scooter sym 200 καιει λαδι και θελει συχνα γεμισμα (500km) και αλλαγη (1000km). Θα μπορουσε καποιο ειδικο λαδι να βοηθησει; τωρα χρησιμοποιω liqui molly.

5 Απαντήσεις

• Φίλε μου μην το πολυψάχνεις. Είχα παλιά ένα People 200s και μετά τα 30000 χλμ μου τσιμπούσε λάδια. Με γνωστούς μου, scooterάδες τότε, που το συζήτησα, όλοι είχαν το ίδιο παράπονο με οποιαδήποτε μάρκα.
    Κοίταξε να δεις. Τα scooters είναι ψιλομαλακισμένα μηχανάκια. Πολύστροφα και χωρίς σαζμάν, λειτουργούν μονίμως πάνω από 8000 στροφές μέσα στην πόλη, όπου είναι και ο χώρος τους με αποτέλεσμα να φθείρονται γρήγορα ελατήρια εμβόλου, κύλινδρος και τσιμουχάκια βαλβίδων. Σε ερώτηση που έκανα στο τοπικό service της Kymco, μου έβγαλαν ένα κοστολόγιο γύρω στο 400άρι με μανίσια ανταλλακτικά.
    Το άφησα όπως ήταν, το έφτασα 60000 χλμ, έφτασε να συμπληρώνω 200ml το δεκαπενθήμερο και στο τέλος το τράβηξα ένα πούλημα και πήρα ξανά μοτοσυκλέτα και φυσικά Honda για ακόμα μια φορά.
    Την πλάκα μου την έκανα με το scooter, το χαμαλίκι όσο ήταν μικρά τα παιδιά μου το έβγαλα και επανήλθα στο σωστό δρόμο που είχα από χρόνια. Στη μοτοσυκλέτα.
    Υ.Γ Τη γνώμη μου γράφω και τίποτα παραπάνω. Δοκίμασε όμως Bel-Ray Thumper. Ότι καλύτερο. Αν δεν δεις βελτίωση και μ΄ αυτό τότε ή ξηλώνεσαι για επισκευή ή καλύτερα πούλα το και πάρε πραγματικό μηχανάκι κι όχι πλαστική παπαριά.

• Εγω θα σου ελεγα , για επισκευη, και ειδικα στην αλλαγη ελατηριων. Τωρα οσο και να '' παιξεις'' με τα λαδια, τιποτα δεν κανεις.

• Άμα καις τόσο πολύ λάδι θες συνεργείο

• Ναι σίγουρα υπάρχουν συντηρητικά που βοηθάνε, αλλά το σωστό θα ήταν να πας σε έναν μηχανικό να δεις τον λόγο που καίει τόσο λάδι! Μπορεί να είναι ένα απλό δαχτυλίδι στο πιστόνι για παράδειγμα. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο να σου προτείνω, μπορείς να ρωτήσεις όμως τον μηχανικό σου να σου προτείνει κάποιο!

• Αντικαπνικό λαδιού Wurth 300 ml

• Kostας5192

Φίλε εδώ ψάχνεις να βρεις την άκρη;; 1000 άτομα θα γράψουν χίλιες διαφορετικές γνωμες θα πάρεις!!
      Αντε να σου πω κι εγώ!.... ΕΞΑΡΤΆΤΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣ το μηχανακι σου!! ΑΝ... το ξεσκίζεις Θα σε ξεσκίσει.... ΑΝ το προσέχεις θα σε προσέξει!!