Έχω ένα Hyundai accent με 260.000km και θέλω να αλλάξω λάδια κινητήρα. Μέχρι τώρα έβαζα Castrol και τα τελευταία 3 χρόνια βάζω eneos. Εσείς ποιο θα προτείνατε για λιγότερη κατανάλωση λαδιού!

Το αυτοκίνητο με το Castrol έκαιγε περίπου 800ml από αλλαγή σε αλλαγή, και τώρα με τα eneos καίει παραπάνω. Περίπου 1100ml από αλλαγή σε αλλαγή. Της αλλαγές στα λάδια της έκανα κάθε 8 με 9 χιλιάδες χιλιόμετρα.

21 Antworten

• Αν έχεις το 1.3 μοτέρ αλλάζεις τα τσιμουχακια βαλβίδων και δεν θα καίει τιποτα.(γνωστό το πρόβλημα αυτό)

• goster

Μάλλον γνωρίζεις καλύτερα.Το μόνο πρόβλημα που έβγαλε το συγκεκριμένο μοτέρ.Ανετα 500000 χλμ.ΑΝΕΤΑ

• turbul3nc3

Έχει το ίδιο αυτοκίνητο ο αδερφός και μετά απο κατανάλωση λαδιού άλλαξε τα τσιμουχάκια βαλβίδων και δεν είχε πρόβλημα ξανά με το λάδι...

• dianggeli

Εκτός αυτού όταν αλλάζεις λάδι είναι επόμενο ότι θα καίει περισσότερο από το προηγούμενο. Είναι μέχρι να το (συνηθίσει) ο κινητήρας Είχα το ίδιο θέμα με golf 5.
      Μετά από 2-3 αλλαγές θα μειωθεί το καψιμο.
      Ή γυρίζεις πίσω στο παλιό λάδι

• giorgos.petinarelis

Σωστά τα λες Candyman αλλά μια προσωρινή λύση θα ήταν να βάλει ένα πρόσθετο.λαδθου στεγανωτικης υφής που μειώνει διαρροες

• Giannhs_Monte

Τσιμουχακια βαλβίδων και καθάρισες,το έχει ο αδερφός μου αυτό το μοντέλο.. μην βάλεις τσιμουχακια Victor reinzt ,βάλε ότι άλλη μάρκα θέλεις...αυτά το μοτέρ όλα από τσιμουχακια πάσχουν

• dimitriskrps

Αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω κοίτα τα τσιμουχακια από εκεί στο καίει έχουμε δυο accent 1.3 του 98 στην οικογένεια το ένα έχει 500.000 και το άλλο 300.000 το μόνο θέμα που έχουν είναι αυτό

• tragosracing

Τι γράφετε ρε αλάνια εδώ πέρα δεν μου έχει μείνει τρίχα στο κεφάλι από αυτά που διαβάζω. Προσοχή σε όποιον διαβάζει αυτό το διάλογο. Μη δίνετε σημασία σε ότι διαβάσατε.

• Giannis_Kanavos45

Επειδή κάποιοι δεν θα δουν ποτέ 500.000χλμ στο κοντέρ, χωρίς να έχουν ανοίξει κινητήρα, δυσκολεύονται να πειστούν και να πιστέψουν!!!
      Οι συγκεκριμένοι κινητήρες των Hyundai είναι παράγωγα των σειρών 4G13 & 4G19 της Mitsubishi. Ως κάτοχος colt cj1A με τον 4G13 τα τελευταία 25 χρόνια, γνωρίζω πλέον ότι πολλά aftermarket ανταλλακτικά είναι κοινά και για τις δύο εταιρείες. Όπως γνωρίζω επίσης, ότι η κατανάλωση λαδιού οφείλεται σε ποσοστό 90% στις τσιμουχες εκκεντροφόρου, στροφαλου και βαλβίδων! Αν λοιπόν κάποιος δεν είναι κανίβαλος με το μοτέρ, αν κάνει αλλαγές λαδιών κάθε 5.000-7.000χλμ ή δύο φορές το χρόνο, και αν προχωρήσει σε αντικατάσταση των υλικών σφραγισης που προανέφερα , τότε θα δει το κοντέρ να ξεπερνά το αρχικό νούμερο.... Και χωρίς να ανοίξει κινητήρα!!!

• giannn_unavailable

Σε πρώτη φάση να πω ότι συμφωνώ στο πρόβλημα που αναφέρθηκε με τις τσιμούχες.

Πάντως, για όσους δεν είχαν την τύχη να έχουν αμάξι με τόσο απροβλημάτιστο κινητήρα, ένας απλός τρόπος να τσεκάρεται τα χιλιόμετρα που βγάζουν τα Ηyundai (όχι μόνο το συγκεκριμένο μοτέρ/μοντέλο αλλά και άλλα εκείνης της δεκαετίας), αρκεί να μπείτε στο car.gr να επιλέξετε κάποιο μοντέλο όπως accent getz κτλ, και να βάλετε ταξινόμηση με "πολλά χιλιόμετρα πρώτα". Θα δείτε με πόσα χιλιόμετρα πουλιούνται. Οπότε θα έχετε μια καλή εικόνα για το ποσα χιλιόμετρα οντως βγάζουν

• Kostas_Kokkolis8988

Εγώ έχω χιουνται αξεντ Γεναρης 2003 έχω κάνει 280.000..Άρχισε να μου καίει λίγο λάδι δηλαδή στα7.500 χλμ που έκανα αλλαγή πάντα περιπου κιλό..Άλλαξα τσιμουχακια ΜΟΝΟΝ...
      Μέχρι τώρα δεν μου καίει σχεδόν τίποτε. Οδό για την ανεκτικότητα και αξιοπιστία της λειτουργίας του κινητήρα ο ίδιος ο μηχανικός μου μου είπε ότι θα φτάσεις στις 500.000 σίγουρα όπως το δουλεύεις και το συντηρείς δίχως πρόβλημα..
      Α ένα άλλο δεν έχω αλλάξει δίσκο πλατω ρουλεμάν και τα μισά χιλιόμετρα είναι έξω..Εγώ βάζω τα καστρολ το 10-40 και πριν που ήταν στη εγγύηση της αντιπροσωπίας ήταν το Ενεος..

• Μειώνεις τα διαστήματα σε 5000 βάζεις ένα επώνυμο λαδάκι 10w40 reinol και είσαι κομπλε

• George_george14513

Πόσο πιο επώνυμο από τα eneos;

• Makoy_003

Λαδια κάθε 5000. 8-9000 αλλαγες ειναι θαυμα που εφτασε 260.000 χλμ . μαλλον καίει λάδι απο φθορα ελατηρια οχι τσιμουχακια. 1 λιτρο σε 8-9000 χλμ δεν ειναι πολλά για τοσα χλμ μοτερ. καλύτερα ενα καλό προσθετο καθαρισμου στο καύσιμο (detergent) ή βενζίνη με καθαριστικο πρόσθετο (vpower) για κανα τρίμηνο και συχνότερες αλλαγες λαδιών.

• wolverine_madmax

Γιατί απλά να μην πάει ο άνθρωπος σε κάποιον μάστορα να κοιτάξει αν τα τσιμουχακια χάνουν λάδια? Και τα σχετικά .... Ποίος ξέρει τι έχει το μοτέρ?

• Mr_Perfect1122

Αν δε γνωρίζετε απο προσωπική πείρα,καλύτερα μη δίνετε απαντήσεις.Δε γνωρίζετε,πως να το κάνουμε.Εχω το accent 1.3 12v του 1998. 430.000 χλμ και εκαιγε λάδι απο τις 2000 χλμ.Αιτία,η μια και μόνη: Τσιμουχάκια βαλβίδων...Αλλαγη έκτοτε στα 100.000 χλμ και δεν καιει καθόλου λάδι.Συμπιεση 150-165 σε όλους τους κυλίνδρους.Το μοτερ κελαηδάει ακόμη,χωρις να σημαινει ότι ειναι πλεον το μοναδικο αυτοκιητο της οικογένειας...Σκυλιά μαύρα και με λάδια ό,τι νάναι όλα αυτα τα χρόνια.Τα περισσοτερα λαδια ήταν τα φθηνότερα που μπορούσα να βρω!!! Το μόνο άλλο προβλημα τους,ειναι το πλαστικο ψευτοκαπακο των βαλβίδων,που κοστιζει 160 ευρω καινούργιο και εχει ραγίσει σε 2 σημεια.Του βάζω κολλα και μετα απολίγο ξαναχάνει.

• Mr_Perfect1122

Καταλαβαίνω τον πόνο σου ρε μπαμπούλα και τα χιλιάρικα που άσκοπα πληρωσες σε λάδια επιπλεον με την αγορά του ευρωπαικου κουβά σου...Αλλά τους ισχυρισμούς μου τους γνωριζουν οι κατοχοι αυτων των αυτοκινητων και είναι γενικλα αποδεκτό φαινόμενο για το Accent...Σχετικα με τη συμπιεση,πρεπει η διαφορα σε γειτονικους κυλινδρος να ειναι πανω απο 15% και βάλε για να υπαρχει υποψια βλαβης.Αλλα είσαι τοσο ασχετος που δε ρωτησες αν μιζαρα ζεστο ή κρυο ,με λάδι ή χωρίς στον κύλινδρο.Τζαμπα το ΕΠΑΛ...Ζημιες μηδενικες,ακομα με μαμα καταλυτη-ολοκληρη την εξατμιση εκτος του σπιραλ,το οποιο εσπασε στα 370.000 χλμ.Ναι,λυπαμαι για την ταλαιπωρία σου όλα αυτα τα χρόνια,αλλα το κοντερ γραφει ήδη 436.000 και συνεχίζει το σκασμενο ακαθεκτο...Το ερκοντισιον δουλευει άψογα όλα αυτα τα χρόνια,στην εικοσαετια συμπληρωσα περιπου 50 γραμμαρια.Κλάψε ελευθερα και κόψε το dpf και την Egr γιατί δεν εχεις φραγκο στην τσεπη να το αντικαταστήσεις...

• goldbird

Τσιμουχάκια βαλβίδων και το μοτέρ πετάει! Γίνεται μάλιστα και χωρίς να βγάλεις το κεφαλάρι. 350.000 χλμ, τα 250.000 με αέριο.

• thomas_gkotsis1602

560000με 20.50 ας εκαιγε κ λιγο σιγα αλλαγη καθε 5χιλ και τελος συνεχιζει κ δουλευει ρολοι.

• dvigos

Θεεικο!! αυτοκινητακι το Accent 1300. Eιχα ενα μοντελο του 1996 με 200000χλμ κ δεν εκαιγε σταγονα πριν απο 2 χρονια που δυστυχως μου το εκλεψαν!! Τετοιο κινητηρα δεν εχει κανενας Ευρωπαικος κουβας !!εκεινης της εποχης!! Δεν ειναι τυχαιο οτι κυκλοφορουν παρα πολλα ακομα σημερα σε σχεση με αλλα μοντελα!! Να τονισω οτι στα 26 χρονια μου εμεινε 1 μοναχα φορα απο βλαβη κ εξω απο το σπιτι μου!!

• kostasfatouros

Εγώ πάντως στο accent έλυσα το πρόβλημα με λάδι 15/40 είναι ποιο παχύρευστο και καίει πολύ λιγότερο λάδι. Κινητήρας με 270.000 km. 2002 μοντελο.

• https://www.skroutz.gr/s/6145446/Total-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9B%CE%AC%CE%B4%CE%B9-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-Quartz-7000-10W-40-B4-1lt.html
    Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ούτε 800 ούτε 1.100 ml στα 8-9 χιλιάδες χιλιόμετρα είναι πολύ αλλά και τά λάδια πού έχεις χρησιμοποιήσει πίστεψε με και νά μου τά χάριζαν δεν θά τά έβαζα στο αυτοκίνητο μου δοκίμασε τά λάδια πού σού πρότεινω και μήν ανησυχείς καθόλου

• 2291fotis

Α γεια σου.

• Paul_Panagopoulos6380

Παιδιά ως αλφιστι με όλα τα μοντέλα άλφα από 75 ως και 159, εννοείται όλες τις 156 και 155, τα καλύτερα λάδια που δεν εξαΰλωνονται τελείως, είναι τα total quartz 10-40 και τα elf 10 40, ειδικά στα 156 που έκαιγαν λάδια 1lt κάθε 5000χλμ , ήταν πολύ καλύτερα και από τα ακριβά τα σελενια που πρότεινε η άλφα ρομεο

• Η καταναλωση που εχεις ειναι απολυτα φυσιολογικη.Αυτο που σου λεει ο αλλος απο πανω ειναι πολυ σωστο επισης.Ομως κανενας δεν αλλαζει μονο τα τσιμουχακια....Αυτη η επισκευη θα παει μαζι με νεα φλαντζα και ελαφρυ "καθαρισμα" του καπακιου στο ρεκτιφιε κλπ...
    Αν λοιπον θες να το κρατησεις για αλλο τοσο η θες να προλαβεις το καψιμο της φλαντζας (που μπορει να παει αλλα 50 0000 χλμ , κανενας δε ξερει),δωσε ενα 500ρικο και καντο....

• Lampros_karas

Δεν είναι ακριβώς έτσι υπάρχει και άλλος τρόπος αλλάζουνι δίχως να χρειαστεί να βγει η κεφαλή με συμπίεση στους κυλίνδρους από το σημείο τον μπουζί τα έχω αλλάξει δύο φορές σε Hyundai accent 1998 1.3 12v και χρέωση 100€ τουλάχιστον τόσο πλήρωσα εγώ στο συνεργείο που πήγα

• THAN__GIANNOPOULOS

Εμένα μου ζητάνε από 160€ μέχρι και 350€ διαφορά συνεργεία - το κακό είναι ότι ανεξάρτητα το ποσό δεν ξέρω ποιος θα κάνει τη δουλειά του σωστά. Έχει να μου προτείνεις κάποιο συνεργείο που εμπιστεύεσαι?

• το ειχα το αμαξακι, λογο που εχεις πολλα χιλιομετρα ξεχνας το συνθετικο, θα πας σε ημισυνθετικο δουλευει καλα με το MANNOL CLASSIC 10W/40, θα κανεις αλλαγη οπως εκανες και θα τα ελεγχεις μεγιστο χρονο μεσα 3 χρονια

• Καλο ειναι το ενεος για το χιουνται κι εγω αυτο βαζω.αν δεν αλλαξες τσιμουχακια βαλβιδων αλλαξε τα και δεν θα εχει προβλημα.εγω τα αλλαξα χωρις να βγαλω κεφαλαρι με 70 ευρω

• PANAGIOTIS_KAMPANIS1945

Εγω τα αλλαξα με 150 ευρω κ παλι χανει 1 λιτρο στα 3500 χλ χιλιομετρα δουλευη αεριο δεν ξερω αν επιρεαζει αυτο

• kallinikos_lavasas

Αρα αρπαξε ελατηριο

• Αλλαγή κάθε 5000 θεωρώ ότι είναι πιο σωστό

• Τσιμουχακια βαλβίδων θέλει τα HYUDAI δεν λένε λάδια

• Απο όσο βλέπω στο δικό μου hyundai η αντιπροσωπία βάζει μόνο Eneos. και στο hyundai matrix 1600 τα τσιμουχακια ηταν το προβλημα

• Βάλε motul 4100 10w40 η valvoline max lafe 10w40 μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση λαδιού. Αν δεν δεις αποτέλεσμα άλλαξε τα τσιμουχακια στις βαλβίδες αν είναι το 1300cc όπως γράφουν κ δύο ακόμα άτομα είναι γνωστό πρόβλημα στα 1300 accent

• Jeri_Jeri

Έχω το Hyundai Elantra του 2004. Τι λάδια να βάλω? Σκέφτομαι για τα valvoline max lafe

• Accent 2003 LC2 5D. 430.000 χλμ. Τώρα τελευταία καταπίνει λάδι. Αδειάζει τελείως μετά από 5000 χλμ σε σημείο να ανάβει το λαμπάκι στις στροφές. Τσιμουχάκια έχουν αλλαχτεί τέσσερις φορές. Τα έχω αγοράσει πάλι, αλλά δεν τα άλλαξα ακόμη. Τώρα τελευταία βγάζει και λευκό καπνό. Ψυκτικό υγρό δεν είναι γιατί παραμένει σταθερή η στάθμη του. Οι ρύποι και η κατανάλωση είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Στην αντιπροσωπεία, γιατί για την περιοχή δεν υπάρχει καλύτερο συνεργείο και με ταμειακές διευκολύνσεις, βάζουν 10w30. Εγώ το γέμιζα με 10w40 και την άνοιξη που είχε θέμα έκανα μια μίξη, 15w40 με 20w50, αλλά το κατάπιε στα 5000 χλμ. Δοκίμασα 5w40 και είδα ότι μειώθηκε η κατανάλωση λαδιού και οι θόρυβοι στον κινητήρα. Motul X-Clean. Τώρα θα βάλω κάτι ειδικά καθαριστικά πριν την αλλαγή λαδιού να τρέξει ο κινητήρας κάνα δεκάλεπτο και θα αδειάσω το λάδι. Λένε ότι φτιάχνει κάπως η κατάσταση.

• Έχετε αλλάξει τσιμουχες βαλβίδων?

• Λάδι με σωστή συμπίεση λιπενη καλά.... σε αντίθεση αλλά που γίνονται νερό

• 20w50 της columbia.δεν θα το τρέχεις.... είναι στα τελευταία χρόνια του....το λάδι columbia είναι τσεκαριζμενο.. πολύ καλή συμπίεση....και λίπανση...itali... προσωπικά τα αλαζο κάθε 3000 ... έχω δοκιμάσει τα πάντα...... δεν ξέρουν τι τους γίνεται.....διστιχως....τα κατάλοιπα της καύσης...τα χημικά και τά νερά εισχωρούν μέσα...... ότι λάδι και να έχεις στης 3000 θα είναι αχριστο.....

• Ενα απο τα χειρότερα λαδια που μπορουσες να βαλεις...δοκιμασε Fuchs

• Ποια Castrol χρησιμοποιούσες?

• Eneos 10w/40 το δέχεται καλά.

• δεν κοιταω μαρκα αλλα τα API, -
    API - SL είναι οτι καλύτερο για τον κινητήρα και κακο για το περιβάλλον
    τα SN και PLUS δεν είναι καλα για τον κινητήρα αλλά καλο για το περιβάλλον https://dcmotoroil.com/what-is-api-in-engine-oil/

• Αν το λάδι είναι μαύρο ή σκούρο πορτοκαλί τότε αλλάξε και το φίλτρο. Το να έχεις το σωστό ιξώδες είναι πιο σημαντικό από τη μάρκα. Πολύ συχνά χρησιμοποιείτε 15w-40 αντί για 10w-40 ή ακόμα και 5w-40. Αυτό επιτρέπει τη συσσώρευση λάσπης στον κινητήρα κατά τους χειμερινούς μήνες με τη γρήγορη εκκίνηση. Αφήσε το αυτοκίνητο στο ρελαντί για λίγα λεπτά.

Τα ακριβά λάδια συνήθως εχουν περισσότερα καθαριστικά από τα φθηνα λάδια, αυτή είναι η κύρια διαφορά.

Η διατήρηση των στροφών σε χαμηλά επίπεδα και ένα υγιείς ψυκτικό σύστημα είναι σημαντικα μακροπρόθεσμα.

• Πρέπει ν κανεις έλεγχο στο συνεργείο ν δεις από τι προέρχεται η υπερβολική κατανάλωση ελαιου ότι κ ν βάλεις ακόμη κ προσθετα θ τα κάψει !

• drosos_wheels8

Συμφωνώ απόλυτα ήμουν κάποτε ιδιοκτήτης ενός χιουνται το είχα στην κυριολεξία πιει...αμέτρητα χιλιόμετρα όταν έκανα μεγάλα ταξίδια του έβαζα 15 40 κ ποτέ δεν είχα πρόβλημα ποτέ αυτά τα αυτοκίνητα δεν θέλουν συνθετικά λιπαντικά διότι τα συνθετικά με τα πρόσθετα που έχουνε τρώνε τις τσιμουχες....τα συνθετικά λιπαντικά είναι για αυτοκίνητα με μακριά αποστράγγιση λιπαντικο Βάζεις ένα 15 40 στ 5000 χιλιόμετρα αλλαγή

• CHRISTOS_GRAVANIS45

Μήπως θυμάσαι τη μάρκα λαδιών που έβαζες σε 15-40?

• Liqui Molly

• jim_karas6360

Από ότι γνωρίζω παιδιά η πιο συνηθισμένη αιτία είναι τα τσιμουχακια βαλβίδων, εκτός και αν έχεις και θέμα και με τα ελατήρια λαδιού,για αυτό αλλάζεις πρώτα τσιμουχακια και μετά βλεπεις. εχω το ίδιο μοτέρ και έχω δοκιμάσει 4-5 διαφορετικά λάδια και όλα επώνυμα,το αποτέλεσμα το ίδιο