Πληροφορίες για την Black Friday 2023

Τι είναι η Black Friday;

Η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή), η οποία έχει τις ρίζες της στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, είναι η επόμενη ημέρα μετά τη μεγάλη εθνική εορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving), η οποία γιορτάζεται την 4η Πέμπτη κάθε Νοέμβρη. Σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης εμπορικής περιόδου και είναι συνυφασμένη με τις μεγάλες προσφορές που κάνουν τα εμπορικά καταστήματα εκείνη τη μέρα.

Υπάρχουν αρκετές εκδοχές σχετικά με την προέλευση της ονομασίας Black Friday, με την επικρατέστερη να είναι ότι ο όρος αυτός έχει να κάνει με την κερδοφορία των επιχειρήσεων την ημέρα των εκπτώσεων, σε αντίθεση με τη ζημία που είχαν την υπόλοιπη χρονιά. Οι επιχειρήσεις λοιπόν, εκείνη τη μέρα, περνούσαν από τα “κόκκινα” (ζημία) στα “μαύρα” (κερδοφορία).

Πότε είναι η Black Friday στην Ελλάδα για το 2023;

Το 2023, οι προσφορές της Μπλακ Φράιντεϊ θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου, αν και πολλά καταστήματα συνηθίζουν να ξεκινούν τις προσφορές αρκετές ημέρες νωρίτερα. Στο Skroutz έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις κάθε προσφορά που γίνεται από τα καταστήματα αρκετές ημέρες πριν από την Black Friday.

Ποια καταστήματα συμμετέχουν στην Black Friday;

Πολλά καταστήματα, ανάμεσά τους και οι μεγάλες αλυσίδες, έδωσαν το παρόν το 2022. Αν λάβουμε υπόψιν ότι ο θεσμός αυτός είναι σχετικά καινούριος στην Ελλάδα, το 2023 αναμένεται να ακολουθήσουν πολλά ακόμη καταστήματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στο Skroutz θα βρεις εκπτώσεις για σχεδόν όλες τις κατηγορίες προϊόντων, όπως κινητά, laptops, tablets, τηλεοράσεις, ρούχα, παπούτσια, ρολόγια και έπιπλα. Από κονσόλες gaming (PS4, Nintendo Switch) μέχρι συσκευές για τη βελτίωση του σπιτιού (αφυγραντήρες, κλιματιστικά και πλυντήρια πιάτων), τα Black Friday offers καλύπτουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων!

Πώς με βοηθάει το Skroutz στην αναζήτηση προσφορών;

Με απλά λόγια: κάνουμε τη ζωή σου πιο εύκολη!

Συγκεντρώνουμε όλες τις Black Friday προσφορές από χιλιάδες καταστήματα σε μία σελίδα, έτσι ώστε να μη χάνεις καμία.

Επιπλέον, στην ίδια σελίδα, θα βρεις και όλα τα αποκλειστικά Plus Deals του Skroutz, για ακόμα περισσότερες επιλογές προσφορών.

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα που έχουμε προσθέσει με τις κατηγορίες στις οποίες υπάρχουν προσφορές, για να μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να εντοπίσεις αυτή που σε ενδιαφέρει!

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να ταξινομήσεις τα προϊόντα ανά τιμή, δημοτικότητα και πτώση τιμής (η μεγαλύτερη πτώση φαίνεται πρώτη). Τέλος, μπορείς να συμβουλεύεσαι πάντα το γράφημα εξέλιξης τιμής κάθε προϊόντος, ώστε να ενημερώνεσαι ανά πάσα στιγμή για την πορεία της τιμής του.

Μην ξεχνάς επίσης, τις προσφορές της Cyber Monday, τη Δευτέρα που ακολουθεί την Black Friday, που αφορά κυρίως online ευκαιρίες στην τεχνολογία και όχι μονο.

Οι Top 10 Κατηγορίες που επισκέπτονται οι χρήστες είναι οι εξής:

  1. Κινητά Τηλέφωνα (π.χ. iPhone, Xiaomi)
  2. Sneakers
  3. Τηλεοράσεις
  4. Ανδρικά Μπουφάν
  5. Laptops
  6. Smartwatches
  7. Αθλητικά Παπούτσια
  8. Bluetooth Handsfree
  9. Ανδρικά Φούτερ
  10. Θήκες Κινητών

Απολογισμός Black Friday 2021

Το Skroutz παρουσιάζει το Black Friday 2021 Report, μία συνολική αποτίμηση της περσινής και αποκλειστικά online Black Friday, στο πλαίσιο του ηγετικού του ρόλου στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και με ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή και τον συνεργαζόμενο επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα Business Intelligence του Skroutz συνέλεξε και ανέλυσε τα δεδομένα για τις καταναλωτικές συμπεριφορές και τις αγοραστικές τάσεις, σύμφωνα με την κίνηση στην πλατφόρμα και τις πωλήσεις των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Επίδραση στην αγορά και τα καταστήματα

Τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν για την επίδραση της Black Friday 2021 είναι τα ακόλουθα:

Στατιστικά 2021 Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων

Οικογένειες προϊόντων Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Οι top-10 κατηγορίες σε πωλήσεις, clicks και παραγόμενο τζίρο (GMV)

Τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων και τζίρου συγκέντρωσαν τα κινητά τηλέφωνα και οι μάσκες προστασίας ήταν η κατηγορία με τις περισσότερες παραγγελίες.

Top Κατηγορίες Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Σύγκριση τιμών & πραγματικές Black Friday προσφορές

H Ομάδα Business Intelligence του Skroutz προέβη σε συγκριτική ανάλυση των τιμών πώλησης κατά την εβδομάδα της Black Friday με την αρχική τιμή κατά την προηγούμενη περίοδο δηλ. την εβδομάδα 8-14/11/2021.

Πόσα προϊοντα αγοράστηκαν φθηνότερα; Άνοιξε τη φωτογραφία σε νέα καρτέλα

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τα δεδομένα και τα γραφήματα από την έρευνα του Skroutz για κάθε σκοπό (εμπορικό ή μη εμπορικό), εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεσμος προς την πηγή των πληροφοριών: skroutz.gr/black-friday