Ενδιαφέρομαι να αγοράσω εκτυπωτή (τείνω προς laser) για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις (περίπου 400 σελίδες το μήνα εκτυπώνω). Θέλω να έχει αυτόματη εκτύπωση και στις δύο πλευρές και να συνδέεται ασύρματα.
Τώρα έχω το πολυμηχάνημα HP Deskjet Inkadvantage 3835 και έχω ξεπουληθεί στα μελάνια. Είμαι καθηγήτρια και εκτυπώνω πολύ καθημερινά. Ψάχνω για κάτι όσο το δυνατό οικονομικό, ανθεκτικό και αποτελεσματικό με οικονομικά αναλώσιμα.
Από εμπειρία σε εταιρικό περιβάλλον μπορώ να προτείνω τους EPSON, τόσο για οικονομία όσο και αντοχή.
Συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει τον Epson EcoTank M1180 όπου η λειτουργεία του είναι να βγάζει ασπρόμαυρα ζυγολόγια. Μέχρι τώρα στις 29000 εκτυπώσεις δεν έχει βγάλει πρόβλημα. (Πιο φθηνό μοντέλο στην ίδια κατηγορία είναι ο Epson EcoTank ET-M1120)
Το μελάνι είναι πολύ φθηνό στα 13€ το μπουκάλι για ~5400 σελίδες. Θα χρειαστεί και το Epson Maintenance Kit L4000/L6000 (C13T04D100) που είναι το ανταλλακτικό σφουγκάρι που κρατά το μελάνι που πέφτει.
Βγάζει μπρος-πίσω εκτύπωση και συνδέετε με καλώδιο usb ή δικτύου και έχει και WifI Direct.
φιλαρακι η Epson ειναι για plotter και η πλειοψηφια των εκτυπωτων της ειναι inkjet . Οποτε λαθος εκτυπωτη της προτεινεις. ο inkjet τυπωνει σε συγκεκριμενα χαρτια με ειδικη επιστρωση με αποτελεσμα να πεταξει τα λεφτα της γιατι θα πρεπει να τυπωνει μονο στο γραφής χαρτί ή σε ειδικα epson coated χαρτια. Τεχνικα ο Laser ειναι η καλυτερη επιλογη για ολα τα ειδη εκτυπωσεις θυσιαζοντας την ποιοτητα εκτυπωσης φυσικα γιατι ο Laser δεν τυπωνει το ιδιο με τον Inkjet.
Οι Epson έχουν μοντέλα για όλες τις χρήσεις. Από Dot Matrix, POS, απλούς/οικιακούς, εταιρικούς/επαγγελματικούς.
Στον Μ1180 απλό χαρτί Α4 QConnect από το Plaisio χρησιμοποιούμε χωρίς θέματα. Ειδικό χαρτί θα χρειαζόταν αν είχε φωτογραφικό εκτυπωτή Epson με 6+ μελάνια και αυτό προαιρετικά μόνο και μόνο αν θέλεις να είναι γυαλιστερό το χαρτί.
Δεν είναι σόνι και καλά υποχρεωτικό σε inkjet να βάζεις premium γυαλιστερά χαρτιά ή 90γρ+
Καλά κάνεις και τεινεις σε laser. Μακριά από inkjet. Καλή περίπτωση είναι ο Brother DCP-L2530DW. Ασύρματος με αυτόματη διπλή όψη και scanner που λειτουργεί και σαν φωτοτυπικό στα 190 ευρώ. Αν θες και αυτόματο τροφοδότη για πολλά φύλλα υπάρχει και αυτός Brother MFC-L2710DW στα 200 ευρώ περίπου. Αν θες σκέτο εκτυπωτή χωρις scanner κτλ έχει και με 150 ευρώ. Και τα tonner σε καλή τιμή.
εχω epson ecotank Α3 εδω και τρια χρονια και δεν εχει πα8ει το παραμικρο οταν ξερεις να τον συντηρεις σωστα.η οικονομια στα μελανια ειναι απιστευτη.οσα εχω εκτυπωσει αν τα εκανα σε laser ποσο μαλλον Α3 θα ηθελα ολοκληρο μισ8ο για τα τονερ
Εάν εκτυπώνετε πολλές σελίδες τον μήνα πιο οικονομικά θα σας βγει ένας εκτυπωτής με τεχνολογία δοχείου μελάνης (ink tank) και θα πρότεινα της Epson. Το κόστος είναι μηδαμινό και δεν υπάρχει πρόβλημα να στεγνώσουν τα μελάνια στις κεφαλές αφού εκτυπώνετε (σχεδόν) καθημερινά.
Οι εκτυπωτές με laser είναι καλοί γιατί μπορείτε να εκτυπώνεται όσο συχνά ή αραιά θέλετε και αν παίρνουν συμβατικό toner τότε είναι πολύ καλύτερα, ειδικά εφόσον θέλετε ασπρόμαυρο μόνο.
Δεν έχω μεγάλη γνώση από εκτυπωτές laser αλλά γνωρίζω ότι συμβατικά μελάνια παίρνουν πολύ πιο εύκολα οι εκτυπωτές Brother, και μάλιστα στους Brother υπάρχει μεγάλη ευκολία να γεμίσετε το τόνερ με σκόνη, ούτε καν να βάλετε συμβατικό toner σε κασέτα.
Καλησπέρα σας. Θα πήγαινα σε smart tank/eco tank λύσεις. Είναι πολύ πιο φτηνά και καλά από laser πλέον. Η αυτόματη εκτύπωση και στις δύο όψεις είναι δυστυχώς κάτι που ανεβάζει την τιμή...