Skroutz logo

Πολιτική Απορρήτου

Στο Skroutz θέλουμε να γνωρίζεις και να έχεις έλεγχο στο ποια δεδομένα μοιράζεσαι μαζί μας και στο τι κάνουμε εμείς με αυτά. Το κείμενο αυτό (που ονομάζεται Πολιτική Απορρήτου) εξηγεί με απλά λόγια αλλά και σαφήνεια τι δεδομένα συλλέγουμε και πως τα χρησιμοποιούμε. Σκοπός του είναι να σε βοηθήσει να ενημερωθείς και να αποφασίσεις ποια δεδομένα θέλεις να μοιράζεσαι μαζί μας και με ποιο τρόπο.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Η εταιρία Σκρουτζ Α.Ε. [εφεξής «Skroutz» ή «εμείς»] που βρίσκεται στην οδό Αλέκου Παναγούλη 91, 142 34 Νέα Ιωνία, είναι σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών της ιστοσελίδας www.skroutz.gr (εγγεγραμμένων και μη), στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών προβολής, ταξινόμησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων, καθώς και στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης στην παραγγελία και αγορά προϊόντων μέσω του «έξυπνου καλαθιού» ή του «SkroutzFood» [εφεξής «οι Υπηρεσίες Skroutz»].
Προσωπικά Δεδομένα που Συλλέγουμε
Στο πλαίσιο της παροχής των Υπηρεσιών Skroutz, ενδέχεται να συλλέξουμε και επεξεργαστούμε περαιτέρω τα ακόλουθα προσωπικά σου δεδομένα, ανάλογα με τις λειτουργικότητες που χρησιμοποιείς στην ιστοσελίδα μας:
  • Στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο, Skroutz username εγγεγραμμένου χρήστη, κωδικός και ημερομηνία εγγραφής, εφόσον συνδεθείς με το λογαριασμό Skroutz που διαθέτεις.
  • Στοιχεία ταυτοποίησης, όπως username/αριθμός μητρώου χρήστη, φωτογραφία προφίλ, ημερομηνία γέννησης, e-mail, φύλο, εφόσον συνδεθείς με λογαριασμό τρίτου παρόχου (πχ. Facebook, Google+, Twitter, Yahoo, Apple).
  • Στοιχεία επικοινωνίας, όπως διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου.
  • Επιπλέον στοιχεία όταν χρησιμοποιείς το έξυπνο καλάθι ή το SkroutzFood, όπως προϊόντα καλαθιού, αριθμός και ημερομηνία παραγγελίας, κατάσταση παράδοσης, ποσό παραγγελίας και μεταφορικών εξόδων, πληροφορίες που αφορούν τυχόν ακύρωση, αλλαγή ή επιστροφή παραγγελίας, ονοματεπώνυμο κατόχου, ημερομηνία λήξης και ψευδωνυμοποιημένος αριθμός τραπεζικής κάρτας (με τη μορφή 123456ΧΧΧΧΧ7899).
    Δεν έχουμε πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία της τραπεζικής σου κάρτας, καθώς εφαρμόζουμε τα ισχυρά πρότυπα ασφαλείας και κρυπτογράφησης του PCI (Payment Card Industry). Στο Skroutz, μπορείς να κάνεις ξέγνοιαστα τις πληρωμές σου!
  • Στοιχεία που λαμβάνουμε όταν μας λες τη γνώμη σου για τις Υπηρεσίες Skroutz, όπως σχόλια, αξιολογήσεις προϊόντων και καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένων τυχόν φωτογραφιών και αριθμού παραγγελίας που μας αποστέλλεις), έρευνες ικανοποίησης, καθώς και παρατηρήσεις ή προτάσεις σου για να γινόμαστε καλύτεροι.
  • Πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω εργαλείων όπως τα cookies, όπως τις αναζητήσεις σου στο Skroutz με τυχόν φίλτρα ή άλλες επιλογές ταξινόμησης, τα προϊόντα που προβάλλεις, τα στοιχεία των αγορών που πραγματοποιείς μέσω του έξυπνου καλαθιού ή του SkroutzFood, τη διάδρασή σου με τις Υπηρεσίες Skroutz και τις λειτουργικότητες της ιστοσελίδας μας (όπως τη σημείωση από εσένα προϊόντων ως «Αποθήκευση», «Αγαπημένο», «Το έχω»), τη μετάβασή σου σε ιστοσελίδα συνεργαζόμενου καταστήματος, τις αγορές που πραγματοποιείς στις ιστοσελίδες ορισμένων συνεργαζόμενων καταστημάτων, τεχνικά ζητήματα ασφάλειας της πλοήγησης και των συναλλαγών, τη διεύθυνση IP, τον τύπο και τον κατασκευαστή της συσκευής σου, τον τύπο του browser και του λειτουργικού συστήματός σου, την προέλευσή σου στο Skroutz από άλλη ιστοσελίδα, καθώς και άλλες στατιστικές πληροφορίες γενικά για τους χρήστες μας.

Γιατί τα συλλέγουμε

Tα παραπάνω προσωπικά σου δεδομένα γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από εμάς αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των παρακάτω σκοπών και σύμφωνα με τις ακόλουθες νόμιμες βάσεις:
Σύμβαση

Ο Skroutz επεξεργάζεται τα δεδομένα σου για να μπορέσει να σου προσφέρει τις Υπηρεσίες Skroutz που επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις, όπως η εγγραφή νέου μέλους και η διαχείριση λογαριασμού, η διαχείριση των επιλογών σου «Αποθήκευση», «Αγαπημένο», «Το έχω», η υποβολή και διαχείριση κριτικών και σχολίων στην ιστοσελίδα μας, η εξυπηρέτηση της παραγγελίας σου μέσω του «έξυπνου καλαθιού» ή του «SkroutzFood», ο υπολογισμός της τιμολόγησης των συνεργαζόμενων καταστημάτων ανάλογα με τις μεταβάσεις στις ιστοσελίδες τους ή τις αγορές που επιλέγεις να πραγματοποιήσεις, καθώς και η παροχή τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και υποστήριξης των χρηστών μας.

Έννομο Συμφέρον

Αποτελεί έννομο συμφέρον του Skroutz να πραγματοποιεί ελέγχους για την αποτροπή απάτης κατά των συναλλαγών ή κακόβουλης χρήσης των Υπηρεσιών Skroutz, καθώς και για την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια των συστημάτων του, να αποστέλλει έρευνες ικανοποίησης και άλλη προωθητική επικοινωνία στους χρήστες του, να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των εγγεγραμμένων χρηστών (πχ προκειμένου να υποβάλλουν σχόλια και αξιολογήσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) και να απευθύνει προτάσεις για υποβολή κριτικής προϊόντων ή συνεργαζόμενων καταστημάτων σε συγκεκριμένους χρήστες του.

Νομική Υποχρέωση

Ο Skroutz είναι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση συγκεκριμένων περιστατικών που αφορούν ιδίως αγορές που πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας μας και που κρίνονται ύποπτα για απάτη, μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή κλοπή τραπεζικής κάρτας κλπ. Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να διαχειριζόμαστε και να απαντούμε στα αιτήματά σας που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Συγκατάθεση

Εφόσον δώσεις τη συγκατάθεσή σου για τη χρήση τεχνολογιών όπως τα cookies στη συσκευή σου, συλλέγεται αυτόματα πληροφορία για εσένα, για να σου προσφέρουμε μια κορυφαία προσωποποιημένη εμπειρία Skroutz, για να σε βοηθήσουμε να βρεις ευκολότερα αυτό που ψάχνεις, για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας, καθώς και για εμπορική χρήση από συνεργάτες μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως τα cookies, θα βρεις στην Πολιτική Cookies του Skroutz, καθώς και στα παραδείγματα «Skroutz Analytics – Cookies» και «Τιμολόγηση συνεργατών εμπόρων – Cookies» παρακάτω. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις την επιλογή σου για τα cookies και να αποσύρεις τη συγκατάθεσή σου, στο κάτω μέρος της Πολιτικής Cookies του Skroutz.

Επίσης, κατά την απλή αναζήτηση προϊόντων, μπορείς να επιτρέψεις στο φυλλομετρητή σου να μας γνωστοποιήσει με αυτοματοποιημένο τρόπο την ακριβή τοποθεσία σου (στίγμα). Θα βασιστούμε στη συγκατάθεσή σου αυτή, προκειμένου να σου προβάλλουμε καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείς να αφαιρέσεις την τοποθεσία αυτή και να αποσύρεις τη συγκατάθεσή σου, μόνο απευθείας από τις ρυθμίσεις απορρήτου τοποθεσίας του φυλλομετρητή σου.

Παραδείγματα

Αρκετές από τις υπηρεσίες που παρέχουμε απαιτούν επιπρόσθετα δεδομένα για να λειτουργήσουν. Για παράδειγμα, πρέπει να έχεις λογαριασμό στο Skroutz για να αποθηκεύσεις προϊόντα ή να χρησιμοποιήσεις το «έξυπνο καλάθι». Τα δεδομένα που επιλέγεις να μοιραστείς μαζί μας τα συλλέγουμε και τα χρησιμοποιούμε για τη λειτουργία των Υπηρεσιών μας. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς τις Υπηρεσίες μας ή επισκέπτεσαι άλλες σελίδες που ενσωματώνουν περιεχόμενο από το Skroutz, μπορεί να λάβουμε δεδομένα που σε αφορούν. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά — μαζί με τα δεδομένα που μοιράζεσαι μαζί μας — προκειμένου να παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας.
Στοιχεία λογαριασμού

Δε χρειάζεται να έχεις λογαριασμό για να χρησιμοποιήσεις τις Υπηρεσίες Skroutz, ωστόσο μπορείς να επιλέξεις να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό προκειμένου να χρησιμοποιήσεις ορισμένες από τις Υπηρεσίες μας — τα «Αγαπημένα», το «έξυπνο καλάθι», «SkroutzFood» κλπ. — ή για να γράψεις μια αξιολόγηση προϊόντος ή συνεργαζόμενου καταστήματος. Αν επιλέξεις να δημιουργήσεις λογαριασμό Skroutz, θα σου ζητήσουμε το email σου και ένα όνομα χρήστη (username). Εναλλακτικά, μπορείς να εγγραφείς χρησιμοποιώντας λογαριασμό κάποιου τρίτου παρόχου (πχ. Facebook, Google+, Twitter, Yahoo, Apple), οπότε και θα χρησιμοποιηθεί το αντίστοιχο username, τυχόν e-mail και λοιπά στοιχεία σύνδεσης, όπως φωτογραφία προφίλ. Το username θα εμφανίζεται σε όλη τη δημόσια δραστηριότητά σου, όπως οι συζητήσεις και οι αξιολογήσεις προϊόντων και συνεργαζόμενων καταστημάτων. Θα χρησιμοποιούμε το email σου για να επικοινωνούμε μαζί σου και για να λαμβάνεις περιορισμένες ειδοποιήσεις από το Skroutz. Μπορείς να επιλέξεις ποιες ειδοποιήσεις θα λαμβάνεις χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Εφόσον θελήσεις να δημοσιεύσεις αξιολόγηση για κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα στο Skroutz, ή να αγοράσεις προϊόντα μέσα από το «έξυπνο καλάθι», θα σου ζητηθεί επιπλέον ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου, ώστε να επαληθευτεί ο λογαριασμός σου. Στο πλαίσιο διεκπεραίωσης της παραγγελίας σου, ο αριθμός αυτός κοινοποιείται επίσης στα καταστήματα από τα οποία αγοράζεις μέσω του «έξυπνου καλαθιού», καθώς και στη μεταφορική εταιρία και μόνο για τον σκοπό αυτό.

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις να μοιραστείς μαζί μας στοιχεία όπως το φύλο και η ηλικία σου, για να μας βοηθήσεις να κατανοήσουμε καλύτερα το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε.

Δημόσιες Πληροφορίες
Εφόσον θελήσεις, μπορείς να δημοσιεύσεις υλικό στο Skroutz, είτε με τη μορφή αξιολόγησης συνεργαζόμενου καταστήματος ή προϊόντος, είτε με τη μορφή συζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, το περιεχόμενο αυτό θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες του Skroutz, καθώς και στους επισκέπτες συνεργαζόμενων καταστημάτων που ενσωματώνουν περιεχόμενο από το Skroutz και θα εμφανίζεται μαζί με το όνομα χρήστη (username) που έχεις επιλέξει.
Τοποθεσία

Μπορείς να επιλέξεις να μοιραστείς μαζί μας μια διεύθυνση/περιοχή προκειμένου να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν ή συνεργαζόμενο κατάστημα για τις αγορές σου, υπολογίζοντας για παράδειγμα το κόστος μεταφορικών. Η διεύθυνση/περιοχή αυτή δε χρειάζεται να είναι ακριβής και δε θα χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό από εμάς. Για τη χρήση ορισμένων Υπηρεσιών, όπως «έξυπνο καλάθι», «SkroutzFood», θα σου ζητήσουμε ακριβή διεύθυνση, καθώς είναι απαραίτητη για την παράδοση της παραγγελίας σου που διαχειριζόμαστε.

Επίσης, εφόσον έχεις επιτρέψει στο φυλλομετρητή σου να μας γνωστοποιήσει με αυτοματοποιημένο τρόπο την ακριβή τοποθεσία σου (στίγμα), θα χρησιμοποιήσουμε την τοποθεσία αυτή για να σου προβάλλουμε καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης και ιδίως ακριβή αποτελέσματα στο φίλτρο «απόσταση» καταστήματος, ακριβή υπολογισμό τελικής τιμής συμπεριλαμβανομένου κόστους μεταφορικών και αντικαταβολής, εγγύτητα καταστημάτων από την περιοχή σου.

Αποθήκευση προϊόντων και αγορών
Εφόσον το επιλέξεις, μπορείς να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα ή τις αγορές σου σε συνεργαζόμενο κατάστημα, στο λογαριασμό σου. Μπορεί να σου ζητήσουμε μέσω email να γράψεις μια αξιολόγηση για κάποιο από τα προϊόντα που έχεις, ή να σου στείλουμε ειδοποιήσεις για αλλαγές (πχ πτώση τιμής) στα προϊόντα που έχεις δηλώσει ότι σε ενδιαφέρουν. Μπορείς να διαχειριστείς τα αγαπημένα σου ή τις αποθηκευμένες παραγγελίες σου και να επιλέξεις τις ειδοποιήσεις που θα λαμβάνεις χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.
Αποθήκευση στοιχείων αποστολής / πληρωμής

Τα στοιχεία αποστολής αποθηκεύονται για χρήση σε μελλοντικές παραγγελίες και για τον υπολογισμό μεταφορικών στις αναζητήσεις σου. Μπορείς να δεις και να διαχειριστείς τις διευθύνσεις σου στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Εφόσον το επιλέξεις, μπορείς να αποθηκεύσεις τα στοιχεία της κάρτας σου για μελλοντικές συναλλαγές. Σε αυτήν την περίπτωση, τα στοιχεία θα αποθηκευτούν με ασφαλή τρόπο σε αδειοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών.

Έξυπνο καλάθι
Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το «έξυπνο καλάθι», θα σου ζητήσουμε επιπλέον τον αριθμό κινητού σου τηλεφώνου για επιβεβαίωση του λογαριασμού σου, τα στοιχεία της πιστωτικής ή της χρεωστικής σου κάρτας, καθώς και τα στοιχεία αποστολής (πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας) για τα προϊόντα που θέλεις να αγοράσεις. Τα στοιχεία της κάρτας σου διαβιβάζονται με ασφαλή τρόπο σε αδειοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών, ώστε να πραγματοποιηθεί η πληρωμή και δεν αποθηκεύονται στο Skroutz. Για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε την παραγγελία σου, μοιραζόμαστε τα στοιχεία αποστολής με την εταιρεία μεταφορών και με το συνεργαζόμενο κατάστημα το οποίο πρόκειται να εκτελέσει την παραγγελία, ενώ το περιεχόμενο της παραγγελίας σου το μοιραζόμαστε μόνο με το συνεργαζόμενο κατάστημα.
Skroutz Food

Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις την Υπηρεσία online delivery «SkroutzFood», θα σου ζητήσουμε επιπλέον τον αριθμό κινητού σου τηλεφώνου για επιβεβαίωση του λογαριασμού σου, τα στοιχεία της πιστωτικής ή της χρεωστικής σου κάρτας, καθώς και τα στοιχεία παράδοσης της παραγγελίας σου (πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας). Τα στοιχεία της κάρτας σου διαβιβάζονται με ασφαλή τρόπο σε αδειοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών, ώστε να πραγματοποιηθεί η πληρωμή και δεν αποθηκεύονται στο Skroutz. Για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε την παραγγελία σου, μοιραζόμαστε τα στοιχεία παράδοσης με το συνεργαζόμενο εστιατόριο, το οποίο πρόκειται να εκτελέσει την παραγγελία.

Επιπλέον, για να σε διευκολύνουμε με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σου, θυμόμαστε για λίγες μόνο ώρες την κουζίνα, τη διεύθυνση αποστολής και τον τύπο πληρωμής που επέλεξες.

Ορισμένα εστιατόρια λαμβάνουν από εμάς στοιχεία του λογαριασμού σου, όπως ονοματεπώνυμο, e-mail ή τηλέφωνο, ώστε να σε καταχωρίσουν ως πελάτη τους και να αποφύγουν τυχόν διπλοεγγραφή σου στο σύστημά τους. Θα σε ενημερώνουμε πριν την παραγγελία σου, εάν το εστιατόριο από το οποίο παραγγέλνεις θα χειριστεί τα δεδομένα σου για δικούς του εμπορικούς σκοπούς, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Skroutz Analytics - Cookies
  • Τι είναι

    Ορισμένοι συνεργάτες του Skroutz χρησιμοποιούν τη λειτουργικότητα Skroutz Analytics, η οποία βασίζεται σε cookies. Κατά την μετάβασή σου από το Skroutz σε ένα συνεργαζόμενο κατάστημα που έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία Skroutz Analytics, εφόσον έχεις προηγουμένως δώσει τη συγκατάθεσή σου για τα cookies «Επίδοσης» στο Skroutz.gr, μεταδίδονται στο Skroutz στοιχεία περιήγησης για την συνεδρία και τις τυχόν αγορές σου στο συγκεκριμένο κατάστημα. Υπογραμμίζεται ότι δεν απαιτείται επιπλέον, δεύτερη συγκατάθεσή σου ως προς τη χρήση του Skroutz Analytics, μέσω (και) της ιστοσελίδας του εκάστοτε εμπόρου, εφόσον έχεις δώσει συγκατάθεση για τα cookies «Επίδοσης» στο Skroutz.gr.

  • Πώς να εξαιρεθείς

    Για να μην συμμετέχεις στη συλλογή στοιχείων περιήγησης και ακόλουθη εξαγωγή στατιστικών μέσω του Skroutz Analytics, αρκεί είτε να μην συγκατατεθείς εξαρχής στα cookies «Επίδοσης» στο Skroutz.gr, είτε να τροποποιήσεις τυχόν ήδη δοθείσα συγκατάθεσή του στο Skroutz.gr για το μέλλον, στο κάτω μέρος της πολιτικής cookies του Skroutz. Εκεί μπορείς να δεις αναλυτικά στην κατηγορία «Επίδοσης» ποια ακριβώς cookies χρησιμοποιούμε εμείς και οι συνεργάτες μας στο πλαίσιο του Skroutz Analytics.

  • Σκοπός

    Ο σκοπός λειτουργίας του Skroutz Analytics είναι η παραγωγή αναλύσεων και στατιστικών πωλήσεων με άξονες το κατάστημα, το προϊόν και την εκάστοτε κατηγορία. Αυτό βοηθά τόσο εμάς να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε τις Υπηρεσίες μας, αναλύοντας τη διάδραση των χρηστών με αυτές, όσο και τους συνεργάτες εμπόρους, οι οποίοι λαμβάνουν μία εικόνα για τη δημοφιλία των προϊόντων τους και την αποδοτικότητα της ιστοσελίδας τους. Για το λόγο αυτό των κοινών σκοπών και μέσων επεξεργασίας, και μόνο ως προς τα στοιχεία του Skroutz Analytics που περιγράφονται και παρακάτω, θεωρούμαστε από τη νομοθεσία ως Από Κοινού Υπεύθυνοι Επεξεργασίας με τον εκάστοτε συνεργάτη έμπορο, με τον οποίο και υπογράφουμε ειδικές συμβατικές ρήτρες προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε θερμά, κάθε σου αίτημα που αφορά στη χρήση αυτής της τεχνολογίας, να το απευθύνεις σε εμάς, ως αρμόδιο κανάλι επικοινωνίας.

  • Τι καταγράφεται

    Τα γεγονότα περιήγησης που καταγράφονται — και μόνο εφόσον ο χρήστης έχει προηγουμένως δώσει τη συγκατάθεσή του για τα cookies «Επίδοσης» στο Skroutz.gr — είναι η μετάβαση από το Skroutz σε ένα συνεργαζόμενο κατάστημα, οι επισκέψεις σε σελίδες του συνεργαζόμενου καταστήματος, η αγορά συγκεκριμένων προϊόντων και αναλυτικά στοιχεία αυτής (αριθμός παραγγελίας, ποσό, προϊόντα, τρόπος πληρωμής, μεταφορικά κλπ.), η χρονική στιγμή περιήγησης, η διεύθυνση IP, στοιχεία που αφορούν στην εκάστοτε συσκευή (όπως η έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η σύνδεση μέσω app ή web, η έκδοση του προγράμματος περιήγησής), καθώς και τυχόν αναγνωριστικά/λέξεις-κλειδιά βελτίωσης της υπηρεσίας (meta-tags). Τα παραπάνω συνδέονται με ένα τυχαίο αναγνωριστικό χρήστη ή/και παραγγελίας, από τα οποία δεν προκύπτει ευθέως ταυτοποίηση του χρήστη για το Skroutz.

    Οι πληροφορίες ενός χρήστη που λαμβάνουμε από ιστοσελίδες συνεργατών με τον παραπάνω τρόπο, ενδέχεται να συσχετιστούν ευθέως με τον Skroutz λογαριασμό του εν λόγω χρήστη (Skroutz username), μόνο κατόπιν δικής του ειδικής ενέργειας (π.χ. «Αποθήκευση παραγγελίας μου στο Skroutz»).

    Κατά τα λοιπά, τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του Skroutz Analytics, ενδέχεται να θεωρηθούν προσωπικά δεδομένα από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, καθώς δύνανται θεωρητικά να ταυτοποιήσουν ένα χρήστη (παρότι δεν τον ταυτοποιούν ευθέως). Για το λόγο αυτό, πιστοί στις αξίες μας για τη μέγιστη προστασία των χρηστών μας, αντιμετωπίζονται από εμάς σε κάθε περίπτωση και στο σύνολό τους ως προσωπικά δεδομένα και εφαρμόζουμε ως προς αυτά όλα τα ενδεδειγμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας.

  • Πόσο τα κρατάμε

    Τα cookies που χρησιμοποιούνται για την συλλογή στοιχείων περιήγησης εν όψει της λειτουργικότητας Skroutz Analytics, διαγράφονται σε σύντομο χρονικό διάστημα (σε 30 ημέρες), σύμφωνα και με τις κοινώς αποδεκτές πρακτικές του sales acquisition, δηλαδή της αναγνώρισης μίας επίσκεψης ή/και αγοράς σου σε ιστοσελίδα συνεργάτη, ως δικής μας παραπομπής. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για μία περίοδο το πολύ δύο (2) ετών και κατόπιν ανωνυμοποιούνται (δεν θεωρούνται, δηλαδή, πλέον προσωπικά δεδομένα από τη νομοθεσία) και παραμένουν ως στατιστικά στοιχεία στα συστήματα του Skroutz. Στο πλαίσιο αυτό, ενδέχεται να μοιραστούμε πληροφορίες δημόσια για να δείξουμε τις τάσεις όσον αφορά τη γενική χρήση των υπηρεσιών μας.

Τιμολόγηση συνεργατών εμπόρων - Cookies
  • Πώς λειτουργεί

    Οι Υπηρεσίες Skroutz χρηματοδοτούνται μέσω λήψης προμήθειας από τους συνεργάτες έμπορους. Για να είναι αυτό εφικτό, χρησιμοποιούνται διάφορα μοντέλα χρέωσης, ανάλογα και με τη συγκεκριμένη Υπηρεσία Skroutz, δηλαδή την αναζήτηση προϊόντος και παραπομπή χρήστη σε ιστοσελίδα συνεργάτη εμπόρου, το έξυπνο καλάθι, το SkroutzFood κλπ. Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία των συναλλαγών του χρήστη που χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες Skroutz γίνονται από εμάς αντικείμενο επεξεργασίας και για σκοπούς τιμολόγησης των Υπηρεσιών, με βάση την υφιστάμενη συναλλακτική σχέση των χρηστών (εγγεγραμμένων ή μη) με εμάς, σύμφωνα και με τους Όρους Χρήσης των Υπηρεσιών μας.

  • Προμήθεια επί της Πώλησης

    Ειδικότερα, στην περίπτωση που το μοντέλο χρέωσης συνεργάτη για την παραπομπή χρήστη σε ιστοσελίδα του είναι η Προμήθεια επί της Πώλησης, ο υπολογισμός της χρέωσης γίνεται με σχετική καταγραφή της αγοράς του χρήστη (καθώς και της συνεδρίας του προς αυτήν, για λόγους τεκμηρίωσης), μέσω cookies. Στην περίπτωση αυτή, τα συγκεκριμένα cookies θεωρούνται από εμάς Αναγκαία, προκειμένου να συνεχίσουμε να παράσχουμε τις Υπηρεσίες μας στους χρήστες, αποτελώντας το μοναδικό τρόπο αξιόπιστου υπολογισμού και εκκαθάρισης των σχετικών προμηθειών μας προς συνεργάτες, όπως αυτές προκύπτουν από τη χρήση των Υπηρεσιών μας. Για το λόγο αυτό, τα cookies αυτά λειτουργούν χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Στην πολιτική cookies μας μπορείς να δεις αναλυτικά στην κατηγορία «Αναγκαία» ποια ακριβώς cookies χρησιμοποιούμε εμείς και οι συνεργάτες μας στο πλαίσιο της τιμολόγησης προμήθειας από αγορές σου.

    Εν όψει του κοινού σκοπού και μέσων επεξεργασίας, και μόνο ως προς τα στοιχεία υπολογισμού χρεώσεων στο μοντέλο Προμήθεια επί της Πώλησης που περιγράφονται παρακάτω, θεωρούμαστε από τη νομοθεσία ως Από Κοινού Υπεύθυνοι Επεξεργασίας με τον εκάστοτε συνεργάτη έμπορο, με τον οποίο και υπογράφουμε ειδικές συμβατικές ρήτρες προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε θερμά, κάθε σου αίτημα που αφορά στη χρήση αυτής της τεχνολογίας, να το απευθύνεις σε εμάς, ως αρμόδιο κανάλι επικοινωνίας.

  • Τι καταγράφεται

    Τα γεγονότα αγοράς (και συνεδρίας προς αυτήν) που καταγράφονται είναι η μετάβαση από το Skroutz σε ένα συνεργαζόμενο κατάστημα, οι επισκέψεις σε σελίδες του συνεργαζόμενου καταστήματος, η αγορά συγκεκριμένων προϊόντων και αναλυτικά στοιχεία αυτής (αριθμός παραγγελίας, ποσό, προϊόντα, τρόπος πληρωμής κλπ.), η χρονική στιγμή περιήγησης, η διεύθυνση IP, στοιχεία που αφορούν στην εκάστοτε συσκευή (όπως η έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η σύνδεση μέσω app ή web, η έκδοση του προγράμματος περιήγησής της, για τεχνική υποστήριξη και εντοπισμό σφαλμάτων του μοντέλου χρέωσης). Τα παραπάνω συνδέονται με αναγνωριστικό παραγγελίας, από το οποίο δεν προκύπτει ευθέως ταυτοποίηση του χρήστη για το Skroutz. Για λοιπές κατηγορίες δεδομένων που συλλέγονται από το Skroutz όταν είναι ενεργοποιημένη παράλληλα και η υπηρεσία Skroutz Analytics, δες αναλυτικότερα παραπάνω το σχετικό παράδειγμα.

    Οι πληροφορίες ενός χρήστη που λαμβάνουμε από ιστοσελίδες συνεργατών με τον παραπάνω τρόπο, ενδέχεται να συσχετιστούν ευθέως με τον Skroutz λογαριασμό του εν λόγω χρήστη (Skroutz username), μόνο κατόπιν δικής του ειδικής ενέργειας (π.χ. «Αποθήκευση παραγγελίας μου στο Skroutz»).

    Κατά τα λοιπά, τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του μοντέλου χρέωσης Προμήθεια επί της Πώλησης, ενδέχεται να θεωρηθούν προσωπικά δεδομένα από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, καθώς δύνανται να ταυτοποιήσουν ένα πρόσωπο (παρότι δεν το ταυτοποιούν ευθέως). Για το λόγο αυτό, πιστοί στις αξίες μας για τη μέγιστη προστασία των χρηστών μας, αντιμετωπίζονται από εμάς σε κάθε περίπτωση και στο σύνολό τους ως προσωπικά δεδομένα και εφαρμόζουμε ως προς αυτά όλα τα ενδεδειγμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας.

  • Σχέση με Skroutz Analytics

    Υπογραμμίζεται ότι το μοντέλο χρέωσης Προμήθεια επί της Πώλησης λειτουργεί παράλληλα και μερικώς ανεξάρτητα από το Skroutz Analytics. Δηλαδή, όταν δεν έχεις δώσει τη συγκατάθεσή σου για τα cookies «Επίδοσης» στο Skroutz.gr, οι τυχόν αγορές σου στην ιστοσελίδα συνεργάτη εμπόρου θα καταγραφούν μόνο για το σκοπό υπολογισμού και τιμολόγησης της σχετικής προμήθειας, μέσω των «Billing» Αναγκαίων cookies και όχι για σκοπούς ανάλυσης, παραγωγής στατιστικών κλπ. Όμως, εφόσον έχεις δώσει τη συγκατάθεσή σου για τα cookies «Επίδοσης» στο Skroutz.gr, οι τυχόν αγορές σου στην ιστοσελίδα συνεργάτη εμπόρου θα καταγραφούν τόσο για το σκοπό υπολογισμού και τιμολόγησης της σχετικής προμήθειας, όσο και για σκοπούς ανάλυσης, παραγωγής στατιστικών κλπ., μέσω των «Skroutz Analytics» cookies Επίδοσης.

  • Πόσο τα κρατάμε

    Τα στοιχεία περιήγησης που συλλέγονται από τον Skroutz μέσω cookies εν όψει του μοντέλου χρέωσης Προμήθεια επί της Πώλησης, θεωρούνται από το Skroutz ως συμβατικής φύσεως προσωπικά δεδομένα, δυνάμενα να αποδείξουν τη συναλλαγή και να στηρίξουν τυχόν νόμιμες αξιώσεις του Skroutz. Για το λόγο αυτά, τα δεδομένα αυτά θα διατηρούνται για πέντε (5) το πολύ έτη από το Skroutz. Κατόπιν, τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται ή θα ανωνυμοποιούνται πλήρως (δεν θα θεωρούνται, δηλαδή, πλέον προσωπικά δεδομένα από τη νομοθεσία).

Με Ποιους τα Μοιραζόμαστε

Τα προσωπικά δεδομένα σου, συλλέγονται και γίνονται αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας από τις εξουσιοδοτημένες για αυτό ομάδες του Skroutz, με πλήρη σεβασμό στην ιδιωτικότητά σου. Στο πλαίσιο της παροχής των Υπηρεσιών Skroutz, αποδέκτες των προσωπικών σου δεδομένων μπορεί να είναι οι ακόλουθες κατηγορίες συνεργατών μας:

  • Πάροχοι υπηρεσιών ανάλυσης και μέτρησης επιδόσεων της ιστοσελίδας μας, όπως η Google και η Hotjar, πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων όπως η SoftOne και η Microsoft, καθώς και πάροχοι διαδικτυακών χαρτών όπως η MapBox. Τα δεδομένα σου ενδέχεται να διαβιβαστούν εκτός Ευρωπαϊκού Χώρου και ιδίως στις ΗΠΑ από τις εταιρίες αυτές.
  • Πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, όπως η Everypay.
  • Πάροχοι υπηρεσιών δικτύων δεδομένων για τη διασύνδεση των υποδομών μας με το internet.
  • Συνεργαζόμενα καταστήματα και εστιατόρια, στο πλαίσιο διεκπεραίωσης της παραγγελίας σου μέσω του «έξυπνου καλαθιού», του «SkroutzFood» κλπ., ή διευθέτησης κάποιας διένεξης.
  • Συνεργαζόμενες εταιρίες courier, στο πλαίσιο παράδοσης της παραγγελίας σου μέσω του «έξυπνου καλαθιού», του «SkroutzFood» κλπ.
  • Συνεργαζόμενες εταιρίες επικοινωνίας, όπως η Survey Monkey, SendGrid, Nexmo, Bulksms, Twilio και Gleam, στο πλαίσιο της διαχείρισης της επικοινωνίας μας μαζί σου. Τα δεδομένα σου ενδέχεται να διαβιβαστούν εκτός Ευρωπαϊκού Χώρου και ιδίως στις ΗΠΑ ή/και την Αυστραλία από τις εταιρίες αυτές.
  • Εταιρίες του ομίλου Skroutz, όπως η Forty Two, για διεκπεραίωση υποστηρικτικών λειτουργιών των Υπηρεσιών μας.
  • Λοιπές κατηγορίες συνεργατών στους οποίους ενδέχεται να απαιτηθεί κατά περίπτωση η διαβίβαση των δεδομένων στο πλαίσιο της λειτουργίας των Υπηρεσιών Skroutz.
  • Οι αστυνομικές αρχές και οποιαδήποτε άλλη διοικητική, δικαστική ή δημόσια αρχή ή γενικά νομικό ή φυσικό πρόσωπο προς το οποίο ενδέχεται βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης, να απορρέει σχετική υποχρέωση ή δικαίωμα του Skroutz να ανακοινώνει τέτοια δεδομένα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας του Skroutz Analytics, αλλά και του μοντέλου χρέωσης συνεργατών Προμήθεια επί της Πώλησης (δες παραδείγματα παραπάνω), μοιραζόμαστε ως Από Κοινού Υπεύθυνοι Επεξεργασίας με έκαστο συνεργάτη που χρησιμοποιεί τις λειτουργικότητες αυτές, πληροφορία με τη μορφή είτε στατιστικών ή συγκεντρωτικών στοιχείων για τη δημοφιλία προϊόντων, καταστημάτων και κατηγοριών, είτε στοιχείων αγορών των χρηστών, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αυτό, συνάπτουμε ειδικές συμβατικές ρήτρες προστασίας προσωπικών δεδομένων, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των δεδομένων σου. Για κάθε τυχόν ζήτημα που αφορά στη χρήση αυτών των τεχνολογιών, παρακαλούμε θερμά να απευθύνεσαι σε εμάς, ως αρμόδιο κανάλι επικοινωνίας.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι τα σχόλια που δημοσιεύεις ή οι αξιολογήσεις που κάνεις στην ιστοσελίδα του Skroutz, είναι δημόσια ορατά τόσο στην ιστοσελίδα του Skroutz, όσο και σε ιστοσελίδες ορισμένων συνεργαζόμενων καταστημάτων και άρα οποιοσδήποτε άλλος επισκέπτης αυτών των ιστοσελίδων μπορεί να τα διαβάσει.

Πόσο Καιρό τα Διατηρούμε

Ο Skroutz διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των εγγεγραμμένων χρηστών του για όσο χρόνο αυτοί διατηρούν το λογαριασμό τους. Τα προσωπικά δεδομένα των μη εγγεγραμμένων χρηστών που προκύπτουν από τη διάδρασή τους με τις Υπηρεσίες Skroutz, διατηρούνται για μια περίοδο το πολύ δύο (2) ετών μετά από την τελευταία τους επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Skroutz.

Εξαίρεση αποτελούν τα δεδομένα που χρησιμεύουν στην απόδειξη συναλλακτικής σχέσης του Skroutz που προκύπτει από τη χρήση των Υπηρεσιών του, όπως τα δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο του μοντέλου χρέωσης «Προμήθεια επί της Πώλησης» των συνεργατών. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για μια περίοδο το πολύ πέντε (5) ετών από την εκάστοτε συναλλαγή.

Μετά το πέρας της περιόδου διατήρησης ή εάν κάποιος χρήστης ζητήσει τη διαγραφή του λογαριασμού ή των στοιχείων του και δεν εκκρεμεί κάποια δικαστική ή άλλη αμφισβήτηση ή έννομο συμφέρον που να απορρέει από τη χρήση των Υπηρεσιών Skroutz, τα δεδομένα του θα διαγράφονται το συντομότερο δυνατόν ή θα ανωνυμοποιούνται.

Οι Δεσμεύσεις μας

Στο Skroutz παίρνουμε την ιδιωτικότητά σου στα σοβαρά. Λαμβάνουμε καθημερινά τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, σύμφωνα με τα τελευταία τεχνολογικά πρότυπα και την ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων, είτε από εμάς είτε από τρίτα μέρη για λογαριασμό μας, είναι σύννομη, ενδεδειγμένη και διαθέτει το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας για να αποτρέψει κάθε μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, επεξεργασία, διαγραφή, αλλοίωση ή άλλη χρήση αυτών.

Για παράδειγμα, προκειμένου να διασφαλίσουμε το απόρρητο των στοιχείων σου όσο καλύτερα γίνεται, χρησιμοποιούμε ισχυρή κρυπτογράφηση σε όλες μας τις σελίδες.

Τα Δικαιώματά σου

Μπορείς να ελέγξεις, να διορθώσεις ή/και να διαγράψεις τα δεδομένα σου ανά πάσα στιγμή μέσα από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου, εάν είσαι εγγεγραμμένος χρήστης. Για παράδειγμα, μπορείς να ζητήσεις διαγραφή του λογαριασμού σου, να χρησιμοποιήσεις τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου για να εξαιρέσεις τα δεδομένα σου από ορισμένες μορφές επεξεργασίας, να εξαιρεθείς από την λήψη ενημερωτικών e-mail, να απενεργοποιήσεις ορισμένους τύπους ειδοποιήσεων κλπ.

Γενικότερα, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων έχεις και μπορείς να ασκήσεις τα ακόλουθα δικαιώματα, μετά από εξακρίβωση της ταυτότητάς σου:

  • το δικαίωμα πρόσβασης, το δικαίωμα δηλαδή αφενός να ενημερωθείς για το κατά πόσον τα προσωπικά σου δεδομένα υφίστανται επεξεργασία από το Skroutz και αφετέρου να λάβεις περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία,
  • το δικαίωμα να ζητήσεις τη διόρθωση τυχόν ανακριβών προσωπικών σου δεδομένων ή τη συμπλήρωση αυτών (πχ διόρθωση ταχυδρομικής διεύθυνσης),

καθώς και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας:

  • το δικαίωμα διαγραφής,
  • το δικαίωμα φορητότητας, το δικαίωμα δηλαδή να λάβεις και να διαβιβάσεις σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας τα προσωπικά δεδομένα σου, τα οποία έχεις δώσει στο Skroutz, σε κατάλληλο μορφότυπο,
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας,
  • το δικαίωμα να ανακαλέσεις ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεση που μας έχεις δώσει, χωρίς η ανάκληση αυτή να θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που πραγματοποιήθηκε πριν την ανάκληση αυτή. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη χρήση τεχνολογιών όπως τα cookies, μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις την επιλογή σου και να αποσύρεις τη συγκατάθεσή σου, αλλάζοντας τις επιλογές σου στο κάτω μέρος της Πολιτικής Cookies του Skroutz. Επιπλέον, αναφορικά με το ακριβές σου στίγμα μέσω φυλλομετρητή, μπορείς να αφαιρέσεις την τοποθεσία αυτή και να αποσύρεις τη συγκατάθεσή σου, απευθείας από τις ρυθμίσεις απορρήτου τοποθεσίας του φυλλομετρητή σου.

Σε περίπτωση άσκησης των δικαιωμάτων διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού των δεδομένων σου, τα αιτήματα αυτά θα διαβιβάζονται και στους τρίτους αποδέκτες στους οποίους τα δεδομένα αυτά τυχόν γνωστοποιήθηκαν από εμάς, στο πλαίσιο παροχής των Υπηρεσιών Skroutz.

Η άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων σου γίνεται με υποβολή σχετικού έγγραφου αιτήματός σου προς το Skroutz, στο οποίο αναλαμβάνουμε να απαντήσουμε εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από την παραλαβή του. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον μήνες εξαιτίας πολυπλοκότητας του αιτήματός, ή/και του μεγάλου όγκου των αιτημάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε απορία, διευκρίνιση ή αίτημά σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σου, παρακαλούμε όπως επικοινωνείς με τον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων του Skroutz:

Μέσω επιστολής
Σκρουτζ Α.Ε.
Υπόψιν: Data Protection Officer
Αλέκου Παναγούλη 91, Τ.Κ 142 34 Νέα Ιωνία

Μέσω e-mail
dpo@skroutz.gr

Δικαίωμα Καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείς ότι δεν ικανοποιήσαμε επαρκώς το αίτημά σου και θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σου δεδομένων, μπορείς να προσφύγεις στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23 Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: complaints@dpa.gr