Ποιές καρέκλες θεωρούνται ανατομικές;

3 Antworten

• Κατ' αρχή οι καρέκλες δεν αποκαλούνται ανατομικές αλλά Εργονομικές.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου μια καρέκλα είναι εργονομική όταν:

• Προσφέρει ρύθμιση του μεγέθους της δηλαδή ρυθμιζόμενη σε ύψος πλάτη, ρυθμιζόμενο βάθος καθίσματος, ρυθμιζόμενο προσκέφαλο κ.α.. Όλα τα σώματα δεν είναι ίδια και η καρέκλα πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται στον σωματότυπό μας.

• Διαθέτει σωστό σχεδιασμό στην πλάτη με καμπύλη στη μέση και ιδανικά ζώνη οσφυϊκής υποστήριξης ρυθμιζόμενη σε ύψος

• Διαθέτει μπράτσα ρυθμιζόμενα τουλάχιστον σε ύψος ώστε να στηρίζουμε σωστά τα χέρια μας. Η σωστή στήριξη και θέση των χεριών όταν δουλεύουμε επιδρά θετικά στην υγεία των ώμων και του αυχένα. Επιθυμητό είναι τα μπράτσα εκτός από το ύψος να ρυθμίζονται σε βάθος και να περιστρέφονται για μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.

• Διαθέτει κάθισμα σχετικά μαλακό ώστε να μην πιανόμαστε μετά από λίγη ώρα, αλλά όχι πολύ μαλακό που σημαίνει χαμηλή ποιότητα. Συνήθως τα πολύ μαλακά μαξιλάρια σημαίνουν ότι έχει μικρή πυκνότητα η πολυουρεθάνη και με την χρήση θα "καθίσει" σύντομα με αποτέλεσμα να αχρηστευθεί η καρέκλα.

• Διαθέτει μηχανισμό ανάκλισης Synchro που επιτρέπει να κινούμαστε πάνω στην καρέκλα και η πλάτη να μας ακολουθεί ενώ τα πόδια μας πατάνε στο πάτωμα (δεν κάνουμε δηλαδή "κούνια" στην καρέκλα όπως γίνεται με τους απλούς μηχανισμούς). Έτσι, ενώ δουλεύουμε, κινούμαστε ώστε οι μύες μας να χαλαρώνουν, η ροή του αίματος να μην εμποδίζεται με αποτέλεσμα την καλύτερη υγεία. Συνήθως οι μηχανισμοί synchro κλειδώνουν σε διάφορες θέσεις προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες και άνεση.

• Διαθέτει σωστή ποιότητα κατασκευής ώστε να μην φθείρονται έυκολα οι ταπετσαρίες, να μην χαλούν τα ροδάκια και γενικά η καρέκλα να αντέχει στον χρόνο.

• Ζητήστε τον χρόνο εγγύησης που δίνουν για την καρέκλα, αυτό δείχνει και την ποιότητά της. Προσοχή, όταν σαν δίνουν εγγύηση βεβαιωθείτε ότι αφορά ολόκληρη την καρέκλα και όχι μόνο κάποια εξαρτήματα που συνήθως δεν φθείρονται όπως π.χ. ο μηχανισμός. Επιμείνετε λοιπόν στο τι καλύπτει η εγγύηση και μην μένετε μόνο σε ένα αόριστο χρόνο που σας αναφέρουν.

• RX5700XTCat

Αν σας ειναι ευκολο, μοιραστειτε μερικες καρεκλες που ταιριαζουν τα κριτηρια που εχετε αναφερει παραπανω. Ευχαριστω!

• George_Soubasis

Ergopro, Ergohuman, Nefil, Dario, Edge, Ergochair

• Andreas Krilis

Ποια καρέκλα θα προτείνατε μέχρι 250 ευρώ που να πληροί τα κριτήρια που αναφέρατε; Έχω ύψος 1,90 και τη χρειάζομαι για δουλειά σε υπολογιστή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Επειδη εχω δοκιμασει αρκετες λογω δουλειας, εγω εχω καταλαβει οτι πρεπει να κοιτας 3 πραγματα:
    1. Να εχει μεγαλο βαθος το καθισμα τουλάχιστον 50εκ για να καθεσαι ανετα και να ακουμπανε και τα ποδια και να ξεκουράζονται, 2. Να είναι εντελώς φλατ και οριζοντιο το καθισμα χωρις την παραμικρή κλιση προς τα πισω, 0 μοιρες κλιση (παραλληλο το καθισμα με το εδαφος) και 3. Να εχει ανακλιση η πλατη τουλάχιστον μεχρι ορθη γωνια *4. Τα μπρατσα να ειναι με μαλακη επένδυση για να μην πονανε τα χερια.

• Όσες έχουν στήριγμα μέσης και διαθέτουν ανάκλιση όπως για παράδειγμα τα παρακάτω προϊόντα.