Πληροφορίες για την Black Friday 2024

Τι είναι η Black Friday;

Η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή), η οποία έχει τις ρίζες της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι η επόμενη ημέρα μετά τη μεγάλη εθνική εορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving), η οποία γιορτάζεται την 4η Πέμπτη κάθε Νοέμβρη. Σηματοδοτεί την αρχή της χριστουγεννιάτικης εμπορικής περιόδου και είναι συνυφασμένη με τις μεγάλες προσφορές που κάνουν τα εμπορικά καταστήματα εκείνη τη μέρα.

Υπάρχουν αρκετές εκδοχές σχετικά με την προέλευση της ονομασίας Black Friday, με την επικρατέστερη να είναι ότι ο όρος αυτός έχει να κάνει με την κερδοφορία των επιχειρήσεων την ημέρα των εκπτώσεων, σε αντίθεση με τη ζημία που είχαν την υπόλοιπη χρονιά. Οι επιχειρήσεις λοιπόν, εκείνη τη μέρα, περνούσαν από τα “κόκκινα” (ζημία) στα “μαύρα” (κερδοφορία).

Πότε είναι η Black Friday στην Ελλάδα για το 2024;

Το 2024, οι προσφορές της Μπλακ Φράιντεϊ θα πραγματοποιηθούν στις 29 Νοεμβρίου, αν και πολλά καταστήματα συνηθίζουν να ξεκινούν τις προσφορές αρκετές ημέρες νωρίτερα. Στο Skroutz έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις κάθε προσφορά που γίνεται από τα καταστήματα αλλά και αποκλειστικές εκπτώσεις από μεγάλα brands αρκετές ημέρες πριν από την Black Friday.

Ποια καταστήματα συμμετέχουν στην Black Friday;

Πολλά καταστήματα, ανάμεσά τους και οι μεγάλες αλυσίδες αλλά και brands, έδωσαν το παρόν το 2023 με προσφορές αλλά και αποκλειστικές εκπτώσεις για τους επισκέπτες του Skroutz. Στο Skroutz θα βρεις εκπτώσεις για σχεδόν όλες τις κατηγορίες προϊόντων, όπως Κινητά & Smartphones, iPhones, Laptops, Τηλεοράσεις, Ρούχα & Παπούτσια, Εργαλεία, Ρολόγια, Tablets και άλλα πολλά!

Πώς με βοηθάει το Skroutz στην αναζήτηση προσφορών;

Με απλά λόγια: κάνουμε τη ζωή σου πιο εύκολη!

Συγκεντρώνουμε όλες τις Black Friday προσφορές από χιλιάδες καταστήματα σε μία σελίδα, έτσι ώστε να μη χάνεις καμία.

Επιπλέον, στην ίδια σελίδα, θα βρεις και όλα τα αποκλειστικά Plus Deals του Skroutz, για ακόμα περισσότερες επιλογές προσφορών.

Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τα αγαπημένα σου brands για να εξασφαλίσουμε αποκλειστικές εκπτώσεις και προσφορές και σου παρέχουμε ευκολίες πληρωμής όπως το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους”, αγορές με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα.

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα που έχουμε προσθέσει με τις κατηγορίες στις οποίες υπάρχουν προσφορές, για να μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να εντοπίσεις αυτή που σε ενδιαφέρει!

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να ταξινομήσεις τα προϊόντα ανά τιμή, δημοτικότητα και πτώση τιμής (η μεγαλύτερη πτώση φαίνεται πρώτη). Τέλος, μπορείς να συμβουλεύεσαι πάντα το γράφημα εξέλιξης τιμής κάθε προϊόντος, ώστε να ενημερώνεσαι ανά πάσα στιγμή για την πορεία της τιμής του.

Μην ξεχνάς επίσης, τις προσφορές της Cyber Monday, τη Δευτέρα που ακολουθεί την Black Friday, που αφορά κυρίως online ευκαιρίες στην τεχνολογία και όχι μόνο.


Απολογισμός Black Friday 2023

Το Skroutz παρουσιάζει για μια ακόμη χρονιά το Black Friday 2023 Report, δίνοντας έμφαση στο πώς κινήθηκαν οι αγορές των καταναλωτών, στις κατηγορίες προϊόντων που επέλεξαν περισσότερο, αλλά και στις οικογένειες προϊόντων που οι χρήστες αξιοποίησαν στο έπακρο τις προσφορές και τις εκπτώσεις.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Skroutz συνέλεξε και ανέλυσε τα δεδομένα για την καταναλωτική συμπεριφορά και την αγοραστική τάση, σύμφωνα με την κίνηση στην πλατφόρμα και τις πωλήσεις των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Επίδραση στην αγορά και τα καταστήματα

Τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν για την επίδραση της Black Friday 2023 είναι τα ακόλουθα:

Στατιστικά 2023 Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Οι πιο δημοφιλείς οικογένειες προϊόντων

Οικογένειες προϊόντων Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Οι top-10 κατηγορίες σε πωλήσεις, clicks και παραγόμενο τζίρο (GMV)

Την υψηλότερη θέση σε επισκέψεις, αλλά και παραγόμενο τζίρο, κατέλαβαν και φέτος τα κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, όσον αφορά τον αριθμό παραγγελιών οι θήκες κινητών, αλλά και τα sneakers, είχαν την τιμητική τους για ακόμα μία χρονιά, καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Top Κατηγορίες Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Σύγκριση τιμών & πραγματικές Black Friday προσφορές

H ομάδα του Skroutz προέβη σε συγκριτική ανάλυση της τιμής πώλησης των προϊόντων κατά την εβδομάδα της Black Friday 20-26/11 και της αρχικής τιμής πώλησης κατά την προηγούμενη περίοδο, δηλ. την εβδομάδα 6-12/11.

Πόσα προϊοντα αγοράστηκαν φθηνότερα; Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Κατηγορίες με τις υψηλότερες σε έκπτωση αγορές

Κατηγορίες με τις υψηλότερες σε έκπτωση αγορές Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Tα 10 δημοφιλέστερα προϊόντα των “Black Friday Wishlists” που πετύχαμε χαμηλότερες τιμές

Φέτος για πρώτη φορά, η Skroutz παρουσίασε την “Black Friday Wishlist” ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή.
Με την ενέργεια αυτή κάθε φορά που οι χρήστες της πλατφόρμας προσέθεταν προϊόντα στα “Αγαπημένα” τους, αυτά έμπαιναν αυτόματα και στη λίστα “Black Friday Wishlist”.
Το Skroutz συγκέντρωσε τα προϊόντα αυτά, εντόπισε εκείνα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των χρηστών και επικοινώνησε με τα συνεργαζόμενα καταστήματα πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές.

Τα 10 πιο δημοφιλή προϊόντα που προστέθηκαν στις “Black Friday Wishlist” και το Skroutz πέτυχε την πτώση της τιμής τους σε συνεργασία με τα καταστήματα της πλατφόρμας ήταν:

  1. Philips Φριτέζα Αέρος με Αποσπώμενο Κάδο 6.2lt Μαύρη
  2. Tommy Hilfiger Ανδρικό Φούτερ με Κουκούλα και Τσέπες Fleece Λευκό
  3. Xiaomi Κινητό 13T 5G Dual SIM (8GB/256GB) Μαύρο
  4. Xiaomi Mi Φριτέζα Αέρος με Αποσπώμενο Κάδο 6lt Μαύρη
  5. JBL Wave Buds Bluetooth Handsfree Ακουστικά με Θήκη Φόρτισης Μαύρα
  6. Philips Ηλεκτρική Σκούπα 850W με Κάδο 1.3lt Λευκή
  7. Microsoft Xbox Series X 1TB
  8. AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz Επεξεργαστής 12 Πυρήνων
  9. JBL Wave Beam In-ear Bluetooth Handsfree Ακουστικά με Θήκη Φόρτισης Μαύρα
  10. JBL Live Pro 2 TWS In-ear Bluetooth Handsfree Ακουστικά και Θήκη Φόρτισης Μαύρα

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τα δεδομένα και τα γραφήματα από την έρευνα του Skroutz για κάθε σκοπό (εμπορικό ή μη εμπορικό), εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεσμος προς την πηγή των πληροφοριών: skroutz.gr/black-friday