium μοντέλα έχουν δική τους βάση, η οποία, τις περισσότερες φορές, χρησιμεύει σε 2 βασικές λειτουργίες: στο αυτόματο άδειασμα του κάδου μετά από κάθε καθάρισμα και στην αυτόματη φόρτιση, όσο η σκούπα βρίσκεται στη βάση. Ανακάλυψε εδώ σκούπες με αυτές τις λειτουργίες!

3. Πολλαπλή χαρτογράφηση: Οι περισσότερες σκούπες προσφέρουν χαρτογράφηση, δηλαδή "απομνημονεύουν" το χώρο στον οποίο τις χρησιμοποιείς, ώστε να αναγνωρίσει την πιο αποτελεσματική διαδρομή, αποφεύγοντας διάφορα πιθανά εμπόδια. Ορισμένα μοντέλα όμως πάνε ένα βήμα παρακάτω και προσφέρουν πολλαπλή χαρτογράφηση, δηλαδή την ικανότητα να αποθηκεύουν πολλούς χώρους, ιδανικό εάν έχεις μεγάλο σπίτι ή με 2 και πάνω ορόφους. Ανακάλυψε μοντέλα με πολλαπλή χαρτογράφηση εδώ

Ξέρεις τη χρήση; Σου λέμε τι πρέπει να προσέξεις! 

Σίγουρα πάντα θες την καλύτερη δυνατή επιλογή. Όμως ποια από αυτά τα χαρακτηριστικά σε ενδιαφέρουν περισσότερο, με βάση τις ανάγκες σου και ποιες από τις δυνατότητες & έξτρα λειτουργίες χρειάζεσαι; 

Δες ποια από τις παρακάτω περσόνες σε εκφράζει περισσότερο & κάνε την κατάλληλη επιλογή. 

Τετράποδοι φίλοι;

Αν έχεις τετράποδους φίλους στο σπίτι, χρειάζεσαι μια σκούπα ρομπότ, που μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικά τις τρίχες και το τρίχωμα των κατοικίδιων, με δυνατή ισχύ απορρόφησης, αλλά και τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να αποφεύγει εμπόδια, όπως παιχνίδια ζώων ή έπιπλα, ώστε να μην τα τραυματίσει κατά λάθος. Τέλος, προτίμησε σκούπα, με τη δυνατότητα επιλογής περιοχών σκουπίσματος, ώστε, αν ο τετράποδος φίλος σου τη φοβάται, να μπορείς να αποκλείσεις το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται.

Έχεις αλλεργίες;

Αν έχεις αλλεργία ή ευαισθησία σε σκόνη ή γύρη, προτίμησε σκούπα ρομπότ με φίλτρα HEPA, που μπορούν να συγκρατήσουν ακόμα και τα πιο μικρά σωματίδια, όπως ακάρεα σκόνης ή γύρη, αλλά και προηγμένους αισθητήρες, που μπορούν να ανιχνεύσουν και να στοχεύσουν περιοχές με υψηλότερες συγκεντρώσεις αλλεργιογόνων για σχολαστικό καθαρισμό.

Είσαι όλη μέρα στο πόδι; 

Αν έχεις περιορισμένο χρόνο για καθάρισμα, χρειάζεσαι μια σκούπα ρομπότ που μπορεί να συνδέεται μέσω Wi-Fi, δίνοντάς σου τη δυνατότητα όσο εσύ είσαι έξω, εκείνη να καθαρίζει και να μπορεί να αδειάζει τον κάδο αυτόματα! Επίσης, θες να μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, οπότε μια σκούπα ρομπότ που μπορεί και να σκουπίσει και να σφουγγαρίσει, είναι μια καλή επιλογή!

Θες να δεις τις καλύτερες προτάσεις σε σκούπες ρομπότ, με βάση τις ανάγκες σου; 

Διάβασε τον best of οδηγό μας για σκούπες ρομπότ!Σχετικά Άρθρα

Ποιος είναι ο καλύτερος ατμοκαθαριστής (2024)
Η ιστορία της ηλεκτρικής σκούπας!
Ψάχνεις ατμοκαθαριστή και δεν ξέρεις ποιον να επιλέξεις;
Οι καλύτερες σκούπες χειρός: 8 top επαναφορτιζόμενα σκουπάκια & στικ
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες