Χιονοαλυσίδες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Χιονοαλυσίδες (45)

Κάνε μια ερώτηση

καλησπέρα. έχω το navara d22 και σκέφτομαι να πάρω αλυσιδες κυρίως για το πρόστιμο μιας και δεν τις έχω χρειαστεί στο χιόνι. πρέπει να τις έχω? Ή πρέπει να τις φοράω?

3 Απαντήσεις

• Ο «νέος νόμος» για τις αλυσίδες κίνησης είναι ουσιαστικά μία υπουργική απόφαση που έχει σαν στόχο να εξειδικεύσει το νομικό πλαίσιο που ίσχυε ήδη με βάση τον Κ.Ο.Κ. Σύμφωνα με αυτόν, την περίοδο Οκτωβρίου με Απριλίου όλοι οι οδηγοί εντός Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να «φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά» και να «γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών που βρίσκονται στα οχήματά τους». Ως αντιολισθητικά εννοούνται οι αλυσίδες χιονιού αλλά και τα χιονολάστιχα.

Μία λογική ερώτηση αφορά το αν οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου αφορούν μόνο τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε κακές καιρικές συνθήκες ή γενικά την ύπαρξη αλυσίδων μέσα στο όχημα. Σε αυτή την περίπτωση να διευκρινίσουμε ότι ο έλεγχος αφορά μόνο τη χρήση των αλυσίδων εφόσον ισχύουν έκτακτες καιρικές συνθήκες και εφόσον έχει εκδοθεί απόφαση από την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση ή Διεύθυνση της Τροχαίας....

• dalia1

Οι χιονοκουβερτες δεν μετρανε?

• christos.zervos

και βέβαια μετράνε

• nik.papadopoulos

αν τα ελαστικά σου είναι M+S τότε νομικά είσαι καλυμμένος

ρώτα κ την αστυνομία να είσαι 100% σίγουρος

• Giannis_Giannis88

Το m+s δεν ειναι κατι.. Το 3pmsf ειναι..

• Με βάση τον νέο νόμο επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα (που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S). Εδώ θα βρεις κάποιες προτάσεις για το όχημα σου!

• Aggelos_Banos

Πρέπει να έχουμε 2 ή 4 αλυσίδες? Ευχαριστώ

• tom009

1 ζευγαρι θα χρειαστεις που εχει 2 τεμαχια και μπαινουν στους δυο τροχους που ειναι η κινηση. Δες και ενα βιντεο στο youtube θα βοηθησει πολυ πριν πας στο χιονι. https://www.youtube.com/watch?v=c6-_uKC8IOY

• xifara_v

καλησπέρα, έχω ένα suzuki vitara 4Χ4 1.000cc κ θέλω να πάρω αλυσίδες. τι θα μου προτείνατε;; Είναι 4 ετών το μοντέλο. ευχαριστώ

• christos.zervos

SnowGecko Αντιολισθητικές Χιονοκουβέρτες

• Τι ισχύει σχετικά με την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Υπάρχει υποχρεωτικότητα μόνο υπό προϋποθέσεις Η τήρηση των αντιολισθητικών μέσων καθίσταται υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), σύμφωνα με το άρθρο 52 του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα.
    Συνεπώς, όταν οι κλιματολογικές συνθήκες δεν το απαιτούν και εφόσον δεν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από τις παραπάνω αρμόδιες αρχές, οι οδηγοί δεν έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα αντιολισθητικά μέσα στα οχήματα τους

https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/Transportation/538972-Ti-ischyei-me-thn-ypochrewtikh-katochh-antiolisthhtikwn-alysidwn?fbclid=IwAR1BkAkIvMSpJQV_I4k0S5YQEqmGSc3FvB92vUHuF55o6_1BBmbjiQWav5Q

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/antiolisthitikes-alysides-pote-einai-ypochreotikes-sto-aytokinito-ta-prostima/?fbclid=IwAR1wNx8WW649mLXnm8fyzOUMWu6gZw4Pf1Pi6RUuiufI3L23V6G-YyNfEfI