Access Points

Ερωτήσεις στην κατηγορία Access Points (18)

Κάνε μια ερώτηση

Θέλω να φέρω σήμα wifi από την ταβέρνα του χωριού (με συναίνεση του ιδιοκτήτη) στο εξοχικό. Τη λύση για εξωτερική τοποθέτηση θα προτείνατε ; (αν γίνεται οικονομική κι ας είναι 2.4G μόνο).

Θέλω να μπορώ να μετονομάσω το δίκτυο που θα δημιουργηθεί και να βάλω δικούς μου κωδικούς. Θα μου άρεσε αν οι κεραίες είναι αποσπόμενες για να μπορω να κάνω πειραματισμούς με μεγαλύτερες ή άλλων τύπων.
Καλό θα ήταν να είναι και user friendly το περιβάλλον

4 Απαντήσεις

• Πριν κάνεις το οτιδήποτε και πετάξεις λεφτά και φυσικά κόπο, τι ταχύτητα Internet έχει η ταβέρνα; Αν ειναι ADSL 24, ούτε καν να το σκεφτείς. Τσάμπα λεφτά θα δώσεις. Ακόμα και 50 Mbps (VDSL) να έχει (που το θεωρώ απίθανο επειδή ανέφερες ότι είναι χωριό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) πάλι δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ταχύτητες λόγω απόστασης μετ' εμποδίων. Και επίσης είναι ταβέρνα και αν συνδέονται πολλοί, το πράγμα θα γίνεται ακόμα χειρότερο.

Καλύτερα να αγοράσεις ένα router 4G (εφόσον στο σπίτι σου έχεις καλό σήμα κινητού) και να βάζεις μια κάρτα Data όταν είσαι εκεί και να συνδέονται όλες οι συσκευές σου.

• jdran

Πολύ καλή λύση, ειδικά αν υπάρχει καλό σήμα κινητής στην περιοχή. Τώρα υπάρχουν προγράμματα με απεριόριστα και με δεύτερη σιμ κάνει κάποιος δουλειά.
      Σημειοτέον ότι η κοσμοτε έχει κάποια ρούτερ μικρά που τα ονομάζει WiFi Pocket και είναι σαν αυτό που μπορούν να κάνουν τα κινητά με το σήμα κινητής: να δέχονται και να μοιράζουν ίντερνετ (HotSpot).
      Σε περίπτωση που το σήμα στην περιοχή είναι μέτριο, καλύτερα να γίνεται αγορά WiFi router (γύρω στα 100 με 150ευρώ) εφοδιασμένο με sim slot, όπου θα μπαίνει αυτή η 2η κάρτα.
      Υπάρχουν εφαρμογές σε Google Play και Apple Store που μετράνε το σήμα και κρίνει ο καθένας ανάλογα τι χρειάζται. Αν είναι κάτω του μετρίου η απόδοση, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές (π.χ. απο κινητό σε μια τηλεόραση) κι αν παίζει καλά και ίσως και ταυτόχρονα με άλλες συσκευές (π.χ. άλλα κινητά), τότε αγοράζετε.

• Chris_Skevis8087

H vodafone 4g ρουτερ με καρτα sim (για αυτο λεω 4g) ,δινει με 19,34€ το μηνα 200gb για 2ετες συμβολαιο ,στην σελιδα της εχει και χαρτη με τις ταχυτητες ανα περιοχη .Επειδη ο πατερας μου πληρωνε στο εξωχικο μας ,που πλεον μενει σχεδον μονιμα 27€ το μηνα adsl cosmote με ταχυτητα 3mbps λογω μεγαλης αποστασης απο ΑΚ ,εβαλε αυτο και πλεον εχει ταχυτητες ,την ημερα κοντα στα 10-12mbps και το βραδι φτανει και 20mbps . Το ρουτερ φαινεται καλο μηχανημα ,οχι ψευτικο ,με 2 θυρες lan πανω και wifi φυσικα ,το χρεωνει 160€ η vodafone ,αλλα λογω του συμβολαιου το πηρε δωρεαν !
      Αν σας φαινονται πολλα τα 19,34€ υπαρχει και το Mifi ,δλδ ενα wifi access point τσεπης με μπαταρια και φορτιστη .
      Παντως πλεον streamαρει ενω με τον ΟΤΕ σερνοταν και την Adsl !
      Αν σκεφττειτε τετοια λυση ,αν εχετε συνδεση vodafone καντε μια δοκιμη εκει που θα το βαλετε η δειτε εστω τον χαρτι με τις ταχυτητες 4g ανα περιοχη

• Πρέπει να μας πεις πόσα μέτρα απόσταση είναι από την ταβέρνα έως το εξοχικό, Θα χρειαστείς μια κεραία WIFI που να συνδέεται με Ethernet και ένα Access Points που να μπορεί να σηκώσει Client Mode.

TP-LINK TL-WA901N v6 Access Point Wi‑Fi 4 Single Band (2.4GHz)

https://www.skroutz.gr/s/7313810/Ubiquiti-Litebeam-M5-%CE%95%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-WiFi-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-23dBi-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-Ethernet.html

• 2lazy2bother

Ευχαριστώ. Είναι στα 250 μέτρα με κάτι δέντρα ανάμεσα. Αυτό που με μπερδέυει με αυτές τις κεραιές είναι που διαβάζω ότι θέλει και από την άλλη πλευρά μια αντίστοιχη, υποθέτω όμως πως δεν χρειάζεται για τέτοιες αποστάσεις 2 κεραίες.
      Εν το μεταξύ βρήκα black friday στο public τα παρακάτω και λέω να παίξω με αυτά και θα ενημερώσω :

https://www.skroutz.gr/s/18932353/TP-LINK-Archer-C20-v5-%CE%91%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF-Router-Wi-Fi-5-%CE%BC%CE%B5-4-%CE%98%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-Ethernet.html

https://www.skroutz.gr/s/12653762/TP-LINK-CPE210-v3-Access-Point-Wi-Fi-4-Single-Band-2-4GHz-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%95%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7.html

• Epic_TheOne

Σε κάθε περίπτωση ασύρματης επικοινωνίας χρειάζεσαι ένα πομπό και ένα δέκτη.

250 μέτρα με εμπόδια είναι αρκετή απόσταση για να χρειαστείς δεύτερη κεραία για να κατεβάζει το σήμα μετά με καλώδιο στο access point και από κεί σε όλο το εξοχικό.

Πρέπει επίσης η μία να σημαδεύει την άλλη ακριβώς για να έχουν καλή σύνδεση μεταξύ τους, καθώς οι κεραίες αυτού του τύπου έχουν μικρή γωνία εκπομπής. Χρειάζεσαι δεύτερο άτομο για την εγκατάσταση αλλιώς θα σου πάρει 2 μέρες να το σετάρεις.

Η λύση που πρότεινε ο φίλος από πάνω είναι σωστή και οικονομική: 2 κεραίες στις ταράτσες, ένα access point μέσα στο σπίτι σου.

• jdran

Οοπότε, ενημερωτικά, για να καταλάβω κι εγώ καλύτερα.
      Αυτό που προτείνατε στον άνθρωπο είναι:
      Μια κεραία (σε ρύθμιση πομπού) στη ταράτσα της ταβέρνας όπου παίρνει σήμα με καλώδιο (π.χ. 20 μέτρα) απο το ethernet router του, ταβερνιάρη (για να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες), μετά φεύγει το σήμα στην απέναντι (ή εώς 30χλμ καθαρού οπτικού πεδίου) ταράτσα σε ίδια κεραία (σε ρύθμιση δέκτη) και απο εκεί με καλώδιο στο access point μέσα στο σπίτι.
      Σωστά;

• Eyuri

Nai.

• Απέφυγε τον καθαρό Κινέζο και πάνε στα αμερικανικά κινέζικα, ubiquity με κλειστά τα μάτια. 1 χρόνο τώρα ,3 κεραιες αγωρασα, 1 σημείο ίντερνετ και έχω σε άλλα 2 δωρεάν. Lbe ac gen2 αυτές έχω και είναι για καθαρό οπτικό πεδίο, απόσταση έως 30χιλιομετρα, έχει αντίστοιχες για αποστάσεις με εμπόδια, είναι user friendly και έχει πολλά βίντεο στο youtube.εγω ειχα πεδευτει λίγο παραπάνω γιατί έκανα ζεύξη 3 κεραιών, τεσπά αν το διαβάσεις σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο, καλή συνέχεια ωρε πατριώτη

• Starlink ονομάζεται η λύση . Και πληρώνεις μόνο τον μήνα που είσαι στο χωριό. Απλά αγοράζεις μια φορά τον εξοπλισμό ,περίπου 300€ , όχι ότι θα σου βγει πολύ φθηνότερο αν αρχίσεις να στήνεις κεραίες κτλπ