Το λέω με βάση το γεγονός ότι το 95% των λαμπτήρων αλογόνου που κυκλοφορούν είναι στα 55W, αλλά δυστυχώς ότι και αν έχω δοκιμάσει το αποτέλεσμα από πλευράς φωτεινότητας είναι υπερβολικά απογοητευτικό, σε βαθμό που το βράδυ τα led φωτάκια που είναι για την ημέρα να φωτίζουν πολύ καλύτερα (έχω ένα Hyundai i30, μοντέλο του 2012).
Παλαιότερα έβρισκα για το αυτοκίνητό μου ολόκληρα μπροστινά φανάρια με κάτοπτρα που είχαν ειδικό σχεδιασμό για λάμπες led, αλλά δυστυχώς έκανα τη βλακεία και δεν τα πήρα διότι θεώρησα πως ήταν θέμα των λαμπών και άμα τις άλλαζα δε θα είχα πρόβλημα.
Δυστυχώς όμως έχω αλλάξει αρκετές, και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο απογοητευτικό, ενώ σημειώνω ότι πήγα και σε ηλεκτρολόγο που μου έλεγξε την τάση που πάει στους λαμπτήρες, και τη βρήκε όπως θα πρέπει να είναι.
Για το λόγο αυτό σκέφτομαι τις λάμπες αλογόνου των 100W, αλλά δεν ξέρω εάν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές στα αυτοκίνητα που μπορούν να τις «σηκώσουν», Πάντως στο βιβλίο οδηγιών του δικού μου αυτοκινήτου αναφέρει μόνο «λάμπες αλογόνου H7». Βέβαια είναι και 10 ετών αυτοκίνητο, οπότε πιθανότατα πριν 10 χρόνια να μην υπήρχαν λάμπες αλογόνου 100W...